You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ÇYDD'den taziye mesajı

ÇYDD'den taziye mesajı

Posting Freak
ÇYDD'den taziye mesajı
ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan'ın ölümü nedeniyle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkezi (ÇYDD) ve tüm şubeler adına, ÇYDD'nin internet sayfasında taziye mesajı yayımlandı.

Saylan'ın bugün saat 04.30'da vefat ettiği bildirilen mesajda, Saylan için ''Çok sevdiği ülkesinin çocuklarında, gençlerinde ve yol arkadaşlarının yüreğinde, hayalleri, düşünceleri, ilke ve değerleriyle yaşamaya devam edecektir. Ülkemizin başı sağ olsun'' ifadelerine yer verildi.



Çelikel: Yaşamaya devam edecek

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Aysel Çelikel, İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü önünde yaptığı açıklamada, Saylan'ın, çok sevdiği çocuklarda, gençlerde ve yol arkadaşlarının yüreğinde hayalleri, düşünceleri ve değerleriyle yaşamaya devam edeceğini söyledi.

Türkiye'ye baş sağlığı dileyen Çelikel, taziyeleri dernek merkezinde bütün gün kabul edileceğini belirtti.
''Türkan Saylan'ın cenazesi 20 Mayıs Çarşamba günü Teşvikiye Camisi'nde öğle namazından ardından kaldırılacak'' diyen Çelikel, daha öncesinde ise Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde de bir anma toplantısı düzenleneceğini kaydetti. Bir gazetecinin Saylan'ın ölmeden önceki vasiyetini sorması üzerine Prof. Dr. Çelikel, ''Onun vasiyeti yaptıklarıdır. Bugüne kadar genel başkanı olduğu dernekte yada başka sivil toplum kuruluşlarında yaptığı hizmetlerin devam etmesi en büyük isteğiydi'' dedi.

Prof. Dr. Çelikel, ÇYDD'nin Türk insanına ve toplumuna hizmet etmeye devam edeceğini vurguladı.

Bu arada, Saylan'ın nerede toprağa verileceğinin, dernek tarafından daha sonra açıklanacağı bildirildi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Onkoloji Enstitüsü doktoru Yavuz Dizdar da Saylan'ın, 19 yıldır İÜ Onkoloji Hastanesinde tedavi gördüğünü belirtti.

Tedavi sürecinin son 7 yılının ilerlemiş hastalık tablosu şeklinde seyrettiğini dile getiren Dizdar, tedavi konusunda tıbbın sunduğu bütün olanakların kullanıldığını kaydetti.
Buna karşılık son iki haftalık süreçte vücut fonksiyonlarının tedrici olarak bozulması üzerine onkoloji tedavisinin sonlandırıldığına dikkat çeken Dizdar, ''Bu sürede sadece destek tedavisi sürdürülmüştür. Bütün girişimlere rağmen Prof. Dr. Türkan Saylan, 18 Mayıs, saat 04.45'te hayata gözlerini yummuştur. Saylan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve bütün sevenlerine sabır ve başsallığı diliyorum'' dedi.

Türkan Saylan'ın doktorlarından Prof. Dr. Pınar Saip ise Saylan'ın, son 24 saate kadar bilincinin açık olduğunu, hatta Cumartesi sabahı dondurma yiyerek su içtiğini kaydetti. Saylan'ın sorulara da mantıklı cevaplar verebildiğini dile getiren Saip, ''Son 24 saatte bilinci kapandı. 7-8 yıl boyunca kemoterapi alarak yaşamla ilgili sorumluluklarını yerine getirmiştir. Bunun sonunda da ölümü büyük bir vakurla, kendisinden beklenen sorumlulukla onurlu bir şekilde karşılamıştır'' diye konuştu.



Şişhane'de taziye defteri açıldı

Tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde sabaha karşı yaşamını yitiren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan için Şişhane'deki dernek merkezi önünde taziye defteri açıldı.

Saylan'ın büyük boy bir resmi, Türk Bayrağı ve ÇYDD flamalarının asıldığı dernek merkezinin bahçesinde açılan taziye defterinin arkasına, Saylan'ın Ergenekon soruşturması kapsamında evi arandığı zaman camdan kendisini destekleyenlere el sallarken çekilen fotoğrafının yağlı boya tablosu konuldu.

Dernek merkezinin bahçesinde gazeteciler ve taziyeye gelecek ziyaretçiler için masa ve sandalye yerleştirilirken, konuklar için çay ve simit ikramı da yapılıyor.



Toptan: Eğitim sevdalısıydı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek ''Özellikle kızların eğitimi konusunda uğraş veren eğitim sevdalısıydı'' dedi.

Toptan, ''Milli Mücadelenin Başlamasının 90. Yıldönümü'' kutlamaları kapsamında İstanbul'dan yola çıktığı Ankara Gemisi'nde gazetecilerin Türkan Saylan'ın vefatını hatırlatması üzerine şunları söyledi:
''Büyük üzüntü duydum. Özellikle kızların eğitimi konusunda uğraş veren eğitim sevdalısıydı. İnandığı fikirleri savunan ve çok başarılı bir bilim insanıydı. Üzüntü içindeyim. Kendisi uzun süredir kanserle savaşıyordu.''



Günay: Birçok çocuk onun sayesinde eğitimle tanıştı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, birçok çocuğun okulla, eğitimle tanışmasının Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr.Türkan Saylan'ın gayreti sayesinde gerçekleştiğini söyledi.

Günay, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ndeki ''Müzeler Haftası'' açılış töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Saylan'ın vefatıyla ilgili duygularını'' sorması üzerine Günay, şunları kaydetti:
''Türkan Saylan'a Allah'tan sonsuz rahmet diliyorum. Kendi alanında ve özellikle eğitim alanında önemli hizmetlere katkı yaptı. Birçok çocuğumuzun okulla, eğitimle tanışması onun gayretleri sonucunda gerçekleşti. Yaptığı bütün hizmetler, iyi niyetler, gayretler için ülkem adına, hükümet adına teşekkürlerimi iletmek istiyorum manevi huzurunda. Sevenlerine sonsuz sabırlar diliyorum. Kendisini yeniden rahmetle anıyorum.''



Abakay: Cehalete karşı yürüyen kahramanlığın simgesiydi

Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, Prof. Dr. Türkan Saylan'ın cehalete karşı verilen mücadelenin en önünde yürüyen kahramanlığın simgesi olduğunu söyledi.
Abakay, Prof. Dr. Saylan'ın ölümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "Türkan Saylan'ı kaybettik. Türkan Saylan, ülkesine, toplumuna ve insanlığa karşı sorumluluğunu fazlasıyla yerine getirdi. O, gericiliğe, tutuculuğa, cehalete karşı verilen mücadelenin en önde yürüyen kahramanlığın simgesiydi" dedi.
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.