You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Baykal, Cumhuriyet'e konuştu

Baykal, Cumhuriyet'e konuştu

Posting Freak
Baykal, Cumhuriyet'e konuştu
CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa eden Deniz Baykal, genel başkanlığa dönüp dönmeyeceği konusunda net bir açıklama yapmazken, “Partimizin kendi yolunu kendisinin bulmasını ve taze bir başlangıçla gitmesinin en doğru yol olduğunu düşünüyorum. Örgütün kendi tercih ve dinamikleriyle böyle bir gelişmenin ortaya çıkmasını temenni ediyorum. Böyle bir süreç görürsem destek olacağım” diye konuştu. Baykal, partililerden gelen “geri dön” çağrısıyla ilgili olarak “İlk günün duygusallığı, belki önümüzdeki günlerde aşılır, görelim bakalım” değerlendirmesini yaptı.

[COLOR="#ff0000"]Baykal, istifasının hemen ardından Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer'in sorularını yanıtladı. Baykal’ın yanıtları şöyle:

İstifanızın üzerinden 24 saat geçmeden örgütleriniz dönmenizi istiyorlar, imza topluyorlar. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz, dönecek misiniz?

• Bunları konuşmak için çok erken. Partimizin kendi yolunu kendisinin bulmasını ve taze bir başlangıçla gidilmesinin en doğru yol olduğunu düşünüyorum. Buna fırsat vermeyi amaçlıyorum. İlk günün duygusallığı belki önümüzdeki günlerde aşılır. Umarım arkadaşlarım bir çözüm üzerinde ortak anlayış geliştirirler, ben de katkı yaparım, destek veririm, hep beraber o doğrultuda çalışırız. Şimdi benim denemek istediğim, gerçekleşmesini istediğim, yardımcı olmaya hazır olduğum seçenek bu.

[COLOR="#ff0000"]Bir nevi ağabeylik mi yapacaksınız?

• Bir oluşum ortaya çıksın, belki; örgütümüz delagasyonumuz, partililerimiz hele bir seçimlerini yapsın, değerlendirsinler. Yani tepeden inme zorlayarak değil, örgütün kendi tercihleriyle, kendi dinamikleriyle böyle bir gelişmenin ortaya çıkmasını temenni ediyorum. Böyle bir süreç görürsem destek olacağım, katkı vereceğim. Şimdi ben onun önünü keser gibi bu tür arayışlara girmem doğru olmaz.

[color=#ff0000]Örgüt sizi isterse ne olacak?

• Bu şimdi duygusal olabilir, ilk anın duygusallığı olabilir, görelim bakalım. Zaman içinde bir değerlendirme yapabilir parti, yapmalıdır. Ona bir şans tanımalıyız. O nedenle şimdilik olur olmaz, döner misin dönmez misin, bunlara şu anda fazla girmek istemiyorum. Parti içinde sağlıklı eğilimin yükselmesini temenni ediyorum. O nedenle bunu caydıracak bir tavır içinde olmam.

[color=Red]Birisini işaret eder misiniz?

• Örgütün üzerinde mutabık kaldığı birini görürsem gerekli katkıyı veririm. Şu yapılsın ya da bu yapılsın diye bir şey yapmam yanlış olur, sakıncalı olur, uygun olmaz. Zaten bizim örgütümüz de kendisi şekillendirir, karar verir.
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.