You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

aleviler neden camiye gitmez? aleviler namaz kılmazmı? alevilerin namazı cem'mi?

aleviler neden camiye gitmez? aleviler namaz kılmazmı? alevilerin namazı cem'mi?

Posting Freak
aleviler neden camiye gitmez? aleviler namaz kılmazmı? alevilerin namazı cem'mi?
T U N Ç yazdı:alevilerin namazı cem'mi? : Ciddi olun.

bu uyarı banamı?
[SIZE="5"]Dört Kapıda da Ali'yi Gördüm. [SIZE="4"](Pirim Zöhre Ana)
Zöhre Ana Pirimiz, Yolundayız Hepimiz.
Bitmeyen yas
Administrator
aleviler neden camiye gitmez? aleviler namaz kılmazmı? alevilerin namazı cem'mi?
Ehlibeyt yazdı:aleviler neden camiye gitmez? aleviler namaz kılmazmı? alevilerin namazı cem'mi? gibi soruların cevabını merak edenler


Sayın Ehlibeyt;

Aleviler Niye camiye Gitmez?

Çünki Alevidir ondan, Kerbelayı Bilen öğrenen biri Gitmez, Hz. Ali Ehlibeyt ve kendi Nesline Yüzlerce yıl Küfür edilen bir mekanda ne işimiz var. Ayrıca Biz cami değil cem Evi Biliriz.

Aleviler namaz Kılmaz mı?

Kılar..

Alevilerin Namazı Cem'mi?

Hayır değil Adı Üstünde Cem namaz değil..
Administrator
aleviler neden camiye gitmez? aleviler namaz kılmazmı? alevilerin namazı cem'mi?
Ehlibeyt yazdı:bu uyarı banamı?
Sevgili arkadaşım uyarımın muhatabı gayet tabiki sizsiniz. Cemin namaz olmadığını biliyor olmalısınız değil mi?
Senior Member
aleviler neden camiye gitmez? aleviler namaz kılmazmı? alevilerin namazı cem'mi?
Sayın Ehlibeyt Aleviler gerçek olan Hakikat namazını yani Hz. Ali'nin, Hz.Muhammedin kıldığı namazı kılarlar, abdestlerini alırlar, matem oruçlarını tutarlar, Aleviler gerçek müslümanlardır, Ehli-Beyt soyundan gelmedirler. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. El gördüye de ne namaz kılınır, ne oruç tutulur ne de kurban kesilir.
Junior Member
aleviler neden camiye gitmez? aleviler namaz kılmazmı? alevilerin namazı cem'mi?
Ehlibeyt rumuzlu,
"Aleviler neden camiye gitmez?" diye bir sorunun biz aleviler için bir anlamı yok. Çünkü alevilerin camiye gitmek gibi bir dertleri yok.Ben ve tanidığım binlerce alevi neden camiye gitmiyoruz diye kara kara düşünmedik. Böyle bir derdimiz olsaydı bugün karşımıza "Cemevi" adında bir ibadethane kavramı çıkmazdı. Senin sorduğun soru "Hiristiyanlar neden havraya gitmez?" sorsuyla parelellik gösteriyor. Sen de farkındaysan sorunun ne kadar abes olduğu ortada. O yüzden sorunuzun bir cevabı yok. Ama siz isterseniz kendinize tarihsel bazı kılıflar uydurabilirsiniz. Anlamadığım şu: Sizi Alevilerin neden camiye gitmediğine dair ikna edemesek(şayet aleviyseniz!) camiye mi gideceksiniz, ceminizi, ibadetinizi camide mi gerçekleştireceksiniz?
Ehlibeyt rumuzlu, sizce bir sunni vatandaşın "neden bir sunni cemevine gitmez?" gibi bir derdi var mı? Bu soruya cevabın sizin sorunuza cevap olduğunu düşünüyorum.
Gelelim namaza . Sen namazını kılmamışsan sorun sende mi yoksa yolda mı? Başta Hz. Muhammet ve Hz.Ali olmak üzere gelen her evliya başta namaz olmak üzere bütün yol ve erkânı öğretirken bizler yol ve erkânı öğrenmek yerine bügün Zöhre Ana'nın yaşadıkları gibi gelen evliyayı karalamak, iftiralar atmak,asmak, kesmek derdine düşmüşüz. Tarihte hep böyle olmuştur. İbadetler hep geri planda kalmış. Alevilerin başta namaz olmak üzere ibadetlerini gerçekleştirme konusunda gelecek kuşaklara aktaracağı birşey kalmayınca Aleviler sanki namaz kılmıyor, ibadet yapmıyor görünmüş ve bazi ateist kesimler, sunni hakimiyet(osmanlı) bugün de olduğu gibi alevi insanlarını böyle bir yanılgi içinde bırakmışlardır.Oysa Alevilerde namaz da var cem de var diğer uygulamalar da var. Yeter ki sen yol içinde olasın. Sende bu yoksa suçu yolda arama. Mubarek Hünkar'ın dediği gibi "Ne arar isen kendinde ara."
Posting Freak
aleviler neden camiye gitmez? aleviler namaz kılmazmı? alevilerin namazı cem'mi?
T U N Ç yazdı:Sevgili arkadaşım uyarımın muhatabı gayet tabiki sizsiniz. Cemin namaz olmadığını biliyor olmalısınız değil mi?



lütfen yazdıklarımı dikkatli okuyun,o düşünce bana ait değil,ben sadece böyle bir yazıyı paylaştığımı belirttim,dünyada zöhre anayı tanımayan ve bilgisine nail olmayan 200 milyondan fazla ali sevdalısı varsa bunun yarısından çoğunun o belirttiğim yazıdaki yazılanların doğruluğuna inanıyor.Zöhre anaya itikatı olanlar arasında olan biri olarak bende anaya inanıyorum ve doğruluğundan şüphe etmiyorum.bende ibadetimi orucumu anaya uyarak yapıyorum.neyin ne olduğunu biliyorum yani.Anaya itikatım ve inancım var deyipte,ananın kabul etmediği bir şeyi savunmamın imkanı varmı.burda bir konuyu paylaşıyoruz tarışıyoruz dünyada milyonlarca alevi farklı caferisi farklı şii si farklı bektaşisi farklı yorumluyor bu konuyu,şii camiye gider namaz kılar,caferi kara çarşaf giyer,alevi namaz kılmaz bunlar tüm dünyada genelde böyle biliniyor,ben bu konuyu konuşup neden böle oldunu tartışmak için bir yazı buldum ve paylaştım ama bakıyorumda fikir paylaşımında kısa cümlelerle tepki şeklinde geri döndü,ve tepki veren kişiye yine teşekkürler yağdı,sanki konuyu açan kişi kimse artık.tamam alevi namaz kılar,camiye gitmez bu bilgileri paylaştınız için teşekkürler.artık konu açıp bu tür merak edilen sorgulanan düşünülen türde sorular sorup konu açmıycam.daha eğlenceli konular var.
tartışma forumunda biraz daha tecrübeye ihtiyaç var sanrıım.
[SIZE="5"]Dört Kapıda da Ali'yi Gördüm. [SIZE="4"](Pirim Zöhre Ana)
Zöhre Ana Pirimiz, Yolundayız Hepimiz.
Bitmeyen yas
Posting Freak
aleviler neden camiye gitmez? aleviler namaz kılmazmı? alevilerin namazı cem'mi?
Alıntı:[BZöhre anaya itikatı olanlar arasında olan biri olarak bende anaya inanıyorum ve doğruluğundan şüphe etmiyorum.bende ibadetimi orucumu anaya uyarak yapıyorum.neyin ne olduğunu biliyorum yani.Anaya itikatım ve inancım var deyipte,ananın kabul etmediği bir şeyi savunmamın imkanı varmı.[/B]

Neden bunları söyleme gereği duydunuz?

Burda kimse size anaya inanmıyosunuz,itikatınız yok yada dogrularını uygulamıyosunuz dedi mi?

Şurdan okudugum kadarıyla anladıgım herkes burda sadece anaya inanan degil anaya inanmıyan bir alevininde neden camiye gitmemesi gerektiğini bilir."Aleviler neden camiye gitmez" sorusunun cevabını cümle alemin verebilecegini ifade ediliyo burda yazılanlar.

Alıntı:Sevgili arkadaşım uyarımın muhatabı gayet tabiki sizsiniz. Cemin namaz olmadığını biliyor olmalısınız değil mi?

Ayrıca üstteki alıntıdıda size bu şekilde bi soru yöneltilmesi gayet tabikide normal.Ve haklı bir soru neden mi?

Çünkü anayı bilen bir insan cami ve cem arasındaki kavramı yapabilir ayırt edebilir bunun sorusunu sorma gereği bilr duymaz kendinde

Alıntı:artık konu açıp bu tür merak edilen sorgulanan düşünülen türde sorular sorup konu açmıycam.daha eğlenceli konular var.

Bu soruyu hiç bi alevi merak etmez zaten herkes bunu bilir özellikle zaten buraya yeni gelip zöhre ana forumum okuyan bir üye bunu cevabını içinde bulur.
Ayrıca sunuda belirtmek isterim nereye konu acıp acmıycagınız sizin tercihinize kalmıştır.

Ama alıntı yapıp tepki verdiğiniz kişinin sordugu sorudaki haklı sebebi aramanızıda size tavsiye ederim.
Benden evvel ben oldum
Beni bende ben buldum
Sahralara indim durdum
Bana Ali dediler

Merdan idim dirildim
Her bedene verildim
Kırk Kapı dört makamda
Öldüm öldüm dirildim.

Mürşit Zöhre Ana..
Son Düzenleme: 16/04/2008, 10:09, Düzenleyen: GAMZE.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.