Anayasa Hukukçusu Niyazi Öktem, CHP'den yaşanan kan değişimini kaleme aldı
İnsana değer veren, tasavvufi bir İslam yorumu mensuplarının Cumhuriyeti kuran partide güç kazanması bizi sevindirir. Ama lütfen takiyye yapmayın, hasımlarınızı takiyyecilikle suçlamayın. Tutarlı ve dürüst olun. Yoksa birileri de aynı şeyi size söyler. Hatta Başsavcı ‘Alevi liğin irticai odak noktası’ iddiasıyla kapatma davası bile açabilir.
Niyazi Öktem / Prof. Dr. Anayasa Hukukçusu-Star gazetesi/b>
Sayın Kılıçdaroğlu’nun Dersimli Alevi olması nedeniyle böyle bir sorgulamayı yapmıyoruz. Ama bilmekteyiz ki CHP ’de ve kuruluş döneminde DSP’de Alevi ler bir hayli etkili konumdaydılar. Ve gene biliyoruz ki Alevi ler büyük oranda Marksist soldan, sosyal demokrat sola kadar açılan siyasal yelpazenin içinde yer almışlardır. Son dönemlerdeki açılımlarla birlikte Alevi oyların Adalet ve Kalkınma Partisi’ne ne oranda kaydığını şimdilik söylemek mümkün değildir.
Asırlar boyu ezilen Alevi toplulukların, hak ve özgürlük savunucusu sosyal demokratlara desteklemesi kuşku yok ki doğaldır ancak Türkiye’de kendilerini sosyal demokrat olarak lanse edenlerin gerçekten hak ve özgürlüklerden yana tavır sergilediklerini söylemek olanaksız. Tüm Avrupa ülkelerinde hak ve özgürlüklerin güvencesi ombudsmanlığı reddetmek, dinsel azınlıkların mülkiyet hakkıyla ilgili düzenlemelere muhalif olmak, darbe girişimcilerine meşruiyet zemini aramak sol politika olamaz.
[B]Ulusalcılık Alevi liğe uymaz
Alevi lerin bir bölümü CHP ’nin statüko partisine dönüştüğünün farkındadır. Onlar ayrıca ulusalcılığın Alevi likle bağdaşamayacağının da bilincindedirler. Öyle ya Zaza, Kurmanç, Arnavut, Bulgar, Ermeni, Rum özetle kırk civarında olduğu ileri sürülen etnik kökenli Türkiye Cumhuriyeti halkının milliyetçi-ulusalcı, ırkçı olması mümkün değildir. Anadolu ırksal ve kültürel ebruli bir alaşımdır. Horasan Erenlerinin Anadolu’yu Müslümanlaştırdıklarını söyler, bundan gurur duyarız. Kimleri Müslümanlaştırdılar bu mubarek erenler? Bakmayın bazı Alevi Orta Asyacıların ‘biz öz be öz Türk’üz, Orta Asya’dan geldik, Sünni baskısı nedeniyle dağlara kaçtık, dağlarda Zazaca öğrendik, Zazalaştık, Türkçemizi unuttuk’ demelerine. Pekiyi, oralardaki Zazalara ne oldu? Havaya mı uçtu? Çocukları nerede? Kuşku yok Horasan Erenleri Hoca Ahmet Yesevi geleneğini sürdüren Orta Asyalı İslam misyonerleriydi. Onlarla birlikte Ota Asya’lı Türkler, fatihler de geldi. Ama gelenler, Anadolu’da yaşayanların yüzde 20-30’u dahi değildi. Gelenlerle, Anadolu’da yaşayanlar İslam potası içerisinde eridi ve Anadolu Türk’ünü oluşturdu.
Keza Alevlerin gene bir bölümü Alevi lik bir inanç özgürlüğü sorunu olduğunun da farkındadır. Anadolu Müslümanlaşırken, eski dinlerinin inanç kurumlarıyla yeni dinin ilkelerini mezcetme süreci Anadolu Alevi İslam yorumunu doğurmuştur. Anadolu Alevi liği içerisinde yer alan Ayin-i Cem’in seremonik yapısı, Miraç efsanesinin anlatım biçimi diğer hiçbir İslam coğrafyasında mevcut değildir.
Anadolu Alevi liğinin, bir İslam yorumu olması artık neredeyse herkes tarafından benimsenmektedir. Yorum yol demektir. Yol sözcüğünün Arapçası tarikattır. Tüm diğer yorumlar, Nakşi Yorum, Kadiri Yorum vs. Anadolu Alevi liği de Allah’a ulaşma yollarından biridir. Din sosyolojisi, sosyoloji gibi bilim dalarıyla uğraşan Alevi bunları bilir.
O halde neden Alevi ler Orta Asya’cı, ulusalcı, inanç özgürlüğünün sosyal-evrensel boyutunu göremeyen, Ergenekon avukatlığına soyunan, Dersim katliamına sevinenlerin olduğu CHP ’yi desteklemekte, orada ön plana geçmektedir? Onurlu Alevi Onur’lu CHP de olamaz. Neyse ki Dersim katliamını doğru bulanlar galiba tasfiye oluyor.
Dünyanın her yerinde inanç kurumları baskı grubu olarak sosyal yapıya nufuz etmek, siyaseti yönlendirmek isterler. İnanç kimlikleri böylelikle meşruiyet zeminine oturur. Sorun tamamen sosyo-politiktir. Alevi ler de siyasal partiler kurdular. 1970’lerde kurulan Birlik Partisi Alevi ağırlıklıydı.
Alevi simgeleri amblem bile oldu
Ulusoyların, Timisilerin yer aldığı partinin ambleminde ortada bir aslan, etrafında da 12 yıldız vardı. Aslan Hz. Ali’yi, 12 yıldız ise 12 İmamı simgelemekteydi. Parti siyasal hayatta önemli roller aldı, koalisyonlar kurdu, koalisyonlar devirdi. Kimse sormadı ‘bu amblemler nedir, dinsel mahiyet içermiyor mu?’ diye. ‘Laiklik elden gidiyor’ diye kimse bağırmadı. Nakşi bu tür simgelerle bir siyasi parti kursaydı hemen kapatılırdı. Daha sonra Barış Partisi kuruldu. Avrupa Alevi Dernekleri Federasyonu, farklı Alevi kuruluşlar açıkça destekledi. Başka bir anlatımla bazı Alevi cemaatler, dernekler de destek verdi. Barış Partisi’ni Anayasa Mahkemesi kapattı. Ama laikliğe aykırı olduğundan değil, T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılmasını istemelerinden dolayı. Oransal olarak daha küçük bir sosyal gurubun, sadece kendi inanç boyutların ön plana çıkarılmasıyla kurulan partilerin başarısız olması, Anadolu Alevi lerini yeni stratejilere yöneltti. Güçlü bir siyasal parti ele geçirilmeliydi. Onlar için zulüm simgesi olan Osmanlı Sünni geleneğinden uzak tek siyasal kuruluş CHP idi. Oraya yönelme süreci başladı. Eskinin Marksist Alevi si, ‘kılıç artıkları’ sosyal demokrat ideolojiyi benimser oldu. Gerekçeleri bulmak da çok kolaydı. Atatürk, Kurtuluş Savaşı’na başlarken Ulusoylar’a gidip, onların desteğini almıştı. Dersim olayları sırasında, Atatürk durumu bilmiyordu, hastaydı. Ve menkıbeler bile üretildi: Hz.Ali Atatürk’te ‘don değiştirmişti. Yani bir anlamda Atatürk Hz. Ali’nin 20. yüzyılda güncellemesiydi.
Aynı süreçte devlette kadrolaşma başladı. Doğal bir stratejiydi. Siyaset literatüründe bilinir ki, mahiyeti ne olursa olsun baskı grupları devlette kadrolaşmayı hedefler. Demokratik toplumlarda bu tür olgular kaçınılmazdır. Cemaatler, dernekler, menfaat grupları, sendikalar, işveren kuruluşları birer baskı grubu olarak devlet içerisinde kadrolaşmak ister. Demokrasinin doğasında bu olgu vardır. Bugün yargıda, idarede, hatta orduda bu tür kadrolaşmaların olduğunu biliyoruz. Bu son derecede doğaldır. Doğal ve etik olmayanı kendileri kadrolaşmakta iken diğer grupların kadrolaşma mantık ve tutumunu karalamak ve de kendileri dinsel mahiyette bir baskı grubu iken ‘bakın onlar askeri, polise, yargıya, idareye sızmak istiyor. Laiklik elden gidiyor’ diye bas bas bağırarak gammazlık yapmak, ıslak-kuru imzalarla darbe planlarına destek vermektir. Bu tür yanlış tutumlar demokrasiyi zedeler. Eline, beline, diline sahip çıkmak Alevi liğin temel düsturudur. Bu düstur tutarlı olmayı içerir.
Kendiniz için istediğinizi...
Ayin-i Cem’in yapıldığı tekke mahiyetindeki ibadethanede zikir yapmaya özgürlük ve hukuki statü istenirken, adaletten yana olan Alevi İslam yol (tarik-tarikat) ve yorumunun diğer tarikatlara özgürlük istememesi çifte standart kullanma, tutarsız tutumlardır. Evet devlette kadrolaşmalar vardır. Ülkücüler de, Sünni İslam inancının değişik eğilimleri ve de Alevi İslam inancının insanları da devlette güç kazanma, güçlerini pekiştirme peşindeler. Kendi aralarında çok sıkı bir dayanışmanın olduğu, karşı eğilimde olanlara olumsuz davranıldığı artık bilinmektedir.
Dede konumundaki eski bir Adalet Bakanı gözaltına alındığında, Alevi dernek ve vakıf başkanları dedelerine sahip çıktıklarını ilan etmektedirler. Ederler, ama Sünni inançta şeyh diye hitabedilen benzer konumdaki dini lidere verilen bu tür bir destek bizde laikliğe aykırı bulunur. Demokratik toplumlarda bu tür destekler yadırganmaz, yeter ki çifte standart olmasın. O bakanın kendi döneminde 70 bin Alevi yi kadroya almış olduğu dedikoduları da yadırganmamalı. Yeter ki ‘asker baba AK Parti kadrolaşıyor. Dikkat et, icabında müdale et...’ denmesin. Baskı ve menfaat gruplarının devlette kadrolaşma isteğinin doğal olduğuna yukarıda değindik. Yeter ki kıran kırana bir mücadele ortamı yaratılmasın, benzer mücadele içinde olan karalanmasın, gammazlanmasın.
Kanımızca CHP ’de Alevi taban desteği bir hayli güçlüdür. Şimdi yönetimde de ön plandadır. İnsana değer veren, tasavvufi bir İslam yorumunun mensuplarının Cumhuriyeti kuran partide güç kazanmaları bizi sevindirir. Alevi İslam yol ve yorumu, tıpkı Sünni tasavufi tarikat ve yorumlar gibi sosyal demokrat ilkelerle uyum içindedir. Ama ne olur takiyye yapmayın, hasımlarınızı takiyyeci olarak itham etmeyin, onların gizli takvimleri olduğunu söylemeyin. Tutarlı ve dürüst olun. Yoksa sizin de gizli bir takviminizin olduğunu, adım adım devleti ele geçirip Hatayi’nin intikamını alacağınızı söylerler. Hatta ve hatta belli olmaz, Başsavcı ‘Alevi İslam yorumunun irticai odak noktası haline geldiğinizi’ iddia ederek kapatma davası bile açabilir. Derin devletin ne yapacağı belli olmaz.
[/B]
CHP Alevi partisi mi oluyor?
Konu Sahibi / Yazar
zümre
Kategori / Forum
Güncel Olaylar
Yorumlar / Cevaplar
24
Okunma / Görüntüleme
14299
CHP Alevi partisi mi oluyor?
CHP Alevi partisi mi oluyor?
C.H.P. 90 küsür yıldır alevi inancı taşıyanların genelinde destek almıştır.Karşıl ıgı olarak 90 küsür yılda alevi inancı taşıyan topluma ne vermiştir.? hangi sorununa el atmıştır.????? Bu gün hala alevi inancı taşıyan insanlarımızı 90 küsür yıldır koltuk deynegi olarak kullanan C.H.P nin sayesinde A.K.P buralara kadar gelmedimi..?
Bize tarih dersi veren eğitim sistemimizde ülkemize düşman ülkemizi istila eden olarak ermeni rum yunan ingiliz italyan tarih olarak bize düşman olarak ders verilip ögretilmedimi.? ??? O öğretilen tarih içinde alevilerde düşan olarak öğretildimi.? ögretilmedimi.? ?
Şimdi sorup öğrenmek istiyorum. maraş , sıvas, çorum katliamlarını ermeniler rumlar yunanlılar ingilizler fransızlar italyanlarmı yaptılar.??? Yoksa alevi inanci taşıyanlar sıvasda maraşda çorumda kendi kendini katlettilermi diyeceksiniz.?? ??? Ondan ötesi dersim katliamını kim yaptı.??? ermenilermi., rumlarmı, yunanlılarmı ingilizlermi yaptı.? yoksa alevi iancı taşıyanlar kendi kendilerinimi katlettilar.??? ?
12 Eylül 1980 itilalini kim yaptırdı,? kim yaptı.?? kimin için yapıldı.? rumlar ermeniler yunanlılar ingilizler fransızlarmı.? yoksa alevi inancı taşıyanlar içinmi yaptırıldı.? yaptı.? yapıldı.? Yoksa alevilermi yaptılar.??
12 Eylül 1980 itilalinden bu yana yaklaşık 30 yıl geçti C.H.P ye alevi inancı taşıyanlar genelde destek vediler bu güne kadar ne yaptı.?? 90 küsür yıldır alevi inancı taşıyanların genelde destek vedigi C.H.P aleni inancı taşıyanlar için bir şey yapmaya kalkıştıda alevi inacı taşıyanlar İSTEMEZİK diye sokaklaramı döküldüler. 90 küsür yıl alevi inacı taşıyanların genel destegini alan C.H.P alevi inacı taşıyanlar için bir şey yamak istedide ermeniler rumlar yunanlılar ingilizler fransızlar italyanlarnı engel oldular.???
Sorular saymakla bitmiyor, sevgi saygı hoş görü insanlıgın özünde vardır Bir arada yaşamanın yoluda karşılıklı sevgi saygı ve hoş görüden geçer. Farklı görüş düşünceler kültürler karşılıklı sevgi saygı hoş görü içinde kaldıgı müddetce zenginliktir.Si z nasıl bir türkiye bekliyorsunuz,? tarihinde alevi inancı taşıyanların yok oldugu bir türkiyemi.???? Siz nasıl bir inanç temsil ediyorsunuz, inacında diyanet inacı olan ondan başka inanç tanımıyan bir türkiyemi.? Siz nasıl bir türkiye bekliyorsunuz Fetullah gülen islamiyetimi.? ya benim inandıgım gibi inanıp yaşarsın yoksa alevi inancı taşıyanları tanımıyorum diyen bir türkiyemi.???? Yoksa yeni 12 eylüllerin yeni fetullah gülenlerin yeni zöhre anaların oldugu bir türkiyemi.??
Siz nasıl bir C.H.P bekliyorsunuz.? sosyal demokrat. barış emek kardeşlik, özgürlük bir milyoncu dükkanlarında satılan gibi ne alırsan var. tanesi bir lira toptan 5 kuruş. Sizsosyal demokratsanız önce kapınızın önünü süpürün. kendi kapınızın önü pislik içindeyken başkalarının kapısının önü pis deme hakkınız yoktur. T.C hukuk devletidir. hukuk devletinde dün eline mavi dosyalar tutuşturulup meydan meydan gezen Kemal KILIÇDAROĞLU siz hangi inancı taşıyorsunuz.? hangi sosyal demokrasiden bahsediyorsunuz .? hangi yolsuzlıktan bahsediyorsunuz .???? C.H.P içinde kaç tane belediye başkanı ihaleye fesat katmaktan yargılandı.? kaç yıl mahkümiyet aldılar.? bunları tanıyormusun.? tanımıyormusun. ? Haberinmi yok bilgin belgenmi yok.???? Gel buyur yargı kararları kesinleşmiş yargı kararları kırmızı dosyalar içinde verelim meydanlarda oku oku oku bizlerde alevi inancı taşıyanlar olarak Önce C.H.P ye hayırmı diyelim.???
Alevi inancı taşıyanlar adına tüm insanlıga sevgi ve saygılar
Bize tarih dersi veren eğitim sistemimizde ülkemize düşman ülkemizi istila eden olarak ermeni rum yunan ingiliz italyan tarih olarak bize düşman olarak ders verilip ögretilmedimi.? ??? O öğretilen tarih içinde alevilerde düşan olarak öğretildimi.? ögretilmedimi.? ?
Şimdi sorup öğrenmek istiyorum. maraş , sıvas, çorum katliamlarını ermeniler rumlar yunanlılar ingilizler fransızlar italyanlarmı yaptılar.??? Yoksa alevi inanci taşıyanlar sıvasda maraşda çorumda kendi kendini katlettilermi diyeceksiniz.?? ??? Ondan ötesi dersim katliamını kim yaptı.??? ermenilermi., rumlarmı, yunanlılarmı ingilizlermi yaptı.? yoksa alevi iancı taşıyanlar kendi kendilerinimi katlettilar.??? ?
12 Eylül 1980 itilalini kim yaptırdı,? kim yaptı.?? kimin için yapıldı.? rumlar ermeniler yunanlılar ingilizler fransızlarmı.? yoksa alevi inancı taşıyanlar içinmi yaptırıldı.? yaptı.? yapıldı.? Yoksa alevilermi yaptılar.??
12 Eylül 1980 itilalinden bu yana yaklaşık 30 yıl geçti C.H.P ye alevi inancı taşıyanlar genelde destek vediler bu güne kadar ne yaptı.?? 90 küsür yıldır alevi inancı taşıyanların genelde destek vedigi C.H.P aleni inancı taşıyanlar için bir şey yapmaya kalkıştıda alevi inacı taşıyanlar İSTEMEZİK diye sokaklaramı döküldüler. 90 küsür yıl alevi inacı taşıyanların genel destegini alan C.H.P alevi inacı taşıyanlar için bir şey yamak istedide ermeniler rumlar yunanlılar ingilizler fransızlar italyanlarnı engel oldular.???
Sorular saymakla bitmiyor, sevgi saygı hoş görü insanlıgın özünde vardır Bir arada yaşamanın yoluda karşılıklı sevgi saygı ve hoş görüden geçer. Farklı görüş düşünceler kültürler karşılıklı sevgi saygı hoş görü içinde kaldıgı müddetce zenginliktir.Si z nasıl bir türkiye bekliyorsunuz,? tarihinde alevi inancı taşıyanların yok oldugu bir türkiyemi.???? Siz nasıl bir inanç temsil ediyorsunuz, inacında diyanet inacı olan ondan başka inanç tanımıyan bir türkiyemi.? Siz nasıl bir türkiye bekliyorsunuz Fetullah gülen islamiyetimi.? ya benim inandıgım gibi inanıp yaşarsın yoksa alevi inancı taşıyanları tanımıyorum diyen bir türkiyemi.???? Yoksa yeni 12 eylüllerin yeni fetullah gülenlerin yeni zöhre anaların oldugu bir türkiyemi.??
Siz nasıl bir C.H.P bekliyorsunuz.? sosyal demokrat. barış emek kardeşlik, özgürlük bir milyoncu dükkanlarında satılan gibi ne alırsan var. tanesi bir lira toptan 5 kuruş. Sizsosyal demokratsanız önce kapınızın önünü süpürün. kendi kapınızın önü pislik içindeyken başkalarının kapısının önü pis deme hakkınız yoktur. T.C hukuk devletidir. hukuk devletinde dün eline mavi dosyalar tutuşturulup meydan meydan gezen Kemal KILIÇDAROĞLU siz hangi inancı taşıyorsunuz.? hangi sosyal demokrasiden bahsediyorsunuz .? hangi yolsuzlıktan bahsediyorsunuz .???? C.H.P içinde kaç tane belediye başkanı ihaleye fesat katmaktan yargılandı.? kaç yıl mahkümiyet aldılar.? bunları tanıyormusun.? tanımıyormusun. ? Haberinmi yok bilgin belgenmi yok.???? Gel buyur yargı kararları kesinleşmiş yargı kararları kırmızı dosyalar içinde verelim meydanlarda oku oku oku bizlerde alevi inancı taşıyanlar olarak Önce C.H.P ye hayırmı diyelim.???
Alevi inancı taşıyanlar adına tüm insanlıga sevgi ve saygılar
CHP Alevi partisi mi oluyor?
Alevi Toplumunun bir Partisi yoktur.CHP nin ne öncesinde nede sonrasinda böyle bir girisim olmamistir. Aleviligi siyasetin icinde görmek yalnis olur.CHP ye yakin olmasinin temelinde Partiyi Atatürk ümüzün öncülügünde kurulmus olmasiydi.Ve bu dönemimizdede fikirsel olarak baska bir partinin olmayisindan dolayi CHP ye yakinlik duyulmaktadir.Unutmayalimki DSP ye gönül veren Aleviler cogunluktaydi.$öyle bir düsünün"Baykal CHP nin basinda.3 lü kualisyonu bozar ve yeniden secime gidilir.Ve CHP meclise bile giremez,baraji asamamistir. $imdi sormazlarmi"Türkiyenin Alevi sayesi sadece %10 dami??????????????".
Pirimiz Zöhre Anamizin I$IGI üzerinizden eksin olmasin.
Pirimiz Zöhre Anamizin I$IGI üzerinizden eksin olmasin.
YESILDIR GÖKYÜZÜNDE GÖRDÜGÜN GÜNES
SICAKLIGI SENI,HAKIKATI BENI YAKAR...
"ZAMANA ZAMAN EVLIYASI"
Bir sıfatı Allah olan
Bir sıfatı Ali inan
Bir donu var Şahımerdan
Duyanlara Helal Olsun
SICAKLIGI SENI,HAKIKATI BENI YAKAR...
"ZAMANA ZAMAN EVLIYASI"
Bir sıfatı Allah olan
Bir sıfatı Ali inan
Bir donu var Şahımerdan
Duyanlara Helal Olsun
CHP Alevi partisi mi oluyor?
Solmaz yazdı:C.H.P. 90 küsür yıldır alevi inancı taşıyanların genelinde destek almıştır.Karşıl ıgı olarak 90 küsür yılda alevi inancı taşıyan topluma ne vermiştir.? hangi sorununa el atmıştır.????? Bu gün hala alevi inancı taşıyan insanlarımızı 90 küsür yıldır koltuk deynegi olarak kullanan C.H.P nin sayesinde A.K.P buralara kadar gelmedimi..?
Bize tarih dersi veren eğitim sistemimizde ülkemize düşman ülkemizi istila eden olarak ermeni rum yunan ingiliz italyan tarih olarak bize düşman olarak ders verilip ögretilmedimi.? ??? O öğretilen tarih içinde alevilerde düşan olarak öğretildimi.? ögretilmedimi.? ?
Şimdi sorup öğrenmek istiyorum. maraş , sıvas, çorum katliamlarını ermeniler rumlar yunanlılar ingilizler fransızlar italyanlarmı yaptılar.??? Yoksa alevi inanci taşıyanlar sıvasda maraşda çorumda kendi kendini katlettilermi diyeceksiniz.?? ??? Ondan ötesi dersim katliamını kim yaptı.??? ermenilermi., rumlarmı, yunanlılarmı ingilizlermi yaptı.? yoksa alevi iancı taşıyanlar kendi kendilerinimi katlettilar.??? ?
12 Eylül 1980 itilalini kim yaptırdı,? kim yaptı.?? kimin için yapıldı.? rumlar ermeniler yunanlılar ingilizler fransızlarmı.? yoksa alevi inancı taşıyanlar içinmi yaptırıldı.? yaptı.? yapıldı.? Yoksa alevilermi yaptılar.??
12 Eylül 1980 itilalinden bu yana yaklaşık 30 yıl geçti C.H.P ye alevi inancı taşıyanlar genelde destek vediler bu güne kadar ne yaptı.?? 90 küsür yıldır alevi inancı taşıyanların genelde destek vedigi C.H.P aleni inancı taşıyanlar için bir şey yapmaya kalkıştıda alevi inacı taşıyanlar İSTEMEZİK diye sokaklaramı döküldüler. 90 küsür yıl alevi inacı taşıyanların genel destegini alan C.H.P alevi inacı taşıyanlar için bir şey yamak istedide ermeniler rumlar yunanlılar ingilizler fransızlar italyanlarnı engel oldular.???
Sorular saymakla bitmiyor, sevgi saygı hoş görü insanlıgın özünde vardır Bir arada yaşamanın yoluda karşılıklı sevgi saygı ve hoş görüden geçer. Farklı görüş düşünceler kültürler karşılıklı sevgi saygı hoş görü içinde kaldıgı müddetce zenginliktir.Si z nasıl bir türkiye bekliyorsunuz,? tarihinde alevi inancı taşıyanların yok oldugu bir türkiyemi.???? Siz nasıl bir inanç temsil ediyorsunuz, inacında diyanet inacı olan ondan başka inanç tanımıyan bir türkiyemi.? Siz nasıl bir türkiye bekliyorsunuz Fetullah gülen islamiyetimi.? ya benim inandıgım gibi inanıp yaşarsın yoksa alevi inancı taşıyanları tanımıyorum diyen bir türkiyemi.???? Yoksa yeni 12 eylüllerin yeni fetullah gülenlerin yeni zöhre anaların oldugu bir türkiyemi.??
Siz nasıl bir C.H.P bekliyorsunuz.? sosyal demokrat. barış emek kardeşlik, özgürlük bir milyoncu dükkanlarında satılan gibi ne alırsan var. tanesi bir lira toptan 5 kuruş. Sizsosyal demokratsanız önce kapınızın önünü süpürün. kendi kapınızın önü pislik içindeyken başkalarının kapısının önü pis deme hakkınız yoktur. T.C hukuk devletidir. hukuk devletinde dün eline mavi dosyalar tutuşturulup meydan meydan gezen Kemal KILIÇDAROĞLU siz hangi inancı taşıyorsunuz.? hangi sosyal demokrasiden bahsediyorsunuz .? hangi yolsuzlıktan bahsediyorsunuz .???? C.H.P içinde kaç tane belediye başkanı ihaleye fesat katmaktan yargılandı.? kaç yıl mahkümiyet aldılar.? bunları tanıyormusun.? tanımıyormusun. ? Haberinmi yok bilgin belgenmi yok.???? Gel buyur yargı kararları kesinleşmiş yargı kararları kırmızı dosyalar içinde verelim meydanlarda oku oku oku bizlerde alevi inancı taşıyanlar olarak Önce C.H.P ye hayırmı diyelim.???
Alevi inancı taşıyanlar adına tüm insanlıga sevgi ve saygılar
Bu kadar hiddetlenmeye hacet yok, teker teker gidelim ;
Alıntı:
C.H.P. 90 küsür yıldır alevi inancı taşıyanların genelinde destek almıştır.Karşıl ıgı olarak 90 küsür yılda alevi inancı taşıyan topluma ne vermiştir.? hangi sorununa el atmıştır.????? Bu gün hala alevi inancı taşıyan insanlarımızı 90 küsür yıldır koltuk deynegi olarak kullanan C.H.P nin sayesinde A.K.P buralara kadar gelmedimi..?
Chp'nin alevilere alevilerin chp ye destek verdiği kadar arka çıkmaması konusunda sonuna kadar size katılıyorum ancak bu olguyu ta 90 yıl geriye götürüp işin içine cumhuriyet dönemini ve dahi Atatürk'ü katmak neden?Atatürk bu chp'nin ilkelerini ortaya koymuş ve gerisini bayrak taşıyıcılara bırakmıştır eğer bir anormallik varsa bunu devralan ancak emanete gereği gibi sahip çıkamayanlarda aramak daha vicdanlı bir tutum olur herhalde.
Alıntı:
Şimdi sorup öğrenmek istiyorum. maraş , sıvas, çorum katliamlarını ermeniler rumlar yunanlılar ingilizler fransızlar italyanlarmı yaptılar.??? Yoksa alevi inanci taşıyanlar sıvasda maraşda çorumda kendi kendini katlettilermi diyeceksiniz.?? ??? Ondan ötesi dersim katliamını kim yaptı.??? ermenilermi., rumlarmı, yunanlılarmı ingilizlermi yaptı.? yoksa alevi iancı taşıyanlar kendi kendilerinimi katlettilar.??? ?
Dersim katliamını kim yaptı diye sorurken cevabını da verseydiniz keşke ben bundan sizin cevabınızın Atatürk olduğunu anlıyorum yanlışsa düzeltin ancak eğer cevabınız bu şekilde ise tarih defterlerini önyargılarınızdan sıyrılarak karıştırmanızı öneririm.
.
Alıntı:Si z nasıl bir türkiye bekliyorsunuz,? tarihinde alevi inancı taşıyanların yok oldugu bir türkiyemi.???? Siz nasıl bir inanç temsil ediyorsunuz, inacında diyanet inacı olan ondan başka inanç tanımıyan bir türkiyemi.? Siz nasıl bir türkiye bekliyorsunuz Fetullah gülen islamiyetimi.? ya benim inandıgım gibi inanıp yaşarsın yoksa alevi inancı taşıyanları tanımıyorum diyen bir türkiyemi.???? Yoksa yeni 12 eylüllerin yeni fetullah gülenlerin yeni zöhre anaların oldugu bir türkiyemi.??
Ben yalnızca alevi inancına değil bütün dinlere saygılı tam anlamıyla laik bir Türkiye istiyorum, dinin siyasete alet edilmediği, herkesin rahatça konuşup fikirlerini dile getirebildiği, yazarların yazdıkları kitap yüzünden ya da gazetecilerin kaleme aldıkları makaleler yüzünden içeri atılmadığı, telefonlarımın dinlenmediği, hiçkimsenin ötekileştirilmediği ve iktidar gücünü elinde bulunduranların ellerindeki bu kamu gücünü halkın üzerinde demoklesin kılıcı gibi kullanmadığı , özgür bir Türkiye istiyorum. Bu foruma gelmişsiniz hoşgelmişsiniz ancak Zöhre Ana gibi bir Pir'i fetullah gibi abd'nin çanak yalayıcısı bir irticacı ile bir tutamazsınız ,sizi bundan men ederim, kelimelerinizi dikkatli seçip saygılı bir tutum izleyin .
Alıntı:
T.C hukuk devletidir. hukuk devletinde dün eline mavi dosyalar tutuşturulup meydan meydan gezen Kemal KILIÇDAROĞLU siz hangi inancı taşıyorsunuz.? hangi sosyal demokrasiden bahsediyorsunuz .? hangi yolsuzlıktan bahsediyorsunuz .???? C.H.P içinde kaç tane belediye başkanı ihaleye fesat katmaktan yargılandı.? kaç yıl mahkümiyet aldılar.? bunları tanıyormusun.? tanımıyormusun. ? Haberinmi yok bilgin belgenmi yok.???? Gel buyur yargı kararları kesinleşmiş yargı kararları kırmızı dosyalar içinde verelim meydanlarda oku oku oku bizlerde alevi inancı taşıyanlar olarak Önce C.H.P ye hayırmı diyelim.???
Ben sizin alevi olduğunuza inanmıyorum, eğer siz şuanda Türkiye cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğuna inanıyorsanız size diyecek hiçbir sözüm yok, son 5 senedir yaşanan tüm hukuksuzluklar ayan beyan ortada iken hukuk ayaklar altına alınmış iken, yüksek yargı çepeçevre kuşatılmış iken, yargıtay alevilerin yuvası diye hükümet basbas bağırıp üst yargıyı asimile etmek için elinden geleni yapıyor iken, tüm vatandaşları geçtim yargı görevini yürüten hakim dahi dinlenip aleyhinde kullanılıyor iken hala hukuk devleti diyebiliyorsanız ülkemize size helal olsun, bakın kavramları karıştırmayalım, hukuk devleti ayrı şeydir kanun devleti ayrı şey, hukuk devleti insan haklarına saygılı, can-mal-namus güvenliğinin sağlandığı, devletin tüm işlemlerinin yargısal denetime tabi olduğu ve bütün bu unsurları hayata geçirebilen devlet demektir , kanun devleti ise sadece kanunlarında bu unsurları barındırır ancak uygulamaz, sanırım anlaşılmıştır.
Gelelim bir alevi olara kılıçdaroğlu'na olan negatif düşüncelerinize, bakın, bir kurum içinde her türlü insan olur , her türlü olay da vuku bulabilir ancak onurlu tutum bu yolsuzlukları ve bu yolsuzluğa sebep olanları bertaraf edebilmeyi gerektirir, Kılıçdaroğlu insanların ya da partillilerin davranışlarına gem vuramaz ancak ortaya çıkarsa gereğini yapacak onura sahiptir zaten olay buradadır, zaten kılıçdaroğlu'nda olup da tayyeap'de olamayan budur kılıçdaroğlu nereden gelirse gelsin yolsuzlukları açığa çıkarır tayyeap ise üzerini örter, siz kılıçdaroğlu'nu soru bombardımanına tutarken mecliste akp'nin kaç tane milletvekilinin yüzkızartıcı suçtan fezlekesi var biliyor musunuz? peki akp neden engel oluyor bu insanların dokunulmazlıklarının kaldırılmasına? bütün bu çirkeflikler gözönünde iken kılıçdaroğlu'nun yolsuzlukları dile getirmesi sizi neden rahatsız etti çözemedim, hangisi sizce daha ağır?
Bir yerleri yargılarken vicdanınızın sesinin volumünü yükseltin ki gerçekler sonradan bu kadar acıtmasın.
Marifet hiç ezilmemek bu dünyada
Ama biçimine getirip ezerlerse,
Güzel kokmak.
Kekik misali,
Lavanta çiçeği misali,
Fesleğen misali,
Itır misali,
Yunus misali,
İsa misali.
(Bedri Rahmi Eyüboğlu)
CHP Alevi partisi mi oluyor?
Bu kadar hiddetlenmeye hacet yok, teker teker gidelim ;
Alıntı:
Chp'nin alevilere alevilerin chp ye destek verdiği kadar arka çıkmaması konusunda sonuna kadar size katılıyorum
Alıntı:
Dersim katliamını kim yaptı diye sorurken cevabını da verseydiniz keşke ben bundan sizin cevabınızın Atatürk olduğunu anlıyorum yanlışsa düzeltin ancak eğer cevabınız bu şekilde ise tarih defterlerini önyargılarınızd an sıyrılarak karıştırmanızı öneririm.
Ben yalnızca alevi inancına değil bütün dinlere saygılı tam anlamıyla laik bir Türkiye istiyorum, dinin siyasete alet edilmediği, herkesin rahatça konuşup fikirlerini dile getirebildiği, yazarların yazdıkları kitap yüzünden ya da gazetecilerin kaleme aldıkları makaleler yüzünden içeri atılmadığı, telefonlarımın dinlenmediği, hiçkimsenin ötekileştirilme diği ve iktidar gücünü elinde bulunduranların ellerindeki bu kamu gücünü halkın üzerinde demoklesin kılıcı gibi kullanmadığı , özgür bir Türkiye istiyorum. Bu foruma gelmişsiniz hoşgelmişsiniz ancak Zöhre Ana gibi bir Pir'i fetullah gibi abd'nin çanak yalayıcısı bir irticacı ile bir tutamazsınız ,sizi bundan men ederim, kelimelerinizi dikkatli seçip saygılı bir tutum izleyin .
Ben sizin alevi olduğunuza inanmıyorum, eğer siz şuanda Türkiye cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğuna inanıyorsanız size diyecek hiçbir sözüm yok, son 5 senedir yaşanan tüm hukuksuzluklar ayan beyan ortada iken hukuk ayaklar altına alınmış iken, yüksek yargı çepeçevre kuşatılmış iken, yargıtay alevilerin yuvası diye hükümet basbas bağırıp üst yargıyı asimile etmek için elinden geleni yapıyor iken, tüm vatandaşları geçtim yargı görevini yürüten hakim dahi dinlenip aleyhinde kullanılıyor iken hala hukuk devleti diyebiliyorsanı z ülkemize size helal olsun, bakın kavramları karıştırmayalım , hukuk devleti ayrı şeydir kanun devleti ayrı şey, hukuk devleti insan haklarına saygılı, can-mal-namus güvenliğinin sağlandığı, devletin tüm işlemlerinin yargısal denetime tabi olduğu ve bütün bu unsurları hayata geçirebilen devlet demektir , kanun devleti ise sadece kanunlarında bu unsurları barındırır ancak uygulamaz, sanırım anlaşılmıştır.
Gelelim bir alevi olara kılıçdaroğlu'na olan negatif düşüncelerinize , bakın, bir kurum içinde her türlü insan olur , her türlü olay da vuku bulabilir ancak onurlu tutum bu yolsuzlukları ve bu yolsuzluğa sebep olanları bertaraf edebilmeyi gerektirir, Kılıçdaroğlu insanların ya da partillilerin davranışlarına gem vuramaz ancak ortaya çıkarsa gereğini yapacak onura sahiptir zaten olay buradadır, zaten kılıçdaroğlu'nd a olup da tayyeap'de olamayan budur kılıçdaroğlu nereden gelirse gelsin yolsuzlukları açığa çıkarır tayyeap ise üzerini örter, siz kılıçdaroğlu'nu soru bombardımanına tutarken mecliste akp'nin kaç tane milletvekilinin yüzkızartıcı suçtan fezlekesi var biliyor musunuz? peki akp neden engel oluyor bu insanların dokunulmazlıkla rının kaldırılmasına? bütün bu çirkeflikler gözönünde iken kılıçdaroğlu'nu n yolsuzlukları dile getirmesi sizi neden rahatsız etti çözemedim, hangisi sizce daha ağır?
Bir yerleri yargılarken vicdanınızın sesinin volumünü yükseltin ki gerçekler sonradan bu kadar acıtmasın.
__________________
Sanırın kişilerin alevi inancı taşıyıp taşımadıgına sizler karar veriyorsunuz. bir insan sizin gibi inanır sizin gibi düşünürse alevi inancı taşıyor demektir. sizin inancınız sizin düşünceniz dışında inanan düşünen alevi inancı taşımıyor .ÖYLEMİ.
Sizin gibi düşünüp inanmıyanlar hem A.K.P hemde gerici tutucu bagnaz yobaz tarikatcı ÖYLEMİ..??? Bir başkası yapınca adı yolsuzluk Hukuk yok. C.H.P içinde olunca adı sosyal demokratlık ÖYLEMİ.
C.H.P ye aleviler destek vermiş baştan katılıyorsunuz. Peki C.H.P alevilere 90 küsür yıldır ne destek vermiş.???? A.K.P . fetullah gülen tarikatınıda alevi inancı taşıyanlar getirdi .??ÖYLEMİ.
C.H.P. sosyal demokrat olsaydı görevini yapsaydı ülke bu günkü duruma gelirmiydi.?? Türkiyedeki terziler dikselerde..... Eh ne diyelim tek tip elbise giymek demir perde ülkelerinde artık giyilmiyor. teşekürler.
Alıntı:
Chp'nin alevilere alevilerin chp ye destek verdiği kadar arka çıkmaması konusunda sonuna kadar size katılıyorum
Alıntı:
Dersim katliamını kim yaptı diye sorurken cevabını da verseydiniz keşke ben bundan sizin cevabınızın Atatürk olduğunu anlıyorum yanlışsa düzeltin ancak eğer cevabınız bu şekilde ise tarih defterlerini önyargılarınızd an sıyrılarak karıştırmanızı öneririm.
Ben yalnızca alevi inancına değil bütün dinlere saygılı tam anlamıyla laik bir Türkiye istiyorum, dinin siyasete alet edilmediği, herkesin rahatça konuşup fikirlerini dile getirebildiği, yazarların yazdıkları kitap yüzünden ya da gazetecilerin kaleme aldıkları makaleler yüzünden içeri atılmadığı, telefonlarımın dinlenmediği, hiçkimsenin ötekileştirilme diği ve iktidar gücünü elinde bulunduranların ellerindeki bu kamu gücünü halkın üzerinde demoklesin kılıcı gibi kullanmadığı , özgür bir Türkiye istiyorum. Bu foruma gelmişsiniz hoşgelmişsiniz ancak Zöhre Ana gibi bir Pir'i fetullah gibi abd'nin çanak yalayıcısı bir irticacı ile bir tutamazsınız ,sizi bundan men ederim, kelimelerinizi dikkatli seçip saygılı bir tutum izleyin .
Ben sizin alevi olduğunuza inanmıyorum, eğer siz şuanda Türkiye cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğuna inanıyorsanız size diyecek hiçbir sözüm yok, son 5 senedir yaşanan tüm hukuksuzluklar ayan beyan ortada iken hukuk ayaklar altına alınmış iken, yüksek yargı çepeçevre kuşatılmış iken, yargıtay alevilerin yuvası diye hükümet basbas bağırıp üst yargıyı asimile etmek için elinden geleni yapıyor iken, tüm vatandaşları geçtim yargı görevini yürüten hakim dahi dinlenip aleyhinde kullanılıyor iken hala hukuk devleti diyebiliyorsanı z ülkemize size helal olsun, bakın kavramları karıştırmayalım , hukuk devleti ayrı şeydir kanun devleti ayrı şey, hukuk devleti insan haklarına saygılı, can-mal-namus güvenliğinin sağlandığı, devletin tüm işlemlerinin yargısal denetime tabi olduğu ve bütün bu unsurları hayata geçirebilen devlet demektir , kanun devleti ise sadece kanunlarında bu unsurları barındırır ancak uygulamaz, sanırım anlaşılmıştır.
Gelelim bir alevi olara kılıçdaroğlu'na olan negatif düşüncelerinize , bakın, bir kurum içinde her türlü insan olur , her türlü olay da vuku bulabilir ancak onurlu tutum bu yolsuzlukları ve bu yolsuzluğa sebep olanları bertaraf edebilmeyi gerektirir, Kılıçdaroğlu insanların ya da partillilerin davranışlarına gem vuramaz ancak ortaya çıkarsa gereğini yapacak onura sahiptir zaten olay buradadır, zaten kılıçdaroğlu'nd a olup da tayyeap'de olamayan budur kılıçdaroğlu nereden gelirse gelsin yolsuzlukları açığa çıkarır tayyeap ise üzerini örter, siz kılıçdaroğlu'nu soru bombardımanına tutarken mecliste akp'nin kaç tane milletvekilinin yüzkızartıcı suçtan fezlekesi var biliyor musunuz? peki akp neden engel oluyor bu insanların dokunulmazlıkla rının kaldırılmasına? bütün bu çirkeflikler gözönünde iken kılıçdaroğlu'nu n yolsuzlukları dile getirmesi sizi neden rahatsız etti çözemedim, hangisi sizce daha ağır?
Bir yerleri yargılarken vicdanınızın sesinin volumünü yükseltin ki gerçekler sonradan bu kadar acıtmasın.
__________________
Sanırın kişilerin alevi inancı taşıyıp taşımadıgına sizler karar veriyorsunuz. bir insan sizin gibi inanır sizin gibi düşünürse alevi inancı taşıyor demektir. sizin inancınız sizin düşünceniz dışında inanan düşünen alevi inancı taşımıyor .ÖYLEMİ.
Sizin gibi düşünüp inanmıyanlar hem A.K.P hemde gerici tutucu bagnaz yobaz tarikatcı ÖYLEMİ..??? Bir başkası yapınca adı yolsuzluk Hukuk yok. C.H.P içinde olunca adı sosyal demokratlık ÖYLEMİ.
C.H.P ye aleviler destek vermiş baştan katılıyorsunuz. Peki C.H.P alevilere 90 küsür yıldır ne destek vermiş.???? A.K.P . fetullah gülen tarikatınıda alevi inancı taşıyanlar getirdi .??ÖYLEMİ.
C.H.P. sosyal demokrat olsaydı görevini yapsaydı ülke bu günkü duruma gelirmiydi.?? Türkiyedeki terziler dikselerde..... Eh ne diyelim tek tip elbise giymek demir perde ülkelerinde artık giyilmiyor. teşekürler.
CHP Alevi partisi mi oluyor?
Solmaz yazdı:Bu kadar hiddetlenmeye hacet yok, teker teker gidelim ;
Alıntı:
Chp'nin alevilere alevilerin chp ye destek verdiği kadar arka çıkmaması konusunda sonuna kadar size katılıyorum
Alıntı:
Dersim katliamını kim yaptı diye sorurken cevabını da verseydiniz keşke ben bundan sizin cevabınızın Atatürk olduğunu anlıyorum yanlışsa düzeltin ancak eğer cevabınız bu şekilde ise tarih defterlerini önyargılarınızd an sıyrılarak karıştırmanızı öneririm.
Ben yalnızca alevi inancına değil bütün dinlere saygılı tam anlamıyla laik bir Türkiye istiyorum, dinin siyasete alet edilmediği, herkesin rahatça konuşup fikirlerini dile getirebildiği, yazarların yazdıkları kitap yüzünden ya da gazetecilerin kaleme aldıkları makaleler yüzünden içeri atılmadığı, telefonlarımın dinlenmediği, hiçkimsenin ötekileştirilme diği ve iktidar gücünü elinde bulunduranların ellerindeki bu kamu gücünü halkın üzerinde demoklesin kılıcı gibi kullanmadığı , özgür bir Türkiye istiyorum. Bu foruma gelmişsiniz hoşgelmişsiniz ancak Zöhre Ana gibi bir Pir'i fetullah gibi abd'nin çanak yalayıcısı bir irticacı ile bir tutamazsınız ,sizi bundan men ederim, kelimelerinizi dikkatli seçip saygılı bir tutum izleyin .
Ben sizin alevi olduğunuza inanmıyorum, eğer siz şuanda Türkiye cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğuna inanıyorsanız size diyecek hiçbir sözüm yok, son 5 senedir yaşanan tüm hukuksuzluklar ayan beyan ortada iken hukuk ayaklar altına alınmış iken, yüksek yargı çepeçevre kuşatılmış iken, yargıtay alevilerin yuvası diye hükümet basbas bağırıp üst yargıyı asimile etmek için elinden geleni yapıyor iken, tüm vatandaşları geçtim yargı görevini yürüten hakim dahi dinlenip aleyhinde kullanılıyor iken hala hukuk devleti diyebiliyorsanı z ülkemize size helal olsun, bakın kavramları karıştırmayalım , hukuk devleti ayrı şeydir kanun devleti ayrı şey, hukuk devleti insan haklarına saygılı, can-mal-namus güvenliğinin sağlandığı, devletin tüm işlemlerinin yargısal denetime tabi olduğu ve bütün bu unsurları hayata geçirebilen devlet demektir , kanun devleti ise sadece kanunlarında bu unsurları barındırır ancak uygulamaz, sanırım anlaşılmıştır.
Gelelim bir alevi olara kılıçdaroğlu'na olan negatif düşüncelerinize , bakın, bir kurum içinde her türlü insan olur , her türlü olay da vuku bulabilir ancak onurlu tutum bu yolsuzlukları ve bu yolsuzluğa sebep olanları bertaraf edebilmeyi gerektirir, Kılıçdaroğlu insanların ya da partillilerin davranışlarına gem vuramaz ancak ortaya çıkarsa gereğini yapacak onura sahiptir zaten olay buradadır, zaten kılıçdaroğlu'nd a olup da tayyeap'de olamayan budur kılıçdaroğlu nereden gelirse gelsin yolsuzlukları açığa çıkarır tayyeap ise üzerini örter, siz kılıçdaroğlu'nu soru bombardımanına tutarken mecliste akp'nin kaç tane milletvekilinin yüzkızartıcı suçtan fezlekesi var biliyor musunuz? peki akp neden engel oluyor bu insanların dokunulmazlıkla rının kaldırılmasına? bütün bu çirkeflikler gözönünde iken kılıçdaroğlu'nu n yolsuzlukları dile getirmesi sizi neden rahatsız etti çözemedim, hangisi sizce daha ağır?
Bir yerleri yargılarken vicdanınızın sesinin volumünü yükseltin ki gerçekler sonradan bu kadar acıtmasın.
__________________
Sanırın kişilerin alevi inancı taşıyıp taşımadıgına sizler karar veriyorsunuz. bir insan sizin gibi inanır sizin gibi düşünürse alevi inancı taşıyor demektir. sizin inancınız sizin düşünceniz dışında inanan düşünen alevi inancı taşımıyor .ÖYLEMİ.
Sizin gibi düşünüp inanmıyanlar hem A.K.P hemde gerici tutucu bagnaz yobaz tarikatcı ÖYLEMİ..??? Bir başkası yapınca adı yolsuzluk Hukuk yok. C.H.P içinde olunca adı sosyal demokratlık ÖYLEMİ.
C.H.P ye aleviler destek vermiş baştan katılıyorsunuz. Peki C.H.P alevilere 90 küsür yıldır ne destek vermiş.???? A.K.P . fetullah gülen tarikatınıda alevi inancı taşıyanlar getirdi .??ÖYLEMİ.
C.H.P. sosyal demokrat olsaydı görevini yapsaydı ülke bu günkü duruma gelirmiydi.?? Türkiyedeki terziler dikselerde..... Eh ne diyelim tek tip elbise giymek demir perde ülkelerinde artık giyilmiyor. teşekürler.
Haşa kimsenin ne olacağına karar verme gibi bir lüksüm yok ancak hem alevi olduğunu dile getirip hem de Türkiye bir hukuk devletidir demek gerçeklerle örtüşmüyor can kabul etseniz de etmeseniz de bu böyle, yukarıda neden buranın bir hukuk devleti olamayacağını detayları ile açıkladım tartışmaya hacet yok tekrar ancak ben sizin sorununuzun ne olduğuna tam karar veremedim hangi hukuksuzluk sizi daha çok yaraladı akp'ninki mi chp'ninki mi(chp iktidarda bile değil iken nasıl bir hukuksuzluk ya da yolsuzluk yapar onu da anlamak mümkün değil ya neyse zira hukuk dilinde yolsuzluğu ancak iktidardaki parti yapabilir küçük bir not olarak kalsın beyinlerimizde)...sözün özü dilediğinizi düşünmekte özgürsünüz size tek tip elbise giydirmeye çalışan bizler değil akp hükümetinin kendisidir, tek tip yargı, tek tip vatandaş, tek tip asker, tek tip vatandaş yaratmaya çalışan akp zihniyetidir bizden önce onları irdeleyin derim ben.
Marifet hiç ezilmemek bu dünyada
Ama biçimine getirip ezerlerse,
Güzel kokmak.
Kekik misali,
Lavanta çiçeği misali,
Fesleğen misali,
Itır misali,
Yunus misali,
İsa misali.
(Bedri Rahmi Eyüboğlu)
CHP Alevi partisi mi oluyor?
sizin sorununuzun ne olduğuna tam karar veremedim hangi hukuksuzluk sizi daha çok yaraladı akp'ninki mi chp'ninki mi(chp iktidarda bile değil iken nasıl bir hukuksuzluk ya da yolsuzluk yapar onu da anlamak mümkün değil ya neyse zira hukuk dilinde yolsuzluğu ancak iktidardaki parti yapabilir küçük bir not olarak kalsın beyinlerimizde) ...sözün özü dilediğinizi düşünmekte özgürsünüz size tek tip elbise giydirmeye çalışan bizler değil akp hükümetinin kendisidir, tek tip yargı, tek tip vatandaş, tek tip asker, tek tip vatandaş yaratmaya çalışan akp zihniyetidir bizden önce onları irdeleyin derim ben.
__________________
BURCU KARDEŞİM.
Burada olayı kişisel algılayacak bir konu yok İrdeledimiz konuda alevi inancı taşıyan bir toplumun tarihin akışından Kerbeladan beri kanayıp gelen yaradır.Zaman zaman asırlardır kanayan yarayı tedavi edecegim diye kül savuranlar , kanayan yarayı tedavi etmenin ötesinde bireysel yaşamları kişisel çıkarları uğruna bu yarayı kaşıyarak yeni yaraların açılmasına vesile olmuşlardır. Bu yeni açılan yaralarda dersim maraş çorum sıvas benzeri yaralarımızdır.
Olayı baştan beri siyasi olgular dışında tutup irdeledimiz konunun alevi inancı oldugu bilincindeyim, tüm cevap aradığım soruların içinde bu olgu vardır.Biz A.K.P veya bizim görüşümüzü temsil etmiyen bir inancın bir oluşumun burada varlıgını yoklugunu yolsuzlugunu arsızlıgını hırsızlıgını irdelemiyoruz. öyle bir oluşumu burda irdelemekte alevi inancı taşıyanlar için bir savunma aracı olamaz.
Önemle izah etmeye çalıştıgım 90 küsür yıldır var olan bir cumhuriyet demokrasi hukuk devleti kavramı içinde C.H.P varmıdır yokmudur.????? Varsa vardır yoksa yoktur. Varsaki 90 küsür yıl içinde özgürlügü demokrasiyi hukuku savunup kendisine top yekün destek veren alevi inancı taşıyan toplumun hangi inanış sorununu çözmüştür.????? Gelin hep beraber analiz yapalım 90 küsür yılda C.H.P ye alevi inancı taşıyanların yüzde kaçı destek vermiştir.?***????? Buna karşıda o siyasi oluşum kaç tane alevi inancı taşıyanı içinde kademelerinde barındırmıştır.. KAMER GENÇ hangi yolsuzluga bulaşmıştıki partiden ihraç edildi.Alevi inancı taşımak parti tüzügüne aykırıysa hepimizi ihraç etmeleri gerekli deyilmi.
Bizler inanıyoruz vatandaş olarak alevi inancı taşıyanlar olarak görevimizi yaptık çağdaşlgı özgürlügü cumhuriyetin demokrasinin ve hukukun üstünlügüne inanarak bireysel olsun toplumsal olsun görevimizi yaptık. Peki C.H.P görevini yaptımı.?? YAPTI diyorsanız AKP cemaatler ve bu günkü ülkenin begenmedigimiz durumu ne bizmi istedik. YOKSA C.H.P mi???????
Yok olmaya yüz tutmuş bir siyasi oluşumu Kemal kılıçdaroğlunun üstüne atıp toz olanlar nerede.? Hangi arsızlıga yolsuzluga bulaştılar.? AKP ve iktidar yolsuzlugu bizim destekledimiz C.H.P içindeki yolsuzlukları ört bas edip görmemezlikten gelmek için bir araçmıdır. Kemal Kılıçdaroğlu eline tutuşturulan bir kaç mavi dosyalarla meydan meydan dolaşıp yolsuzlukları deşifre etmiyormuydu.????
İşte bunun için biz diyoruz buyur Kemal Kılıçdaroğlu hemde tap taze bayatlamamış ve kesileşmiş yargı kararı hepside ihaleye fesat katmaktan ve hala sosyal demokratım diyen belediye başkanlarının dosyaları. al bu dosyaları meydanlarda halka izah et bunu yapamıyorsan sosyal demokratım yosuzluga karşıyım AKP yaptı bende yapıyım ÖYLEMİ.????????
Alevi inancı taşımak o inancı taşıyanlar gibi düşünmek yaşamak deyilmidir. saygılar.
__________________
BURCU KARDEŞİM.
Burada olayı kişisel algılayacak bir konu yok İrdeledimiz konuda alevi inancı taşıyan bir toplumun tarihin akışından Kerbeladan beri kanayıp gelen yaradır.Zaman zaman asırlardır kanayan yarayı tedavi edecegim diye kül savuranlar , kanayan yarayı tedavi etmenin ötesinde bireysel yaşamları kişisel çıkarları uğruna bu yarayı kaşıyarak yeni yaraların açılmasına vesile olmuşlardır. Bu yeni açılan yaralarda dersim maraş çorum sıvas benzeri yaralarımızdır.
Olayı baştan beri siyasi olgular dışında tutup irdeledimiz konunun alevi inancı oldugu bilincindeyim, tüm cevap aradığım soruların içinde bu olgu vardır.Biz A.K.P veya bizim görüşümüzü temsil etmiyen bir inancın bir oluşumun burada varlıgını yoklugunu yolsuzlugunu arsızlıgını hırsızlıgını irdelemiyoruz. öyle bir oluşumu burda irdelemekte alevi inancı taşıyanlar için bir savunma aracı olamaz.
Önemle izah etmeye çalıştıgım 90 küsür yıldır var olan bir cumhuriyet demokrasi hukuk devleti kavramı içinde C.H.P varmıdır yokmudur.????? Varsa vardır yoksa yoktur. Varsaki 90 küsür yıl içinde özgürlügü demokrasiyi hukuku savunup kendisine top yekün destek veren alevi inancı taşıyan toplumun hangi inanış sorununu çözmüştür.????? Gelin hep beraber analiz yapalım 90 küsür yılda C.H.P ye alevi inancı taşıyanların yüzde kaçı destek vermiştir.?***????? Buna karşıda o siyasi oluşum kaç tane alevi inancı taşıyanı içinde kademelerinde barındırmıştır.. KAMER GENÇ hangi yolsuzluga bulaşmıştıki partiden ihraç edildi.Alevi inancı taşımak parti tüzügüne aykırıysa hepimizi ihraç etmeleri gerekli deyilmi.
Bizler inanıyoruz vatandaş olarak alevi inancı taşıyanlar olarak görevimizi yaptık çağdaşlgı özgürlügü cumhuriyetin demokrasinin ve hukukun üstünlügüne inanarak bireysel olsun toplumsal olsun görevimizi yaptık. Peki C.H.P görevini yaptımı.?? YAPTI diyorsanız AKP cemaatler ve bu günkü ülkenin begenmedigimiz durumu ne bizmi istedik. YOKSA C.H.P mi???????
Yok olmaya yüz tutmuş bir siyasi oluşumu Kemal kılıçdaroğlunun üstüne atıp toz olanlar nerede.? Hangi arsızlıga yolsuzluga bulaştılar.? AKP ve iktidar yolsuzlugu bizim destekledimiz C.H.P içindeki yolsuzlukları ört bas edip görmemezlikten gelmek için bir araçmıdır. Kemal Kılıçdaroğlu eline tutuşturulan bir kaç mavi dosyalarla meydan meydan dolaşıp yolsuzlukları deşifre etmiyormuydu.????
İşte bunun için biz diyoruz buyur Kemal Kılıçdaroğlu hemde tap taze bayatlamamış ve kesileşmiş yargı kararı hepside ihaleye fesat katmaktan ve hala sosyal demokratım diyen belediye başkanlarının dosyaları. al bu dosyaları meydanlarda halka izah et bunu yapamıyorsan sosyal demokratım yosuzluga karşıyım AKP yaptı bende yapıyım ÖYLEMİ.????????
Alevi inancı taşımak o inancı taşıyanlar gibi düşünmek yaşamak deyilmidir. saygılar.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi