You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ramazan Orucunu tutan Alevi, Alevi değildir???

Ramazan Orucunu tutan Alevi, Alevi değildir???

Posting Freak
Ramazan Orucunu tutan Alevi, Alevi değildir???
DEVRI_ALEM_18000 yazdı:sevgili gamze hanım.
şurayı iyi anlamak gerekir. eğer pirler mürşitler. evliyalar. hak dostları.vs.bunlar yaradıcının göndermiş olduğu kuran'a aykırı birşeyler söyleye bilirlermi.acba? veya kurana karşı olabilrlermi. eğer bunlar kuran-a karşı aykırı şey söylerseler. bunlar hakyoluna değilide. halka ben buyum. kuran yok diyorsalar.vede ramazan orucu yezitler için diyorsalar,eğer.vay onların haline..onlar, zavallı şarratanlardır. benim gözümde. bana yazmışsınız kuran-dan birşey söylemediye. zohre ana böyle söyledi diyorsun zohre ana kuran yok hepsi uyduruldumu diyor? onu net yazmamışsınız. ben çokmu kötü birşey yazdım sizce ben sadece yıllaca bize kuran değişdi diyenlere bende ALLAH'IN kelamını hatırlattım buyurun kuranda . biz indirdik elbetteki onun koruycusu biz olcaz diye sadece yazdım . neden bukadar. rahatsız olunur. allah muhammed ali diyceğiz .sonrada kuaran'dan ayrı olacaksanız. kuran-dan haberi olmayan zavallalar nasılda kendi hayelinde bir düyya kurmuşlar. nereye dayanırlar. dayanakları nedir kendileriyle bukadar nasılda olunur çelişki yaşanılır.nasıl bir düşüncedir.anlamış vede anlam veremedim.ali diyeceksin muhammet diyeceksin sonrada bana kurandan söz etme yazma diyceksin. peki sizin vede sizin gibi düşünenlerin ayrı bir kutsal bir kitabınız varda biizim haberimizmi olmadı . varsa paylaşırsanız seviniirm.alevi yolunu bukadar dinsizliğe vede ataistliğe .satanistliğe kimsenin hakkı olmadığını herkes hadini bilmeli.
ayrıca kimin sitesi kimin yeri olduğu duruma göre yacak biri değilim. hak yolu nerde ve yerine göre ne davranılır nede söylenilir. her neresi olursa olsun. hak yolu birdir. ve baki olandır.
birtek alevi sitesi burası değil. başka bizim alevi sitelerindede. çok güzel bilgi alış verişi yapdığımız siteler var. burada ileki . siteye ait ipe sapa gelmeyen söylemler yazılıyor. onlrı evet çok doğru yazmışsınız diye.alkış yapacak biride değilim. benim kaynağım nettir. kimin ne olduğu belli olmayanların sözleri değilidr. burda ali allahdır diye yazanlar dahi var. bu nasıl bir düşüncedir.sapkınlığa giden söylemler. duyunca insan şaşıp kalıyor. dinsizliği ve ataistliği vede satanistliği savunanlar bile var olduğunu içler acısı. utanmadan birde din adına bende aleviyim diyenler dahi var.
yezidin orucu diye hiç öyle birşey yokdur iftira atmaıyın .
kuranda orucunuuzu tutun diyor. yezitler tutsun diyede yazmıyor. tabi aleviyim diyip işin kolayına kaçmak çok kolay oduğu için. yası matem orucu zaten ayrı birşey. sagıdan vede adı uzerinde yas orucu.bende sunu sormak isterim o sadece bizm saygı ve yası matem orucudur.. kuran'daki oruçla ne alakası var. bir iyi bilene sor ve danış bakalım ne söyleyecek. tabi sorcağın kuran ehli olsun felsefe . yapan biir olmasın.
varsa tabi oyle tanııdğın allah kelamının anlamını kimler için olduğunu söyleye bilcek birisi.
sevgiyele kalın. saygılar
Bravo sana...
Bak kardesim,bana yazacagin hakaretlerine karsilik iki kelime yazarsam parmaklarim tutulsun,ama benim inanacima ve bu inancimin mimari olan Hz.Ali den Ali olan ZÖHRE ANA ma yazacagin hakaretlere karsilik seni cevapsiz birakmam,haddini bil...Sarratan yezit ve onun kurallariyla oynayanlardir....(Yezidin orucu basina vurdu herhalde)Haddini bil.Haddini [B]
YESILDIR GÖKYÜZÜNDE GÖRDÜGÜN GÜNES
SICAKLIGI SENI,HAKIKATI BENI YAKAR...


"ZAMANA ZAMAN EVLIYASI"
Bir sıfatı Allah olan
Bir sıfatı Ali inan
Bir donu var Şahımerdan
Duyanlara Helal Olsun
Son Düzenleme: 26/09/2008, 17:08, Düzenleyen: VAHiT.
Administrator
Ramazan Orucunu tutan Alevi, Alevi değildir???
Sevgili can lüften bize Allah dostunu tanımlayın..

birde artık sıkmaya başladı..bazı şeyler..bakın biz yazmışız Alevi budur diye..

sizde kendinizce yazın tartışmya öyle devam edelim..

Allah ın Ali olduğunu idda eden ben değil bilakis Pirlerdir..

Onları kabul etmiyorsanız onuda belirtin..

Sizin araştırmacı biri olduğunuzu varsayarak Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli ve Pir Sultan ABDAL hakkında biraz daha fazla araştırma yapmanızı tavsiye edecem..

ayrıca şarlatan diye laf söylediğinizi de belirtirseniz sevinirim.
"ilmin sözü Ali'dir..."



Zöhre Ana...
Posting Freak
Ramazan Orucunu tutan Alevi, Alevi değildir???
DEVRİ_ALEM, sizin Saidi Nursi hayranı ve Fettullahçılardan ne farkınız var.
Rehberinizin kim olduğunu niçin açıklamıyorsunuz.
Yoksa sizde Saidi Nursi Risale-i Nur külliyatını okuyarak hidayete eren bir Fettullahçı mısınız? Ancak tipik bir şeriatçı olduğunuz belli.
Ramazan orucunu Kuran'ın gereği görüyorsunuz fakat Yası Matem orucunu sadece saygının bir gereği olarak açıklıyorsunuz. Yası Matem tutmadığınız çok açık.
Sizden ricam kendinizi Alevi olarak tanıtmayınız. İki yüzlülük hoş bir şey değildir, lütfen dürüst olunuz.
Bizim kutsal kitabımız Kuranı Kerim'dir. Onu Osman Mushafıyla karıştıran sizsiniz.
Kuranı inkar eden kafirdir, biz onun uğrunda kelle veren Hz. Hüseyin'in aşıklarıyız.
Sana da Ebu Bekir, Ömer, Osman, Milcan, Sıddık, Muaviye, Yezit ve bilimum Ehlibeyt düşmanları kalıyor. Al hayrını gör. Senin gibi düşünenler ne Ali'yi ne de Hasan- Hüseyini hazmedemez.
Biz sana çok görmüyoruz.
Ama izin ver de Muhammed- Ali aşıklarına "Şarlatan" diyen birine biz de "Yezit" diyelim.
Tek pencereden bakan, sadece kendi doğrularını "gerçek" diye dayatan, Alevi olduğunu söyleyip Ramazan'ı savunan tarihte bir örnek de Sivas valisi Hınzır Paşa'dır. Her dönemde Hınzır'lar vardır. Bu dönemde daha çok.
Görmediğin, tanımadığın bir evliyaya söylediğin sözler bizi incitmiştir.
Niyetiniz de yolunuz da açıkça bellidir.

"İlim Çin'de de olsa gidip alınız."- Hz. Ali.

"İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır."- Hacı Bektaşi Veli.

"Hayatta en hakiki mürşit ilimdir." -Atatürk.


Söz bir, söyleyen bir.
Cezalı Üye
Ramazan Orucunu tutan Alevi, Alevi değildir???
[quote=hazel][quote=DEVRI_ALEM_18000]




desenize bütün PİRLER evliyalar yalan söylüyo...(tövbe haşa)....bide sayın devrialem kimi kime soruyosunuz farkındamısınız?kimden hesap soruyoruz bizi yaratan bizi yaşatan bize yol gösterenlerimize mi?biraz daha mantıklı konuşsak daha iyi olucak sanırım....peki siz kime inanıyosunuz ozaman? [/quo

sevgili hazel.
benim yazdığım ortadadır kime inacağımda. birdaha yazağım iyi alaşılmamış sanırım .
ayen şunlara inanmam . kur-an-a aykırı ve kendini ön plana çıkarıb-da hak yoluna değilde çıkar yoluna savsatalarla kendi çıkarlarına göre konuşan ve yaşayanlar..[QUOTE]Kelime Hakaret taşıdığı için Yönetim tarafından silindi[/QUOTE] elbetteki i
inanmam. [QUOTE]Kelime Hakaret taşıdığı için Yönetim tarafından silindi[/QUOTE]birde o yüce mertebe yerine asla koymam.
bizi yaratan olamzlar. anacak bize ehli iseler. gerçekden. hak yolundaysalar. onlar bize ]HAK YOLUN GÖSTERMEK ZORUNDADIRLAR . çünkü görevleri o olduğu içindir.haşa kimin haddine ki beni yaratacaklarmışlar. onlar var olan şeylere ışk tutmakla görevlidirler. ]BAŞKA BİRŞEY DEĞİDİRLER. HAŞA ALLAH-MI OLDULAR. onlarıda hepimiiz yaratan yaratmışdır sadece görevi hak yolunu anlatmakdır.

sanıırm kime inadığım analşılmışdır. sevgiyle kalın.
saygılar.
Administrator
Ramazan Orucunu tutan Alevi, Alevi değildir???
Alıntı: onlar bize HAK YOLUN GÖSTERMEK ZORUNDADIRLAR. çünkü görevleri o olduğu içindir.haşa kimin haddine ki beni yaratacaklarmışlar. onlar var olan şeylere ışk tutmakla görevlidirler. BAŞKA BİRŞEY DEĞİDİRLER. HAŞA ALLAH-MI OLDULAR.onlarıda hepimiiz yaratan yaratmışdır sadece görevi hak yolunu anlatmakdır.

sanıırm kime inadığım analşılmışdır. sevgiyle kalın.
saygılar.


Lütfen bu eleştirilerinizi bizzat kendilerine de iletin..

Düşünün Pir Sultan, Nesiimi ve de diğer evliyalar acaba niye isimleri ile günümüze gelmişler..

Mevlana" Cihan var olmadan da Ali vardı" diyen " Melekler Ademe Aliden ötürü secde ettiler" *

*Mevlana Divan-ı Kebir (kültür ve turizm bakanlığı)

Ben size şiddetle Turan Dursun okumanızı tavsiye ederim..
"ilmin sözü Ali'dir..."



Zöhre Ana...
Posting Freak
Ramazan Orucunu tutan Alevi, Alevi değildir???
[B]sayın devrialem;

Siz daha kimliğini çözememiş kafası fazlasıyla karışmış,yaşadıklarından mana çıkaramamış kararsız bir kişiliksiniz bence.

Alevi kanı taşıyıpta çoğunluk nerdeyse oraya koşan yarışmacı bir haliniz var.

Siz önce alevimiyim değilmiyim diye karar verinde aldığınız cevaplar sizi daha iyi tatmin edecektir.

Ben sizi okuduğum tüm yazılarınızda kimlik arayışı içerisinde görüyorum.Keşke böyle ortada bocalayıp duracağınıza kanını taşıdığınız yolunuzu öğrenmeye gayret etseydiniz bu yaşa kadar fazlasıyla ilerleme kaydederdiniz.

Önce bir ben kimim?alevimiyim?sünnimiyim?

Sorgulamasını yapın mutlaka.

Ayrıca sizin ayetleri kopyala yapıştır yapmanızı da kınıyorum.İnsan yaşadıklarını ezbere bilir.

Çünkü insanın yaşadıkları kendine özeldir.Tıpkı parmak izlerimiz gibi.

Ama ben sizde bunu sizde göremiyorum......

Esas şarlatan kimdir biliyor musunuz? ait olmadığı yere zorla kendini rol yaparak kabul ettirmeye çalışan kişidir.

Esas şarlatan yolundan bihaber olarak çoğunluk nerdeyse ben ordayım diyen ikiyüzlülerdir.

[/B]
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.

Mustafa Kemal Atatürk
Son Düzenleme: 26/09/2008, 18:40, Düzenleyen: SvmDoğan.
Posting Freak
Ramazan Orucunu tutan Alevi, Alevi değildir???
Bütün evliyalar allah ve kuran yolunda can vermişlerdir.Doğan hcamın da belirtiği gibi ehlibeytin en mazlumu Hz.İmam Hüseyin kuranı zamanın yeziti olan muaviyeye vermemiş
islam adına gerçek müslümanlık neymiş göstermiş insanlığa canı pahasına yol gösterici olarak kutsal kuranı hediye etmiştir.

Arkadaşlarımızın açıkladığı gibi siz gelen evliyaların hiç birini kayle almamışsınız.Bize bu yolu bırakan ehlibeyt evliyalarını yolluyarak doğru yolda olduğumuzu allah muhammed ali aşkını sürmemizi onların yol gösterciliği ve aşkları ile ibadetlerimizi yapmamızı sağlamış ve sağlıyorlar.

Hallacı mansurlar,nesimiler,pir sultanlar allah bizde sevgisi gönüllerimizde dedikleri için zamanın zındıkları tarafından yok edildiler.Oysaki onlar ölmedi düşünceleri tüm insanları kamçıladı.

Biz Kurana inanmıyor demiyoruz.Biz içinde ehlibeyti anlatan allah muhammed ali söyleyen kerbelayı anlatan muharrem orucunun var olduğunu bildiren içinde insan ayırımının olmadığı ki zamanında böyleydi kurana inanıyor ve yolda mücadelesini veriyoruz.

Kendi çıkarları için değiştirilmiş kuranda allah da yoktur kulda yoktur.

Yazdıklarınızıdauslupla yazarsanız iyi olur.Şu anda fethullah gülen ve saidi nursi den daha iyi bir şarlatan var mı.
Cihana gelmişim Mustafa diye
Atatürk büyüktür sıfat kim ile
Allahın yolunda dervişler ile
Mürşüt kapısıdır Zöhre Ana size


PİR ZÖHRE ANA
Son Düzenleme: 26/09/2008, 18:32, Düzenleyen: gültenilik.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.