You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bu Kur'an değiştirilmişti r inanmıyoruz !..

Bu Kur'an değiştirilmişti r inanmıyoruz !..

Administrator
Bu Kur'an değiştirilmişti r inanmıyoruz !..
grafiks yazdı:Bizim inançlarımız yüzyıllardır tartışılıyor zaten. Bugüne kadar dağ başında asosyal yaşayan alevi toplumunun inanışları pek tartışılmıyordu iletişim çağına geçince onların inanışlarıda tartışlımaya başlandı. Gördük ki kendini alevi olarak tanımlayanların büyük çoğunluğunun İslamiyetle alakası yok. Ay'a Güneş'e tapanlar, kişilere tapanlar daha çoğunlukta umarım kısa zamanda alevilik ayrı bir din olarak kabul edilir, cemevide ibadethanesi mi olur başka bir şeyi mi olur ona kendileri karar verir.

Müslüman olan alevilerinde o dine girmeyeceklerdir çünkü onlarında camiye gittiğini çok iyi biliyorum.

Not: Camileri Muaviye kurdu şu kurdu gibi safsatalarınızıda sürekli yazmayın tarih denilen bir gerçek vardır siz o masallarınızla ancak kendinizi kandırırsınız gidin kendini dininizi yaşayın İslamiyetin içine fesat sokmayın.

[COLOR=Green]Sizin bir sıkıntınız var galiba. Bilmediğiniz konularda fikir yürütmezseniz komik duruma düşmezsiniz. Alevilere ders vermeyi bırakın doğruları görmeye gayret edin.

Posting Freak
Bu Kur'an değiştirilmişti r inanmıyoruz !..
grafiks yazdı:Bizim inançlarımız yüzyıllardır tartışılıyor zaten. ]Bugüne kadar dağ başında asosyal yaşayan alevi toplumunun inanışları pek tartışılmıyordu iletişim çağına geçince onların inanışlarıda tartışlımaya başlandı. Gördük ki kendini alevi olarak tanımlayanların büyük çoğunluğunun İslamiyetle alakası yok. Ay'a Güneş'e tapanlar, kişilere tapanlar daha çoğunlukta umarım kısa zamanda alevilik ayrı bir din olarak kabul edilir, cemevide ibadethanesi mi olur başka bir şeyi mi olur ona kendileri karar verir.

]Müslüman olan alevilerinde o dine girmeyeceklerdir çünkü onlarında camiye gittiğini çok iyi biliyorum.

Not: Camileri Muaviye kurdu şu kurdu gibi safsatalarınızıda sürekli yazmayın tarih denilen bir gerçek vardır siz o masallarınızla ancak kendinizi kandırırsınız gidin kendini dininizi yaşayın ]İslamiyetin içine fesat sokmayın .

Bugüne kadar dağ başında yaşayan Aleviler,haklısınız dağ başlarındalardı çünkü zalimin zulmü,kılıcı hep başlarındaydı,hayatlarını kuratmak için bu zalimlerin olmadığı dağ başlarına kaçmak zorunda kaldılar.

1500 yıldır hep tahrik,hep zulüm,yakılmalar,asılamalar ,bu size yapılsaydı ne düşünürdünüz,nasıl davranırdınız.

Müslüman olan Aleviler ve müslüman olmayan Aleviler nasıl oluyor.

Alevilik, Muhammed-Ali yolu demektir.

Hz.Peygamberi Allah'ın elçisi,rehberi kabul edip,Kur'an'ın O'na layık olarak gönderildiğini düşünen ,
Hz.Ali'yi Allah'ın aslanı,mürşidi kabul edip,Zülfikar'ın O'na layık olarak Hz.Muhammed Mustafa tarafından verildiğini düşünen ,
Gerçek adı"insanlık yolu" olan sonradan İslam olarak ismi konulan dinin mensuplarına ALEVİ DENİR.

iNSANLIK YOLUNUN mihenk taşları olan Hz.Peygamber ve Hz.Ali tarihte anlatıldığı gibi cami'de değil eski adı DAM EVİ yani CEM EVi olan iabdethanelerinde ibadet etmişlerdir.

Hz.Ali burada şehit edilmiş, oğulları Hz.Hasan ve Hz.Üseyin burada ezanlarını okumuşlardır.
Hz.Ali Allah'ın ilk İmamı'dır , Ondan sonra gelen nesillere ,Ehlibeyt'e 12 İmam denmiştir,bu mübarekler CEM YÜRÜTENLERDİR.

KIRKLAR CEM'in başında Hz.Muhammed baş tarafta oturur,Hz.Ali buyurur,Post üstünde Hz.İmam Üseyin vardır, 12 İmam'lardan geriye kalan mübareklerde HAk aşkıyla semah dönenler,tevhit çekenler,kandil taşıyanlar,lokma dağıtanlar olarak her mübareğin bir görevi vardır.

bu yazdıklarımıza elbetteki inanmayacaksınız çünkü bu size ütopya gibi gelecek,1500 yıldır tarihte anlatılmayan bu bilgiler sizin hayallerinize ve mantığınıza da uymayacak.

İslamiyet'in içine 1500 yıl önce fesat sokulmuş zaten.Ehlibeyt'e kastedenler,şehit edenler,Hz.Peygamber soyuna dava kılanlar bu fesatı sokmuş .

Şah Hatayim deyişinde şöyle der

Hanedan'ı ehlibeyt'i alıp Şam'a gittiniz
Kalbi mahsun çeşmi dil hun cümlesin incittiniz
Yetmiş iki milletin etmediğini siz ettiniz
hürmetmek böyle midir Hazreti Peygambere
Hem Ciğer pareyi Zehra Nuri Çeşmi Haydar'a

Hangi mezhep de görülmüştür katli evladı Resul
Hangi kanun adaletinde görülmüştür bu usul
Hakka biat etmeyip naHakka ettiniz kabul
Hürmetmek böyle midir Hazreti Peygambere
Hem Ciğer pareyi Zehra Nuri Çeşmi Haydar'a


Hanedan ehlibeyt'i kıldınız beynel hazin
Teşneyi leb etmek reva mıdır o gün sabri mübeyn
söylesin Allah için ben İslam'ım diyen bugün
Hürmetmek böyle midir Hazreti Peygambere
Hem Ciğer pareyi Zehra Nuri Çeşmi Haydar'a

ey vefasız kavim şehri binayı viran ettiniz
Kerbela sahrasını zulumla al kan ettiniz
Nice sabır etsin HATAYİ dünyayı harap ettiniz
Hürmetmek böyle midir Hazreti Peygambere
Hem Ciğer pareyi Zehra Nuri Çeşmi Haydar'a



teşneyi leb: ağzı susuz bırakmak
mübeyn: beyan etmek




Kelimelerim sistem hatasından yanlış yerden ayrılıyor...

“Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.”
[Resim: imza3cp.gif]


Özü bitmiş, gümanı pak olmamış,şeytana tapmış, nefsi çıkarı için arayıpta birşey bulamamış, kuyruk acısı varsa,Derviş Muhammed'in de dediği gibi" bir kılını çektiyse" Zöhre Ana, onu değerlendirmek ister aklısüre.Ehlibeyt'in meyvası bitmez, dalı budağı kurumaz,sen ne kadar kezzap dökersen dök, O'nun Zemzem çeşmesi ALİ'dir

Derviş'in HAK kelamını can kulağıyla dinliyebliyorsan yeter,firdevs bağından bir gül alabiliyor musun,O'nun ibadetine,saldığı yola,yaşatmak istediği güzelliğe canı gönülden yürüyebiliyorsan en büyük mutluluk budur.
(Pir Zöhre Ana)
Administrator
Bu Kur'an değiştirilmişti r inanmıyoruz !..
grafiks yazdı:Bizim inançlarımız yüzyıllardır tartışılıyor zaten. Bugüne kadar dağ başında asosyal yaşayan alevi toplumunun inanışları pek tartışılmıyordu iletişim çağına geçince onların inanışlarıda tartışlımaya başlandı. Gördük ki kendini alevi olarak tanımlayanların büyük çoğunluğunun İslamiyetle alakası yok. Ay'a Güneş'e tapanlar, kişilere tapanlar daha çoğunlukta umarım kısa zamanda alevilik ayrı bir din olarak kabul edilir, cemevide ibadethanesi mi olur başka bir şeyi mi olur ona kendileri karar verir.

Müslüman olan alevilerinde o dine girmeyeceklerdir çünkü onlarında camiye gittiğini çok iyi biliyorum.

Not: Camileri Muaviye kurdu şu kurdu gibi safsatalarınızıda sürekli yazmayın tarih denilen bir gerçek vardır siz o masallarınızla ancak kendinizi kandırırsınız gidin kendini dininizi yaşayın İslamiyetin içine fesat sokmayın.

Aleviler, yüzyıllardır dışlanan, tahriklere uğrayan,aşağılanan, sürülen ve katliamlara uğrayan bir topluluktur.

Bundan dolayı kuş uçmaz kervan geçmez bölgelerde yaşamışlardır.

Buna sebep olan egemen din anlayışının fetvacı,dışlayıcı sahtekar din adamlarıdır. İslamda ruhban sınıfı yoktur diyorlar ya dünyanın en büyük yalanlarından biridir bu Smile

Allah ile kul arasına kimse giremez. Yok yaa. Bunu diyenlere bir bakın hele.

Aleviler sosyal,toplumsal duruşlarıyla,dünya görüşleriyle Türk toplumunun yüz aklarıdır. Tabi ki her toplumun içinden iyisi de çıkacağı gibi kötü davranışlara sahip olan insanlarda çıkmaktadır. Bu insani durum dünyadaki bütün topluluklar için geçerlidir.


İslamiyetle alakası olmayan Sünniler yok mu? İmam Hanefi'nin söylediği gibi yaşayan Sünni sayısı bini geçmez. Ama Emevi anlayışı,geleneği,göreneği,hurafeleri ile yaşayan Sünniler çoğunluktadır.

Aleviler arasında farklı görüşler olsa da Cem Evleri konusunda herkes aynı görüşe sahiptir. Zaten bu konuda farklı düşünen bir insanın Alevi olmasına imkan yoktur. Alevi olmak sadece biyolojik olarak Alevi anne ve babadan dünyaya gelmek demek değildir. Alevi inanç ve ibadetlerini,Alevi felsefesini,kültürünü,töresini,gelenek ve göreneklerini yaşatan,bu çercevede yaşayan insanlar gerçek Alevilerdir. Hakkı bilmeyenin adı zaten Ateist'tir.Alevi değildir. Alevi Hak Muhammet Ali,Ehlibeyt 12 İmam inancına sahip kişidir.

Alevilik 1500 yıldır var olan ve tarihi boyunca kendisine yönelen tüm saldırılara karşın mevcudiyetini sürdürebilen bir inanç yolu olarak elbette ki ebediyen yaşayacaktır. Bundan kuşku duymuyoruz. Bundan kuşku duyan ecdadına ihanet eden kişidir. Bu yol sıradan Alevi insanların yüzü suyu hürmetine değil Ehlibeyt'in yüzü suyu hürmetine,Ehlibeyt Evliyalarının dönem dönem gelerek toplumu irşat etmesi ile bu zamana kadar yaşamıştır ve yaşayacaktır da. Bu yolun sahibi bizatihi Hakkın kendisidir. Yarattığı kulları fesatlık yapsa da,ikilik çıkarsa da,yolunu küçük görse de bu O'nun küçük beyninin bir tezahürüdür.

Pirimiz Zöhre Ana'dır. Ehlibeyt Evliyası O'dur. 12 İmam'ın ışığını saçmakla ve Muhammed Ali yolunu sürmekle görevli ahir zamanda gelen bir Evliyadır. Kişi dediğiniz Hakkın ışıklarıdır. Onlara diz kırıp boyun bükmeyenler sadece asilerdir.





Member
Bu Kur'an değiştirilmişti r inanmıyoruz !..
Sizin yaşadığınız aleviliğin islam dışı olduğunu söyleyen ilk kişi ben değilim. En üstte röportaj yapılan kişide benimle aynı görüşte ve adam haklı olarak kendisine ait bir ibadethane olmasını istiyor hak veriyorum. Siz biz hem müslümanız hemde ibadethanemiz ayrıdır diyorsunuz böyle bir şey olamaz. Bazı alevi arkadaşlarım Hz. Ali camide şehid edildi o yüzden gitmiyoruz diyorlar bu cevap mantıklı ama sizin Emevi masallarınıza çocuklar bile inanmaz bahsettiğiniz devlet 85 yıl ayakta durabilmiş yani babası kurmuş oğluyla tarihe gömülmüş torunu tahta bile geçememiş öldürmüşler.

Alevilerin çoğu Hz. Ali'nin camide şehit edildiğini kabul ediyor ama siz o zamanlar cami yoktu diyorsunuz. Sürekli 12 imamdan bahsediyorsunuz bu imamlar içinde camiye gitmeyen birini söyleyin. Mesela Cafer-i Sadık Emeviler döneminde yaşamamıştır istese camiye gitmeyebilirdi.

Nakşilerin dergahı, mevleviler mevlevihanesi, kadirilerin tekkesi ne ise alevilerin cemevide o statüdedir ve Atatürk'ün emriyle kapatılmıştır. NOKTA
Senior Member
Bu Kur'an değiştirilmişti r inanmıyoruz !..
grafiks yazdı:Sizin yaşadığınız aleviliğin islam dışı olduğunu söyleyen ilk kişi ben değilim. En üstte röportaj yapılan kişide benimle aynı görüşte ve adam haklı olarak kendisine ait bir ibadethane olmasını istiyor hak veriyorum. Siz biz hem müslümanız hemde ibadethanemiz ayrıdır diyorsunuz böyle bir şey olamaz. Bazı alevi arkadaşlarım Hz. Ali camide şehid edildi o yüzden gitmiyoruz diyorlar bu cevap mantıklı ama sizin Emevi masallarınıza çocuklar bile inanmaz bahsettiğiniz devlet 85 yıl ayakta durabilmiş yani babası kurmuş oğluyla tarihe gömülmüş torunu tahta bile geçememiş öldürmüşler.

Alevilerin çoğu Hz. Ali'nin camide şehit edildiğini kabul ediyor ama siz o zamanlar cami yoktu diyorsunuz. Sürekli 12 imamdan bahsediyorsunuz bu imamlar içinde camiye gitmeyen birini söyleyin. Mesela Cafer-i Sadık Emeviler döneminde yaşamamıştır istese camiye gitmeyebilirdi.

Nakşilerin dergahı, mevleviler mevlevihanesi, kadirilerin tekkesi ne ise alevilerin cemevide o statüdedir ve Atatürk'ün emriyle kapatılmıştır. NOKTA

Emevilerin zulümleri ortada bence inandığın tarihe dikkatli bakarsan Alevilerin üzerine nasıl oyunlar oyanandığını görürsün...Eğer göremiyorsan diyecek bir şey yok...
Tabi tarihi yazan kişi tarihe sadık kalırsa tarih olur...Baskıyla değişen her şeyi görebilmek önemlidir....Sana en basit örnek....Yakın Türk tarihine bakarsan bir tarihin nasıl değiştiğini görebilirsin...Uydurma tarihle yola çıkanların yaptıkları ortada....cami sonradan varolan bir muaviye işidir...Kiliselerin tepesinde ki çanı indirip alemi çakmaya benzer....Bu konuda güzel bir söz var....Minare yok ama alemi meydanda
Ellerinde çıralarla gezen çıplak ayaklı körlere ihtiyacı var dünyanın”
Administrator
Bu Kur'an değiştirilmişti r inanmıyoruz !..
grafiks yazdı:Sizin yaşadığınız aleviliğin islam dışı olduğunu söyleyen ilk kişi ben değilim. En üstte röportaj yapılan kişide benimle aynı görüşte ve adam haklı olarak kendisine ait bir ibadethane olmasını istiyor hak veriyorum. Siz biz hem müslümanız hemde ibadethanemiz ayrıdır diyorsunuz böyle bir şey olamaz. Bazı alevi arkadaşlarım Hz. Ali camide şehid edildi o yüzden gitmiyoruz diyorlar bu cevap mantıklı ama sizin Emevi masallarınıza çocuklar bile inanmaz bahsettiğiniz devlet 85 yıl ayakta durabilmiş yani babası kurmuş oğluyla tarihe gömülmüş torunu tahta bile geçememiş öldürmüşler.

Alevilerin çoğu Hz. Ali'nin camide şehit edildiğini kabul ediyor ama siz o zamanlar cami yoktu diyorsunuz. Sürekli 12 imamdan bahsediyorsunuz bu imamlar içinde camiye gitmeyen birini söyleyin. Mesela Cafer-i Sadık Emeviler döneminde yaşamamıştır istese camiye gitmeyebilirdi.

Nakşilerin dergahı, mevleviler mevlevihanesi, kadirilerin tekkesi ne ise alevilerin cemevide o statüdedir ve Atatürk'ün emriyle kapatılmıştır. NOKTA

Alevi Bektaşi yolunun mensupları büyük çoğunlukla Türk kökenlidir. Dolayısıyla,içinde gayri Türk unsurlar da bulunmakla birlikte Alevilik,Türk kültürünün baskın olduğu bir dinsel,kültürel,toplumsal yapılanmadır.

Toplumların inançları,onların binlerce yıllık geçmişlerinden derin izler taşır. Bir toplum,tarihi boyunca bir çok kez din değiştirmiş olsa bile gerçekte inanç bağlamında asli karakterini büyük oranda korur ve sürdürür.

Dünyanın en eski halklarından olan Türkler de pek çok kez din değiştirmişler ve bu değişimlerin tümünde de girdikleri yeni dini kendi kültürel özellikleriyle yoğurmuşlardır,böylece kabul ettikleri her yeni din Türklere özgü bir hal almıştır. Türkler,tarihleri boyunca,ulusal inançları olan Gök Tanrı inancından sonra Budizm,Manihaizm,Hıristiyanlık,Musevilik gibi dinleri benimsemişlerdir. Bilindiği gibi bugün itibariyle Türklerin büyük çoğunluğu İslam dinini ve Müslümanlığı seçmiştir. Türkler İslamlaşırken eski inançlarını tümüyle bırakmış değillerdir. Türkleri Araplaştırma politikalarını ve sonuçlarını saymazsak bugün ki Arap Müslümanlığı ile Türk Müslümanlığı arasındaki fark gayet açık şekilde görülmektedir.

Türkler,Emevilerin resmi din anlayışını yaymaya çalışan misyonerlere ve ordulara karşı koymuşlardır. Emevilerin İslam'ı, şeriat ve Arap kültürünün yoğurduğu bir İslam anlayışıdır. Oysa Türkler,katı Şer'i kurallara itaat etmeyecek derecede farklı yaratılışta bir topluluktur. İşte bu nedenle İslam,Türkler arasında Derviş'lerce yayılmıştır. Derviş,İslam'ı şer'i katılıklardan arındırarak ve eski Türk inançlarıyla yoğurarak yaymışlardır. Göçebe ve yarı göçebe Türkmenlerin yaşadığı bölgelere giden dervişler tekkelerini açmış va halkı ocakları etrafında toplamışlardır. 72 millete,18 bin aleme seslenen bu dervişler; Hacı Bektaş Veli(Bektaşi Sultan),Abdal Musa, Sarı Saltuk,Yunus Emre,Mevlana ve isimlerini buraya yazamadığım yüzlerce Allah'ın ışığıdır.

Dede Korkut Kitabı'ndaki Alevi inancına dair derin izler İslamlaşan ilk Türklerin Alevi Batıni çizgide olduğunu göstermektedir. Oğuz Kağan Destanı'nda Ay Hatun ulu bir ağaç kovuğundan zuhur ederken, "ağaç" destanlaşır, kutsallaşır. Dede Korkut, Kazan Han Oğlu Uzur'u ağaçla söyleştirir:

"Ağaç!.. Ağaç der isem sana üzülme ağaç
Mekke'yle Medine'nin kapısı ağaç
Büyük büyük suların köprüsü ağaç
Kara kara denizlerin gemisi ağaç
Erler şahı Ali'nin Düldül'ünün eğeri ağaç
Zülfikar'ın kınıyla kabzası ağaç
Kabe'nin eşiği, Hasan-Hüseyin'in beşiği ağaç

Başına doğru bakar olsam başsız ağaç
Dibine doğru bakar olsam dipsiz ağaç
Beni sana asarlar, çekme ağaç..."

Bugüne gelirsek,Türkler; Diyanet İşleri'nin ve kimi "İslami" cemaat ve tarikatların olağanüstü baskı ve propagandalarıyla Arap-Emevi-Abbasi ve Vahhabi İslam anlayışına doğru sürüklenmektedir. Diyanet'in imamları türbeleri ziyaret etmenin boş olduğunu,türbelerde mum yakmanın günah olduğunu vb. telkin ederek Türk Ulusunun binlerce yıllık köklerinden koparmaya çalışmaktadır. Bu çalışmanın varacağı yer Araplaşmaktır. Açıkça ifade edelim ki, Diyanet'in yaptığı bir kültür katliamıdır. Bu bir insanlık suçudur.Diyanet,Türklüğü katletmektedir. Diyanetin imamlarının büyük çoğunluğu gönüllü Arap misyoneridir.

Diyanet İşleri'nin İslam'a aykırı,günah dediği tüm bu kültürel unsurlar,Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar bütün Türk dünyasında yaşatılan Türklüğün ulusal değerleridir. Türk Ulusu bu çabalara karşı direniş göstermektedir. Ne yazık ki Sünni Türklerdeki direniş Alevi Türklere göre daha zayıftır. Gerçek Aleviler direniş noktasında güçlü bir yapıya sahip bulunmaktadır. İşte bu yüzden Alevilik,Türklüğün Anadolu'daki yüz akıdır. Alevilik,Türklüğün sığınağı ve korunağıdır. Aleviliğe sahip çıkmak Türklüğe sahip çıkmak demektir.

Siz, inandığınız Vahhabi "İslam" anlayışı ile yaşamaya devam edin...

Biz

İnançlarımız,
İbadetlerimiz,
İbadethanemiz ile

Müslüman Türk Alevileri olarak binlerce yıllık ulusal inançlarımızla yaşamaya devam edeceğiz.

Emevi'nin,Abbasi'nin ve kuruluşundan yüzyıllar sonra Araplaşan Osmanlı'nın kılıcı bize işlemedi ki Emperyalist uşaklığını yapan yerli işbirlikçilerin uyguladığı asimilasyon politikaları aynı şekilde işlemeyecek ve geri püskürtülecektir.


Posting Freak
Bu Kur'an değiştirilmişti r inanmıyoruz !..
grafiks yazdı:]Sizin yaşadığınız aleviliğin islam dışı olduğunu söyleyen ilk kişi ben değilim. En üstte röportaj yapılan kişide benimle aynı görüşte ve adam haklı olarak kendisine ait bir ibadethane olmasını istiyor hak veriyorum.] Siz biz hem müslümanız hemde ibadethanemiz ayrıdır diyorsunuz böyle bir şey olamaz. Bazı alevi arkadaşlarım Hz. Ali camide şehid edildi o yüzden gitmiyoruz diyorlar bu cevap mantıklı ama sizin Emevi masallarınıza çocuklar bile inanmaz bahsettiğiniz devlet 85 yıl ayakta durabilmiş yani babası kurmuş oğluyla tarihe gömülmüş torunu tahta bile geçememiş öldürmüşler.

Alevilerin çoğu Hz. Ali'nin camide şehit edildiğini kabul ediyor ama siz o zamanlar cami yoktu diyorsunuz. Sürekli 12 imamdan bahsediyorsunuz bu imamlar içinde camiye gitmeyen birini söyleyin. ]Mesela Cafer-i Sadık Emeviler döneminde yaşamamıştır istese camiye gitmeyebilirdi.
]
]Nakşilerin dergahı, mevleviler mevlevihanesi, kadirilerin tekkesi ne ise alevilerin cemevide o statüdedir ve Atatürk'ün emriyle kapatılmıştır. NOKTA

"Sizin yaşadığınız aleviliğin islam dışı olduğunu söyleyen ilk kişi ben değilim " cümlesi Allah-Muhammed-Ali 'ye yapılan en büyük saygısızlıktır.

Bu yolu getiren Hz.Muhammed Mustafa ve Hz.Ali'dir ,onları bu dünyada zuhur ettiren de yüce Allah'tır.

Bir gül ile gülistanı seyrettim,
Seher yelleriyle esen Ali'dir.
]Muhammed kılavuz Mahşer yerinde,
İslâmın sancağın çeken Ali'dir.

Dayanı gör kardaş gönül gücüne,
Azığın yok mudur ahret göçüne?
On'ki İmam gibi Cennet içine,
Ab-ı Kevser ile akan Ali'dir.

Bindiler Düldül'e Şarka gittiler,
Horasan şehrine akın ettiler.
Müminlerin feryadına yettiler,
Mervan'ı Yezit'i basan Ali'dir.

Münkirin gıdası Hak'tan kesildi,
Nesimi yüzüldü, Mansur asıldı.
Dünya yetmiş kere doldu eksildi,
Dolduran Ali'dir, dolan Ali'dir.

Hakk'ın emri ile Cebrail indi,
İndi de Ali'nin koluna kondu.
Zülfikar kuşanıp Düldül'e bindi,
Yezid'in neslini kıran Ali'dir.

Kim dokudu bin çiçekli halıyı?
Kim diriltti bin yıl yatan ölüyü?
]Kırklar meclisine gelen doluyu,
Dolduran Muhammed, içen Ali'dir .

Pir Sultan Abdal'ım ağladı güldü,
]Kâbe-i Şeriften bir nida geldi.
Hakk'ın emri ile dört kitap indi,
Okuyan Muhammed, yazan Ali'dir .

Caferi Sadık ,kimdir biliyor musunuz*

12 İmam'lardan olan , Hz.Peygamberin iki kızından biri olan Zöhre Ana ile nişan edilen(evlenen) ve Caferilik mezhebini getiren gerçektir yani evliyadır.

Caferilik mezhebi Alevilik içinde tutulan mezhep'tir, bugünkü kendini parçalayan,kan revan içinde bırakan Caferiler değil, Bir ismi Alevi/Kızılbaş/Bektaşi diye geçen mezhebin kurucusudur.

İmam Cafer,tarihte yazdığı gibi birilerinin öğrencisi olmamıştır zira 12 İmamlar,Ehlibeyt hiç bir zaman bir başkasının öğrencisi olmamış,onlar keramet ve kutsallıklarını direkt yüce Allah'tan almışlardır.

Bizim namazımız da vardır,Hz.Peygamber ve Hz.Ali 'nin kıldığı gibi 3 vakittir.
Oruc tutarız ama bizim tuttuğumuz oruç değil yas matem'dir.

Yılın çekitli zamanlarında toplam 26 gün olmak üzere yas matem oruçlarımız vardır.


Örneğin,Yaşar Nuri Öztürk,bir programında Hz.Peygamberin kıldığı namazı kılacağım dedi ama kılmadı,kılması demek 1500 yıllık tarihin yazdıklarına ters düşmek olacaktı.

Hem namaz kılıyoruz,hem oruç(yas matem) tutuyoruz siz hala bizi İslam'ın dışında görüyorsanız o zaman siz gerçek İslam2ın ne olduğunu anlayamamışsınız.

Ayrıca Atatürk tekke ve zaviyeleri kapattı çünkü oralar şer yuvası olmaya başlamış,şeriatçılık baş göstermiş,ilim'den uzaklaşılmış,çeşitli tarikatlar türemiş ve dini insanlar kendilerine göre kullanmaya başlamışlardı.

Türbeden haşa medet umulmaz diyen bu insanlar kendi çıkarları için bu türbeleri kasa,paramakinesi haline getirmiş,bu kutsal yerlerde deyim yerindeyse atlarını oynatmaktalardı.

bu yüzden Atatürk,Mevlana türbesi,Hacı Bektaş türbesi gibi yerler dışında ziğer tekke ve zaviyeleri kapatmıştır.
gördüğünüz gibi buradan da size iş çıkmaz.

Doğru tek olduğu halde neden İslam içinde 4 mezhep ayrıldı, bu 4 mezhep de kendi aralarında tarikatlara bölündü.
Bu tarikat şeyhleri kutsalsa Allah kaç tane aynı anda kutsal gönderiyor?

Diyelim ki haşa bu insanlar kutsal ,bunları Allah gönderiyorsa Allah neden çeşitli doğrularla aydınlatıcı gönderiyor,insanların kafası karışmaz mı?

Kur'anı ezberlemekle kutsal olunur mu,kerameti var mı bu insanların?











Kelimelerim sistem hatasından yanlış yerden ayrılıyor...

“Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.”
[Resim: imza3cp.gif]


Özü bitmiş, gümanı pak olmamış,şeytana tapmış, nefsi çıkarı için arayıpta birşey bulamamış, kuyruk acısı varsa,Derviş Muhammed'in de dediği gibi" bir kılını çektiyse" Zöhre Ana, onu değerlendirmek ister aklısüre.Ehlibeyt'in meyvası bitmez, dalı budağı kurumaz,sen ne kadar kezzap dökersen dök, O'nun Zemzem çeşmesi ALİ'dir

Derviş'in HAK kelamını can kulağıyla dinliyebliyorsan yeter,firdevs bağından bir gül alabiliyor musun,O'nun ibadetine,saldığı yola,yaşatmak istediği güzelliğe canı gönülden yürüyebiliyorsan en büyük mutluluk budur.
(Pir Zöhre Ana)

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.