You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Türk'ten BDP'ye rest: Çekilirim

Türk'ten BDP'ye rest: Çekilirim

Posting Freak
Türk'ten BDP'ye rest: Çekilirim
Siyasi yasaklı olması nedeniyle Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na BDP desteğiyle bağımsız aday olan Türk ile seçimde kendisini destekleyecek BDP yönetimi arasında belediye meclis üyelikleri aday listesi nedeniyle fikir ayrılığı yaşandı.

"ADAYLIKTAN ÇEKİLİRİM" RESTİ

İddiaya göre Türk, başvurunun son günü olması nedeniyle aday dosyasını teslim etmek üzere dün Mardin Adliyesi'ne gitti. Bu sırada Türk, Seçim Kurulu'na teslim edilen belediye meclis aday listesi üzerinde mutabakat sağlanan bazı isimlerin yerine başka isimlerin yazıldığını fark etti. Duruma tepki gösteren Türk, BDP yönetimine, "Adaylıktan çekilirim" mesajını verdi. Milliyet gazetesinin haberine göre; sorunu çözmek için BDP yönetimi Türk'le bir araya geldi. Görüşmede, kriz yaratan aday isim listesi yeniden düzenlendi.

SÜRYANİLER TEPKİLİ

BDP'nin tüm belediyelerde uygulamaya geçirdiği eşbaşkanlık uygulaması Mardin'de de hayata geçirildi. Eşbaşkan olarak açıklanan isim kısa süre sonra geri çekildi ve yerine Süryani asıllı Februniye Akyol getirildi. Süryani asıllı Mardin Milletvekili Erol Dora, Midyat Süryani Kültür Derneği Başkanı Yuhanna Aktaş ve bazı Süryani grubun önerdiği Şamiran İshak'ın parti tarafından dikkate alınmaması Süryanilerin bir bölümü arasında tepkiye neden oldu.

19 Şubat 2014 Çarşamba
cumhuriyet.com.tr
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.