You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İmranlı Gençlik Klübünde Pir Zöhre Ana Topiği

İmranlı Gençlik Klübünde Pir Zöhre Ana Topiği

Junior Member
İmranlı Gençlik Klübünde Pir Zöhre Ana Topiği
sayın erkan yaman'a
erkan bey demişsinizki insanın içindeki itikat çok önemli itikat olduktan sonra taşa bile inanaırsanız dilekleririniz olur ...
şimdi burda şunu demek isterim size.
1.dedenizin inandığı o taş tahmin ediyorum ki ,sizin tabirinizle büyük öyle sıradan bir taş değil.bence orda dedeniz ya yatır görmüştür,ya orası o köyün bildiği bir ziyarettir,taş diyip geçmeyin.
2.eminim sizin dedeniz de boş bir insan değildir.
3.her taşa sarılınılmaz,her kişiyide muratları verilmez.
yine ya o mekanla ilgilidir ,yani o mekan bir boş mekan değildir yada sizin dedeniz boş bir insan değildir.
eğer öyle olsaydı gördüğümüz her taşa sarılalım ,yada her yakarana allah muradını versin öylemi? sizin orda derien inemdiğiniz , fikir yürütemediğini noksan bir yerler var emin olun.

erkan bey bu arada yazınızı geç gördüm ,dolayısıyla cevabımda geç geldi.ayrıca sizinle sadece medeni bir tartışma içersindeyiz.sonuçta siz de alevisiniz lütfen dışardakileri sevindirmeyin...
Son Düzenleme: 20/11/2009, 14:08, Düzenleyen: Dogan.
Posting Freak
İmranlı Gençlik Klübünde Pir Zöhre Ana Topiği
Hoşgeldiniz Erkan Yaman,

Yazılarınızı okudum , umarım sözlerinizi tutar ve sitenizde Pir Zöhre Ana için yazılan yazıları ve biz inanan insanlara yazılanları sildirir ve bizlerden ve Pirimizden [color=DarkGreen]özür dilerseniz [/color]sözünüzü tuttuğunuza inanacağım. Aksi durumda pek anlaşamayacağız. Yönetimde olmadığınızı ve yönetimde olan arkadaşlarınızla bu durumu konuşacağınızı söylemişsiniz. Umarım düzeltirseniz. O zaman sizin için sözünüzün eri diyebiliriz. Çünkü sizde biliyorsunuz ilk önce yazılar sizin sitenizde yazıldı. İmranlı gençler in adına yazılan bu yazılar site yöneticileri tarafından tastiklendiği aşikar. Bu yazılar yazılırken böyle bir tepki alacağınızıda tahmin ediyor olmalıydınız.


Birde senden ricam sitenizde bizim için ileri geri konuşan arkadaşlarınızdan sorularımın cevabını bekliyorum. (Bu topigte açılan 2. mesajda bulanan sorular)

[COLOR="Green"][SIZE="5"]
Atatürk dediler adıma benim
İkrarımı verdim Ali’dir Pirim
Mürşidim Zöhre Ana posta vekilim
Latince yazısını dilden dökerim

Çanakkale içinde aynalı çarşı
Askerimi düzdüm Yunan’a karşı
Üseyin kafası mızrakta başı
Deniz kenarında Mehdi duacı

BİLDİREN ; PİR ZÖHRE ANA
[/COLOR]
Administrator
İmranlı Gençlik Klübünde Pir Zöhre Ana Topiği
Alıntı:Birde senden ricam sitenizde bizim için ileri geri konuşan arkadaşlarınızdan sorularımın cevabını bekliyorum. (Bu topigte açılan 2. mesajda bulanan sorular)

Hüseyin Can Dost; Gerçekler Her zaman Taşlanmış Ama hep doğru ve sevecen olmuşlar Yücelikleri büyüklükleri burada zaten kendisine taş atana güler yüzle bakmış Zöhre Ana'ya gelenlerin hepsi iyi niyetmi taşıyor asla olamaz da içerisinde art niyet taşıyanlarda var bu doğal Pir'in Yaptığı şey ne ona hepsi ayan değilmi o kimseyi dışlamıyor ayırmıyor bildiği halde, Bizde bunu yapacağız, Sabırla günler sürsede doğru olanı anlatacağız. İkna olur olmaz kendine özüne kalmış bir durum. Zor ama yapmamız gereken bu.
Posting Freak
İmranlı Gençlik Klübünde Pir Zöhre Ana Topiği
Aliekber yazdı:Hüseyin Can Dost; Gerçekler Her zaman Taşlanmış Ama hep doğru ve sevecen olmuşlar Yücelikleri büyüklükleri burada zaten kendisine taş atana güler yüzle bakmış Zöhre Ana'ya gelenlerin hepsi iyi niyetmi taşıyor asla olamaz da içerisinde art niyet taşıyanlarda var bu doğal Pir'in Yaptığı şey ne ona hepsi ayan değilmi o kimseyi dışlamıyor ayırmıyor bildiği halde, Bizde bunu yapacağız, Sabırla günler sürsede doğru olanı anlatacağız. İkna olur olmaz kendine özüne kalmış bir durum. Zor ama yapmamız gereken bu.

Aynen katılıyorum ancak öncelikle kime taş attıklarını söylemek bizim görevimiz. Ben soruların cevabını bekliyorum...
[COLOR="Green"][SIZE="5"]
Atatürk dediler adıma benim
İkrarımı verdim Ali’dir Pirim
Mürşidim Zöhre Ana posta vekilim
Latince yazısını dilden dökerim

Çanakkale içinde aynalı çarşı
Askerimi düzdüm Yunan’a karşı
Üseyin kafası mızrakta başı
Deniz kenarında Mehdi duacı

BİLDİREN ; PİR ZÖHRE ANA
[/COLOR]
Posting Freak
İmranlı Gençlik Klübünde Pir Zöhre Ana Topiği
Bahsi geçen siteyle ilgili her şey yoluna girmiş gibi gözükebilir,unutmamamız gereken şey hala orada Zöhre ANAmızla ilgili olumsuz düşünen insanların varlığı.Bu yüzden cevap hakkımı kullanıp,daha önce yazdıkları şeylerle ilgili olarak açıklamada bulunmak istiyorum.
Bu sitedeki kendini bilmez kişilerin Zöhre Ana'mın aleyhinde konuşmak için konuştukları ,sayfalar dolusu yazdıkları bazı safsatalar kısaca şunlar;
-Ana'mın Semahının onların bildiklerinden çok farklı oluşu
-Abdestin,namazın oluşu
-Kermeste ANA'mın büstünün satılması
-Elde edilen paraların nereye harcandığı(fakir fukaraya harcanıyormu,dergaha gelen misafirler için kullanılıyormu)
-Emek verilerek hazırlanan Cd ve kitap fiyatlarının yüksek olması
-Zöhre Ana'mın bazılarını dokunarak,bazılarını dokunmadan iyileştirmesi
-2 Temmuz olaylarının Zöhre Anam tarafından meydanlarda anılmadığı
-Atatürk'ün dervişliğe,şeyhliğe karşı çıkmasıyla ilgili olarak,nasıl olurda Zöhre Anam Atatürkle konuşabilirmiş
-zemzem kuyusundaki zemzem'in her amaçla dergah içinde kullanılması gerekirmiş(öneri olarak sunuyorlar!!!!)
-Binadaki A,B,Ç,D harflerinin anlamının kendilerine göre açılımı

Yani bunlar gibi saçma sapan şeylerle Erenlerin Şahı’na sataşmışlar.
Yani doğrusu nereden başlayacağımı bilemiyorum,soruları takip ederek tek tek cevaplamak gerekir tabiki de ama anlamayana bir ŞAH, Bir MÜRŞİT, bir ALİ, Bir ZÖHRE ANA nasıl anlatılır öncelikle bunu anlatmam lazım.

Desemki Zöhre Ana ,binbir sıfattan baş gösteren Şahımerdan Ali’nin kendisi, desemki ummana dalıp Hak’la buluşuyor, desemki olmadan olanı bilen,görmeden gören,kimsesizlerin kimsesi, desemki yolu insanlık yolu, felsefesi sevgi-barış-dürüstlük-adalet-sabır , desemki Türkiye sevdalısı, Mustafa Kemal’in ışığı ve desemki desemki…
Desem de anlamayan gene anlamayacak…ama ben son nefesime kadar demeye devam edeceğim…

-Cd’ de izlemişler ve semahın onların bildiğinden çok farklı olduğunu görmüşler,kendi bildikleri semahın doğruluk derecesini nerden biliyorlar,1500 yıldır ne değiştirilmemiş ki semah da değiştirilmesin ayrıca hayatlarında kaç kere ceme katılmışlar,yollarına layıkıyla sahip çıkmışlar.Yolu getirene inanmayanlar,yola sahip çıkanları da kendilerine göre eleştirme hakkını nereden buluyorlar.
Semahtaki figürlerin turna kuşunu temsil ettiğini,Şahımerdan Ali’nin ilk olarak Bağdat’a turna kuşu şeklinde geldiğini,Fatıma Anamızı kanatlarının altına aldığını bilemezler.Bilmeleri için Zöhre Ana’ya gelmeleri lazım

-Aleviler Zöhre Anayla birlikte abdest alıp namaz kılmaya başlamışlar( mış).Aleviliğin , ALİ’den geldiğini bilmiyor olacaklarki Hz. Ali’nin namazda şehit edildiğinden haberleri yok görünüyor. Daha doğrusu işlerine gelmiyor çünkü bunu biliyor olmaları ,onların da namazlarını kılmaları gerektiği anlamına gelir. Oysa onlar işin kolayına kaçmayı tercih ediyor ve namazı-abdesti Aleviliğe yakıştırmıyorlar.


-Kermeste Zöhre Ana’mın büstünün satılması onları nedense rahatsız ediyor.Hemen örnek olarak Hacı Bektaş Veli’yi ,Pir sultan’ı göstermişler.Onların büstünün olmamasından bahsediyorlar,O mübareklerin büstlerinin olmaması gibi bir saçmalık olamaz.Zöhre Ana’yı sevenlerin bu büstü evlerinde bulundurmak istemesi niye bu kadar rahatsız ediyor,niye batıyor anlamak zor doğrusu,galiba bu sevgiden korkuyor bunlar. Zöhre Ana sevgisinin büyüklüğünden korkuyorlar, keşke o sevginin iki cihanda da onları kurtaracağını bilseler.

-Elde edilen gelirin nerelere harcanacağıyla ilgili öngörüde bulunmuşlar.bilmeyende oraya oluk oluk para aktığını düşünür.Oraya gönül vermiş insanların kendi yağlarıyla kavrulan kişiler olduğunu bilseler. Ayrıca Zöhre Ana’nın mekanında fakire fukaraya, yetimler yurduna yardımlar yapılmaktadır,bunların belgeleri de vardır. Durumu olmayan üniversite öğrencileri okutulurken , gücünü olmayan gençlerin de düğünleri orada yapılmaktadır. Adak kurbanı olan kişilerin kurbanları orada kesilip isterlerse evlerine götürme imkanları sunulmaktadır. İsterlerse de orada pişirilip gelen misafirlere lokma olarak dağıtılmaktadır.
Yıllarca gelen misafirler yani bizler dışarılarda soğuklarda beklerdik ta ki büyük dergah yapılana kadar.Oranın ısınma giderlerinin nasıl karşılanacağını düşünüyor bu arkadaşlar.
Kendileri cemevlerine gittiklerinde başlarını sokacak sıcak yerleri vardı tabi bizi anlayamazlar.Peki o cemevlerinin gelirleri nasıl karşılanıyor ,hiç düşündüler mi.

-Orada satılan Cd ve kitapların fiyatlarının yüksek olduğundan bahsetmişler .Daha şunu anlayamamışlar orada satılan cd ve kitap , PİR’in insanlara ışık olsun diye sunduğu “nefes”i,”beyit”leridir. Onun da pahası yoktur aslında ama insanlar yararlansın,gelip göremeyenler faydalansın diye sunulmuştur. Oradaki her lokmanın bir pir’i vardır ve boş değildir. Orada satışa sunulan şeylerle de giderler karşılanmaya çalışılmaktadır.Orada çalışan insanlar da PİR aşkıyla,gönüllü olarak çalışmaktadırlar.

-Zöhre Ana’mın bazılarını dokunarak yeşil bezle ,bazılarını dokunmadan iyileştirdiği gibi şeyler yazmışlar.İyi tarafı şu ki demek ki iyileştirdiğine inanıyorsunuz.Hasta olarak gelen kişiye daha kendisi söylemeden Zöhre Ana’m onun hastalığından bahsedip,neyi olduğunu söylemektedir.Söylemek yeterli değil diye düşünenler için diyorum ki , nice kanser hastaları,sara(epilepsi)hastaları,felçliler, derdine tıbbın derman bulamadığı,ümidi kestiği hastalar,çocuğu olmayanlar ve her ne dilek için gelirlerse gelsinler dileklerini alıp gitmişlerdir.Bu tabi ki kişinin özüne de bağlıdır.Zöhre Ana serçeşmedir, herkes özü kadar kabını doldurur.
- 2 Temmuz Madımak katliamının yıldönümüdür.eleştiride bulunan kişiler meydanlara çıkıp tepki verilmediğinden bahsediyorlar.Oysa Zöhre Ana’m bunu yüreğinde üzülerek yaşamaktadır ki Pir Sultan’ı anmaya giden o kişiler Önce Zöhre Ana’ma uğrayıp oradan gitmek isterler ve Zöhre Ana’m onlara,gitmeyin,yanacaksınız der buna rağmen giderler ve ne yazıkki o acı gün yaşanmıştır.

-Yüce ATATÜRK’ün “Ey efendiler; biliniz ki Türkiye Cumhuriyet’i şeyhler, dervişler,müritler,meczuplar memleketi olamaz”sözü varsa nasıl olurda Zöhre Ana, Atatürk’le konuşabilirmiş.Atatürk’ün yobazlığı önlemek,din işlerinden ülkeyi uzak tutmak için söylediği bu sözü buraya uyarlamışlar.

-Kadından evliya olurmu gibi sözler söylenmiş,tarih bilgisi olan kişiler şunu bilirler herhalde Fatıma Ana’mız, Didar anamız,Kadıncık anamız,Şah sultan anamız,Ehlibeytin tüm anaları ve her yörede ayrı ayrı yaşamış nice ANA’lar geçmiştir.Demek ki hem evliya olabiliyorlarmış hem de zaten evliyaları ANA’lar doğuruyorlarmış.
- Zöhre Ana’ma gidenlerin okumamış ,cahil kişiler olduğu gibi sözlere de şöyle cevap vermek istiyorum.Şahsen ben 2 üniversite bitirdim,bu demek değil ki evliyalara inanmayacağım.Ayrıca okumamış kişilerin cahil olduğunu düşünen zihniyet asıl cahillerdir.Zöhre Ana’mın bir sözü vardır, “Ali ile Muhammed’in diploması mı vardı”der kurban olduğum.Onlar ki NUR’ dan yaratılmış yolumuzun mihenk taşlarıdır.
Kelimelerim sistem hatasından yanlış yerden ayrılıyor...

“Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.”
[Resim: imza3cp.gif]


Özü bitmiş, gümanı pak olmamış,şeytana tapmış, nefsi çıkarı için arayıpta birşey bulamamış, kuyruk acısı varsa,Derviş Muhammed'in de dediği gibi" bir kılını çektiyse" Zöhre Ana, onu değerlendirmek ister aklısüre.Ehlibeyt'in meyvası bitmez, dalı budağı kurumaz,sen ne kadar kezzap dökersen dök, O'nun Zemzem çeşmesi ALİ'dir

Derviş'in HAK kelamını can kulağıyla dinliyebliyorsan yeter,firdevs bağından bir gül alabiliyor musun,O'nun ibadetine,saldığı yola,yaşatmak istediği güzelliğe canı gönülden yürüyebiliyorsan en büyük mutluluk budur.
(Pir Zöhre Ana)
Posting Freak
İmranlı Gençlik Klübünde Pir Zöhre Ana Topiği
ALINTI: Zöhre Ana ya tapan bizim İmranlılı Müritlere ne demeli Zöhre Anaya inanan İmranlılı Müritlerin tamamı namaza bile başladı evlerinde Namaz kılıyorlar..[/color].

İnsanların namaza başlamaları sizi neden dehşete düşürüyor. Bizler Zöhre Ana’dan Muhammed- Ali’nin kıldığı namazı öğrendik. Arapça değil Türkçe kılıyoruz. Camiyi ibadethane olarak kabul etmediğimiz için kimsenin gözüne sokmadan evimizde kılıyoruz. İbadette gözünüz yok anladık da namaz kılmamızın size ne zararı var?

ALINTI: ]Tunaycım senin gibi biri nasıl inanır Zöhre Anaya anlam veremedim bu gidişle yakında Abdest ve Namaza da başlarsın[/color]

Bu sözün sahibi de hem Zöhre Ana’ya hem de abdest ve namaza olan düşmanlığını kusarken bunları bir kabahat gibi sunarak insanların vicdanını baskı altına almaya çalışıyor.

ALINTI: ]Üniversiteli olmakla ,eğitimli olmak arasında çok fark vardır.Yani Can Yücel in dediği gibi insanı duvarda asılı diplomalar insan yapmaz düşüncesindeyim. [/color]

Ben hem üniversiteli hem de eğitimliyim. Şimdiye kadar yüzlerce Atatürkçü yetiştirdim. Din derslerinde bile Ömeri lanetledim, Ehlibeyti, Muhammed- ali’yi övdüm. Diplomamla değil yüreğimle, sevgimle, emeğimle, Aleviliğimle bu millete hizmet verdim. Sadece terim değil kanım da aktı. Sizin icraatınız nedir söyler misiniz?
Gerçeği anlamadan, bilmeden karalamak mıdır eğitimli olmak?

ALINTI: ]aslında bence böyle türbeymiş, hacı hocaymış inanç yoktur... zaten oraya da sırf babaannemi kırmamak için gittim[/color]...

İnançsız, yolunu- yönünü kaybetmiş, kendi varlığı için can fedakarlığında bulunmuş atalarını pirlerini görmezden gelmek size nasıl bir değer katıyor, söyler misiniz?
Alevi gençlik, Atatürkçü gençlik, devrimci gençlik bu mudur?
Bu tavır gençlerimizi ayrılıkçıların yörüngesine sokmaz mı?


ALINTI: ]yaptığı yada tahmin ettiği bi kaç şey tutunca, ölümsüzleştiriyo bizim insanlar ve inanıyo...[/[/color]I]

İşte bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan bir can daha. Zöhre Ana mekanında şifa alanlar kütüklere isim ve adresleriyle kayıtlıdır. Binlerce görüntülü keramet kayıtları arşivlerdedir. İyi niyetli olan, merak eden bunları görebilir. Bunları göremedin diyelim bu forumda yaşadıklarını, gözüyle gördüklerini anlatan canların şahitlikleri de sizce neden dikkate alınmıyor.

]ALINTI: Zöhre Ananın okuyup üfledigi Kalem,Silgi vs gibi bir şeylere[/color]

Yıllardır Zöhre Ana’ya giderim. Bir kez olsun herhangi bir şeye üfeyip okuduğunu görmedim. Zöhre Ana’yı siz üfürükçü, hacı- hoca takımına benzettiniz herhalde.
Evliya ile hocayı ayıramayan nasıl Alevi olabilir ki?
Sanırım sizin böyle bir iddianız da yok.
Alevilik sadece etiketiniz.

ALINTI: ]2 kalem + 1 şeker + 1 gözleme + 1 ayran + Zöhre Anayı Görmek = 20 TL[/color]

Kalemini, şekerini, gözlemeni, ayranını dışarıdan alıp gelebilirsin. Oradan almak mecburiyeti yok. Yediklerinin bedelini ödemek neden zoruna gidiyor.
Ayrıca Zöhre Ana’yı görmek parayla değil. Nasiple. Bunun değerini bilirsen tabi…


ALINTI: ]Tunay sana başka neler anlattı yeşil Çaput tanda verdimi[/color]..

Yeşil, Hz. Hüseyin’i temsilen verilen bir emanettir. Çaput değildir.
Ancak Hz. Ali’nin emanetine ihanet edenler yeşil’e çaput diyebilirler.


ALINTI: [COLOR="red"]hocalar, şığlar, pirler ne hikmetse hep ankaradan çıkıyor havasındanmıdır suyundanmıdır anlayamadım
ismail hoca efendi (namı diğer marasanta hoca efendi),şahinağa cemiyeti,
zafer efendi ve müridleri,takkeci mutlu hoca,üfürükçü emrah hocada bunlardan sadece bir kaçı..

Alevi toplumundan çıkmış bir ermişi yukarıda sayılan din bezirganlarıyla karşılaştırmak çok acı. Bu tavırla mı birlik ve beraberlik sağlayacaksınız.


ALINTI: ]neyse gittim bir gün ne görim ana baba günü ipini koparan orda nefes alamıyo insan[/color]

Hakaret etmeden yazamayan, çenesinin düşüklüğünü zeka pırıltısı sayan yazarın söylediklerini kulakları duyuyor mu acaba? Yoksa kalbi gibi kulakları da paslı mı?
İpini koparan “it”tir. Nefes alınamayan yere de bizde “ahır” derler. Sonra da kalkmış hakaret etmeyin diyorlar. Bizler inanan Alevileriz, mekanımız da hak kapısıdır. İnsana saygınız yok, mekana saygınız yok, evliyaya saygınız yok. İmranlılılar adına konuşmayın bari.

ALINTI: ]Bir de duymuştum kadının birine yine toprak vermiş bundan her gün biraz yersen hamile kalırsın demiş kadın her gün hiç aksatmadan denemiş ve karnı gittikçe şişmiş hamile olduğunu sanmış doktora gittiğinde sadece şişlik bir şeyin dokunduğunu doktor dile getirmiş[/color]

Bu olay Ankara’da kendine “Sultan Ana” adını veren bir şarlatanın yaptıkları işlerdi. Yakalandı, yaptıklarının hesabını adalete verdi. 27 yıldır Zöhre Ana kapısında kimse mağdur olmadı. Ne düşünüyorum biliyor musunuz: “Boş tenekeden çok ses çıkar.”


ALINTI: [COLOR="red"]1.Şehir merkezine yakın bir yerde herkesin rahatça gelip gidecegi aynı
Pir Zöhre Ana gibi bir Dergah açıp başınada Şeyhülislam bra Sezairi koymanız

Dalga geçerek Zöhre Ana ve mekanını küçük düşürme ve önemsiz gösterme gayretiniz ne yazık ki size acımama neden oluyor. Nasıl dünyada ikinci bir “Kabe” yapılamazsa ikinci bir Zöhre Ana Mekanı da yapılamaz. Kiminle dalga geçtiğinizin farkındasınız ama diz kıramayan nefsiniz sizi esir almış.



ALINTI: ]çevremizde ki bir çok sunnide zöhre ana ya inanıyor son gittigimde orada bir grup turistte vardı ne için oradaydılar bilmiyorum[/color].

Bilmiyorsan sorup öğreneceksin. Azerbaycandan, Japonyadan, ABD’den, Fransa’dan, Balkanlardan gelenler saf, enayi, kör, cahil siz ise allameyi cihansınız .
Aferin aferin, alkışlıyorum sizi.


ALINTI:] dümen be zafer abi müridleri bende merak ediyorum bu zöhrenin senden benden farkı yok abi boşuna abartmayın[/color]

Dümen, türbeleri sırayla icar yoluyla alıp para kazanmaktır. Dümen; arpça okuyup, muska yazıp insanları soymaktır. Dümen; Alevi görünüp kurduğu derneklerde gençleri ateizme sürüklemektir. Düme; Alevi toplumunu tehdit olarak kullanıp devletten yemlenmektir. Zöhre Ana’nın senden benden farkı çok. Görmek için Atatürk’ü anlaman yeterlidir. O da normal bir insan sıfatındaydı ama kurtarıcıydı, Şah’tı, Pir’di.

ALINTI: ]bunun bi tesadüf olduğunu savunduğuma ve o kişiye inanmadığımı da anlarsın[/color]...

Anadolu halkı neyin tesadüf neyin mucize olduğunu anlar. Bir kişiyi kandırabilirsin, bir toplumu bir kez kandırabilirsin ama bir halkı 27 yıl boyunca kandıramazsın. Kerameti, mucizeyi, eri-Pir’i duyarak büyüyen bir Alevi genci nasıl bu kadar vurdumduymaz olur?


ALINTI: ]tabi hepsi şaka deriz ama alevi toplumunun inançsal olarak yozlaşmasından doğan bu durumlar normaldir[/color]

Zöhre Ana Alevi inancını yozlaştırmamış gerçek yönleriyle ortaya koymuştur. Yası Matem oruçlarını, namazları, kurbanı, lokmayı, cemi, semahı, niyazı, Muhammed- Ali Yolunu aydınlatmıştır. Kişisel sitesinden bunlarla ilgili bilgiler mevcuttur. Ancak öğrenmek, bilmek, farkına varmak gibi bir niyeti olmayanlar bu gerçeklere sırtını dönmektedir.

ALINTI: [COLOR="red"]dergah denilen yerlere gelen mallar, paralar bazı şekillere göre dağıtılır:
1. bir kısmı fakir fukaraya verilir
2. dergaha gelen misafirlere harcanmak için ayrılır
3. dergahın geçimi devri daimi için harcanır .

Zöhre Ana hakkında hiçbir şey bilmediğiniz ortadadır:
Zöhre Ana üniversitede bir çok öğrenci okutmuştur, hala da burslarla desteklenen bir çok üniversite öğrencisi bulunmaktadır.
Okulların açıldığı dönemlerde ilköğretim ve anaokulu öğrencilerine yardımlar yapılmaktadır.
Ankara başta olmak üzere bir çok ilde bulunan kimsesizler ve yaşlılar yurduna yardımlar yapılmıştır. Bununla ilgili belgeler arşivde bulunmaktadır.
Anadolunun bir çok yöresinde bakımsız kalmış, perişan haldeki yatırı köylünün, kasabalının gözü önünde onarmış ayağa kaldırmış, yeniden kimliğine kavuşturmuştur.
Meraklı gençlere folklör, saz, biçki- dikiş, semah, tiyatro eğitimleri verilmektedir. Bu gençler yılın belirli dönemlerinde bu yeteneklerini sergilemektedirler.
Muhtarlıklardan alınan muhtaçlık bilgisine göre ihtiyaç sahipleri ailelere gıda yardımı yapılmaktadır. Reklam yapmadan, başından aşağıya atıp onurlarını incitmeden yapılan bu yardımlara ait imzalı tutanaklar dosyalarımızda durmaktadır.
Sağlık bakanlığı, vakıflar bölge müdürlüğü, Ankara Hıfsızsıha Kurulu denetimleri ve verdikleri “teşekkür” belgeleri dosyalarımızda durmaktadır.
Siz ne biliyorsunuz da konuşuyorsunuz.


ALINTI: ]sorun sadece zöhre olayı değil tüm inancın etrafını saran yamyam, vampir, parazitlerin temizlenmesidir[/color]

İnancın etrafını saran vampir ve parazitler pis sakalı, kirl,i topuğu, sigaradan sararmış parmakları, küfürlü diliyle Alevi toplumunu soyan dede kılıklı, dernek başkanı maskeli vicdansızlardır. Fakat hiç biri Muhammed- Ali Yolunu, Ehlibeyt Sevgisini, Zöhre Ana ışığını yayamadıkları için toplumun vicdanında mahkum olmuştur. Zöhre Ana gerçeği bu nedenle güneş gibi parlamaktadır. Gözlerini kapatmakla Güneşin varlığını bitiremezsin.


ALINTI: ]diğer önemli husus gerçek pirler zamanın haksızlıklarına karşı söz söyler hangi sözde ulular bunu yapıyor bu dönemde iktidarların, zalimlerin, hırsızların kanatları altına girenler yolun dışından yürür[/color]

Yine cahillik diz boyu.
Zöhre Ana’nın 3 kitabı var:
1. Cemden Gelen Nefesler,
2. Mehtaptaki Erenler,
3. Ali Pirimdir, Yolu Bizimdir.
Bunlardan başka ummanlarında pirlerin verdiği milyonlarca nefes- hikmet ses
kasetlerinde kayıtlıdır. Tarih tarih, gün- gün arşivlenmiştir. Araştırma yapan
üniversitelerin araştırmacıları bunlardan yararlanmaktadır. Siz ise çamur atmaya
devam edin.


ALINTI: ]yaaa bu üç kagıtçı kadına nasıl inanırlar anlamam göz göre göree insanların duygularının sömürüyoo[/color]

Hiç tanımadığın bir insana karşı yapılan bu hakaretler hangi bilgiye, hangi delile, hangi birikime dayanıyor. Ben söyleyeyim: İnançsızlık, vicdansızlık, düşmanlık.


ALINTI: ]ona inan ailelerin sünnet olmamıs çocuklarını bizim burda sünnetettireceksiniz diyorr ve 1 bucuk milyar para alıyorr ben mazemeleri aldırım burdan diye, ama o sünnetidee buna inanan insanların getirdigi kurbanlarla yardımlarla yapıyoo ve parayı cebe atıyo.[/color]

Açıkça iftiraya dayana bu sözlere cevap vermem gerekiyor. Çünkü ben de oğlumun sünnetini Zöhre Ana mekanında yaptım. Belediye düğün salonu benden 750 milyon lira istemişt. Çerez ve ucuz gazoz vereceklerdi.
Zöhre Ana mekanında düğün salonu kirası vermeden oğlumu sünnet ettirdim.
Sünnetçi masrafını da Zöhre Ana karşıladı. Oğlumun düğününde 8 fakir aile çocuğuda Zöhre Ana’nın desteğiyle sünnet oldu. Zöhre Ana her çocuğa ayrı ayrı altın taktı. Oğlum için adadığım kurban bedelsiz olarak kesildi, pişirildi ve düğüne gelen misafirlerim için aş evinde sofralar kuruldu. Bu işler için hiçbir bedel ödemedim.
Yüzleri utanmaz, yüreği kara insanların iftiraları Zöhre Ana’yı bilen bizleri çok üzdü. Yazıklar olsun!

ALINTI: ]dergahı gezdim orada kenarda ananın koçları kuzuları vardı sordum bunlar ne diye eğer dergahta adak adamak yada lokma dağıtmak istiyenler ananın kuzularından almak zorundaymıs[/color]

Yine yalan ve iftirayla karşı karşıyayız. Dileyen herkes o mekana dışarıdan aldığı kurbanını getirebilir. Kesimi ücretsiz yapılır. İster lokma yapar orada yedirirsiniz isterseniz etini alıp evinize götürebilirsiniz. Dileyen oradan da bedelini ödeyerek kurban alabilir. O kapıda zorlama kesinlikle yoktur.



ALINTI: ]zöhre ana dergahı merkez Bankası gibi para basıyor oniki imamlar muharrem ayı ve aşure zamanı Türkiyenin dörtbir yanından 10 binlerce insan anayı ziyaret etmekle kalmıyor nişan,kına ve dügünlerinide orada yapıyolar bizim mahalledki zöhre anacılar nişan,kına ve dügünlerini orada yaptıkları için bizde mecburen arada bir gitmek zorunda kalıyoruz[/color]

Şu ifadelere bakar mısınız? Türkiye’nin dört bir yanından gelen 10 binlerce insan size bir şey ifade etmiyor mu? Sizi oraya silah zoruyla mı götürüyorlar?
Hak kapısı nedir biliyor musunuz?

ALINTI: [COLOR="red"]İnsanlar inanma gereği duyuyorlarsa önce kendi içlerindeki tanrıya inanmaları gerekir.
Aracıya ne hacet...
Patatese tap ondan iyi..

Sayenizde, kafir yezitler Alevilere ve ibadetlerine rahat rahat hakaret ediyorlar. Cem evlerimize ve cemlerimize “Cümbüş evi” diyebiliyorlar. Sizin gibi Aleviler olunca bu hakaretler de yapılır tabii…



ALINTI: ]insanlarımız nasıl böyle şeylere inanıyor tartışılır ona para verecekerine bir cem evi veya bir fakire yardım yapsınlar.gerçi şimdiki gençlik inanmıyor bu gibi kişilere, hep eskilermizin bizlere sözlentileri..[/color].

Eskilerimizin bizlere söylentilerinin gerçek payı varmış demek ki.
Demek ki evliya, post, dergah, keramet doğruymuş
Bir inancımız olması sizi neden dehşete düşürdü.
Neden rahatınız kaçtı, bir evliyamız olması neden sizi bu kadar rahatsız ediyor?

ALINTI: Zöhre Ana'nın Bebek Katili oldugunu bile ayrıntısı ile açıklamadım İmranlılı Gırıklı bir abimizin başına gelenleri bire bir yaşamış biri olarak zamanı geldigin'de buradan açıklayacagım..[/I]

Hınzır Paşa bile Pir Sultan Abdal’ı asmak için bile böyle bir iftiraya başvurmadı. Bu nasıl bir düşmanlıktır. Sana nasıl bir kötülüğü dokundu Zöhre Ana’nın. Eceli gelen her canlının suçlusu Zöhre Ana mıdır? Zöhre Ana kime ölümsüzlük vaad etmiş acaba.

İmranlılı gençler İmranlılı bir büyüğünüz olarak sizi kınıyorum.
Hakaretleriniz ve iftiralarınızı size hiç yakıştıramadım.
Muhammed- Ali Yolu yüce bir yoldur. Zöhre Ana onların yaşayan evliyasıdır.
Görevi size keramet göstermek veya sizi cezalandırmak değildir.
Onun misyonu Muhammed- Ali Yolu’nu açığa çıkarmaktır.
Hz. Hasan, Hz. Hüseyin, Hz. Ali’ye ve Ehlibeyte yapılan haksızlıkları ortaya çıkarmaktır.
Türbe başlarında şenlikler kurarak yol sürülmez.
Dernekçilik yapılarak, siyasete alet olarak yol sürülmez.
Ersiz, Pirsiz, rehbersiz yol sürülmez.
Yolumuzun Piri Zöhre Ana’dır.
Lütfen tarihin suçlularına ortak olmayın.
İnkarla, inançsızlıkla, görmezden gelerek, ihanet ederek birlik beraberlik kurulamaz.
Aleviyim diyorsanız yolunuza ve inancınıza sahip çıkın.

"İlim Çin'de de olsa gidip alınız."- Hz. Ali.

"İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır."- Hacı Bektaşi Veli.

"Hayatta en hakiki mürşit ilimdir." -Atatürk.


Söz bir, söyleyen bir.
Posting Freak
İmranlı Gençlik Klübünde Pir Zöhre Ana Topiği
Dogan yazdı:ALINTI:
Muhammed- Ali Yolu yüce bir yoldur. Zöhre Ana onların yaşayan evliyasıdır.
Görevi size keramet göstermek veya sizi cezalandırmak değildir.
Onun misyonu Muhammed- Ali Yolu’nu açığa çıkarmaktır.
Hz. Hasan, Hz. Hüseyin, Hz. Ali’ye ve Ehlibeyte yapılan haksızlıkları ortaya çıkarmaktır.
Türbe başlarında şenlikler kurarak yol sürülmez.
Dernekçilik yapılarak, siyasete alet olarak yol sürülmez.
Ersiz, Pirsiz, rehbersiz yol sürülmez.
Yolumuzun Piri Zöhre Ana’dır.
Lütfen tarihin suçlularına ortak olmayın.
İnkarla, inançsızlıkla, görmezden gelerek, ihanet ederek birlik beraberlik kurulamaz.
Aleviyim diyorsanız yolunuza ve inancınıza sahip çıkın.


abi; herzamanki engin bilğilerin için teşekkür ediyorum. her soruya açıklayıcı
cevaplar vermişsin. bu aldıgım alıntıyı okuyan canlar ne demek istediğini anlar.öğretmenim ellerinizden öpüyorum saygılarımla...
Bir ismi Ali’dir bir ismi Veli
Onlar nurdan dogdu nurudur nebi
Eveli ahiri yaratan Ali
Simdi de geziyo Zöhre Ana dili
Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.