You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Günümüz öğretmenleri daha az zeki

Günümüz öğretmenleri daha az zeki

Posting Freak
Günümüz öğretmenleri daha az zeki
İsveç'te yapılan bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya koydu.

][Resim: 2.gif] ]Günümüzün öğretmen ]leri daha az zeki ve daha az yetenekli çıktı. İsveç ]'te yapılan bir araştırmada yeni mezun öğretmen ]ler, 15-20 yıl önce mezun olan öğretmen ]lerden daha az zeki ve daha az yetenekli oldukları ortaya konuldu.

Araştırmayı İş Piyasa Politikası Değerlendirme Enstitüsü yürütürken, başında da Jonas Vlachose ile Erik Grönqvist isimli araştırmacılar bulunuyor. Araştırmada, son yıllarda
öğretmen ]lik yapan bütün öğretmen ]lerin kayıtları esas alındı. Bunun için 3 değişik şekilde ölçümler yapıldı. Örneğin, öğretmen ]lerin lise notlarına bakıldı. Erkeklerin de askere alınmadan önce yapılan test sonuçlarına ve askerlik öncesi liderlik vasıflarına bakıldı. Bu araştırmaya göre 1980 ila 90 yıllarından sonra her alandan seviyelerin düştüğü gözlendi. Araştırmada öğretmen ]lik eğitimde neler öğrendikleri ve eğitim sonrası durumları araştırılmazken, sadece lise seviyesindeki durumları baz alındı.

Bu araştırma içerisinde, bu
öğretmen ]lerin öğrencileri de araştırmaya dahil edildi. Bu araştırmada öğrencilerin matematik, İsveç ]çe ve İngilizce gibi temel 3 dersin sonuçlarına bakıldı. Buna göre de zeki bir talebenin, daha yetenekli bir öğretmen ]den daha iyi yararlanabileceği ortaya çıktı. Zayıf öğrencilerin ise, daha iyi liderlik özelliklerine sahip bir öğretmen ]e ihtiyacı var.

Bu araştıra sonuçlarının Öğretmenler Federasyonuna sunulduğu ve araştırmanın çok tepki aldığı bildirildi. Kendisine rapor sunulan üniversite rektör yardımcısı Sigbrit Franke'nin bu raporu SVD gazetesine şöyle değerlendirdi:

"Öğretmenlik mesleğinde ilginin kaybolması kötü bir durum ve elit talebelerin artık
öğretmen ]li fakültelerine başvurmuyor olmaları üzüntü verici." Franke, raporla ilgili olarak, askeri verilerin baz alınmasını gereksiz bulurken, yetkililere İsveç ]'te artık öğretmen ]liğe daha fazla önem verilmesi ve teşvik edilmesini de tavsiye etti.
]Haber: ]CİHAN
Bir ismi Ali’dir bir ismi Veli
Onlar nurdan dogdu nurudur nebi
Eveli ahiri yaratan Ali
Simdi de geziyo Zöhre Ana dili
Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.