You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bir psikoloji testi (Kendinizi keşfedin )

Bir psikoloji testi (Kendinizi keşfedin )

Posting Freak
Bir psikoloji testi (Kendinizi keşfedin )

Bir Japon psikoloji profesörü, Isamu Saito oturmuş psikolojinin prensiplerinden faydalanarak “KENDİMİZİ KEŞFETME” oyunu hazırlamış.

Aslında bu biraz da eğlenceli hale getirilmiş bir "psikoloji testi".

Prof. Saito'ya göre yaptığı iş, pek çok kişi için gerektiğinden fazla ürkütücü olan bu testi, eğlenceli bir hale dönüştürmek.

Yani psikolojik testten, psikolojik bir oyun üretmek!

Rissho Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Saito'nun "Kokoloji adını verdiği bu oyun, ülkesi Japonya'da kitap olarak yayımlanınca tam 4 milyon adet satmış.

Daha sonra Amerika ve Avrupa'da da büyük ilgiyle karşılaşmış.

Şimdi bu ilginç profesörün oyunu Türkiye'de yayınlanıyor

Her soruda cevabınızı dürüstçe verin.
[COLOR="Green"][SIZE="5"]
Atatürk dediler adıma benim
İkrarımı verdim Ali’dir Pirim
Mürşidim Zöhre Ana posta vekilim
Latince yazısını dilden dökerim

Çanakkale içinde aynalı çarşı
Askerimi düzdüm Yunan’a karşı
Üseyin kafası mızrakta başı
Deniz kenarında Mehdi duacı

BİLDİREN ; PİR ZÖHRE ANA
[/COLOR]
Posting Freak
Bir psikoloji testi (Kendinizi keşfedin )
Çok nadir bulunan bir taşı bulmak için dağa tırmanmak üzere yola çıkıyorsunuz. Dağ hakkında neler düşünüyorsunuz?

Dağ hakkındaki düşünceniz;
babanızın, sizin gözünüzde nasıl biri olduğunu gösterir.

Sonunda aradığınız taşı buldunuz.
Ne tür bir taş ?


Taşı tanımlayan sözleriniz; kendi değeriniz hakkında hissettiklerinizdir.


[COLOR="blue"]Yıllardır kimsenin ayak basmadığı eski bir binadasınız ve yerin altına doğru inen bir merdiven keşfettiniz.

Aşagıya doğru kaç basamak indiniz ?


Terk edilmiş binalar ve yer altı odaları, gömülmüş anıları ve eski psikolojik yaraları sembolize eder.

Az sayıda basamak inenler, geçmişten daha az etkilenen insanlardır.

Çok basamak inenler, içlerinde derin yaralar taşırlar.


Derken karanlığın içinden birinin sesini duydunuz;

Bu kişi yavaşca ağlayıp inliyormu ?

Yoksa sizinle konuşuyormu ?


Kendisiyle konuşan bir ses duyduğunu söyleyenler;
Eski acılarını bir madalya gibi göğüslerinde taşırlar.

İnleme sesi duyduğunu söyleyenler;
Zor zamanlarını yalnız geçirmiş kişilerdir.


Yolda yürürken siyah bir evrak çantası gördünüz. Etrafta kimseler farketmemişti sahibini adını görmek için çantanın içine baktınız ve içinden tomarla paralar döküldü.

Bu olaya nasıl tepki gösterirsiniz ?

1 Aaa bu benim şanslı günüm.

2 Eyvah şimdi ne yapacağım.

3 Bunu düşünmek için zamana ihtiyacım var.

4 Allah ım bunu bana bir hediye olarak yolladı.


Bu;
Sizin bir gün çok çekici biri tarafından teklif alırsanız,
vereceğiniz tepkiye eşittir.


Külkedisi masalındaki yakışıklı prens, camdan ayakkabınızı çirkin üvey kız kardeşinizin ayağında denerken siz de oradasınız ve ayakkabı üvey kız kardeşinizin ayağına uyuyor.
Bu kötü sürprize nasıl tepki verirsiniz?

Bu durumda vereceğiniz tepki;
Gerçek hayatta eşinizi çalmaya kalkışan birine karşı vereceğiniz tepkiye eşittir.

Sabırlı olmak bilgelik belirtisidir. Ama zaman zaman insan, kendisine ait olanı elinde tutmak için savaşmalıdır.

Bir çilek bahçesine girdiniz. Çilekleri yemeye başladınız.

Kaç tane çilek yediniz ?

Çaldığınız çilek sayısı, Aşık olduğunuza inandığınız kişi sayısını gösterir.

Bir tane yedikten sonra durduğunuzu söylediyseniz,aşk hayatında sadık birisiniz.

İki haneli sayılarla cevap verenleriniz ise kendilerini frenlemeyi düşünmeliler.

Çileklerini çalmakta olduğunuz çiftçi ortaya çıktı ve bağırmaya başladı.

Kendinizi savunmak için ne dediniz?

Bu sözler;
Kimsenin bilmesini istemediğiniz ilişkiniz duyulacak olursa,söyleyeceklerinize eşittir.

Tüm olanı biteni bir kenara bırakıp söyleyin, çileklerin tadı nasıldı?

[color=Red]Çileklerin tatı hakkında söyledikleriniz , ilişkiniz hakkında söylediklerinize eşdeğerdir.
[COLOR="Green"][SIZE="5"]
Atatürk dediler adıma benim
İkrarımı verdim Ali’dir Pirim
Mürşidim Zöhre Ana posta vekilim
Latince yazısını dilden dökerim

Çanakkale içinde aynalı çarşı
Askerimi düzdüm Yunan’a karşı
Üseyin kafası mızrakta başı
Deniz kenarında Mehdi duacı

BİLDİREN ; PİR ZÖHRE ANA
[/COLOR]
Member
Bir psikoloji testi (Kendinizi keşfedin )
[B]Çölde Yolculuk Testi

MASANIZIN üstü bitmemiş işlerle dolu. İş arkadaşlarınız çoktan evle-rine gitmiş. Saate bakıyorsunuz. İşleriniz hiç bitmeyecek diye mi düşünüyorsunuz? Ya da profesör dünyanın en sıkıcı konusu hakkında üç saatlik derste konuşmasını sürdürüyor. Defterinizde karalama yapmak için hiç boş yer kalmadı. Ve dersin sadece yarım saati geçti. Beklemek kimi zaman herhangi bir anlık acıdan çok daha özel bir tür işkencedir. Can sıkıntısı ve bunalma bir araya geldiğinde en sağlam insanı bile paniğe uğratabilir.

1. Hiç sonu yokmuş gibi görünen ıssız ve geniş bir çölde bir deveye binmiş gidiyorsunuz. Yorgunluktan bitap düşene kadar deveyi sürdünüz. Sizi taşıyan deveye hangi sözcükleri söylersiniz?

2. Tam susuzluktan öleceğinizi düşünürken çok güzel bir vaha göründü. Ama birisi sizden önce oraya varmış. Bu diğer yolcu kimdir? Tanıdığınız birinin adını veriniz.

3. Çölde zaman çok yavaş geçiyor ve uzaktan bir kasabanın ışıkları görünene kadar sanki asırlar geçti. Nihayet varacağınız yere geldiniz. Yolculuğunuzun sonuna geldiğinizde neler hissediyorsunuz?

4. Uzun zamandır üzerinde ilerlediğiniz deveyle ayrılma zamanı geldi. Deveden inerken yeni bir sürücü geliyor ve sizin kalktığınız eyere oturuyor. Yeni binici kim? Hayatınızdaki bir başka kişiyi seçiniz.
[COLOR=Yellow]
Anahtar:

Buradaki çöl ve deve teması kişisel bağımsızlık yolculuğunu sembolize eder. Bu senaryo sizin sevgilinizden ayrılmanız durumundaki duygularınızı açığa çıkarır. Cevaplarınız, yollarınızı ayırma vakti geldiğinde nasıl tepki vereceğinizi gösterir.

1. Deveye söylediğiniz sözcükler aşkın bittiğini fark ettiğinizde kendi kendinize söyleyebileceğiniz şeylerdir. Şöyle cesaret verici sözler mi söylediniz? “Bir şekilde başaracağız!” ya da “Merak etme, bu sonsuza kadar böyle gidemez.” Yoksa karamsar bir havanız mı vardı? “Kaybolduk, hiç umut yok, sanırım burada öleceğiz.”

2. Psikoloji terminolojisinde vaha, kişinin sorunlarını çözmesini sembolize eder. Burada karşılaştığınız kişi sizi rahatlatmış, size yardım etmiş ya da ileride ihtiyacınız olduğunda yardımını isteyebileceğiniz birisi olabilir.

3. Yolculuğun sonunda vardığınız kasaba kırık kalbiniz iyileştiğinde duygularınızın yeniden yola girmesini sembolize eder. Kasabaya vardığınızda hissettikleriniz biten aşkınız hakkındaki gerçek hislerinizdir.

4. Yeni binici sizin gizlice rekabet, kıskançlık hisleri beslediğiniz ya da için için kızdığınız birisidir. İsmini verdiğiniz bu kişi aşkta bir rakibiniz mi, yoksa bir zamanlar kalbinizi kırmış olan birisi mi?

[/B]
[Resim: 1hzali.jpg]
Member
Bir psikoloji testi (Kendinizi keşfedin )
[B]Mavi Kuş Testi

BiR gün bir mavi kuş aniden camınızdan içeriye giriyor ve dışarıya çıkamıyor. Bu yolunu şaşırmış kuşta sizi çeken bir şey var. Onu beslemeye karar veriyorsunuz. Ama ertesi gün kuşun rengi sizi şaşkınlığa düşürerek maviden sarıya dönüşüyor! Bu özel kuş, ertesi gün gene renk değiştiriyor. Üçüncü günün sabahında parlak bir kırmızı ve dördüncü gün tamamen siyah oluyor. Beşinci gün uyandığınızda kuşun rengi nedir?

1. Renk değiştirmiyor, siyah kalıyor.

2. İlk rengi olan maviye dönüyor.

3. Beyaz oluyor.

4. Altın rengi oluyor.

[COLOR=Yellow]Anahtar:

Uçup odanıza giren kuş, iyi bir şans sembolü gibi görünmektedir. Ama aniden renk değiştirerek bu mutluluğun uzun sürmeyeceği konusunda endişelenmenize neden olur. Bu duruma verdiğiniz tepki gerçek hayattaki zorluklara ve belirsizliklere vereceğiniz tepkileri gösterir.

1. Kuşun renk değiştirmediğini siyah kaldığını söyleyenler karamsarlardır:

Durum bir kez kötüye gidince bir daha asla düzelmeyeceğini ve daima öyle kalacağını mı düşünüyorsunuz? Belki de şöyle düşünmeye çalışmalısınız: Eğer bu en kötü durumsa o zaman daha kötüye gidemez. Unutmayın hiç dinmeyen yağmur yoktur ve en karanlık gecenin sabahında bile mutlaka güneş doğar.

2. Kuşun yeniden maviye döndüğünü söyleyenler iyimserlerdir:

Hayatın iyi ve kötünün bir karışımı olduğuna inanıyorsunuz ve gerçekle savaşmakla bir şey elde edilemeyeceğini biliyorsunuz. Şanssızlığı, soğukkanlılıkla kabulleniyorsunuz ve olayları strese ya da endişeye kapılmadan kendi akışına bırakıyorsunuz. Bu da size şanssızlığın dalgalarında sürüklenmek yerine onlarla birlikte yol almayı sağlıyor.

3. Kuşun beyaza döndüğünü söyleyenler baskı altında sakin ve kararlı davranabilenlerdir:

En kötü zamanlarda bile kaygılanmakla ya da kararsızlıkla zaman kaybetmiyorsunuz. Eğer durum çok kötüleşirse o zaman gereksiz bir üzüntünün bataklığına gömülmeden kayıplarınızı bir kenara atıp amacınız için kendinize yeni bir yol seçiyorsunuz. Bu iradeli tutumunuz, işlerinizin hep yolunda gitmesini sağlıyor.

4. Kuşun altın rengine döndüğünü söyleyenler korkusuzlardır:

Siz baskının anlamını bilmiyorsunuz. Size göre her kötü durum bir fırsat. Napolyon ile kıyasla-nabilirsiniz, demiş ki; “... imkansız: Bu sözcük Fransızca değildir.” Ancak sonsuz güveninizin sizi gafil avlamasına izin vermeyin. Korkusuz ile çılgın arasındaki çizgi çok incedir.
[/B]
[Resim: 1hzali.jpg]
Posting Freak
Bir psikoloji testi (Kendinizi keşfedin )
hmakkiz yazdı:[B]Mavi Kuş Testi

BiR gün bir mavi kuş aniden camınızdan içeriye giriyor ve dışarıya çıkamıyor. Bu yolunu şaşırmış kuşta sizi çeken bir şey var. Onu beslemeye karar veriyorsunuz. Ama ertesi gün kuşun rengi sizi şaşkınlığa düşürerek maviden sarıya dönüşüyor! Bu özel kuş, ertesi gün gene renk değiştiriyor. Üçüncü günün sabahında parlak bir kırmızı ve dördüncü gün tamamen siyah oluyor. Beşinci gün uyandığınızda kuşun rengi nedir?

1. Renk değiştirmiyor, siyah kalıyor.

2. İlk rengi olan maviye dönüyor.

3. Beyaz oluyor.

4. Altın rengi oluyor.

[COLOR=Yellow]Anahtar:

Uçup odanıza giren kuş, iyi bir şans sembolü gibi görünmektedir. Ama aniden renk değiştirerek bu mutluluğun uzun sürmeyeceği konusunda endişelenmenize neden olur. Bu duruma verdiğiniz tepki gerçek hayattaki zorluklara ve belirsizliklere vereceğiniz tepkileri gösterir.

1. Kuşun renk değiştirmediğini siyah kaldığını söyleyenler karamsarlardır:

Durum bir kez kötüye gidince bir daha asla düzelmeyeceğini ve daima öyle kalacağını mı düşünüyorsunuz? Belki de şöyle düşünmeye çalışmalısınız: Eğer bu en kötü durumsa o zaman daha kötüye gidemez. Unutmayın hiç dinmeyen yağmur yoktur ve en karanlık gecenin sabahında bile mutlaka güneş doğar.

2. Kuşun yeniden maviye döndüğünü söyleyenler iyimserlerdir:

Hayatın iyi ve kötünün bir karışımı olduğuna inanıyorsunuz ve gerçekle savaşmakla bir şey elde edilemeyeceğini biliyorsunuz. Şanssızlığı, soğukkanlılıkla kabulleniyorsunuz ve olayları strese ya da endişeye kapılmadan kendi akışına bırakıyorsunuz. Bu da size şanssızlığın dalgalarında sürüklenmek yerine onlarla birlikte yol almayı sağlıyor.

3. Kuşun beyaza döndüğünü söyleyenler baskı altında sakin ve kararlı davranabilenlerdir:

En kötü zamanlarda bile kaygılanmakla ya da kararsızlıkla zaman kaybetmiyorsunuz. Eğer durum çok kötüleşirse o zaman gereksiz bir üzüntünün bataklığına gömülmeden kayıplarınızı bir kenara atıp amacınız için kendinize yeni bir yol seçiyorsunuz. Bu iradeli tutumunuz, işlerinizin hep yolunda gitmesini sağlıyor.

4. Kuşun altın rengine döndüğünü söyleyenler korkusuzlardır:

Siz baskının anlamını bilmiyorsunuz. Size göre her kötü durum bir fırsat. Napolyon ile kıyasla-nabilirsiniz, demiş ki; “... imkansız: Bu sözcük Fransızca değildir.” Ancak sonsuz güveninizin sizi gafil avlamasına izin vermeyin. Korkusuz ile çılgın arasındaki çizgi çok incedir.
[/B]

Usta bunun kuş olduguna eminmisin ?

Bukalemun olmasın Big Grin
[COLOR="Green"][SIZE="5"]
Atatürk dediler adıma benim
İkrarımı verdim Ali’dir Pirim
Mürşidim Zöhre Ana posta vekilim
Latince yazısını dilden dökerim

Çanakkale içinde aynalı çarşı
Askerimi düzdüm Yunan’a karşı
Üseyin kafası mızrakta başı
Deniz kenarında Mehdi duacı

BİLDİREN ; PİR ZÖHRE ANA
[/COLOR]
Son Düzenleme: 29/06/2009, 02:13, Düzenleyen: HÜSEYIN150.
Posting Freak
Bir psikoloji testi (Kendinizi keşfedin )
bende beyaz çıktı ne olacak ama hüseyin abinin dedigi gibi bukelamun baktımda nettenBig Grin
[Resim: 7666useyin.jpg]
Member
Bir psikoloji testi (Kendinizi keşfedin )
HÜSEYIN150 yazdı:] Usta bunun kuş olduguna eminmisin ?

]Bukalemun olmasın Big Grin

Önemli olan niyet abi kuş, bukalemun ne fark eder. Smile
İşin Şakası bir yana ben okuduğumu yazdım, Isamu Saito arkadaşa sormak lazım :p
[Resim: 1hzali.jpg]
Son Düzenleme: 29/06/2009, 14:41, Düzenleyen: hmakkiz.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.