You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Öğretmen adaylarından "atanamama" tepkisi

Öğretmen adaylarından "atanamama" tepkisi

Posting Freak
Öğretmen adaylarından "atanamama" tepkisi
Kurupelit Yerleşkesinde Eğitim Fakültesi önünde toplanan Almanca ve Fransızca öğretmenliği son sınıf öğrencileri adına konuşan Fransızca öğretmenliği son sınıf öğrencisi Taner Kanık, 1991-2010 yılları arasında MEB'in sadece 20 Fransızca ve 50 Almanca öğretmeni atadığını söyledi.
Diğer bölümlere verilen atama haklarının kendilerine de verilmesini istediklerini vurgulayan Kanık, şöyle konuştu:
''Her yıl Fransızca ve Almanca bölümlerine giriş kontenjanı artırılmakta, üstüne üstlük puanlar geri çekilmektedir. Bütün bunlar da yıllardır sarf ettiğimiz maddi manevi çabaların boşa gittiği anlamına gelmektedir. Bu yıldan itibaren düz liseler Anadolu liselerine çevrilmeye başladı ve ikinci yabancı dil zorunlu hale getirildi. Bu durumda okullarda ikinci yabancı dil derslerine kimler giriyor? Sınıf öğretmenleri mi, resim öğretmenleri mi, yoksa 1990'lı yıllarda İngilizce derslerine giren ziraat mühendisleri mi? Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan 100 üzerinden 100 alsak dahi sonuç alamamanın cevabını bize kim verecek?''
Açıklamanın ardından hep birlikte Öğretmen Marşı'nı ve İstiklal Marşı'nı okuyan öğrenciler, olaysız dağıldı. Açıklama sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı.
24 Aralık 2010
Cumhuriyet
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler
Junior Member
Öğretmen adaylarından "atanamama" tepkisi
öğretmenlerimizin sesine kulak verilmeli..akp nin eğitim politikası sorun çözmüyor..daha adil bir eğitim politikasına ihtiyac var.
HAZIRLANIN...

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.