You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Uğur Mumcu ne demişti ?

Uğur Mumcu ne demişti ?

Administrator
Uğur Mumcu ne demişti ?
[COLOR="#000000"]CHP ve MHP'nin, Cumhurbaşkanlığına aday olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Peki Uğur Mumcu, 1993 yılında basılan Rabıta kitabında İhsanoğlu'ndan bahsederken ne demişti?

Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı adayı gösterdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismi, Uğur Mumcu’nun; şeriatçı örgütlerin bağlantılarını anlattığı Rabıta kitabında yer alıyor.

Kitapta, Rabıtat-Ül Alem, yani ’Dünya İslam Birliği’ adlı şeriatçı örgütle bağlantılı dernek ve vakıflara yer veriliyor. İhsanoğlu da, İslâmi İlimler Araştırma Vakfı’nın yöneticileri arasında görülüyor.

Cumhurbaşkanı adaylığının açıklanmasının ardından tartışma konusu olan Ekmeleddin İhsanoğlu ismi, 1980′li yılların şeriatçı dernek ve vakıflarıyla da bağlantılı çıktı.

İhsanoğlu’nun ismi, usta gazeteci Uğur Mumcu’nun Rabıta kitabında yer aldı. Kitapta, 12 Eylül darbecilerinin, Özal hükümetiyle ortaklaşa Suudi sermayesini Türkiye’ye yerleştirmesi ve Almanya’daki Türkler arasında vakıflar aracılığıyla örgütlenmesi anlatıldı.

Kitapta; Rabıtat-Ül Alem, yani Dünya İslam Birliği adlı Suudi Arabistan merkezli şeriatçı örgütün Türkiye’deki faaliyetlerine yer verildi. Suudi krallığı tarafından desteklenen örgüt, Faisal Finans Kurumu üzerinden Türkiye’ye Arap sermayesinin girişini sağladı. Özal hükümeti çıkardığı yasalarla kuruluşun işlerini kolaylaştırdı.

Bu sırada elde edilen paralarla birçok dernek ve vakıf fonlandı. Bunların arasında, İlim Yayma Vakfı, İslâmi İlimler Araştırma Vakfı, Ensar Vakfı, Bereket Vakfı ve Türkiye Milli Kültür Vakfı gibi pekçok vakıf bulunuyordu.

Vakıfların yönetimlerinde ise Özal, Topbaş, Ülker gibi AKP’li ve AKP’ye yakın tanınmış aileler bulunuyordu.

Ekmeleddin İhsanoğlu da İslâmi İlimler Araştırma Vakfı’nın yönetiminde yer aldı. Yönetim Kurulu Başkanlığını Dr. Ali Özek’in yaptığı vakfın yönetiminde Prof. Dr. Asaf Ataseven ve Ekmeleddin İnsanoğlu da yer aldı.


insanhaber.com
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.

Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...

MUSTAFA ŞEREF,
      KEMAL GURUR,
              ATATÜRK ONURDUR...

          Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
                    Horasan köyünden geliyor pirim
                  Kırklar binasında var oldu yerim
                  Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
                                                      Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.