SALİHA ÇOLAK Ankara Meclis'in yoğun ve stresli çalışma temposunda spora vakit bulamayan sekreterler, danışmanlar, milletvekilleri ve bürokratların eşleriyle çocukları Meclis kampusunda pilates yapıyor. Spor saatinde arayan milletvekili de olsa telefonlara yanıt verilmiyor
![[Resim: 5.jpeg]](https://www.zohreanaforum.com/images/imported/2008/11/5.jpeg)
Son yıllarda kilo vermek isteyenler ve sağlık için spor yapanların gözdesi haline gelen pilates modası TBMM'ye yansıdı. TBMM'nin yoğun ve stresli çalışma temposundan spora zaman bulamayan sekreterler, danışmanlar ve stenograflarla, milletvekilleri ve bürok-ratların eşleri ile çocukları Meclis kampusunda pilates yapmaya başladı.
Spor öğretmeni Yasemin Pasinlioğlu'nun yönetiminde haftada üç gün öğle saatlerinde bir saat süreyle düzenlenen spor etkinliğine katılan TBMM çalışanları ve kampus sakinleri, özellikle gün boyu oturmaları nedeniyle oluşan fiziki duruş bozuklukları ve yoğun stresin yarattığı rahatsızlıklardan pilatesle kurtulmaya çalışıyor.
Yemek yerine spor
Pasinlioğlu, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri öğle yemeği saatinde, önce kardiyo çalışması, daha sonra da toplar eşliğinde pilates hareketleri yaptırıyor.
Pasinlioğlu, zorlu hareketler nedeniyle zaman zaman güç anlar yaşayan öğrencilerine "Yaptığınız spor size güzellik getirecek. Bırakın vücudunuz titresin. Kaslarınız size teşekkür ediyor" diyor.
Zaman zaman da, "Hadi bu hareketi de yapın, size baklava" diyerek motivasyon vermeye çalışan Pasinlioğlu, "Çalışmadan sonra iki saat boyunca yiyeceğiniz yemekler daha hızlı yakılır. Ama, kalorili yiyeceklerden uzak durun" diyerek, baklava ödülünün espri olduğunu vurguluyor.
Şimdi spor zamanı
Geçen hafta cuma günü yapılan çalışmaya katılan yaklaşık 50 kişinin spor salonunda pilates toplarıyla yaptıkları hareketler, renkli görüntüler oluşturdu.
Sekreterlerin çantalarındaki telefonların çalması dikkat çekti. Ancak, yemek saatinde spor molası veren sekreterler, "Şimdi spor zamanı" diyerek, telefona bakmak için minderden kalkmadı.
Safra kesesi rahatsızlığı olan bir meclis çalışanının bu çalışmalar sayesinde birkaç ayda 30 kilo vermesi, tüm ekip için motivasyon kaynağı oldu.