You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

TÜSİAD'ın yeni başkanı

TÜSİAD'ın yeni başkanı

Administrator
TÜSİAD'ın yeni başkanı
[COLOR="#000000"]TÜSİAD’ın İstanbul Tepebaşı’nda bulunan merkezinde yapılan yönetim kurulu toplantısında yeni başkanın adı belirlendi. TÜSİAD’ın yeni başkanı Haluk Dinçer oldu.

TÜSİAD’dan yapılan açıklamada şöyle denildi: ’Muharrem Yılmaz, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden 4 Haziran 2014 tarihinde istifa etmiştir. Sayın Yılmaz 2010-2012 yılları arasında sürdürdüğü Yönetim Kurulu Üyeliği, Başkan Yardımcılığı ve 2013 Ocak ayından bu yana üstlendiği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini başarıyla ifa etmiş, kurumun ulusal ve uluslararası düzeydeki itibarına çok önemli katkılar sağlamıştır. Yılmaz görevi süresince, Türkiye’de sivil toplumun güçlenmesi ve iş dünyasının örgütlü gelişimi için emsal teşkil edecek somut adımlar atmıştır. TÜSİAD olarak Muharrem Yılmaz’a vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız. TÜSİAD Yönetim Kurulu, 10 Haziran 2014 tarihinde, saat 16:00′da gerçekleştirdiği Olağanüstü Yönetim Kurulu toplantısında, tüzüğüne ve kurumsal kültürüne uygun olarak kendi içinde yaptığı seçim sonucunda, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer’i seçmiştir.’

İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Geçen hafta Yılmaz’ın istifasının ardından Sabancı Holding Sigorta ve Perakende Grubu Başkanı Haluk Dinçer’in adı gündeme gelmişti. Dinçer, başkan olacağına dair haberleri yalanlamıştı.

HALUK DİNÇER KİMDİR?

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı olan Haluk Dinçer, ayrıca grubun CarrefourSA, TeknoSA, AvivaSA ve Aksigorta şirketlerinde de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.

Kariyerine 1985 yılında ABD’de General Motors Technical Center bünyesinde proje mühendisi olarak başlayan Dinçer, 1995 yılında Sabancı topluluğuna katıldı. Dinçer, bu tarihten itibaren otomotiv, gıda ve perakende sektörlerinde çeşitli üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu.

Haluk Dinçer, aynı zamanda, DEİK/Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanı, American Turkish Council (Washington DC) ve American Turkish Society’de (New York) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Dinçer ayrıca, G-20 kapsamında toplanan B-20 işadamları zirvesinde Türkiye’yi çeşitli defalar temsil etti.

University of Michigan’dan makine mühendisliği dalında lisans ve işletme dalında yüksek lisans (M.B.A.) derecelerini alan Dinçer, Suzan Sabancı ile evli ve 2 çocuk babası.


sözcü.com
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.

Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...

MUSTAFA ŞEREF,
      KEMAL GURUR,
              ATATÜRK ONURDUR...

          Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
                    Horasan köyünden geliyor pirim
                  Kırklar binasında var oldu yerim
                  Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
                                                      Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.