You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İdil Biret konserinde tekbirli provokasyon

İdil Biret konserinde tekbirli provokasyon

Administrator
İdil Biret konserinde tekbirli provokasyon
İdil Biret konserinde tekbirli provokasyon

Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'in İstanbul'daki konserinde olay çıktı.

[Resim: 120720090700581427330_2.jpg]

Türkiye'nin ünlü piyanistlerinden İdil Biret'in, Topkapı Sarayı'nda verdiği konser sırasında dışarıda konser afişlerini yakarak tekbir getiren bir grup, içeri girmek isteyince polisin müdahalesiyle dağıtıldı.

AFİŞLERİ ATEŞE VERDİLER
Alınan bilgiye göre, İdil Biret'in konserinin başladığı sırada Topkapı Sarayı'nın ana giriş kapısı önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, içeri girmek istemeleri sarayın güvenliğinden sorumlu jandarmalarca engellendi.

Grup, bunun üzerine çevrede asılı olan İdil Biret'in konser afişlerini toplayarak ateşe verdi.

SARAYIN ÖNÜNDE TOPLU NAMAZ
Bir süre tekbir getirerek slogan atan grup, daha sonra sarayın önünde toplu olarak namaz kıldı.

Daha sonra Gülhane Parkı'na yürüyen grup, bu kez de arka kapısından Topkapı Sarayı'na girmek istemeleri sırasında polis tarafından dağıtıldı.

Dışarda olay sürerken, İdil Biret konserini tamamladı.

Konserden çıkan izleyiciler, dışardaki olayın farkında olmadıklarını ifade ederek, "Çok güzel bir konser oldu" dedi.

Organizatör Hakan Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konserden önce sürekli olarak konserin yapılıp yapılmayacağını soran faks ve e-mailler aldıklarını ifade etti.

Konserin, Topkapı Sarayı 1. Avlu denilen bölümde açık alanda yapıldığını ve yaklaşık 2 bin dinleyicinin geldiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Konser, gayet güzel geçti. Dışarıdaki olayları ben fark ettim. İdil Hanım da zaten konsere gelirken orada toplananları görmüş. Dinleyiciler ise olayları hiç duymadı. Konser gayet keyifli bir şekilde tamamlandı. Polis, konser sonuna kadar çevrede güvenlik önlemi aldı. Çıkışta İdil Biret hayranları için yüzlerce CD imzaladı. İdil Hanım ve diğer sanatçılar konser sonrasında otellerine kadar polis nezaretinde götürüldü."

AA
Posting Freak
İdil Biret konserinde tekbirli provokasyon
Aslında onlar yakmaya alışkınlar nasıl olmuşta ateşe vermemişler.

Devletin polisi kendi adamlarını incitmeden dağıtmıştır.
Cihana gelmişim Mustafa diye
Atatürk büyüktür sıfat kim ile
Allahın yolunda dervişler ile
Mürşüt kapısıdır Zöhre Ana size


PİR ZÖHRE ANA

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.