You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

BDP’den sonra sıra Alevi örgütlerinde mi?

BDP’den sonra sıra Alevi örgütlerinde mi?

Posting Freak
BDP’den sonra sıra Alevi örgütlerinde mi?
Yaşanan yoğun tutuklamalar ‘BDP’den sonra sıra Alevi örgütlerine mi geldi’ diyen Alevi örgütleri, KCK operasyonlarının kendilerini kaygılandırdığını ve Alevi dernekleri ile örgütlerinin baskı ve saldırı altında olduğunu belirttiler.
KCK operasyonları kapsamında önce Dersim Alevi Akademisi Başkanı Aysel Doğan, ardından Özgür Demokratik Alevi Derneği Başkanı Kemal Karagöz ve Maraş katliamını tüm boyutlarıyla kitaplaştıran yazar Aziz Tunç’un tutuklanması, kamuoyunda “Kürtlerden sonra sıra Alevilere mi geldi?” sorusu tartışılmaya başlandı. ANF’ye konuşan Alevi örgütlerinin temsilcileri yaşanan gelişmelerden endişeli olduklarını ifade etti.
BAVULUMUZ HAZIR
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, KCK operasyonlarını eleştirerek, “KCK operasyonları Kürt sorununun çözümüne hizmet etmiyor. İnsanları gözaltına almakla, tutuklamakla sorunlar çözülmez. Hükümet sorunun çözeceğine daha da derinleştiriyor” dedi. Başbakan Erdoğan’ın Dersim için özür dilemesini samimi bulmadıklarını belirten Güzelgül, Sivas katliamı sanıklarının avukatı olan birçok ismin bugün AKP’de milletvekili ve hükümette bakan olduklarına dikkat çekti.
Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, KCK operasyonunda muhalif Alevi kişiliklerin de gözaltına alındığına işaret ederek, olası bir tutuklamaya karşı bavulunun hazır olduğunu söyledi. KCK operasyonlarıyla Kürt halkının susturulmak istendiğini vurgulayan Kenanoğlu, “Türkiye adeta tutuklama ülkesine dönüştü. Her gün operasyonlar yapılıyor, bu operasyonlardan dolayı kaygılı ve endişeliyiz” dedi.
DİNCİ BASIN HEDEF GÖSTERİYOR
DTK İnanç Komisyonu üyesi Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkan Yardımcısı Kemal Bülbül de, Alevilerin sürekli baskı altına alınmaya çalışıldığını ve inançlarını hala özgürce yaşayamadıklarını ifade etti. AKP hükümetinin kendinden olmayan herkesi tutukladığına işaret eden Bülbül, herkesin başta KCK operasyonları olmak üzere, muhalif kesimlere yönelik baskılara karşı çıkması gerektiğini vurguladı. Alevilerin dinci basın tarafından sürekli hedef gösterildiğini, en son Akit gazetesinin kendisini hedef alan bir haber yaptığını belirten Bülbül, kaygılı ve endişeli olduklarını, her an gözaltına alınabileceklerini kaydetti.
BÜTÜN KATLİAMLAR İÇİN ÖZÜR DİLENMELİ
PSAKD Genel Sekreteri Cemal Şahin de KCK operasyonlarını doğru bulmadıklarını kaydederek, Alevilerin uzun zamandan beri baskı altında olduklarını ifade etti. Başbakan Erdoğan’ın Dersim özrünü geç kalmış bir adım olarak değerlendiren şahin, “Başbakan Erdoğan’ın Dersim özründen sonra Sivas, Maraş ve Gazi katliamı için de özür dileyip dilemeyeceğini merakla bekliyoruz. Erdoğan’ın bütün katliamlar için özür dilemesi gerekiyor” dedi.
ABF eski Genel Başkan Yardımcısı Kazım Genç de Alevilerin sürekli baskı altına alınmaya ve dışlanmaya çalışıldığını belirterek, Alevi örgütlerinin ve alevi önderlerinin hedef gösterildiğini söyledi. Genç, Alevilerin bütün baskılara ve engellemelere rağmen mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.
KÜRKÇÜ: ALEVİLERE OPERASYON OLURSA HİÇ ŞAŞMAM
BDP Mersin Milletvekilli Ertuğrul Kürkçü ise, bazı Alevi örgütü temsilcilerinin KCK operasyonunda tutuklanmasının tesadüf olmadığının belirterek, “Alevilere yönelik bir operasyon başlatılırsa şaşırmam” dedi. Başbakan Erdoğan’ın Dersim özrünü siyasi çıkarlar için kullandığına dikkat çeken Kürkçü, “Başbakan Erdoğan’ın Dersim özrü samimi değil. Dersim özrü sadece lafla olmaz, pratikle de olur. Çok dürüstse Dersim arşivlerini açıklamalı. İnsanların zararlarını karşılamalı. Dersim ismini iade etmeli” diye konuştu. BDP’nin Dersim katliamı için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması talebiyle verdiği önergenin diğer partilerin ortak tutumuyla reddedildiğini hatırlatarak, AKP ve CHP’nin Dersim konusunda ikiyüzlü bir politika izlediklerini vurguladı.
[COLOR=#2d648a]Meliha Gündüz -ANF[url=http://www.alevigundem.com/wp-*******/uploads/2012/01/madimak_imza.jpg][/url]
Seke seke geldim ayağım yoktur
Hak mehlemi sende Zöhrem’dir doktur
Kimi kafir olmuş karnısı boktur
Süzünü süzünü postunda otur.

Türkiye’ye çıkarmışım bir gelin
Urufu Zöhre Ana onu pir bilin
Muhammet elçisi Ana’dır deyin
Hak için dergaha niyaza inin.


Bildiren: Pir Zöhre Ana
Senior Member
BDP’den sonra sıra Alevi örgütlerinde mi?
her Alevi derneği gerçek anlamda Alevilik adına faaliyet göstermiyor ne yazıkki..
Alevilik adını kullanarak illegal faaliyet gösteren bir çok dernek var.. tutuklamalardan dolayı panikleyenler, ucundan kıyısından yada tamamen kck ile bağlantısı olan dernekler bence..
GELİN EY DOSTLARIM BİRLİK OLALIM.
İKİ CİHAN SELVERİNDEN SORALIM
SORULUR SORGULAR DARDA DURALIM
MÜRŞİDİ KAMİL'E KUL OLMADIKÇA...

( PİR ZÖHRE ANA )
Senior Member
BDP’den sonra sıra Alevi örgütlerinde mi?
[FONT="Arial Black"Neden kürtlerden veya terör örgütlerinden bahsederken devamında "ALEVİLİK" kelimesini kullanırlar? Kürtler ve aleviler miş!!
Gerçek aleviliği bilmediklerinden, yaşayamadıklarından, siyasete malzeme yapmaya çalışıyorlar. Bu pisliklerin yüzünden aleviler de aynı kefeye konuluyor. Kapatın böyle dernekleri, vakıfları gidin siyasi yapılanmaların içine girin de ALEVİLİĞİN adını lekelemeyin.
Şükürler olsun ki ; ALLAHIMIZA İNANCIMIZ SONSUZ. ATA'mızın, Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağımızın , Yolumuzun ve PİR imizin aşığıyız.


GÖZÜM ÜZERİNİZDE !


İktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!


Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927
[Resim: ata_imza.gif]

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.