01.03.2012 14:01Karakter boyutu : [url=javascript:ts('body',-1)]
[/url] [url=javascript:ts('body',1)]
[/url] Ve merakla beklenen açıklama geldi. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı düzenlenen törenle Türk Lirası'nın yeni simgesini açıkladı. Yeni tasarımla amaç TL'nin bilinirliğini daha da arttırmak..
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Türk Lirası'nın yeni simgesinin altın oran uyumuna dikkat edilerek tasarlandığını bildirdi. Başçı, yeni simgedeki çift paralel çizginin istikrarı simgelediğini söyledi.
Simgenin Euro simgesi ile benzerliği dikkat çekti.
İşte o simge ve Euro benzerliği
tamamen kisir bir millet haline getiriliyoruz...:mad:
Türk lirasının yeni simgesi ile Ermeni para birimi Dram arasındaki müthiş benzerlik tartışmalara neden oldu.Türk lirasının yeni simgesi Başbakan Erdoğan'ın katıldığı bir törenle bugün kamuoyuna açıklandı. Başbakan'ın beğendiği yeni simge, Dolar ve Euro'ya benzediği gerekçesiyle bazı eleştirilere neden oldu.![[Resim: imza3cp.gif]](http://img29.exs.cx/img29/203/imza3cp.gif)