You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Okul kalabalık diye kızlarla erkek öğrencileri ayırdılar

Okul kalabalık diye kızlarla erkek öğrencileri ayırdılar

Posting Freak
Okul kalabalık diye kızlarla erkek öğrencileri ayırdılar
Okul kalabalık diye kızlarla erkek öğrencileri ayırdılar


Üsküdar Cumhuriyet Lisesi okul yönetimi, okul mevcudunun kalabalık olmasını bahane ederek kız ve erkek öğrencileri ayrı çıkarmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan karma eğitime karşı açıklamalar devam ederken bazı okullar fiili olarak haremlik-selamlık uygulamasına geçiyor. Üsküdar Cumhuriyet Lisesi son bir haftadır okul çıkışları esnasında kız öğrencileri erkek öğrencilerden ayrı çıkarma kararı aldı. Kararın nedeni olarak okul mevcudunun kalabalık olması gösteriliyor. soL'a konuşan öğrenciler uygulama ile ilgili tepkilerine okul müdür yardımcısının ’Harem-selamlık uyguluyoruz daha ne istiyorsunuz’ karşılık verdiğini belirttiler. Yine bir öğrencinin ’Hocam, okulu camiye mi benzetmeye çalışıyorsunuz’ demesi üzerine bir başka müdür yardımcısının ’Az kaldı, çarşafı da getireceğiz’ ifadelerini kullandığı iddia edildi.

Konu hakkında görüşünü aldığımız bir öğrenci ’Bu öğretim yılının başında okul müdürümüzün değiştirilmesi ve yerine AKP yandaşı olan, bunun propagandasını yapan, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin atanmasından sonra okulda devamlı bir gerici baskıyı hissediyorduk. Öğrencilerin devamlı kıyafetine karışan, Facebook üzerinden öğrencileri takip ederek, yazdıklarımız üzerinden bizleri sorguya çeken, özel hayatımıza karışan ve elinde tesbihle sınıfa girip öğrencilere psikolojik baskı uygulayan okul yönetimi bu son yaptıkları ile niyetlerini gayet iyi belirtmiş oldular’ dedi.

Okulda bir çok öğrencinin tepkisini çeken uygulamaya karşı olacaklarını belirten öğrenciler haremlik selamlık eğitime boyun eğmeyeceklerini ailelerine de durumu anlatarak okul yönetimine kararı geri aldıracaklarını ifade ettiler.
(alıntıConfusedoL-Haber Merkezi)
Söyle Zöhrem söyle sen söyle durma
Dervişin kalemi nurundan yaza
Kahi atar kahi yüzü kızara
Mustafa Kemal’in özü Allah’a




MUSTAFA KEMAL ATATÜRK




<Mustafa Kemal'in İzinden Gidiyor Olmamız Sizi Rahatsız Mı ediyor ? Daha Çok Rahatsız Olacaksınız!..>.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.