"Kaçakçılık İstihbarat Harekat Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı Yönergesi'ne göre yakalama kararının, sanıkların adreslerine otomatik olarak gönderilmesi gerekirken, Okuducu'nun memleketi olan Nallıhan Emniyeti'nde yakalama emrine dair bir kayıt bulunamamasının nedeni nedir?
İnterpol tarafından 178 ülkede kırmızı bültenle aranan Ahmet Okuducu'nun ikametgahının bulunduğu Nallıhan'da aranmaması, firari sanığı kollayarak, davayı zaman aşımına uğratma girişiminin bir parçası mıdır?
Kaçakçılık İstihbarat Harekat Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı Yönergesi'ne göre, sanığın ikametgahının olduğu adreslerde otomatik olarak gönderilmesi gereken arama emrinin, Nallıhan'a gönderilmemiş olmasından hangi kamu görevlileri sorumludur?
Söz konusu sorumluların tespiti için bakanlığınız tarafından bir soruşturma başlatılmış mıdır?"
7 Şubat 2011
Cumhuriyet
Cumhuriyet