You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cemde bayanlar saçını kapatmalı mı?

Anket Cemde bayanların saçı kapalı mı olmalı?

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Evet, mutlaka kapalı olmalı. Allah bunu emrediyor. 2 (7.14%)
Hayır, açık olmalı. Yolumuzda bu tür uygulamalar bağnazlıkla eşdeğerdir. 25 (89.29%)
İlgilenmiyorum 1 (3.57%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Toplam:: 28 (100%)

Cemde bayanlar saçını kapatmalı mı?

Posting Freak
Cemde bayanlar saçını kapatmalı mı?
Aleviliği temsil ettiğini iddia eden bazı yayın kuruluşları Perşembe akşamları sözde cem ibadeti yapıyorlar. Burada dikkatinizi çekti mi bilmem bütün bayanların (çocuklar dahil) saçı kapalı. Sizce bu ve buna benzer, "cemde saç kapatılmalı" görüşünü savunanların düşünceleri doğru mu?
"Atatürk büyüktür, ruhu Ali’ dir"
Administrator
Cemde bayanlar saçını kapatmalı mı?
TÜLAY yazdı:Aleviliği temsil ettiğini iddia eden bazı yayın kuruluşları Perşembe akşamları sözde cem ibadeti yapıyorlar. Burada dikkatinizi çekti mi bilmem bütün bayanların (çocuklar dahil) saçı kapalı. Sizce bu ve buna benzer, "cemde saç kapatılmalı" görüşünü savunanların düşünceleri doğru mu?


sevgili tülaycan...

paylaştığın bu bilgi bize Alevi inancının nerelere yamanmaya çalışıldığını gösteriyor..

Cem ibadetinin tabiki belli kuralları vardır..

Ama olmayan veya başka inançlara yönelmeye insanları yöneltmeye ya da yanlış yönlendirmeye çalışmanın zaradan başka bir işe yaramayacağı da bilinmelidir..
"ilmin sözü Ali'dir..."



Zöhre Ana...
Posting Freak
Cemde bayanlar saçını kapatmalı mı?
TÜLAY yazdı:Aleviliği temsil ettiğini iddia eden bazı yayın kuruluşları Perşembe akşamları sözde cem ibadeti yapıyorlar. Burada dikkatinizi çekti mi bilmem bütün bayanların (çocuklar dahil) saçı kapalı. Sizce bu ve buna benzer, "cemde saç kapatılmalı" görüşünü savunanların düşünceleri doğru mu?


]Ben hiç doğru bulmuyorum...ayrıyetten cem tv ve buna benzer kanalarda da cem de başlarının kapatılması bence sadece gösteriş ve yağcılıktır. ''Aman bizi dinsiz görmesinler biz de müslümanız bakın biz de ibadet ederken başımızı kapatıyoruz.''
Ben kesinlikle cem de baş kapanmasına karşıyım ve doğru bulmuyorum. Bizim inancımızda baş, saç kapatma yok ve olmayan birşeyi de uygulamaları hiç doğru değil varmış gibi göstermeyi bıraksınlar!!!
[Resim: 181tx4.gif]
''Kuran İmanla Olur.
İman Aşkla Olur,
İnsanı Sevmekle Olur..''


Pir Zöhre Ana

Posting Freak
Cemde bayanlar saçını kapatmalı mı?
Başların kapalı olmasının yanısıra daha dikkat çeken şey bu cemlerde haremlik selamlık esasına göre oturuluyor...

Tam bir sünni geleneği...

Bizim inancımızda cemde erkek bayan yoktur, can vardır...

Ne demişler; körle yatan şaşı kalkarmış...fettoya iyi bir düşünürdür diyen bir dedenin izinden gidenlerin varacakları tek nokta asimilasyonun son durağıdır...
[size=7]"Benim Testim Kerbela Suyudur..."[/size]

[size=7]Zöhre Ana[/size]
Posting Freak
Cemde bayanlar saçını kapatmalı mı?
Aleviliği temsil ettiğini iddia eden bazı yayın kuruluşları Perşembe akşamları sözde cem ibadeti yapıyorlar. Burada dikkatinizi çekti mi bilmem bütün bayanların (çocuklar dahil) saçı kapalı. Sizce bu ve buna benzer, "cemde saç kapatılmalı" görüşünü savunanların düşünceleri doğru mu?[/quote]



aynı konu benimde dikkatimi çekti tülaycım. Günlük yaşantısında başlarını örtmeyenlerin cemde örtmeleri ne kadar saçma. Sünnilere yaranmak gibi.Bu kapanış şekli herhangi bir alevi köyünde olsa belki köy diye anlayabilirim ama bunu cem yaparken giymeleri bence çok anlamsız.Onun yerine üçpeşli denilen otantik kıyafet veya Dergahımızdaki kızların semah dönerken giydiği kıyafetler olsa ne kadar güzel ve şık durur. Mahmut'un dediği gibi Fetto'ya iyi bir düşünür diyen bir anlayışın televizyonunda gösterilecek görüntü de ancak bu kadar olur.Anam ıslah etsin onları başka diyecek bişey yok.
Kelimelerim sistem hatasından yanlış yerden ayrılıyor...

“Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.”
[Resim: imza3cp.gif]


Özü bitmiş, gümanı pak olmamış,şeytana tapmış, nefsi çıkarı için arayıpta birşey bulamamış, kuyruk acısı varsa,Derviş Muhammed'in de dediği gibi" bir kılını çektiyse" Zöhre Ana, onu değerlendirmek ister aklısüre.Ehlibeyt'in meyvası bitmez, dalı budağı kurumaz,sen ne kadar kezzap dökersen dök, O'nun Zemzem çeşmesi ALİ'dir

Derviş'in HAK kelamını can kulağıyla dinliyebliyorsan yeter,firdevs bağından bir gül alabiliyor musun,O'nun ibadetine,saldığı yola,yaşatmak istediği güzelliğe canı gönülden yürüyebiliyorsan en büyük mutluluk budur.
(Pir Zöhre Ana)
Posting Freak
Cemde bayanlar saçını kapatmalı mı?
onlar sadece para kazanmak için yapıyor sac kapatılmasa bile cemlerde bol kıyafetler giyilmeli en nefret ettigim tv lerde cem adında programlar yapıp kazanc kapsısı haline getirmeleri
Babam Seninle Dogdum Seninle Ölecegim Varsın Bana Ölüm Senin Yolunda Senin Işıgında Gelsin Grurumsun Pirimsin Atamsın Örnek Aldıgım Tek Lidersin BABAM
Atatürk
Posting Freak
Cemde bayanlar saçını kapatmalı mı?
ŞahımMerdan yazdı:Başların kapalı olmasının yanısıra daha dikkat çeken şey bu cemlerde haremlik selamlık esasına göre oturuluyor...

Tam bir sünni geleneği...

Bizim inancımızda cemde erkek bayan yoktur, can vardır...

Ne demişler; körle yatan şaşı kalkarmış...fettoya iyi bir düşünürdür diyen bir dedenin izinden gidenlerin varacakları tek nokta asimilasyonun son durağıdır...

Abi, sünni geleneği demişsin ama bana göre ne alevilikle ne de sünnilikle alakası yok yaptıkları şeyin. Ortada kalmış... Tamamen çelişkili uygulamalar.. Mademki "can" değil de, bayan- erkek ayrımı sözkonusu ise o zaman erkek bayan karışık semah neden dönülüyor?

Belki yeri değil ama, bu yayınları yapanların çoğunun Alisiz aleviliği savunduğunu herkes biliyor, o zaman Cemevlerinin duvarlarında yazan "Allah- Muhammed- Ya Ali" deki "Ali" hangi Ali?

Bizim bildiğimiz kadarıyla(!) ibadetler gizli yapılmalı, gösterişten uzak olmalı, Allah, Muhammed, Ali, Ehlibeyt, 12 imamın zikredilmeli, gelmiş geçmiş evliya enbiyalar yad edilmeli.

Cemlere "seyir" için değil "hak" için gidilmeli. Hak için ibadet edilmeli.
Şahsen bu sözde cemleri izlerken utanıyorum. Bizim yolumuza layık olmayan, daha doğrusu bizim olmayan şeyler yapılıyor.

Bayanlardan saçının kapatılmasının istenmesi bunlardn sadece birisi...
"Atatürk büyüktür, ruhu Ali’ dir"

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.