You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hz. Ali çorba içerken öldürülseydi çorba içmeyecek miydik?

Hz. Ali çorba içerken öldürülseydi çorba içmeyecek miydik?

Posting Freak
Hz. Ali çorba içerken öldürülseydi çorba içmeyecek miydik?
Alıntı:
Alevilerin anayasa konferansına Nurcan Öztürk isimli vatandaşın sözleri damgasını vurdu. Öncelikle Aleviliğin tanımının iyi yapılması gerektiğini ifade eden Öztürk, bunun gençlere doğru şekilde aktarılmasını isterken, Aleviliğin yıllardır İslam'ın varoşlarında tutulduğunu dile getirdi.

Öztürk'ün bu sözleri üzerine divan başkanı Doğan Bermek, "Buraya gelen insanların Alevilik ile ilgili bir kaygıları yoktur. Herkes Aleviliği özümsemiştir. Biz burada anayasa taslağını tartışıyoruz. Lütfen asıl konuya gelelim." uyarısında bulundu. Ancak aynı konuda konuşmasına devam eden Öztürk, şunları kaydetti: "Yurtdışından gelen, boynunda Zülfikâr olan gençler, hâlâ Aleviliğin tam tanımını ve Alevilerin neden namaz kılmadığını bilmiyor. Bu özeleştiriyi yapmamız lazım. Aleviliği Hıristiyanlık'la özdeşleştirmeye kalkışanlar var. Allah, Muhammed, Ali üçlüsü yerine Allah, Meryem, İsa üçlüsünü koymaya çalışıyorlar." İslam'ın şartının beş olduğunu belirten Öztürk, bu konuda yaşadığı sıkıntıları ise şöyle anlattı: "Kelime-i şehadet anahtardır. Zekât vermek toplumsaldır. Bunlarda ortağız. Ancak bize soruyorlar, 'Siz nasıl Müslümansınız da namaz kılmıyorsunuz, oruç tutmuyorsunuz, hacca gitmiyorsunuz?' Bizimkiler de, 'Hz. Ali namaz kılarken öldürüldüğü için biz kılmıyoruz' diyor. Hz. Ali banyo yaparken öldürülseydi, biz de mi banyo yapmayacaktık? Çorba içerken öldürülseydi, çorba mı içmeyecektik? Bu nasıl bir izah? Alevi gençlerine bunu açıklamamız lazım."
dinibil.com
Seke seke geldim ayağım yoktur
Hak mehlemi sende Zöhrem’dir doktur
Kimi kafir olmuş karnısı boktur
Süzünü süzünü postunda otur.

Türkiye’ye çıkarmışım bir gelin
Urufu Zöhre Ana onu pir bilin
Muhammet elçisi Ana’dır deyin
Hak için dergaha niyaza inin.


Bildiren: Pir Zöhre Ana
Posting Freak
Hz. Ali çorba içerken öldürülseydi çorba içmeyecek miydik?
anamın_askeri yazdı:dinibil.com

Ey dini imanı beş para etmezler, kimse kimsenın ibatetine karışmaya hiç bir hak kı yok dur, karışan da kendi günahlarına ,karışsın.

En büyük süç ve günah da , Şahi Merdan pirimiz HZ -ALİ yi böyle akıl almaz
iftıralara, yalanlara , uydurma sözlere bulaştırmanızdır.

Kısaca şu gerçekleri, Maviye soyu ( Sünni ÜMMETE) ve onların peşinden giden sahte Alevilere, söylemek isterim,

Tarih kitapları Maviyeden sonra ve onun yolunda giden saltanatlar, imparotorlar, padişahlık devirleri, ve diyerleri tarafından hedefinden saptıralarak, Gerçekler le hiç ilgisi olmayan bir tarih kitabi yazılmışdır.


Şahi Merdan Pirimiz HZ- Ali maviyenın ,( Ömerin oğlu) Abü bekir tarafından Cem evinde ( yanı o Zamanki İsmi DAM EVi olarak geçiyordu) Şehit edilmişdır.

Şehit edilirken Cami Diye bir İbadet yeri yokdu - Yanı Camida Şehit edilmedi.

Cami yıllar sonra Maviyenın kendi kurdugu bu ğün ki islam dediği ,İnancı için yaptırdıgı ibadet yerine CAMİ ismini koydular.

iNSANLARI KENDİ ETRAFINA TOPLAMAK İÇİN VE CAMİYİ KUTSALLAŞTIRMAK İÇİN HZ -ALİ SANKİ CAMIDA İBATED YAPİYORMUŞ VE ŞEHİT EDİLMİŞ GİBİ BİR YALANLA İNSANLARI KADIRDILAR VE FESAT TOHUMUNU EKEREK ONA GÖREDE TARIHI KİTAPLAR YAZDIRDILAR.

VE DAHA SONRA PEYGAMBERİMİZİ KULLANDILAR PİS EMELLERİNE VE BÖYLELEİKLE ÖMERİN KİTABİNİ PEYGAMBERİN KURANI DİYEREK , VE ALLAH KELİMESİNİDE İÇİNE KOYARAK , ŞEYTAN YOLU EHLİ SÜNNETİ KURDULAR.

Şurda bir Gerçeyi açıklamak isterim , yezit soyu asırlardır bir yalan uydur du ve bu yalanıda Aleviler söylüyormuş gibi , tarıhe geçdiler Alevileri de kemdilerine Alet ettiler

Hiç Bir Zaman bir Alevi Hz- Ali Camide Şehit edildi onun için gitmiyor diye bir düşünceleri yokdur, tamamen yezidin uydurmasıydıdır.

Tek nedeni Cami Maviyeye aid kurulmuş ve onun yoluna inanların gittikleri yeridir. ve bu vesileyle EHLİBEYT Yolunda Gidenlere Heramdır, Çünki HZ, Peygamberimiz de hiç bir zaman Camı diyen bir yere gitmemişdır.






















ON İKİ  İMAMLAR
*** *** *** *** *** *** *** *** *** ***
  1. İmam ALİ
  2. İmam CAFER
  3. İmam ZEYNEL
  4. İmam BAKIR
  5. İmam RIZA
  6. İmam CAFERİ SADIK
  7. İmam HASAN
  8. İmam TAĞI NAĞI
  9. İmam MEHDİYE HÜDA
10. İmam HÜSEYİN,İ DEŞTİ KERBELA
11. İmam CAFER -İ ZÖHRE YE HİBA
12. KIRKLAR DERGAHA


*** *** *** *** **** *** *** *** **** ***
Son Düzenleme: 31/01/2010, 12:39, Düzenleyen: Y O L C U.
Senior Member
Hz. Ali çorba içerken öldürülseydi çorba içmeyecek miydik?
camii yani diger ismiyle mescid....!!!!!!akli kit insanlar anlamakta neden guclukk cekiyolarsa.sirf ortami geriltiyolar...guya...alinin yoluna can kurbann...bilgisiz kisiliksiz cahiller..ne beklenir bunlardan...corbayi oturunda kendiniz icin..lafa bak corbaymis.banyoyada laf ediyonuz adbest almiyo derler islamin sarti besmis???vallamiß??sabir anam sabir ne besi?..alevilerin derdi sizimi gerdi???ßcok gerilceksiniz cok sukur gunden gune cogaliyorr buyuyoruz..pirime sukurler olsunn....ogrenmekse maksadiniz buyrun tam yeri burasi gerci burayada bi camur atarsiniz siz..en iyisi siz gidin islaminizin 5 vaktini uygulayinn...saygi duyarizz ama bizlerden uzak olun dil atmayin anamin bedduasinida almayin.....sevgiler...medett ya alii
Son Düzenleme: 31/01/2010, 04:36, Düzenleyen: canan 58.
Administrator
Hz. Ali çorba içerken öldürülseydi çorba içmeyecek miydik?
Ben namaz kılmamak için böyle bir gerekçenin öne sürüldüğünü duymadım ama konu "namaz ve alevi toplumu" olunca çok şaşırmıyorum nedense...

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.