You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Şirin baba cumaya gidiyor

Şirin baba cumaya gidiyor

Administrator
Şirin baba cumaya gidiyor
[Resim: 260081967.jpg]

]Şirin baba cumaya gidiyor

İslami Şirinler Türk televizyonlarındaAlman Deutche Welle, Türkiye'deki bazı kanalladın Şirinler'in İslami usullere uyarlandığına dikkat çekti.


Alman yayın kurumu Deutche Welle (DW), 1980’li yılların popüler çizgi filmi Şirinler'in günümüzde “Müslüman Şirinler”e uyarlandığını belirttiği haberinde, “'Mümin Şirinler'de, Şirin Baba Cuma namazına gidiyor, 'Allah rahatlık versin' gibi replikler kullanılıyor, 'laylaylaylay' nağmeleri de 'La ilahe illallah, Allahü ekber'e dönüşüyor" denildi.

Şirinler’in komünist bir yaşam biçimini temsil ettiği iddialarına da yer verilen haberde şöyle denildi: "Şirinlerin orijinal ismi 'Schtroumpfs' idi. Konuştukları dil ve isimleri bir dil sürçmesi sonucu oluştu. İngilizce ismi 'Smurfs' olarak bilinen Şirinler bir dönem komünist propagandası yaptığına dair eleştiriler ile de karşılaştı. Şirinler'in komünist olduğu iddiaları ise 'Smurf' kelimesinin 'kızıl bayrak altında yaşayan küçük adam' anlamına geldiğine dair söylentilerle birlikte Şirinler'in yaşam biçimi ile komünist değerlerin arasında paralellik kurmak mümkün. Komün şeklinde ve maddiyattan uzak yaşamaları, para biriminin olmaması, 'Şirinköy'de herhangi bir tapınağın olmaması, herkesin eşit olması ve kolektif çalışmaları, bu tür iddiaların gerçeklik payı taşıdığı şeklinde yorumlanabilir."

DW, Gargamel isimli kötü karakterin ise sadece maddiyat üzerine kurulu yapısının ve sürekli Şirinler'in yaşadığı köyü bulmak istemesinin, kapitalist ve emperyalist dünyayı temsil ettiğini belirttiği haberinde, kendi şatosunda birlikte yaşadığı ve sağ kolu olan kedisi Azman'ın ise kapitalist dünyanın peşinden gelen ülkeleri sembolize ettiği söyleniyor" dedi.

ANKA
Posting Freak
Şirin baba cumaya gidiyor
şirinede cumartesiye...
[SIZE="5"]Dört Kapıda da Ali'yi Gördüm. [SIZE="4"](Pirim Zöhre Ana)
Zöhre Ana Pirimiz, Yolundayız Hepimiz.
Bitmeyen yas

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.