You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Zöhre Ana'yı Nasıl Anlatırsınız?

Zöhre Ana'yı Nasıl Anlatırsınız?

Junior Member
Zöhre Ana'yı Nasıl Anlatırsınız?
etkilenmemek mümkün değil.sayfalar dolusu zöhre anayı metheden cümleler,ilahlaştırma.
maneviyat ve maddiyat anlamında sanırım destek var.
yanlış yorumlanmasın yazım.saygı duyuyorum.
Posting Freak
Zöhre Ana'yı Nasıl Anlatırsınız?
Aşur yazdı:etkilenmemek mümkün değil.sayfalar dolusu zöhre anayı metheden cümleler,ilahlaştırma.
maneviyat ve maddiyat anlamında sanırım destek var.
yanlış yorumlanmasın yazım.saygı duyuyorum.

Sevgili arkadaşım,
Çok büyük bir maneviyat aldığımız doğrudur ama maddiyata gelince orda durun..ZÖHRE ANA Fakire,fukaraya yardım etmek giyecek yiyecek yardımı yapma anlamında bir maddiyat vardır.Üniversitede okuyan gençlere küçücük bir harçlık anlamında maddiyat vardır ve hepside bu kadardır.
Gelip yerinde görmenizi tavsiye ederim..
ZÖHRE ANA;garibanların ALLAHIDIR,ANASIDIR,EVLİYASIDIR,
Bizde size saygı duyuyoruz..
Saygılarımla,
Posting Freak
Zöhre Ana'yı Nasıl Anlatırsınız?
ZÖHRE ANAM yaşıyan tek evliya iyiki tanımışım onu yolu ehlibeyttir anamın kaç tane insanı okuttu hala okutuyor bu maadiyat için kimse anamın yanında deildir o düşüncede duranlar zaten ne durumda olduklarını gözümüzle görüyoruz tekrar söylüyom anam yaşıyan tek evliyadır cokta seviyorum yolunda ölüm var desinler hiç düşünmeden giderimm
Babam Seninle Dogdum Seninle Ölecegim Varsın Bana Ölüm Senin Yolunda Senin Işıgında Gelsin Grurumsun Pirimsin Atamsın Örnek Aldıgım Tek Lidersin BABAM
Atatürk
Cezalı Üye
Zöhre Ana'yı Nasıl Anlatırsınız?
MRB.burcu yaratıcının dünyaya gönderdigi ozel vazifeler verdigi peyganberler. yazdıklarına bakarsak ne anlamalıyım. okadar sey yazmısınkı bunların hangısı hem müslüman var hem hırıstıyan olanlar var ben hangisi olarak anlamalıyım.zöhre anayı?. bilgi verirseniz sevinirm. tşk. saygılar.
Senior Member
Zöhre Ana'yı Nasıl Anlatırsınız?
DEVRI_ALEM_18000 yazdı:MRB.burcu yaratıcının dünyaya gönderdigi ozel vazifeler verdigi peyganberler. yazdıklarına bakarsak ne anlamalıyım. okadar sey yazmısınkı bunların hangısı hem müslüman var hem hırıstıyan olanlar var ben hangisi olarak anlamalıyım.zöhre anayı?. bilgi verirseniz sevinirm. tşk. saygılar.

Öncelikle bana hiteben mi yazdınız tam anlayamadım ama sorunuzun cevabı bende sanırım ancak herhangi birinin yazdığını temel almak istiyorsanız alıntı yaparsanız daha açıklayıcı olur...şimdi sualinizin cevabına gelelim...

Bizim dayanak noktamız halihazırdaki kuran-ı kerim değil sn.devri alem dolayısıyla bizde İsa da , Musa da , Yunus da, Mevlana da Ali nin bu dünyadaki suretleridir...alevilikte her evliya Hz. Ali nin suretidir,onun cismidir her ne kadar İsa hıristiyan alemine gönderildiyse de esasında her peygamber ve her evliya insanlığa gönderilmiştir...bu yüzdendir her ereni bir nazarda görüşümüz...
Marifet hiç ezilmemek bu dünyada
Ama biçimine getirip ezerlerse,
Güzel kokmak.
Kekik misali,
Lavanta çiçeği misali,
Fesleğen misali,
Itır misali,
Yunus misali,
İsa misali.
(Bedri Rahmi Eyüboğlu)
Posting Freak
Zöhre Ana'yı Nasıl Anlatırsınız?
DEVRI_ALEM_18000 yazdı:MRB.burcu yaratıcının dünyaya gönderdigi ozel vazifeler verdigi peyganberler. yazdıklarına bakarsak ne anlamalıyım. okadar sey yazmısınkı bunların hangısı hem müslüman var hem hırıstıyan olanlar var ben hangisi olarak anlamalıyım.zöhre anayı?. bilgi verirseniz sevinirm. tşk. saygılar.


Sevgili devri alem,
Bu kadar kafa karışıklığını sana yaşatan o eksik yalan yanlış uyduruk kaynakların bilgi yetersizliğinden kaynaklanmaktadır.

Zöhre Ana’nın anlaşılamayacak bir tarafı yok. Yüzeysel olarak bakarsanız çok basit anlarsınız. Ancak derinlemesine bakmaya kalktığız zaman Zöhre Ana’yı çözmek oldukça imkansızdır. Çünkü derinlerde ilim yatmaktadır. İlim işi de biz sıradan insanları fazlasıyla aştığı içindir ki onu anlayıp çözmemiz imkansızdır.

Yüzeysel olarak bir bakalım Zöhre Ana nasıl anlayabiliriz.
Bir kere Allah Hz. Ali sıfatında kendini göstermiştir. Yani Hz. Ali Allah’ın kendisidir. Bir kere bunu bir kenara yaz.

Hz. Ali de aynı şekilde kendini binbir sıfatta değişik zamanlarda değişik mekanlarda evliyaların sıfatında kendini göstermiştir. Tabi evliyalar derken bütün peygamberler de buna dahil.
İşte bütün bu evliyaların batında şahı öğretmeni ilmin kendisi olan Hz. Ali’dir.

Musa da Ali idi. İsa da Ali idi. Bu günde Zöhre Ana Hz. Ali’nin değişik bir sıfatta geldiği bir evliyadır. Batında öğretmeni Hz. Ali zahirde Mustafa Kemal Atatürk’tür.

] Bütün bu mübarekler tek bir amaç için tek bir yere yani insanlığa gönderilmişlerdir. Dolayısıyla hiristiyanmış, museviymiş, türkmüş, müslümanmış bunlar tamamen insanlar tarafından kendilerini ifade etmek için sonradan oluşturdukları kimliklerdir.

Evliyaların tek amacı insanlara Allah’ın varlığını birliğini anlatmak, onlara doğruyu güzeli göstermektir. O Mübareklerin davaları insanlık davasıdır.

Yani sen Zöhre Ana’yı Hz. Ali olarak anla yeter. Gerisi kendiliğinden kendini sana anlatacaktır. Ali’yi görebilmek o kadar kolay iş değildir. Çünkü Ali kendini her kese göstermez. Hz. Ali’yi görebilmek için mutlaka keramet sahibi gerçek bir evliyanın ışığına ihtiyaç vardır.
Bu ışık da bu gün Zöhre Ana’dır. Görebilene aşk olsun…
Mustafa dediler benim adıma
Bir sıfatı Ali bindi atıma
Şimdi de ZÖHRE ANA geldi sıfata
Duyulsun şanımız Yüce Allah' a

(PİR ZÖHRE ANA)
Posting Freak
Zöhre Ana'yı Nasıl Anlatırsınız?
Aşur yazdı:etkilenmemek mümkün değil.sayfalar dolusu zöhre anayı metheden cümleler,ilahlaştırma.
maneviyat ve maddiyat anlamında sanırım destek var.
yanlış yorumlanmasın yazım.saygı duyuyorum.

Sevgili Aşur,

Bir kere öyle iftirayla saygı olmaz. Önce maddiyat olarak neyi gördün de konuşuyorsun. Saygı anlayışın bu mu?
Ha bir şeyler gelip gözlerinle gördüysen veya elle tutulur bir delilin varsa göster biz de anlayalım. Böyle insanların aklında şüphe uyandıracak kelime oyunlarından uzak duralım lütfen. Eğer gerçekten saygının ne demek olduğunu biliyorsan tabi…
Bu konuyla ilgili varsa her türlü şüphe ve sorularını cevaplamaya hazırız. Gerçi bu konularla ilgili daha önce bir sürü şeyler yazıldı. Okursanız biraz aklınızda bir şeyler daha netlik kazanacaktır.

İlahlaştırma konusuna gelince Hak ilahlaştırılmaz. zaten tek İlah’tır. Zöhre Ana da bu gün Ali’nin kendisi olduğuna göre, Hz. Ali de Allah’ın kendisi olduğuna göre Zaten Hak ile yüz yüzesiniz. Ve o tek ilahtır. Asıl onun ilahisini görmeseniz başka yanlış sahte kişilerin mesela ömer gibi insanların peşinden gidip onları adam yerine koymak gereksiz ilahlaştırmadır.

] Asıl evliyaları görmezlikten gelip başka sıradan insanları o evliyalarla eş tutup ilahlaştırmak Hakka eş koşmaktır. Bir kere evliyanın ne olduğunu öğrenmenizi tavsiye ederim. Mevlana’nın şu güzel sözü herhalde birazcık size bu konuda fikir verecektir umarım..

“Allah ile oturup kalkmak isteyenler evliyalarla oturup kalksınlar” ( Mevlana )

Mevlana da mı acaba evliyaları ilahlaştırıyor ne dersiniz?
Mustafa dediler benim adıma
Bir sıfatı Ali bindi atıma
Şimdi de ZÖHRE ANA geldi sıfata
Duyulsun şanımız Yüce Allah' a

(PİR ZÖHRE ANA)
Son Düzenleme: 20/09/2008, 22:51, Düzenleyen: adgan.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.