You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Şoke eden iddia: Sorular dağıtıldı!

Şoke eden iddia: Sorular dağıtıldı!

Posting Freak
Şoke eden iddia: Sorular dağıtıldı!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na (ÇSGB) bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nce 21 Aralık 2013'te İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı sınavı gerçekleştirilmiş ve A, B, C kategorilerinde 5 ayrı ilde yapılan sınava yaklaşık 105 bin kişi katılmıştı. Yenişafak'ın haberine göre, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nde oluşturulan bir komisyon tarafından hazırlanan soruların bir dershane zinciri tarafından kendi personeline dağıtıldığı iddia edildi. Sözkonusu dershane zincirinin dershanelerin kapatılmasının gündemde olduğu bugünlerde açıkta kalması muhtemel personelinin mağduriyetini bu şekilde önlemeye çalıştığı ileri sürüldü. Soruların, sınavın uygulamasını yapan Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sınavın yapıldığı illerdeki personelince mi yoksa soruları hazırlayan birimlerce mi sızdırıldığı konusu araştırılıyor.

'DOYGUN MAAŞ' İMKANI

80 bini aşkın kişinin girdiği İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlık sınavında adaylar A, B ve C kadroları için yarıştı. MEB personelince İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana illerinde gerçekleştirilen sınavlar sonucu başarı düzeyine göre belirlenecek 7 bin 500 aday, aldıkları sertifika ile özel sektörde iş bulabilecek.

A, B ve C olarak risk gruplandırılması yapılan işyerlerinde görev alacak uzmanlar, bu sınavdan sonra edinecekleri belge doğrultusunda çalışabilecek. Çalışma hayatını denetleyen müfettişler, mühendislik ve mimarlık fakültesi mezunları, teknik öğretmenler, Fen Edebiyat Fakültelerinin fizik-kimya-biyoloji bölümleri mezunları ve üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği programlarından mezun olanlar arasından seçiliyor. C sınıfı uzmanların 2-3 bin TL, B sınıfı uzmanların 3-7 bin TL, A sınıfı uzmanların ise 7-15 bin TL arasında maaş aldıkları belirtiliyor. Dönüşümü planlanan dershanelerde çalışan öğretmenleri yüksek maaşlı kadrolara yerleştirmek için sınav sorularını kimlerin sızdırdığı yetkililerce inceleniyor.

C SINIFI'NA YOĞUN İLGİ

21 Aralık 2013 Cumartesi günü gerçekleştirilen sınava toplam 104 bin 612 kişi başvuru yaptı. Başvurulardan 16 bin 403'ü A ve B sınıfı uzmanlık için oldu. Sınava en fazla başvuru 79 bin 565 ile C sınıfı uzmanlıkta yaşanırken, en az başvuru ise 8 bin 644 kişiyle iş yeri hekimliğinde gerçekleşti. Birinci gruptaki İşyeri Hekimliği branşında 6 bin 843 kişi sınava girerken, C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı sınavına ise 57 bin 560 kişinin katıldığı öğrenildi. B sınıfına 6 bin 112, A sınıfına ise 9 bin 568 kişinin girdiği kaydedildi.

02 Ocak 2014 Perşembe
cumhuriyet.com.tr
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.