You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Üniversite öğrenci adayları dikkat!

Üniversite öğrenci adayları dikkat!

Posting Freak
Üniversite öğrenci adayları dikkat!
Tercih maratonunun da sonuna yaklaşıldı.Peki tercih yaparken nelere dikkat edilmesi gerekir?
[Resim: 826920362.jpg]



Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) giren üniversite öğrencisi adaylarına gönderdiği kılavuzun son bölümünde yer verdiği özel şartlara göre, adayların aldıkları eğitim ve ilgi alanlarının yanı sıra, fiziksel ve biyolojik yapılarının da seçtikleri bölümlere uygun olması gerekiyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, ÖSS'ye giren yüz binlerce adayın tercih telaşı sürerken, yetkililer yaptıkları açıklamalarda adaylara ilgi duydukları bölümleri tercih etmelerini tavsiye ediyor.

Ancak, adayların ilgi duydukları, mevcut eğitim ve maddi durumlarına uygun bölümleri seçmelerinin yanında, tercih kılavuzunda belirtilen bölümleriyle ilgili özel şartları taşıdıklarını da kontrol etmeleri gerekiyor.

Örneğin kılavuzda, "arıcılık" bölümünde okumak isteyen adaylara, arı sokmasına karşı alerjisi olmaması şartı, "tekstil teknolojisi", "diş protez teknolojisi", "ortopedik protez ve ortez" ve "eser koruma" bölümleri ile adalet meslek yüksekokullarında okumak isteyen adaylara ise başarılı olabilmek için elleri ve parmakları ustalıkla kullanabilmenin önemli olduğu hatırlatılıyor.

Ayrıca, ambulanslarda görev yapacak paramedik adaylarına, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olmaları, 2. sınıfta ambulans kullancaklarından ehliyet alabilmek için en az 17 yaşında olmaları, kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki hastayı ekip arkadaşıyla taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerektiği belirtiliyor.

-DENİZCİLERİN ŞARTLARI AĞIR-

Kılavuza göre, gemicilikle ilgili bölümlerde okuyacak öğrenci adaylarının, ideal boy ve kiloda olmaları, dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk bulunmaması, renk körlüğü ve şaşılığının olmaması kulaklarının ise arızasız olması gerekiyor.

Ayrıca, "deniz ve liman işletmeciliği" bölümünü tercih edecek adayların da yüzme, dalma, can kurtarma ve denize dayanıklı olmalarına engel teşkil edecek sağlık sorunları olmaması isteniyor.

"Atçılık ve antrenörlüğü" bölümünde okuyacak öğrenci adaylarının ise eğitimleri sırasında meydana gelebilecek istenmeyen durumlara karşı ferdi kaza sigortası yaptırmak zorunda olduğu belirtiliyor.
[Resim: 7666useyin.jpg]

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.