You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bakan Tarikat Yemeğinde - Buna Ne Demeli? - Gündüz Akgül

Bakan Tarikat Yemeğinde - Buna Ne Demeli? - Gündüz Akgül

Administrator
Bakan Tarikat Yemeğinde - Buna Ne Demeli? - Gündüz Akgül
Buna Ne Demeli? - Gündüz Akgül




8 Haziran 2009 tarihli yazılı medyada “Bakan Cemaat yemeğinde” başlıklı bir haber çıktı. Başlığın altında haber özetle şöyle devam ediyordu. “Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, memleketi Denizli’de resmi plakalı makam aracıyla, yanında Vali Yavuz Erkmen, AKP’li Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi ve AKP Denizli Milletvekilleriyle birlikte Hacı Osman Nuri Kepenek hayrına, Nur Tarikatı’na bağlı Kepenek Cemaatince verilen yemeğe katıldı”

Laik Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları bu haberi okuyunca gülerler mi? Ağlarlar mı? Bilemiyorum.

Bildiğim bir şey varsa;

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, laik Cumhuriyeti kurduktan sonra, din konularıyla ilgilenen ve farklı bir düşüncede olan tarikatların, siyasi olaylarda etkili rol oynamaya başladıklarını ve laik Cumhuriyet için büyük bir tehlike oluşturduklarını görmüş 1925 yılı şubat ayında başlayan Şeyh Sait başkaldırısıyla (isyanıyla) olay netleşince 30 Kasım 1925 tarihinde çıkardığı 677 sayılı yasa ile Tekke ve Zaviyeleri kapatırken tarikatları da yasaklamıştır.
Büyük önder, 677 sayılı yasa ile fiiliyata geçirdiği düşüncesini 1923 yılında şu veciz sözleriyle yurttaşlarına açıklamıştır “Efendiler ve ey millet iyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müridler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru ve gerçek tarikat medeniyet tarikatıdır. Medeniyetin emir ve talep ettiğini yapmak insan olmak için kâfidir.” (1923)

Henüz birçok uygar Avrupa ülkelerinde Kadının seçme ve seçilme hakları yokken büyük Atatürk 1934 yılında Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını tanımıştır.

Yasal durum böyleyken,

Büyük Atatürk’ün verdiği bu haktan yararlanarak Milletvekili seçilen Sayın Selma Aliye Kavaf, bu davranışı ile Atatürk’ün kemiklerini sızlatmış, yaptığı yemine aykırı davranmış ve devletin resmi arabasıyla tarikat yemeğine giderek görevini kötüye kullanmıştır.

Birer kamu görevlisi olan ve görevleri gereği laik Cumhuriyeti koruma ve kollama zorunluluğu bulunan Sayın Vali ve Belediye Başkanı, Bakanın bu eylemine katılmakla suç işlemişlerdir.

Büyük Atatürk, Cumhuriyet Savcılarını, devrimlerin en önemlisi olan laik Cumhuriyetin ödünsüz nöbetçileri olduğunu şu sözleri ile belirtmiştir. “Cumhuriyet Savcılarımızın, devrimin gerekleri etrafında, en kıskanç ve uzakları gören hassas nöbetçiler olmalarını, asıl görevlerinden sayarım.”

Sayın meslektaşlarımı göreve çağırmak, laik Cumhuriyete özde inanan bir yurttaş olarak hakkımdır sanırım.

Gündüz AKGÜL
Emekli Cumhuriyet Savcısı
Posting Freak
Bakan Tarikat Yemeğinde - Buna Ne Demeli? - Gündüz Akgül
Aslında onlar göründükleri gibi hareket etmişler ötekiler gibi samanın altında
gitmemişler.

Devam edinki pislikleriniz açığa çıksin.Sizi gidi yobazlar ülkenin adını makamını kullanın
sonrada gidip edepsizlerin sofrasına oturun.Yuh size.
Cihana gelmişim Mustafa diye
Atatürk büyüktür sıfat kim ile
Allahın yolunda dervişler ile
Mürşüt kapısıdır Zöhre Ana size


PİR ZÖHRE ANA

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.