You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Buyurun, Doğu Anadolu, sofrasına.

Buyurun, Doğu Anadolu, sofrasına.

Posting Freak
Buyurun, Doğu Anadolu, sofrasına.

İlk soframız, yani yemek tarifimiz, ERZURUM ,yöresinden Gardaş.


------------------------------------------------------------------------
Ayran Aşı (Erzurum)


Bir ölçek gendime (aşlık) iyice pişirilir. Başka bir kapta hazırlanan ve içine birazcık un katılan yoğurt (buna urva denir) gendime ile karıştırılarak ateş üzerine konur. Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Diğer tarafta hazırlanan köfteler içine katılır.Aş otu dene ve Erzurum'da yetişen maydanoz türü çok güzel bir ot ilave edilir. Bir tavaya bir baş soğan doğranır.Teremyağnda pembeleşinceye kadar kızartılır (buna soharıç) denir. Çorbanın üzerine dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır. Ayran aşı yoğurtla yapıldığı gibi yayık ayranından yapılırsa eğer tadına doyum olmaz.

Not: Aynan aşı, Ramazanda, iftar sofralarında 30 gün süre ile baş köşede yerini alır. Ramazan ayları dışındada pişirilir. Diğer yörelerde adı yoğurt çorbası olan bu çorbaya Erzurum'da ayran aşı denir.

On bir ayın,Sultan Çorması ,buyurun .





5 bardak yoğurt
1 bardak un
1 bardak aşurelik buğday
2 litre su
1 yemek kaşığı tuz
yarım demet aşotu
kişniş
kinzi

Yoğurtla unu mikserle çırpın sonra, suyu ekliyoruz süzgeçle süzüyoruz sonra buğdayı ve aşotuyu yani kinziyi ekleyerek ocağa koyup kaynayın caya kadar karıştırıyoruz.

-----------------------------------------------------------------------
ON İKİ  İMAMLAR
*** *** *** *** *** *** *** *** *** ***
  1. İmam ALİ
  2. İmam CAFER
  3. İmam ZEYNEL
  4. İmam BAKIR
  5. İmam RIZA
  6. İmam CAFERİ SADIK
  7. İmam HASAN
  8. İmam TAĞI NAĞI
  9. İmam MEHDİYE HÜDA
10. İmam HÜSEYİN,İ DEŞTİ KERBELA
11. İmam CAFER -İ ZÖHRE YE HİBA
12. KIRKLAR DERGAHA


*** *** *** *** **** *** *** *** **** ***
Son Düzenleme: 17/09/2012, 00:03, Düzenleyen: Y O L C U.
Posting Freak
Buyurun, Doğu Anadolu, sofrasına.



İnce Tepsi Böreği (Erzurum)



Derin bir kabın içinde unu, sıvı yağı ve tuzu karıştırın. Üzerine suyu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 4 adet bezeye ayırıp üzerini örtün ve 15 dakika dinlendirin. Üzerine peyniri, yumurtayı, yağı ve karabiberi ekleyip karıştırın. Dinlenmiş hamurları unlanmış tezgahta açıp üzerine Teremyağını sürün. İki katını üst üste koyup katlayın ve tekrar açın. Bu işlem hamurun kat kat olmasını sağlayacaktır. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi yapın. Yağlanmış fırın tepsisine iki hamuru yerleştirip üzerine salçalı peynirli içi yayın. Tekrar üzerine yufkaları yerleştirin ve kanarlarını kapatın. Fırında 200 derecede 35 dakika pişirin. Çıkartınca dilimleyip servis yapın. İsterseniz hazır yufkayla da aynı şey yapılabilir.




250 Gr Sana Hamurişi
3 Adet yumurta
3 Su Bardağı un
200 gr peynir
2 Çorba Kaşığı salça
4 Çorba Kaşığı karabiber
2 Çorba Kaşığı tuz
[COLOR="Purple"][B]
ON İKİ  İMAMLAR
*** *** *** *** *** *** *** *** *** ***
  1. İmam ALİ
  2. İmam CAFER
  3. İmam ZEYNEL
  4. İmam BAKIR
  5. İmam RIZA
  6. İmam CAFERİ SADIK
  7. İmam HASAN
  8. İmam TAĞI NAĞI
  9. İmam MEHDİYE HÜDA
10. İmam HÜSEYİN,İ DEŞTİ KERBELA
11. İmam CAFER -İ ZÖHRE YE HİBA
12. KIRKLAR DERGAHA


*** *** *** *** **** *** *** *** **** ***
Son Düzenleme: 18/09/2012, 16:45, Düzenleyen: Y O L C U.
Posting Freak
Buyurun, Doğu Anadolu, sofrasına.
Kadayıf Dolması (Erzurum)



[B]

HAZIRLANMASI:
1-Yumurtaları, tuzu ve unu mutfak kabınıza koyup iyice özleşene kadar yoğurun. Oluşturduğunuz hamur pürüzsüz bir kıvamda olmalı. Hazırladığınız hamuru 30 dk. kadar dinlenmeye bırakın.
2-İçi için gerekli olan malzemeyi karıştırıp bir kenara alın.
3-Dinlendirdiğiniz hamurunuzu 12 ad. bezeye bölün. Her birini yufka büyüklüğünde açın.Her yufkayı önce ortadan ikiye, sonra tekrar ikiye ve son olarak tekrar ikiye katlayın. (Bu katlama işlemi diğer yufkalar açılırken açılmış olan yufkalar kurumasın diye yapılıyor.)
4-Teremyağınızı eritin.Yuvarlak tepsinizi bolca yağlayın.İlk kat yufkayı haşlamadan olduğu gibi tepsiye yayın.
5-Yayvan bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın.Ocağın yanına soğuk su dolu yayvan bir tencere koyun.Katladığınız yufkalarınızı katlarından teker teker geri açıp kaynar suya atın ve haşlayın.Daha sonra soğuk su dolu tencereye atıp şoklayın.(Su ılındıkça soğuk su ile değiştirin.)Haşlanmış yufkaların suyunu elinizle sıyırıp kağıt havluyla iyice alın ve tepsinize dizin.2 yufkada bir aralarını bolca Teremyağlayın.6.yufkaya geldiğinizde içi yerleştirin.Diğer yufkalarıda sırayla haşlayıp yerleştirin.En üst yufkayı, en alttaki yufkada olduğu gibi haşlamadan serin.
6-Hazırladığınız böreği ocağa oturtun.Altı kızarana kadar tepsiyi çevire çevire pişirin.Alt kızardığında başka bir tepsi yardımıyla böreği alt üst edin ve üst tarafı da kızartın.Kızartma işleminiz bittiğinde servis yapabilirsiniz.
[/B]





MALZEMELER
8 ad. yumurta
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
içi için;
400 gr. peynir
1 demet maydanoz
Arasına sürmek için;
1/2 kg. yakın eritilmiş Teremyağ
ON İKİ  İMAMLAR
*** *** *** *** *** *** *** *** *** ***
  1. İmam ALİ
  2. İmam CAFER
  3. İmam ZEYNEL
  4. İmam BAKIR
  5. İmam RIZA
  6. İmam CAFERİ SADIK
  7. İmam HASAN
  8. İmam TAĞI NAĞI
  9. İmam MEHDİYE HÜDA
10. İmam HÜSEYİN,İ DEŞTİ KERBELA
11. İmam CAFER -İ ZÖHRE YE HİBA
12. KIRKLAR DERGAHA


*** *** *** *** **** *** *** *** **** ***
Posting Freak
Buyurun, Doğu Anadolu, sofrasına.
Antep Usulü Karnıyarık (Gaziantep)





Patlıcanları ortalarından bıcakla hafif çiziyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz.kızgın yağda kızartıyoruz.yağını alması için havlu kağıtta bekletiyoruz.içi için 150gr sana klasik Teremyağını tavada eritip içersine minik doğranmış soğanları ve minik doğranmış çarliston biberleri ekliyoruz 2 adet ayırıyoruz üzeri için.yarım kaşık domates salçası ve yarım kaşık biber salçası ekliyoruz.domatesleri kabuklarını soyup minik doğruyoruz tavaya ekliyoruz domatesler kendini salınca kıymayı ekliyoruz biraz tuz pul biber ekliyoruz.pişmeye yakın kıyılmış maydanozları ekliyoruz.çorba kaşığı yardımıyla patlıcanların içlerini eziyoruz.içlerini harçla dolduruyoruz.fırın tepsisine diziyoruz.bir kasede 1 su bardağı sıcak su yarım çorba kaşığı biber salçası yarım çorba kaşığı domates salçasını homojen bir karışım olana kadar karıştırıyruz.fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanların üzerine döküyoruz.ayırdığımız çarlisyon biberleri kalın jülyen şeklinde doğrayıp patlıcanların üzerine koyuyoruz.fırında 30 dk 150 derecede pişiriyoruz.




8 Adet Orta boy patlıcan
5 Adet çarliston biberi
2 Adet soğan
3 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı domates salçası
150 gr Sana Klasik Teremyağ
5 Bardak sıvı yağ
6 Dal maydanoz
250 gr kıyma
1 Çorba Kaşığı biber salçası
ON İKİ  İMAMLAR
*** *** *** *** *** *** *** *** *** ***
  1. İmam ALİ
  2. İmam CAFER
  3. İmam ZEYNEL
  4. İmam BAKIR
  5. İmam RIZA
  6. İmam CAFERİ SADIK
  7. İmam HASAN
  8. İmam TAĞI NAĞI
  9. İmam MEHDİYE HÜDA
10. İmam HÜSEYİN,İ DEŞTİ KERBELA
11. İmam CAFER -İ ZÖHRE YE HİBA
12. KIRKLAR DERGAHA


*** *** *** *** **** *** *** *** **** ***
Posting Freak
Buyurun, Doğu Anadolu, sofrasına.


MERCİMEK KÖFTESİ (Şanlıurfa)



Hazırlanışı
Mercimek ayıklanıp yıkanır. 2 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Soğanlar soyulup yıkanır incecik doğranır.
Biber yıkanır incecik doğranır.
Bulgur geniş bir tepsiye konur (Evsilir) ayıklanır.
Bulgura tuz, karabiber, tarçın, soğan, yeşilbiber, kırmızıbiber ve salça konur.
Haşlanıp mercimek sıcakken bir miktarı malzemenin bulunduğu tepsiye konurak yoğrulur, yavaş yavaş yoğurarak mercimek bulgura yedirilir.
Bulgur yumuşayınca maydanoz konur karıştırılır.
Yağ bir tavada kızartılır köftenin üzerinde gezdirilir karıştırılır.
Sıcak servis yapılır.



Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek,
2 soğan,
2 su bardağı köftelik bulgur,
1 yeşilbiber,
4 yemek kaşığı kırmızı biber,
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşağı sade yağ + bir yemek kaşığı sıvı yağ,
1 çay kaşığı tarçın,
1 çay kaşığı karabiber,
1 demet maydanoz,
1 tatlı kaşığı tuz.
ON İKİ  İMAMLAR
*** *** *** *** *** *** *** *** *** ***
  1. İmam ALİ
  2. İmam CAFER
  3. İmam ZEYNEL
  4. İmam BAKIR
  5. İmam RIZA
  6. İmam CAFERİ SADIK
  7. İmam HASAN
  8. İmam TAĞI NAĞI
  9. İmam MEHDİYE HÜDA
10. İmam HÜSEYİN,İ DEŞTİ KERBELA
11. İmam CAFER -İ ZÖHRE YE HİBA
12. KIRKLAR DERGAHA


*** *** *** *** **** *** *** *** **** ***
Cezalı Üye
Buyurun, Doğu Anadolu, sofrasına.
Merci pour le partage





---------------------------------------------------------
tablette pas cher|

[url=http://www.reliablefr.com/Supply-obd-de-voiture_c35
]OBD de Voiture[/url]|[url=http://www.reliablefr.com/Supply-

accessoires-pour-voiture_c38]Accessoires Voiture[/url]|

Eco

Car Technologie
Posting Freak
Buyurun, Doğu Anadolu, sofrasına.
Arkadaşlar Hepinize yarasın Damak zevkiniz güzel haniya
Bir ismim Bektaş bir ismim Ali
Bir ismim Mustafa Kemal'im teni
Bozatlı Hızırdır vallaha Piri
Bir ismim Muhammet Mekkede yeri.

ZÖHRE ANA

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.