You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Gazetecilere o soru artık sorulmayacak

Gazetecilere o soru artık sorulmayacak

Posting Freak
Gazetecilere o soru artık sorulmayacak
[Resim: medya.php?mn=174554&s=0]

İstanbul'da Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ve İkinci Başkan Murat Önok'la görüşen Emniyet Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dr. Cihangir Baycan, Emniyet Teşkilatı ile Basın arasında bir iletişim kazası olduğunu, kamuoyunu hızlı bir şekilde bilgilendirebilmek için sosyal medyayı kullandıklarını söyledi.

Yerel basın için ise bakanlık genelgesi

Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri Avukat Hakan Özdöl ile Basın Konseyi'ni ziyaret eden Dr. Cihangir Baycan, olayları izlemede kurum kimliğinin yeterli sayılacağını, yerel basın için ise bakanlık genelgesi gerektiğini söyledi.

Basın Konseyi'nden yapılan açıklamada, son olaylarda polisle basının karşı karşıya olduğu gibi bir hava yaratıldığını vurguladı. "Polislerde benim tek hareketim haber oluyor, göstericilerin attıkları taşlar görülmüyor, sadece bizi çekiyorlar algısı var" diyen Baycan, "Toplumsal olaylarda müdahale için üç kriter önemli; kamu düzenini engelleyen bir şey olmalı. Taş ya da başka maddeler atılıyor mu ona bakılmalı. Son olarak üç kez uyarı yapılmalı, bu şartlar oluştuktan sonra müdahale yapılmalı. Biz burada, ikazın yapıldığına ilişkin görüntüleri de istiyoruz" diye konuştu.

"BASININ GÖREV YAPMASINI ENGELLEMEYİN"

Gazetecilerin bu kriterlerden hangilerine uymadıklarını soran Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, olayları izleyen gazetecilerin "tartaklandıklarını, yaralandıklarını, neden gösterilmeden gözaltına alındıklarını görev yapmalarının engellendiğini" vurguladı.

"Basın görevini yaparken yardımcı olun" çağrısına Baycan, aradaki iletişim kazasını giderecekleri sözüyle karşılık verdi. Baycan, "İletişimin doğru kurulması önemli, Ankara Tuzluçayır'da havai fişek atanlara, burada yaşlılar ve çocuklar var lütfen atmayın, diye anons yaptık. Uyarıya kulak verdiler ve kestiler. Eskişehir'deki son olayda da müdahale etmedik, olaysız dağıldılar. Biz de olaylardan kendi adımıza dersler çıkartıyoruz" dedi.

18 Eylül 2013
Cumhuriyet.com
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.