You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hıristiyanları kızdıran kitap

Hıristiyanları kızdıran kitap

Senior Member
Hıristiyanları kızdıran kitap
8. sınıfların İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitapları Hıristiyanları kızdırdı.

Chrıstıan Solıdarıty Worldwıde (CSW) ve Türkiye Protestan Kiliseleri Birliği, Türkiye'de çıktığı günden bu yana tartışma yaratan kitapta yer alan ifadelerin kendilerini Türk Devleti’nin düşmanı ya da CIA ajanı gibi gösterdiğini çocuklara Hıristiyan düşmanlığı aşılandığını savundu.

CSW'nin direktörü, Türk hükümetine Avrupa Birliği’ne Hıristiyanlara yönelik saldırıların durdurulması ve kitapların değiştirilmesi için Türkiye'ye baskı yapılması çağrısı yaptı.

13 yaşındaki çocukların okuması için yazılan kitabın 204'üncü sayfasında "Hedef Türkiye" başlığı altında "Misyonerlik faaliyetleri ulusal bütünlüğe aykırıdır. İnsanları bir başka dine döndürmek ulusal ve kültürel değerlerimizin yok olmasına sebep olur. Misyonerler deprem gibi doğal felaketleri kullanarak kendi çıkarları doğrultusunda çalışır" ifadelerinin ardından misyonerlerin asıl hedeflerinin ne olduğu ve bu kişileri tanımak için ne gibi ipuçları bulunduğu yönünde bilgiler veriliyor.

CSW'nin yanı sıra Türkiye'deki Protestan Kiliseler Birliği tarafından yapılan açıklamada da, "Türk Devleti’ne ve toplumuna göre misyonerlik faaliyetleri yabancı ülkelerin ajanlığıyla eşdeğerdir. Yıllardan beri bazı topluluklar ve Türk devleti Türkiye'deki Hıristiyanların Türk Devleti’ni yok etmek için gizli bir faaliyet içinde olduğu dezenformasyonunu yaydı. Bu çarpık görüşler nedeniyle kiliselerimize bizi CIA ajanı gibi gören kişliler tarafından sayısız saldırılar oldu" ifadeleri kullanıldı.
Aynı kitap darbeleri övdüğü ve Nutuk'a yer vermediği gerekçesiyle eleştirilmiş ve geçtiğimiz eylül ayının sonunda değiştirilmişti. İşte o zamanki haber...

Milli Eğitim Bakanlığı, askeri darbelerin de anlatıldığı ilköğretim 8'inci sınıf İnkılap Tarihi kitaplarında değişikliğe gitti. Kitaptan darbenin anlatıldığı bölümler çıkarıldı. Karar, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu tarafından alındı. Talim Terbiye Kurulu, kitaplarda "Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratiklik ilkesine" uygun olmayan bilgiler yer aldığı tespitini yaptı ve kitaplarda dersin amacını aşan bilgilerin bulunduğunu belirtti. Bakanlık, şimdi öğrencilere dağıtılan kitaplardaki tartışmalı darbe bölümleri yerine yeni metinler hazırlayıp, okullara ve öğrencilere gönderecek, öğrencilere darbe bilgilerinin yerine hazırlanacak yeni konular öğretilecek. 8'inci sınıf İnkılap Tarihi kitaplarında Türkiye'nin yakın tarihinin anlatıldığı bölümlerde askeri müdahalelere ilişkin ayrıntılı bilgilere yer verilmesi tartışma yaratmıştı.

Haber: Vatan
[COLOR="Red"]Eğer ikrar ile yola gidersen
Müminin gözünde duman gerekmez
Hak için sil süpür gönlün evini
Yükün gevher ile saman gerekmez

Ali dedikleri bir ulu kişi
Elinde var idi hüneri işi
Eğer kaldırmazsan tuttuğun taşı
Sana ondan gelen iman gerekmez

Pir Sultan Abdal'ım uğradım derde
Farksızdır sofudan, kalkmyor perde
Gör dinle, bir lokma geldi bir yerde
Sor izle, çiğ ise yemen gerekmez.
[/COLOR]
Posting Freak
Hıristiyanları kızdıran kitap
Misyonerlik faaliyetleri Osmanlı Devletinin son döneminde de serbestçe yapılıyordu.

Tarihimizi görmezden gelip inkar edecek değiliz.

KARA PARTİ döneminde yabancılar her bölgeden sadece toprak değil ev de alıyorlar. Bu evleri kilise olarak da kullanıyorlar. Yoksul köy ve kasaba gençlerinin cebine para koyarak bu kilise evlere götürüyorlar.

Azınlık cemaatleri son zamanda da apartman dairelerinin kilise vb. ibadethane olarak faaliyat gösterilmesini hükümetten talep etmektedir.

Dünyanın hiç bir ülkesinde misyonerlik faaliyeti devletlerin gizli servisleri ve örtülü ödeneklerinden yararlanmadan faaliyetlerini yürütemezler.

8. Sınıf İnkılap Tarihi ders kitapları keşke gerçekten de Atatürk Devrimleri'ni anlatan kitaplar olsa.

"İlim Çin'de de olsa gidip alınız."- Hz. Ali.

"İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır."- Hacı Bektaşi Veli.

"Hayatta en hakiki mürşit ilimdir." -Atatürk.


Söz bir, söyleyen bir.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.