Cumhuriyet 19.11.2012
Kuleli’de 24 kişi dini dersleri seçti
BARKIN ŞIK
ANKARA - ’Hz. Muhammet’in Hayatı’ ve ’Kuranıkerim’ derslerinin askeri liselerin de müfredatına girmesinin ardından Kuleli Askeri Lisesi’nde bu dersler için iki sınıf oluştuğu öğrenildi. Her yıl ortalama 350 öğrenci alan Kuleli Askeri Lisesi’nde toplam 24 kişi bu dersleri tercih etti ve 12’şer kişilik iki sınıf oluştu. Ayrıca, 4+4+4 değişikliği sonrasında 5 yıl eğitim veren askeri liselerin önümüzdeki yıldan itibaren 4 yıla düşeceği öğrenildi.
Genelkurmay Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), askeri liseler ve silahlı kuvvetler bando astsubay hazırlama okulları müfredatına Kuranıkerim, peygamberin hayatı ve temel dini bilgiler derslerinin eklenmesi konusunda anlaşmaya varmasının ardından, söz konusu derslerle ilgili eğitime başlandığı öğrenildi. Askeri liseler de Anadolu liseleri gibi 4+4+4 sisteminin yürürlüğe girmesi ile düzenlenen seçmeli derslerin tamamını alabilecekler. Talim Terbiye Kurulu’nun 5 Ekim tarihli kararı ile Kuleli ve Maltepe Askeri Lisesi öğrencileri haftada 4, deniz lisesi öğrencileri haftada 5, Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencileri ise haftada 3 saat seçmeli ders alabilecek.
Askeri lise müfredatının 8 yıllık kesintisiz eğitime son veren 4+4+4 sistemine uyarlanması ile birlikte 5 yıl olan askeri liseler 2013 - 2014 yılından itibaren 4 yıla inecek.
KuleliÂde 24 kişi dini dersleri seçti
[COLOR="Green"][SIZE="5"]
Atatürk dediler adıma benim
İkrarımı verdim AliÂdir Pirim
Mürşidim Zöhre Ana posta vekilim
Latince yazısını dilden dökerim
Çanakkale içinde aynalı çarşı
Askerimi düzdüm YunanÂa karşı
Üseyin kafası mızrakta başı
Deniz kenarında Mehdi duacı
BİLDİREN ; PİR ZÖHRE ANA
[/COLOR]
İkrarımı verdim AliÂdir Pirim
Mürşidim Zöhre Ana posta vekilim
Latince yazısını dilden dökerim
Çanakkale içinde aynalı çarşı
Askerimi düzdüm YunanÂa karşı
Üseyin kafası mızrakta başı
Deniz kenarında Mehdi duacı
BİLDİREN ; PİR ZÖHRE ANA