You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeşil yol'daki gerçekleri o açıkladı

Yeşil yol'daki gerçekleri o açıkladı

Administrator
Yeşil yol'daki gerçekleri o açıkladı
CHP Trabzon Milletvekili Havva Ana'nın isyan ettiği o yol için neler döndüğünü anlattı... CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen"Yeşil Yol" projesi ile ilgili çok çarpıcı bilgiler verdi. ÇED raporu alınmaması için hile yapıldığını söyleyen Pekşen, hayvanların ve bitkilerin yok olacağını çarpıcı örneklerle anlattı.

Karadeniz'in cennet yaylalarını yollarla birbirine bağlayacak olan "Yeşil Yol" projesine çevreciler karşı çıkarken hükümet yayla turizmine katkı sunacağını söylüyor. CHP Trabzon milletvekili Pekşen bu proje ile bölgedeki hayvanların ve bitki türlerinin yok olacağını söyleyerek kamuoyunu konuyla ilgili bilgilendirdi. KRT'den Çağlar Cilara'ya konuşan Pekşen, ÇED raporundan kaçmak için hile yapıldığını ileri sürdü. İşte Pekşen'in"Yeşil Yol" ile ilgili bilinmeyenleri anlattığı sözleri:

"YAYLALARDA YOL İHTİYACI YOK"
"Proje 2600 kilometrelik yolu kapsıyor. Yolsuz hiçbir yayla olmamasına rağmen yapılan bir yol bu. Yol ihtiyacı yok. Karadeniz bölgesinde yayla turizminin geliştirilmesi hepimizin umudu.

"HAYVANLARIN GEÇİŞ YOLLARI KAPANACAK"
2600 kilometrelik bir yol, bunun bin 500 kilometresi asfalt ve bu asfalt dağları delerek geçecek. Bu asfaltın yapıldığı yerde yüksek yüksek duvarlar yapacaklar, yolun üst tarafındaki kaymaları, heyelanları engellemek için. Böyle duvarlar yapıldığı zaman o duvarlar hayvan geçiş yollarını kapatacak. Hayvanlar kendi güzergahlarından geçemeyecekler. Buradan geçen araçlar sebebiyle o bölgede, doğal yaşamın içinde olan hayvanların büyük kısmı yaşadığı yeri terk edecek, yolda trafikte ölecekler.

"ÇED RAPORUNDAN KAÇMAK İÇİN HİLE YAPIYORLAR"
Aşırı yağmurlarda büyük heyelanlar yaşanacak. Büyük bir ağaç kıyımı olacak. Asıl dram olan şu; Burası dünyada 296 tane çok kıymetli ama türü tükenmekte olan bitki örtüsünü barındırıyor. Bunlardan iki tanesi dünyanın başka hiçbir yerinde yok, yalnızca burada var. Bu bitki örtüsü ne yazık ki kaçak operasyonlarla birlikte o bölgeden alınıp götürülüyor. Burası bir milli park. Bölgeden yol geçmesi için mutlaka bir çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporu alınması gerekiyor. Ama burada kanuna karşı hile yapıyorlar. 20 kilometrenin altında olunca ÇED raporu istenmiyor. Yolları 19 kilometrelik dilimler halinde ihale ediyorlar ve böylece ÇED raporundan kaçıyorlar. Bu rapor alınmadığı taktirde o bölgede ne kadar ağaç, ne kadar canlı, ne kadar bitki, ne kadar hayvan nasıl etkilenecek, bölgenin sonuçları ne olacak kimse bilemez."

İşte o sözler:

CHP Trabzon Milletvekili 'Yeşil Yol'u anlattı - ODATV Video

odatv.com/vid_video.php?id=8D953

kaynak: Oda tv

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.