You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

TRT’ye "Alevi toplumu alaya alınamaz" cezası

TRT’ye "Alevi toplumu alaya alınamaz" cezası

Administrator
TRT’ye "Alevi toplumu alaya alınamaz" cezası
RTÜK, kamu yayını yapan TRT’ye, Alevi toplumunun hassasiyetleri çerçevesinde Ak Partili üyelerin büyük bölümünün de katıldığı ve Türk siyaset ile yayıncılık tarihine not düşülecek bir ceza verdi.

Sanatçı Mustafa Topaloğlu'nun TRT Müzik kanalında anlattığı bir Temel fıkrası nedeniyle TRT Müzik kanalı ceza aldı. TRT kamu kuruluş olduğu için ceza kararı, bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a gönderildi.

RTÜK'ün üst kurul toplantısı bugün yapıldı. Saat 10.30 gibi başlayan toplantı, akşam saatlerinde sona erdi. Toplantıda,YSK'nın ilan ettiği seçim takvimi çerçevesinde televizyon kuruluşlarınında yapılan ihlaller ele alındı. Bunun yanı sıra RTÜK izleme ve değerlendirme birimininin diğer yayınlarla ilgili raporları da toplantıda değerlendirildi. Bunlardan biri, sanatçı Işın Karaca'nın TRT Müzik kanalındaki Başucu Şarkıları programı idi. Bu programa katılan Mustafa Topaloğlu bir fıkra anlatmıştı. RTÜK yetkilileri, bugün tartıştıkları o fıkrayı mealen şöyle anlattı:

RTÜK'ün toplantısında, mealen ifade edilen bu fıkra bugün değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda TRT Müzik kanalına ceza verilmesi kararı alındı. Karara Ak Partili üyelerin çoğu da katıldı. Karara sadece RTÜK Başkanı Davut Dursun'un muhalefet ettiği belirtildi. Karar oyçokluğu ile alındı. TRT kamu kuruluşu olduğu için karar, TRT'nin bağlı olduğu Başbakan Yardımcılığı'na (Bülent Arınç) gönderildi. RTÜK kaynakları, bu kararın TRT tarihinde ve Alevi toplumu açısından önemli bir ilk oluşturduğunu ifade etti.

"Temel ile İdris Alevi olma kararı almış. Bir Dede bulmuşlar. Ona danışmaya gitmişler. Önce Temel içeri girmiş. Dede, Temel'e sormuş, (Hazreti Hüseyin'i Kerbela'da kim öldürdü?) Temel ( Bilmiyorum) deyince Dede (Hazreti Hasan'ı kim öldürdü?) diye sormuş. Temel yine (Bilmiyorum) demiş. Temel dışarı çıkınca İdris'e (İki adam ölmüş cinayeti bize yıkmaya çalışıyorlar) demiş..."
Ceza, RTÜK yasasının 8. maddesinde şu hüküm çerçevesinde verildi:


(Değişik : 25/4/2013-6462/1.md.) Irk, renk, dil, din, tabiiyet, cinsiyet, engellilik, siyasi ve felsefi düşünce, mezhep ve benzeri nedenlerle ayrımcılık yapan ve bireyleri aşağılayan yayınları içeremez ve teşvik edemez.

Trtye Alevi Toplumu Alaya Alınamaz Cezası Haberi ve Son Dakika Haberler Mynet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.