Facebook 'taki fotoğraf ların, kullanıcı tarafından silinse bile sitede kaldığını ortaya çıktı.Cambridge Üniversitesi'nden araştırmacılar, Facebook ve benzeri sosyal paylaşım sitelerine yüklenen fotoğraf ların, kullanıcı tarafından silinse bile sitede kaldığını ortaya çıkardı.
Araştırmacılar en popüler 16 sosyal paylaşım sitesine fotoğraf lar yükledi, ardından da bunları sildi.
30 gün sonra, fotoğraf ların bulunduğu sayfaların önceden not ettikleri adreslerini tekrar girdiklerinde ise, Facebook dahil 7 sitede fotoğraf ların hala durduğunu fark ettiler.
Araştırmacılar Flickr ve Picasa gibi sitelerin bu konuda daha iyi bir karneye sahip olduğunu belirtiyor.
Microsoft'un Windows Live Spaces adlı sitesindeki fotoğraf ların da, kullanıcı tarafından silindiği anda gerçekten yok olduğu görüldü.
Araştırmacılardan Joseph Bonneau, site yöneticilerinin kullanıcı güvenliği konusunda kolaya kaçtığı görüşünde.
Facebook 'tan yapılan açıklamada ise silinen fotoğraf ların sistemlerinden tamamen çıkarıldığı belirtildi.
Ancak silinen bazı fotoğraf ların adreslerinin (URL), sistemin ******* Delivery Network adlı bölümünde kaldığını, buradan silinmesinin ise, kısa da olsa zaman alabileceği vurgulandı.