ABD Yönetimi, General Motors (GM) ve Chrysler'ın yeniden yapılanma planlarını reddetti. GM, borçlarından tamamıyla kurtulabilmesi için 30 milyar dolarlık kaynak arıyordu.
ABD Yönetimi, her iki şirketin daha rekabetçi bir şekilde yapılanmalarını isterken Chrysler'a, Fiat ile birleşme görüşmelerini 30 gün içinde tamamlaması halinde, 6 milyar dolar verebileceğini bildirdi.
Beyaz Saray GM firmasına da, iki aylık faaliyetlerini karşılayabilmesi ve bu süre içinde yeniden yapılanabilmesi için bir miktar kaynak sağlayacak. ABD Yönetimi, şirketlere, iflas altında yeniden yapılandırmaya gitmek zorunda kalabilecekleri uyarısında da bulundu.
Bu arada, GM'nin üst yöneticisi Rick Wagner'in, Steve Rattner başkanlığındaki Otomotiv Komisyonu'nun baskıları sonucu işinden ayrıldığı belirtiliyor.
General Motors ve Chrysler'a Obama'dan red
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana
Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler
Pir Zöhre Ana
Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler