You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kadına Yönelik Şiddet En Az Sağlık Çalışanlarında Görülüyor

Kadına Yönelik Şiddet En Az Sağlık Çalışanlarında Görülüyor

Posting Freak
Kadına Yönelik Şiddet En Az Sağlık Çalışanlarında Görülüyor
Türkiye'de Her 3 Kadından Birinin Aile İçi Şiddete Maruz Kaldığı, En Az Şiddet Olayının İse Sağlık Çalışanlarında Görüldüğü Belirtildi.
Türkiye'de her 3 kadından birinin aile içi şiddete maruz kaldığı, en az şiddet olayının ise sağlık çalışanlarında görüldüğü belirtildi. [url=http://www.haberler.com/mugla/]Muğla [/url] İl Sağlık Müdürlüğü'nün koordinesi ile [url=http://www.haberler.com/mugla/]Muğla [/url]'nın [url=http://www.haberler.com/fethiye/]Fethiye [/url] ilçesindeki sağlık çalışanlarına "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Sağlık Hizmetleri" semineri verildi. Sağlık Grup Başkanlığı tarafından organize edilen seminer [url=http://www.haberler.com/fethiye/]Fethiye [/url] Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şube Müdürü Bülent Öngören'in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, sunumlar eşliğinde kadına yönelik şiddet ve mücadelesi anlatıldı.



Türkiye'de her 3 kadından birinin şiddete maruz kaldığını ifade eden Öngören, kadına yönelik aile içi şiddetin sağlık çalışanları arasında çok az olduğuna değindi. Şiddetin fiziksel, cinsel, duygusal ve ekonomik olarak 4 ana başlıkta toplandığını kaydeden Bülent Öngören, olası şiddet vakalarında sağlık çalışanlarının üzerine düşen sorumlulukları hatırlattı. Şiddete uğramış kadın veya erkeğin hemen kolluk güçlerine bildirilmesini söyleyen Öngören, "Olası bir şiddet vakasını bildirmeyen vatandaşlar bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılırken, sağlık çalışanlarında bu iki yıl olarak ortaya çıkıyor. Bunun için görevimiz daha büyük. Şiddet emaresi görünce derhal polise veya jandarmaya bilgi vermemiz gerekiyor." dedi. Kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele programı hakkında da bilgiler veren Ruh Sağlığı Şube Müdürü Bülent Öngören, programın temel amacının şiddetin kadın sağlığı üzerine etkilerini azaltmak olduğunu anlattı. Gelecekte yaşanabilecek kadına yönelik aile içi şiddet olgusunu önlemenin programın bir diğer amacı olduğunu hatırlatan Öngören, şöyle konuştu: "Şiddet bir halk sağlığı problemi ve insan hakları sorunudur. Bireyler haklarını kullanabilecekleri ve bir bütün olarak gelişimlerine imkan sağlayan koşullarda yaşama hakkına sahiptir. Yaş, cinsiyet, din, ekonomik düzey, milliyet ve politik görüşleri ne olursa olsun her birey şiddet nedeniyle ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetini almalıdır. Tüm müdahaleler, kişilerin haklarına saygı ve kendi kararlarını kendilerinin almalarına izin veren bir yolla yapılmalıdır." (CİHAN)
Seke seke geldim ayağım yoktur
Hak mehlemi sende Zöhrem’dir doktur
Kimi kafir olmuş karnısı boktur
Süzünü süzünü postunda otur.

Türkiye’ye çıkarmışım bir gelin
Urufu Zöhre Ana onu pir bilin
Muhammet elçisi Ana’dır deyin
Hak için dergaha niyaza inin.


Bildiren: Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.