You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Şirketlerden Haberler....

Şirketlerden Haberler....

Posting Freak
Şirketlerden Haberler....
Ford Otomotiv Sanayi AŞ'de (OTOSAN) Kocaeli fabrikasında üretime bugünden itibaren 26 Ocak Pazartesi gününe kadar ara verildi.

Türk ****l Sendikası Gölcük Şube Başkanı Yücel Yücel, global piyasalardaki olumsuz gelişmeler nedeniyle yurt dışı ve yurt içi pazarlarda görülen talep düşüşü dikkate alınarak Ford Otosan Kocaeli Fabrikasında 6 bin 400 işçinin ücretli izne çıkarıldığını ve üretime ara verildiğini bildirdi.

İşçilerin, ücretlerinin ücretlerinin yüzde 76'sının ödenerek izne ayrıldığını, yıllık izin haklarının saklı kaldığını ifade eden Yücel, fabrikada bu yıl yalnızca 5 gün üretim yapıldığını söyledi.

Anadolu İsuzu da ara verdi

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde kurulu Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'de üretime 16 Şubata kadar ara verildi. Yurt içi ve yurt dışı piyasalardaki talep daralması nedeniyle üretime dün akşam mesai saatinin ardından ara verilen Anadolu Grubu ile Japon Isuzu'nun Türkiye'deki ortak iştiraki Anadolu Isuzu fabrikasında, 800 mavi yakalı çalışan izne çıkarıldı.
Birleşik ****l-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu fabrikada iş yeri temsilcisi Erol Kalender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörde yaşanan talep daralması nedeniyle işverenle görüşerek karşılıklı anlayış içinde böyle bir karar aldıklarını belirtti.

Üretime 1 ay ara verilen fabrikada 800 mavi yakalı çalışanın izne çıkarıldığını ifade eden Kalender, iznin ilk 15 gününün yıllık izin, ikinci 15 günün yarısının ücretli, yarısının da ücretsiz izin olarak kullanılacağını bildirdi.
Kalender, fabrikadaki idari kadronun ise çalışmaya devam ettiğini kaydetti.
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler
Posting Freak
Şirketlerden Haberler....
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, araç muayene istasyonlarının Doğuş-Akfen-Alman TUV tarafından 552 milyon dolara devralınıp, TÜV Türk’e dönüştürülmesi sonrasında gündeme gelen şikayetler üzerine, "Bu işi yumuşatmaya, sulandırmaya hiç niyetimiz yok. Eskiden ’ruhsatı gönder, muayene bitsin’ alışkanlığı edinilmişti. Şimdi gerçek anlamda muayene yapılıyor. Bu da kuyrukların uzamasına yol açıyor. Sabredin, bir süre sonra kuyruklar normale döner" dedi.

VARDİYA SİSTEMİ VE RANDEVULU SİSTEM

Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) konuğu olup, soruları yanıtlayan Yıldırım, "Yoğunluk ve kuyruklar daha çok İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük kentlerimizde. Örneğin Bursa’da iki vardiyaya geçen oldu. İki vardiya sisteminin yaygınlaşmasını istiyoruz. Onun dışında randevulu sistem yaygınlaşabilir" dedi.


Yıldırım, araç muayenesi konusunda bulunulan il dışında da işlem yapılabilmesi için mevzuat değişikliği yapılacağını belirterek, şunları dile getirdi: "Kimse artık geriye dönüş beklemesin. Yoğunluğun olduğu illerden diğer kentlere kayışı sağlamak için mevzuat değişecek. İsteyen istediği ilde aracının muayenesini yaptıracak. Örneğin, İstanbul’dan güneye tatile gittiğiniz, orada muayene yaptırılabilecek."
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler
Administrator
Şirketlerden Haberler....
Çemtaş Çelik 49 çalışanını işten çıkardı



Çemtaş Çelik Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş, 49 çalışanını işten çıkardığını bildirdi.

Çemtaş Çelik'ten İMKB'ye gönderilen yazıda, küresel krizin olumsuz etkilerinin,otomotiv ve demir çelik sektöründe gidererek ağırlaştığı, şirketin, yurt içi ve yurt dışı tüketicilerinin ellerindeki aşırı stokların yavaş erimesi, yurt içi ve yurt dışı pazarlarda görülen daralma sonucunda aşırı talep düşüşleri nedeniyle 2009 yılının ilk ayında üretim faaliyetlerinin yavaşlayarak durma noktasına geldiği ifade edildi.

Yazıda, şunlar kaydedildi:

“Bütün bu olumsuz etkilerden dolayı, şirketimizin çeşitli ünitelerinden, emekliliklerini hak edenlerle birlikte, 2008 yılı son çeyreğinden bugüne kadar, toplam 49 çalışanımızın iş akitlerine son verilmek zorunda kalınmıştır. İş akitlerine son verilen çalışan sayısının, toplam çalışan sayısına oranı yüzde 15 olup, ödenen kıdem ve ihbar tazminat tutarı, toplam 730 bin 437,76 TL'dir. Çalışanlarımızın iş akitlerinin sonlandırılması kararı şirket yönetimi tarafından alınmış olup, bu konuda alınmış bir yönetim kurulu kararı bulunmamaktadır.”
"ilmin sözü Ali'dir..."



Zöhre Ana...
Posting Freak
Şirketlerden Haberler....
Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, her iki şirketin yönetim kurulları, anlaşmayı sonuçlandırmak için ayrı ayrı toplandı.

Pfizer, anlaşma için 25 milyar dolarlık finans paketine son halini vermeye çalışıyor.

Pfizer, satın almayla, çok satan kolesterol ilacı Lipitor'un 2011 yılında jenerik üretiminin başlamasıyla oluşacak gelir kaybını gidermeye çalışacak.

Kaynaklar, Pfizer'in Wyeth'e hisse başına 50,19 dolar ödeyeceğini belirtiyorlar. Şirket, hisse başına 33 doları nakit, kalanı her Wyeth hissesi için 0,985 Pfizer hissesi olarak ödeyecek.
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler
Posting Freak
Şirketlerden Haberler....
OYAK Renault, global kriz nedeniyle ulusal ve uluslararası pazarlarda meydana gelen talep daralması ve belirsizlikler nedeniyle, Karoseri-Montaj Fabrikası'nda 2-10 Şubat, Mekanik ve Şasi Fabrikası'nda ise 2-11 Şubat tarihleri arasında üretimine ara verecek.

OYAK Renault'tan yapılan yazılı açıklamada, "OYAK Renault Otomobil Fabrikaları, endüstriyel sistemini, tüm dünya ülkelerini çeşitli ölçeklerde etkileyen, süresi ve boyutları henüz tam belirlenemeyen krizin, ulusal ve uluslararası pazarlarda yarattığı talep dalgalanmaları ve belirsizliklerine uyarlamak amacıyla, Karoseri-Montaj Fabrikası'nda otomobil üretimine 2 Şubat 2009 Pazartesi gününden 10 Şubat 2009 Salı gününe kadar ara verecek. Mekanik ve Şasi Fabrikası;nda ise motor, vites kutusu ve şasi üretimi 2-11 Şubat 2009 tarihleri arasında duracak" denildi.

OYAK Renault'un, Uluslararası Lojistik ve Yedek Parça Merkezi'nden yedek parça ve CKD dağıtım faaliyetlerinin ise bu tarihler arasında devam edeceği bildirildi.
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler
Posting Freak
Şirketlerden Haberler....
OYAK Renault, global kriz nedeniyle ulusal ve uluslararası pazarlarda meydana gelen talep daralması ve belirsizlikler nedeniyle bugün itibariyle üretimine ara verdi

OYAK Renault Otomobil Fabrikaları, endüstriyel sistemini, tüm dünya ülkelerini çeşitli ölçeklerde etkileyen, süresi ve boyutları henüz tam belirlenemeyen krizin, ulusal ve uluslararası pazarlarda yarattığı talep dalgalanmaları ve belirsizliklerine uyarlamak amacıyla, Karoseri-Montaj Fabrikası'nda otomobil üretimini bugünden itibaren 10 Şubat'a kadar durdurdu.

Mekanik ve Şasi Fabrikası'nda da motor, vites kutusu ve şasi üretiminin, 2-8 Şubat tarihleri arasında duracağı bildirildi.

OYAK Renault'un, Uluslararası Lojistik ve Yedek Parça Merkezi'nden yedek parça ve CKD dağıtım faaliyetlerinin ise bu tarihler arasında devam edeceği öğrenildi.
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler
Posting Freak
Şirketlerden Haberler....
Nokia Türkiye Genel Müdürlüğüne Conor Pierce atandı.

Nokia Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, Mayıs 2006'dan bu yana şirketin genel müdürlüğünü yürütmekte olan Imfred de Jong'un, görevini 1 Şubat 2009 itibariyle Conor Pierce'a devrettiği belirtildi.

Conor Pierce'in daha önce Nokia İrlanda'da müşteri direktörlüğü ve genel müdürlük görevlerinde bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, Imfred de Jong'un ise kariyerini Nokia Avrasya Satış Operasyonları Müdürü olarak sürdüreceği bildirildi.
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.