You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ayn-i cem Yalanları-

Ayn-i cem Yalanları-

Junior Member
Ayn-i cem Yalanları-
Cem-i ayin yalanlar ve doğrulara bakış–1

Herkesin anlayacağı bir dille kaleme aldığım bu makalenin ilkini sunuyorum. Aklı başında her alevi ruhundan ve bildikleri ilk kapı inancını sıyrılarak alevi ye yakışır şekilde bakarak kendisini sorgulasın.
1-Çoğu aktarımlarda Kırkların da mevcut olarak Hasan ve Hüseyin’in varlığından söylenir.İslami acıdan, miraç olayının Muhammed’in Mekke döneminde olduğunu herkes bilmektedir. Ali ve Fatıma hicretten sonra Medine döneminde dünya evine girdiler böylelikle de çocuklara Medine de dünyaya geldiler.
2-İsfahanlı Zerdüşt çocuğu olan Alinin arkadaşı yoldaşı Selman Faris-i hicretten sonra Müslüman olmuştur. Yani miraçtan çok sonra Müslüman olmuştur. Miraç olduğunda Mekke döneminde olduğundan dolayı salman Mekke dönemi müslüman değildi.
3-Kuranıkerim’de namaz vakitleri kesin olarak gösterilirken. Bizde illa bu böyle değil diyen cem ayinini namaz yerine koymaya çalışmak kurana tam terstir. Yırtılmanın bir manası yoktur. Bunu zaman içerisinde acaba diyerek batı-ı manada açıklaya bilirmiyiz diye bizde yaptık. İslam namazının cemle YOLUMUZ ile alakası olmadığını gördük.
4-İslam’da cemal cemale ibadeti kabul görmezler. Nereye dönersen dön Hakk oradadır. Yön olayı Sonraki Kuran ayetler Kâbe-ye dönmeyi emreder. Bizzat ibadet yaparken yapılmasını istenir. Cenaze defin olayı bile bu yöndedir. Peki, canlar cemal cemale döneriz. Kâbe bizim için bir şey ifade etmez. Ama İslam için namazda olmazsa olmazlardan olmuşlar arasındadır.
5-İslam’da ibadet (aksatılmaz) herkes camiye girmekte hürdür ve ibadetini yapar yasaklayamazsınız. Bu inançlarına göre terstir. Muaviye ile imam Ali aynı safta namaz kıla bilmiştir. Ömer ile Osman Ali salman ve Gıffari ve Halit bin velit ve ebu hürreyye gibi. Lakin Can anlayışında nefsi için ailesini boşayanlar, yalancı şahitlik edenler, hırsızlık yapanlar, haram kazanç sağlayanlar,(kendi toplumuna) vatan borcunu ödemeyenler, atasına evlatlık görevi yapmayanlar, komşusuna zarar verenler, cem-i ayine ibadete alınmaz.
6-Toplumsal olarak ibadetlerde İslam da imam arkasına cemaat durur. İbadet öğle yapar bu son İmam Ali askeriye kadar böyle gelmektedir ki yıl olarak 9 yüzyıldır. Saz süpürgeci, postçu kadının başı açık ve karma şekillerde oturulmaz kadın arkadadır. Veya ayrı yerde erkek öndedir. Kadın ibadette ikinci plandadır. Günümüzde cemlerde başlarda örtülmeye başlanması da asimle olmaktan başka bir şey değildir. Kimsenin arkasında durulmaz. Can hakk ile kendi cemalini görür. Cemde kadın erkek yok can vardır.
7-Bismişah Allah, Allah Sahibi Selman, Mülkü Süleyman, Cennette Rıdvan, Carımıza Yetişsin Şah-ı Merdan. Bu dua özünde Aleviliğe aykırıdır. Alevilikte cennet kavramı yoktur.
8-İslam ibadetinde abdest ve sonra ibadet icra edilir. İbrikçi süpürgeci ibadetin orta yerineninde ortaya çıkmaz ibadetin içinde olmaz. Burada alevi inancında anlatılmak istenilen çok farklı şeylerdir. Geniş kapsamlı bilgi eğitim gerektirir.
9-İslam ibadetinde ibadet imam ve cemaatle yapılır selam verilir bitirilir.12 hizmetler ibadetin özünü oluşturmaz. İbadetin yerinde 12 hizmete bağlı hizmet erbapları meydana zakir eşliğinde çıkmaz.
10-İslam da namaz ibadettin de dem alınmaz. İslamcılar böyle bir şeyi ancak Yezit yapar derler. Büyük bir yasak getirirler. Biz Canlarda dem alırız ki biz bunu hala yapıyoruz, Nesiminin dediği gibi dem alırız günah bizim kimene. İçkiye bundan dolayı bakışımız İslamcılar gibi değildir.
11-İslam da kuran ve sünnet aktarımı ile ibadet yapılırken. Çok iyi bakıldığında Canlar ceminde ise Tasavvufi, Bâtın-i, Melami, Hurufi, Kalenderi, Ahi, Şamanist, Hıristiyan, Yahudi, Zerdüşt mani Budist, Haydari ve çeşitli kültür ve inançları içerisinde bir kültürler mozağiyi ile ibadet yapıldığını görmek herhalde yanlış olmaz
12-İslam ibadet (namazı)yıllardır bir iki değişiklik olsa da temelde aynıdır. Çerağ, Mürşidin Dedeye oturanlara cemal cemale secde etmek, Meydan, Hırka, Post, Taç, Düşkün kaldırmak adı altında yapılanların hiçbirisi ya da gözcü, süpürgeci, bekçi ya da çeşitli isimler altındaki ayrımlarının hiçbirisinin Oniki İmam yolunda bir değeri yoktur. Bu yapılanlar kaynak bakımından Oniki İmamlara ulaşmamaktadır. Çünkü Oniki İmamların yaşadıkları gördükleri bize bunu aktardıkları hiçbir toplantılar aktarımı yoktur. Bundan dolayı imamları takip edenler Namaz kılmaktadırlar. Olay tamamen Anadolu eksenlidir.
13-islamda şekilsel namazı genel manalarda aynıdır. Çok az farklılıkları vardır. Canlarda ise ayın-i Cem ibadetleri bölgeden bölgeye yerden yere belirgin farklılıklar arz eder. Erkan, turnalar, Kırat ve Gönüller semahı gibi çeşitli semah biçimleri de vardır.
14-İslamda yaratan vardır. Yaratana dua edilebilinir. Yaratmak kavramı ile içli dışlıdır. Kul vardır. Alevilik yaratılmaya karşıdır. Bu bile anlayana büyük bir olaydır. Bunu anlayana ne mutlu. Evirip çevirmenin manası da yoktur. Vardan var edilmiştir. Varki var oldun. Vucudu mevcut vardır. Vardan var olmak Bilimsel bir kuramdır. Günümüzde asimle olanlar tarafından en önemli niyaz bile yanlış yapılarak yaratanın nuru aşkına diye çerağ uyandırılıyor ki. Bu çerağ ve onun kapladığı aydınlığa ve yola bir ihanettir. Bu gün şöyle yapılmaktadır. Mumlar (3 adet) şu dua ile birlikte yakılır; Bismillâhirrahmanirrahim. Lâ Feta İllâ Ali, Lâ Seyfe İllâ Zülfikar. Yaratanın nuru aşkına; Ya Allah... Ya Allah... Ya Allah. Bu niyazın Alevilik felsefesi ile hiç alakası yoktur.
15-İslamda arapların ellerinde olan ve çoğaltılan kuran ayetleri namazda okunurken. Cem ayinlerinde üçler beşler yediler on ikiler diye rakamlar ile bir yol çizilmekte anlatılmaktadır. Bu yol kesinlikle islamik yol olmadığı açıktır. Simgelere isimlerin içine gizlenmiş sünni ve şiilerden korunmak için yapılmış sözde islama ısınıyorlar takiyesidir. Asıl bilgileri sır olarak, anlayana ve mürşit seviyesine gelene açıklamışlardır. Sıradan Aleviler inancın sadece zahiri yönüyle, şeriatıyla yetinmiş, "Allah Muhammed Ali" deyip semah dönmüştür. Zaten Alevi adı da bu saklanmanın bir parçasıdır. Hıristiyan Bizans'ın ve İslam'ın acımasızca yok etmeleri tecavüzleri köleleştirmeleri kıyımlarına karşı, bu inancı devam ettirmenin başka yolu da yoktu. Bugünkü Alevilik gerçeğinde olan kendini Muhammed, Ali imamlar arasına gizlemiş Bâtıniliktir. İnsanlığın tarihi kazanımlarının harmanlamasıdır.
16-İslamcılar şii/sünniler muhammedi ve ek olarak da 12 imamı takip ederek ibadet yaptıklarını söylerler.12 imamlar çok bilgili alim insanlar olarak bilinmez mi?.Canlara Siz hiç Peygamber ya da Oniki İmamları saz çalarken anlatan veya saz dinleyip semah dönerken anlatan ayet yada hadis biliyor yada duydunuz mu?Cemlerde imamların adını anmak onlara uymak mı oluyor hayır olmuyor çünkü imamlar namaz kılmış hacca gittim zekat vermiş çok eşli evlilikler yapmış vs. zaman şunu demeliyiz .Kıvırıp zorla Aleviliği bu günkü İslam çizgisine çekmeye ne gerek var.
17-islamda namazında deyiş yoktur. Şii ve Sünnilere hoş görünmek siyasi bir yer bulma adına. Cemlerde şah hatay-i pir sultan ve diğer önderlerin deyişleri okunur. Lakin kimin ki okunursa okunsun bunların islamik şeriatla hiçbir ibadet yönünden bir alakası yoktur. Şiilerde Sünnilerde şah hatayiye ozanlara bundan ötürü beddua ederler. Çünkü islam içerisindeki namazda böyle bir şey yoktur.




18-Sünni ve şii islamda saf tutulur. Cemaat öğle ibadet eder. Bu toplu halde bir ibadet şeklidir. Alevilikte cem imam Hüseyin için el ele tutulur gözyaşı dökülür. Gözyaşına sünni ve şii âlimler toplu şekilde ağlamaya ne ad verirler bir düşünün.(toplu şekilde)Alevilik miraçta geldi ise bu hasan ve hüseyinin daha esamisi bile yokken. Cem yapanlar nasıl imam hüseyini anmadan yezidi naletlemeden cem yaptılar o zaman. Sonra demek ki erenler bunu ilave etmişler(bidat)hakk bu işe ne demiştir acep.

19-miraçta 12 imamın hangisi vardır. Ali hariç imam ali askeri 9.yy hakka yürüdü. Bu insanlar Muhammedden sonra nasıl cem yapıyorlardı 12 imam o zamanlar daha yoktu 5 ci 6 ci 7 ci imam vs. nasıl 12 kadar cemlerde olmayan imamlar nasıl sayıldı. Bu ekleme nedir? Cem-i ayinin tekrar söylüyorum. Namazla alakası yoktur. ŞİİLER VE SÜNNİLER DOĞRU SÖYLÜYOR. C em namaz değildir(halka namazıda sonradan çıkartılan bir uydurma).20.6 İmam Cafer kesinle buyruk yazmamıştır. İslam hukuku ile kitabı eseri yoktur.3 eser yazmıştır. Bundan dolayı Musahiplik cem –i kendisine atfedildiği halde. Kendisi cem nedir. Kim le musahip olmuştur hangi cem meydanında musahip olmuştur diye bir kayıt olmadığıda açıktır.

21-12 İmam kurana ve Aliye uyuyorsa neden musahipleri yok. Hatta resul evlatları olan imamların diğer çocuklarının neden musahipleri yok.

22-Kuranda farklı arz edilen iniş geliş şekilli ayetler sebe 46 enfal 74–75 hasr 9 gibi ayetler musahiplikle ilgili değildir. Olsa idi kesin her cümle İslam musahip olurdu. İlk uygulayanlarda 12 imam olurdu. Ayetleri Pirler gız – ve isimlere yüklenen fakat ilk şeriat kapısında anlaşılmayan daha sonra sırları yolun pirliğine yürüyen kişilere verilir. Bu gün sözde Tv.lere çıkan dedeler ve pir bundan biçaredir.

Cem-i ayinlerde İslami motif ve isimler arasına gizlenen ritüeller felsefe akılcığı düşündükçe olayın nereye geldiğini akıllı alevi bilmesi gerekmektedir. İlk manada bunu her candan beklemek yanlış olur çünkü kendisi daha ilk kapıda şeriat kapısında olduğundan çoğu kavrama anlayamaz.
Tarih gelişiminde dinlerin tarihleri şekilsel ibadetleri ve etkileşmesi ile bu günkü durumları tarafsız bakılınca ortadadır. Anlaşılan o ki cem ayininin islamla uzaktan yakından hiç bir alakası yok. Birileri illaki bir yere yamamak için çabalasa da. Benim gördüğüm ve test ettiğim, Cem ile namaz çok ayrı dünya ve görüşlerin ürünüdür. Lakin varlığın sırrını bilen bir toplum bu gün sır perdesini atması gerekir. Artık hasanın Hüseyin in arkasında durmanın bir manası yoktur. Deyişleri İslamlaştırılan veya saklanan yok edilen. İnanç önderleri tarihten buyana Sünni-Şii yapılan hümanist inancımız ellerimizden kaymamalı.
Açık belgeler imamların yazdıkları tarihin tozlu sayfalarında duruyor. Çok düşündüm yazdıklarımı çizdiklerimi batın manada çok yorumladım lakin şunu gördüm kırklarda cemde islam ile alakası bir yana yanından bile geçmediklerini gördüm. Ha şunu diye bilirsiniz Muhammed ali ne yaptı kuran doğrumu sahabelerin ilişkileri siyaset ve böylelikle de Anadolu ve hazar kıyılarında biz canlarla yaşarken zorla hayatlarımıza girmeleri tartışırız. Ben Muhammed ile Ali hakkında yazılanların çizilenlerin çoğuna inanmıyorum uydurmadan başka bir şey değiller. Lakin inanan inanır. Düşünün sadece Hatice den soyu yürüyen Muhammed kimilerine göre cariyeler dâhil 28 e yakın kadınla yaşadı. Peki, bunlarla da ilişkiye girdi yani bunun meyvesi nerde evlatları. Muhammed ile ilişkiye giren hanımlarından bir çocuk bile olmadı mı? Bu bili düşünene bir akıl verir. Neyse islamik motifler şuanda beni o kadar ilgilendirmiyor.


Varlığımızı geliştirmenin zamanıdır. Alevilik denildiği zaman akla gelen İslam motifli korku ve gizleme örtüsüyle İslam Alevi inancı elbisesinden çıkıp özü olan bu gün insan eksenli vahdeti-i vucud düşüncesindeki Aleviliği göstermemiz gerekir. Zekât, Hacc ramazan orucuna Vakitli Durum
Namaza kadın erkek ayrımında tutunda Aleviliğin hiçbir yerinde olmayan inançları illaki belli bir yere götürmenin manası yoktur. İyi bir siyasi düşüncesi ve siyaset yapılmalı akademik çalışmalar yoğun şekle getirmeli. Dışarıda Anadolu dışında destek ve çeşitli bilinçlendirmeler yapılmalı. Yok, edilen kültürümüze karşı dik durmalıyız. Yanlışlıklarımız çekişmelerimizi hızlı yapmamız gerekir. Buda eğitimli ve organize olan birlik toplantılar ve kararla olacaktır. Halka bırakılırsa dağılım bölüme hızlı bir şekilde olur.
Aleviliğin hakkını ancak aleviler kendileri birlik beraber olarak alır. Kimse alın size haklarınız demiyor. Öğleki Aleviliğe karşı çok sert bir duruş mevcut olduğunu görüyoruz. Ülkeyi ne hallere sokanlara bile caddelerde veya devletsel olarak tepkiler belli iken Alevilerin küçücük hak aramasına verilen tepkiler göz önündedir. Akıllı birlik güzel duruşun insancıl olmanın zamanıdır.
Administrator
Ayn-i cem Yalanları-
HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:Cem-i ayin yalanlar ve doğrulara bakış–1

Herkesin anlayacağı bir dille kaleme aldığım bu makalenin ilkini sunuyorum. Aklı başında her alevi ruhundan ve bildikleri ilk kapı inancını sıyrılarak alevi ye yakışır şekilde bakarak kendisini sorgulasın.
1-Çoğu aktarımlarda Kırkların da mevcut olarak Hasan ve Hüseyin’in varlığından söylenir.İslami acıdan, miraç olayının Muhammed’in Mekke döneminde olduğunu herkes bilmektedir. Ali ve Fatıma hicretten sonra Medine döneminde dünya evine girdiler böylelikle de çocuklara Medine de dünyaya geldiler.
Değerli can, Alevi literatürün de “Kırklar” olarak bilinen olgu, kırk tane gerçeği değil, Şah-ı Merdan Ali’nin makamları temsil eder. Yaşadıkları dönem itibarıyla Ehlibeyt toplumu içinde kırk kişilik seçkin bir grup yoktu çünkü zaten ehlibeytin tamamı seçkindi.

HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:2-İsfahanlı Zerdüşt çocuğu olan Alinin arkadaşı yoldaşı Selman Faris-i hicretten sonra Müslüman olmuştur. Yani miraçtan çok sonra Müslüman olmuştur. Miraç olduğunda Mekke döneminde olduğundan dolayı salman Mekke dönemi müslüman değildi.

Hz. ALİNİN SOY KÖKENİ

BEYTULLAH+ NAZMİYE ANA

İMAM RIZA+ KEREM ANA

İMAM HÜSEYİN+ GÜLÜSTAN ANA
............... ........1- MUSTAFA+ İKİ CİHAN SELVERİ
............... ............... ............1- HZ. ALİ
............... ............... ............2- ALİ EKBER
............... ............... ............3- ALİ ASKER
............... ............... ............4- KIZ SAÇI SÜMBÜL HER YANI GÜLDÜR.
............... ........2- HASAN
............... ........3- ŞEHRİBAN
............... ........4- ZEKİNE
............... ........5- ELİF (Halil Peygamberin 3. nişanı- "Hz. İsmail'in annesi")

HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:3-Kuranıkerim’de namaz vakitleri kesin olarak gösterilirken. Bizde illa bu böyle değil diyen cem ayinini namaz yerine koymaya çalışmak kurana tam terstir. Yırtılmanın bir manası yoktur. Bunu zaman içerisinde acaba diyerek batı-ı manada açıklaya bilirmiyiz diye bizde yaptık. İslam namazının cemle YOLUMUZ ile alakası olmadığını gördük.
Tedavüldeki kuranda namaz vakitleri yer almaz. Alsaydı Arabistan da 5 vakit kılınan namaz, iranda 3 vakit kılınmazdı.

Namaz kutsal bir ibadettir. Cem de öyle. Bunlar birbirlerinin alternatifi değildir.

HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:4-İslam’da cemal cemale ibadeti kabul görmezler. Nereye dönersen dön Hakk oradadır. Yön olayı Sonraki Kuran ayetler Kâbe-ye dönmeyi emreder. Bizzat ibadet yaparken yapılmasını istenir. Cenaze defin olayı bile bu yöndedir. Peki, canlar cemal cemale döneriz. Kâbe bizim için bir şey ifade etmez. Ama İslam için namazda olmazsa olmazlardan olmuşlar arasındadır.
Namaz kılarken kıbleye dönülür. Dünyanın kuruluşu şimdiki Mekke şehrinde vukuu bulmuştur. Ehlibeyt buralarda hüküm sürmüş, ışığını yakmış ve insanlık bayrağını buralarda dikmiştir. Ayrıca yüzyüze bakarak namaz kılmak Hz.Ali’nin aklına gelmedi mi sizce?

HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:5-İslam’da ibadet (aksatılmaz) herkes camiye girmekte hürdür ve ibadetini yapar yasaklayamazsınız. Bu inançlarına göre terstir. Muaviye ile imam Ali aynı safta namaz kıla bilmiştir. Ömer ile Osman Ali salman ve Gıffari ve Halit bin velit ve ebu hürreyye gibi. Lakin Can anlayışında nefsi için ailesini boşayanlar, yalancı şahitlik edenler, hırsızlık yapanlar, haram kazanç sağlayanlar,(kendi toplumuna) vatan borcunu ödemeyenler, atasına evlatlık görevi yapmayanlar, komşusuna zarar verenler, cem-i ayine ibadete alınmaz.
Muaviye dediğiniz ömerin kendisidir. Ömer ehlibeyte kasdedendir, istediği kadar namaz kılıp oruç tutmuş olsun, yeri yurdu bellidir.
HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:6-Toplumsal olarak ibadetlerde İslam da imam arkasına cemaat durur. İbadet öğle yapar bu son İmam Ali askeriye kadar böyle gelmektedir ki yıl olarak 9 yüzyıldır. Saz süpürgeci, postçu kadının başı açık ve karma şekillerde oturulmaz kadın arkadadır. Veya ayrı yerde erkek öndedir. Kadın ibadette ikinci plandadır. Günümüzde cemlerde başlarda örtülmeye başlanması da asimle olmaktan başka bir şey değildir. Kimsenin arkasında durulmaz. Can hakk ile kendi cemalini görür. Cemde kadın erkek yok can vardır.
Cemler de gayet tabii ki kadın erkek değil can vadır, böyle olmalıdır.
HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:7-Bismişah Allah, Allah Sahibi Selman, Mülkü Süleyman, Cennette Rıdvan, Carımıza Yetişsin Şah-ı Merdan. Bu dua özünde Aleviliğe aykırıdır. Alevilikte cennet kavramı yoktur.
İnsan için cennet de cehennem de bu dünyadadır. Alevilik de cennet için ibadet edilmeyeceği doğrudur.
HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:8-İslam ibadetinde abdest ve sonra ibadet icra edilir. İbrikçi süpürgeci ibadetin orta yerineninde ortaya çıkmaz ibadetin içinde olmaz. Burada alevi inancında anlatılmak istenilen çok farklı şeylerdir. Geniş kapsamlı bilgi eğitim gerektirir.
Abdest, namazda olduğu üzere bir ibadet ritüelidir. Abdest alınmadan herhangi bir ibadete başlanmaz.

HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:9-İslam ibadetinde ibadet imam ve cemaatle yapılır selam verilir bitirilir.12 hizmetler ibadetin özünü oluşturmaz. İbadetin yerinde 12 hizmete bağlı hizmet erbapları meydana zakir eşliğinde çıkmaz.
Kusura bakmayın, ne anlatmak istediğiniz anlaşılmıyor. Sünnilerin namazı, zikiri ile cemi hangi mantıkla karşılaştırmaya çalışıyorsunuz ve nereye varmak istiyorsunuz henüz anlayamadım.

HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:10-İslam da namaz ibadettin de dem alınmaz. İslamcılar böyle bir şeyi ancak Yezit yapar derler. Büyük bir yasak getirirler. Biz Canlarda dem alırız ki biz bunu hala yapıyoruz, Nesiminin dediği gibi dem alırız günah bizim kimene. İçkiye bundan dolayı bakışımız İslamcılar gibi değildir.
İçki içilerek ibadet yapılamayacağı gibi, içkili bir şekilde ibadet yerlerine de gidilemez.

İçki içerek ibadet etmeye çalışmak zavallılıktır, terbiyesizliktir, Allah’tan korkmayıp, kuldan utanmamaktır.
HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:11-İslam da kuran ve sünnet aktarımı ile ibadet yapılırken. Çok iyi bakıldığında Canlar ceminde ise Tasavvufi, Bâtın-i, Melami, Hurufi, Kalenderi, Ahi, Şamanist, Hıristiyan, Yahudi, Zerdüşt mani Budist, Haydari ve çeşitli kültür ve inançları içerisinde bir kültürler mozağiyi ile ibadet yapıldığını görmek herhalde yanlış olmaz
Çok yanlış olur.
Cemlerde Hak nefesleri okunup, söylenerek ibadet edilir. Bunlar özgün nefeslerdir, hiç kimseden veya hiçbir kültürden etkilenecek sözler değildr. Çünkü direk olarak Pirler aracılığı ile Haktan alınan sözlerdir.
HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:12-İslam ibadet (namazı)yıllardır bir iki değişiklik olsa da temelde aynıdır. Çerağ, Mürşidin Dedeye oturanlara cemal cemale secde etmek, Meydan, Hırka, Post, Taç, Düşkün kaldırmak adı altında yapılanların hiçbirisi ya da gözcü, süpürgeci, bekçi ya da çeşitli isimler altındaki ayrımlarının hiçbirisinin Oniki İmam yolunda bir değeri yoktur. Bu yapılanlar kaynak bakımından Oniki İmamlara ulaşmamaktadır. Çünkü Oniki İmamların yaşadıkları gördükleri bize bunu aktardıkları hiçbir toplantılar aktarımı yoktur. Bundan dolayı imamları takip edenler Namaz kılmaktadırlar. Olay tamamen Anadolu eksenlidir.
Cemlerin yöresel anlamda farklılıklar göstermesinin ve Alevi toplumunda namazın unutulmasının temel nedeni Kerbelada Ehlibeyte kasdedilmesidir. Sizin İslam tarihini baz alarak 12 imamların sinsile yoluyla imamlık yaptıkları şeklindeki bilgileriniz yanlıştır. 12 imamlar Ehlibeyt zamanında cemlerde 12 hizmeti yürüten pirlerdir, pek tabii ki ehlibeyle aynı zamanda yaşamışlardır.
HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:13-islamda şekilsel namazı genel manalarda aynıdır. Çok az farklılıkları vardır. Canlarda ise ayın-i Cem ibadetleri bölgeden bölgeye yerden yere belirgin farklılıklar arz eder. Erkan, turnalar, Kırat ve Gönüller semahı gibi çeşitli semah biçimleri de vardır.
Sünnilerin namazı ile cemi neden bu kadar ısrarla karşılaştırdığınızı anlamak için uğraşıyorum.
HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:14-İslamda yaratan vardır. Yaratana dua edilebilinir. Yaratmak kavramı ile içli dışlıdır. Kul vardır. Alevilik yaratılmaya karşıdır. Bu bile anlayana büyük bir olaydır. Bunu anlayana ne mutlu. Evirip çevirmenin manası da yoktur. Vardan var edilmiştir. Varki var oldun. Vucudu mevcut vardır. Vardan var olmak Bilimsel bir kuramdır. Günümüzde asimle olanlar tarafından en önemli niyaz bile yanlış yapılarak yaratanın nuru aşkına diye çerağ uyandırılıyor ki. Bu çerağ ve onun kapladığı aydınlığa ve yola bir ihanettir. Bu gün şöyle yapılmaktadır. Mumlar (3 adet) şu dua ile birlikte yakılır; Bismillâhirrahmanirrahim. Lâ Feta İllâ Ali, Lâ Seyfe İllâ Zülfikar. Yaratanın nuru aşkına; Ya Allah... Ya Allah... Ya Allah. Bu niyazın Alevilik felsefesi ile hiç alakası yoktur.
Allah herkes için Allah’tır. “Alevilik yaratılmaya karşıdır” bu ne kadar mesnetsiz, desteksiz ve anlamsız bir ifade böyle. Alevilikte üçlemenin ilk kelimesi Allah’tır. Allah da yaratıcıdır. Karşı olunan nedir?

HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:15-İslamda arapların ellerinde olan ve çoğaltılan kuran ayetleri namazda okunurken. Cem ayinlerinde üçler beşler yediler on ikiler diye rakamlar ile bir yol çizilmekte anlatılmaktadır. Bu yol kesinlikle islamik yol olmadığı açıktır. Simgelere isimlerin içine gizlenmiş sünni ve şiilerden korunmak için yapılmış sözde islama ısınıyorlar takiyesidir. Asıl bilgileri sır olarak, anlayana ve mürşit seviyesine gelene açıklamışlardır. Sıradan Aleviler inancın sadece zahiri yönüyle, şeriatıyla yetinmiş, "Allah Muhammed Ali" deyip semah dönmüştür. Zaten Alevi adı da bu saklanmanın bir parçasıdır. Hıristiyan Bizans'ın ve İslam'ın acımasızca yok etmeleri tecavüzleri köleleştirmeleri kıyımlarına karşı, bu inancı devam ettirmenin başka yolu da yoktu. Bugünkü Alevilik gerçeğinde olan kendini Muhammed, Ali imamlar arasına gizlemiş Bâtıniliktir. İnsanlığın tarihi kazanımlarının harmanlamasıdır.
Bugün yaşanan islamın, Ehlibeyt tarafından ortaya konulan insanlık inanışı, insanlık yolu ile bir ilgisi olmadığı açıktır. Bunu Sünni ilerigelenler de bilirler. Tedavüldeki İslam, emevi ve Abbasiler tarafından şekillendirilip Sünni toplumuna miras olarak bırakılmıştır.
HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:16-İslamcılar şii/sünniler muhammedi ve ek olarak da 12 imamı takip ederek ibadet yaptıklarını söylerler.12 imamlar çok bilgili alim insanlar olarak bilinmez mi?.Canlara Siz hiç Peygamber ya da Oniki İmamları saz çalarken anlatan veya saz dinleyip semah dönerken anlatan ayet yada hadis biliyor yada duydunuz mu?Cemlerde imamların adını anmak onlara uymak mı oluyor hayır olmuyor çünkü imamlar namaz kılmış hacca gittim zekat vermiş çok eşli evlilikler yapmış vs. zaman şunu demeliyiz .Kıvırıp zorla Aleviliği bu günkü İslam çizgisine çekmeye ne gerek var.

Böyle bir bilgiye ulaşmak iki yönden imkansızdır. Birincisi ehlibeyt zamanında saz ayin-i cemlerde kullanılmıyordu. O dönem canlar avazları ile nefesler söyleyecek aşka geliyorlardı. İkincisi, ehlibeyte kasdeden muaviye, onların yaşamlarına ve ibadetlerine ait bütün ayrıntıları da yok etmiş ve günümüze ulaşmasına engel olmuştur. Bugün bilinen her şey bir mizansenin parçasıdır.
HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:17-islamda namazında deyiş yoktur. Şii ve Sünnilere hoş görünmek siyasi bir yer bulma adına. Cemlerde şah hatay-i pir sultan ve diğer önderlerin deyişleri okunur. Lakin kimin ki okunursa okunsun bunların islamik şeriatla hiçbir ibadet yönünden bir alakası yoktur. Şiilerde Sünnilerde şah hatayiye ozanlara bundan ötürü beddua ederler. Çünkü islam içerisindeki namazda böyle bir şey yoktur.
Hak nefesleri Alevi inanışının miheng taşlarıdır. Ehlibeyt namazının içinde de, kuranda da, cemde de vesselam bütün ibadetler de Hak nefesleri yol göstericidir.
HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:18-Sünni ve şii islamda saf tutulur. Cemaat öğle ibadet eder. Bu toplu halde bir ibadet şeklidir. Alevilikte cem imam Hüseyin için el ele tutulur gözyaşı dökülür. Gözyaşına sünni ve şii âlimler toplu şekilde ağlamaya ne ad verirler bir düşünün.(toplu şekilde)Alevilik miraçta geldi ise bu hasan ve hüseyinin daha esamisi bile yokken. Cem yapanlar nasıl imam hüseyini anmadan yezidi naletlemeden cem yaptılar o zaman. Sonra demek ki erenler bunu ilave etmişler(bidat)hakk bu işe ne demiştir acep.

İlk 12 hizmet Pir imam Hüseyin tarafından yürütülmüştür. Sünni kaynakları kendi kafanıza göre yorumlayarak bundan başka bir sonuç çıkartabilmeniz beklenemez zaten. Demekki önce kişinin gerçek bilgilerle donanması lazımmış vesselam.

HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:19-miraçta 12 imamın hangisi vardır. Ali hariç imam ali askeri 9.yy hakka yürüdü. Bu insanlar Muhammedden sonra nasıl cem yapıyorlardı 12 imam o zamanlar daha yoktu 5 ci 6 ci 7 ci imam vs. nasıl 12 kadar cemlerde olmayan imamlar nasıl sayıldı. Bu ekleme nedir? Cem-i ayinin tekrar söylüyorum. Namazla alakası yoktur. ŞİİLER VE SÜNNİLER DOĞRU SÖYLÜYOR. C em namaz değildir(halka namazıda sonradan çıkartılan bir uydurma).

Takıldınız miraca gitti. Bkz.12 sorunuzun cevabı.

HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:20.6 İmam Cafer kesinle buyruk yazmamıştır. İslam hukuku ile kitabı eseri yoktur.3 eser yazmıştır. Bundan dolayı Musahiplik cem –i kendisine atfedildiği halde. Kendisi cem nedir. Kim le musahip olmuştur hangi cem meydanında musahip olmuştur diye bir kayıt olmadığıda açıktır.

Ne İmam Cafer’in ne de diğer Alevi gerçeklerinin günümüze ulaşabilmiş bir kitapları yoktur.
HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:21-12 İmam kurana ve Aliye uyuyorsa neden musahipleri yok. Hatta resul evlatları olan imamların diğer çocuklarının neden musahipleri yok.


Olmadıklarını nereden biliyorsunuz?
HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:22-Kuranda farklı arz edilen iniş geliş şekilli ayetler sebe 46 enfal 74–75 hasr 9 gibi ayetler musahiplikle ilgili değildir. Olsa idi kesin her cümle İslam musahip olurdu. İlk uygulayanlarda 12 imam olurdu. Ayetleri Pirler gız – ve isimlere yüklenen fakat ilk şeriat kapısında anlaşılmayan daha sonra sırları yolun pirliğine yürüyen kişilere verilir. Bu gün sözde Tv.lere çıkan dedeler ve pir bundan biçaredir.


Muaviyenin kuranından, Ehlibeyt ile ilgili hiçbir bilgiye ulaşamazsınız. Yormayın kendinizi.
HURUFİCAN-ERZİNCAN yazdı:Cem-i ayinlerde İslami motif ve isimler arasına gizlenen ritüeller felsefe akılcığı düşündükçe olayın nereye geldiğini akıllı alevi bilmesi gerekmektedir. İlk manada bunu her candan beklemek yanlış olur çünkü kendisi daha ilk kapıda şeriat kapısında olduğundan çoğu kavrama anlayamaz.
Tarih gelişiminde dinlerin tarihleri şekilsel ibadetleri ve etkileşmesi ile bu günkü durumları tarafsız bakılınca ortadadır. Anlaşılan o ki cem ayininin islamla uzaktan yakından hiç bir alakası yok. Birileri illaki bir yere yamamak için çabalasa da. Benim gördüğüm ve test ettiğim, Cem ile namaz çok ayrı dünya ve görüşlerin ürünüdür. Lakin varlığın sırrını bilen bir toplum bu gün sır perdesini atması gerekir. Artık hasanın Hüseyin in arkasında durmanın bir manası yoktur. Deyişleri İslamlaştırılan veya saklanan yok edilen. İnanç önderleri tarihten buyana Sünni-Şii yapılan hümanist inancımız ellerimizden kaymamalı.
Açık belgeler imamların yazdıkları tarihin tozlu sayfalarında duruyor. Çok düşündüm yazdıklarımı çizdiklerimi batın manada çok yorumladım lakin şunu gördüm kırklarda cemde islam ile alakası bir yana yanından bile geçmediklerini gördüm. Ha şunu diye bilirsiniz Muhammed ali ne yaptı kuran doğrumu sahabelerin ilişkileri siyaset ve böylelikle de Anadolu ve hazar kıyılarında biz canlarla yaşarken zorla hayatlarımıza girmeleri tartışırız. Ben Muhammed ile Ali hakkında yazılanların çizilenlerin çoğuna inanmıyorum uydurmadan başka bir şey değiller. Lakin inanan inanır. Düşünün sadece Hatice den soyu yürüyen Muhammed kimilerine göre cariyeler dâhil 28 e yakın kadınla yaşadı. Peki, bunlarla da ilişkiye girdi yani bunun meyvesi nerde evlatları. Muhammed ile ilişkiye giren hanımlarından bir çocuk bile olmadı mı? Bu bili düşünene bir akıl verir. Neyse islamik motifler şuanda beni o kadar ilgilendirmiyor.


Varlığımızı geliştirmenin zamanıdır. Alevilik denildiği zaman akla gelen İslam motifli korku ve gizleme örtüsüyle İslam Alevi inancı elbisesinden çıkıp özü olan bu gün insan eksenli vahdeti-i vucud düşüncesindeki Aleviliği göstermemiz gerekir. Zekât, Hacc ramazan orucuna Vakitli Durum
Namaza kadın erkek ayrımında tutunda Aleviliğin hiçbir yerinde olmayan inançları illaki belli bir yere götürmenin manası yoktur. İyi bir siyasi düşüncesi ve siyaset yapılmalı akademik çalışmalar yoğun şekle getirmeli. Dışarıda Anadolu dışında destek ve çeşitli bilinçlendirmeler yapılmalı. Yok, edilen kültürümüze karşı dik durmalıyız. Yanlışlıklarımız çekişmelerimizi hızlı yapmamız gerekir. Buda eğitimli ve organize olan birlik toplantılar ve kararla olacaktır. Halka bırakılırsa dağılım bölüme hızlı bir şekilde olur.
Aleviliğin hakkını ancak aleviler kendileri birlik beraber olarak alır. Kimse alın size haklarınız demiyor. Öğleki Aleviliğe karşı çok sert bir duruş mevcut olduğunu görüyoruz. Ülkeyi ne hallere sokanlara bile caddelerde veya devletsel olarak tepkiler belli iken Alevilerin küçücük hak aramasına verilen tepkiler göz önündedir. Akıllı birlik güzel duruşun insancıl olmanın zamanıdır.

Değerli can, temel yanlışınız İslami kaynakları kendi kafanıza göre yorumlayarak bir Alevilik profili çizmeye çalışıyor olmanız. Bir taraftan akıldan, mantıktan dem vurup diğer taraftan Hz.Muhammed’in 28 tane cariyesi olabileceğine inanmak sizin içinde bulunduğunuz paradoksun somut bir göstergesi.

Alisiz yol yürünmez. Size tavsiyem bütün bildiklerinizi bir kenara bırakın, onların size bir faydası olmaz. Pir Zöhre Ana’nın Alevilik öğretisini öğrenin ve bunu aklınızla, mantığınızla değerlendirin.

Saygılar.
Posting Freak
Ayn-i cem Yalanları-
Ne sunniler ibadetini doğru yapıyor , ne aleviler. Gerçekleri bilselerdi her dönemde gelen evliyalara karşı gelmez pirlerin ışığından nasiplenir onu sürdürürdü.

Yol insanlık yolu , Muhammet Ali yolu , bu yolda yürümek kolay iş değildir.

Allah , her kuluna nasip etsin Muhammet Ali yolunu , Ehlibeyt sevgisini. Bu öyle bir demdirki bunun aşkı ile biz kendimizi buluruz.
[COLOR="Green"][SIZE="5"]
Atatürk dediler adıma benim
İkrarımı verdim Ali’dir Pirim
Mürşidim Zöhre Ana posta vekilim
Latince yazısını dilden dökerim

Çanakkale içinde aynalı çarşı
Askerimi düzdüm Yunan’a karşı
Üseyin kafası mızrakta başı
Deniz kenarında Mehdi duacı

BİLDİREN ; PİR ZÖHRE ANA
[/COLOR]
Junior Member
Ayn-i cem Yalanları-
t u n ç;değerli can, alevi literatürün de “kırklar” olarak bilinen olgu, kırk tane gerçeği değil, şah-ı merdan ali’nin makamları temsil eder. Yaşadıkları dönem itibarıyla ehlibeyt toplumu içinde kırk kişilik seçkin bir grup yoktu çünkü zaten ehlibeytin tamamı seçkindi


benim cevapların kırmızı renkle olanlardır.

anlaşılan tekrar herşeyi sizlere sil baştan anlatılması gerekeçek.ben niye paradogs yaşamıyayım. kendinizi bir şeylere inandırmış olmanızı iyi niyetle karşılaya biliyorum fakat bu doğrudur ne yazıkki demiyorum.
makamı alinin kırklar temsil ettiğini söylüyorsunuz.açında görelim bakalım nedir bunlar.eski kadimden gelen erdem ilkeleri olmasın bunlar
ha ne dersiniz?
diğer yandan alıntılarınıza cevap vermeye HURUFİCAN olarak devam edeyim;
çünkü her toplumun kırklara benzer yönetimde söz sahibi oluşmuş kişileri vardır özellikle köminal ve feodal yapıya sahipler se


hz. Alinin soy kökeni
beytullah+ nazmiye anaimam rıza+ kerem ana.....




benim sorularım ve söylediklerim halen orada durmaktadır.gerçeklere dayalı ve bilimsel hiç bir değeri olmayan kişilerin görmek istediği fikirler yorumları söylenceleri dayanan subjektif oluşum içide anlattıklarınıza inanın üzülerek bakıyorum.



tedavüldeki kuranda namaz vakitleri yer almaz. Alsaydı arabistan da 5 vakit kılınan namaz, iranda 3 vakit kılınmazdı.namaz kutsal bir ibadettir. Cem de öyle. Bunlar birbirlerinin alternatifi değildir.




artı kuranda namaz vakitlerini anlatan yok.siz neden böyle bir yaklaşım içindesiniz konu salat(namaz) akideleridir.bu da vardır ehlibeyit imamlarının kayıtlarında yazılıdır.kılınış şekli vakti.sayısının önemi yoktur 3 ve 5 vakit olmasından çok akidelerinin nasıl takip edildiğidir konu.imaları takip eden ali ve evlatlarının ve allahın resulunun yaptığını bizzat yapar.erdemli olmakla namaz arasındaki çizgiyi ehlibeyit imamlarının ve pirlerimiz eserlerine bakarak görünüz .

namaz kılarken kıbleye dönülür. Dünyanın kuruluşu şimdiki mekke şehrinde vukuu bulmuştur. Ehlibeyt buralarda hüküm sürmüş, ışığını yakmış ve insanlık bayrağını buralarda dikmiştir. Yüzyüze namaz kılmak hz.ali’nin aklına gelmedi mi sizce?

alevilikde kıble insandır.tabi bizim bildiğimiz kadim hakk ra ya hızır inancında sizin inancınızda kıbleye dönünüz o sizin inancınız saygı duyarım.dünyanın ilk kuruluşu mekke vahhh..yapmayın jeolojik bir doğru varken burasıda afrika iken size kim inanır eskinin söylentili inanc ile desteklenen ezbere bilgileri.bilim inancımızın olmazlarıdır.siz bunun hiç biyerisindesiniz anlaşılan...
Alinin Aklına gelmedimi sorusu islam içerisinde sosyolojik ve teolojik bir incelemedir.Bunu böyle biliniz. [/color][/font][/color]


muaviye dediğiniz ömerin kendisidir. ömer ehlibeyte kasdedendir, istediği kadar namaz kılıp oruç tutmuş olsun, yeri yurdu bellidir.

sizin alıtlılayarak cevaplarınız inanın hiç yerini tutmuyor.Tekrar okuyunuz.ömerin muavienin namaz kıldığını alininde beraber aynı safta namaz kıldıkları tarihi bir gerçektir. Evet yurtları bellidir ömerde alide muaviyede birbirleriyle akrabadır.


böyleliklede paradoksun asıl içinde nasıl kıvrandığınızı görsenizde deve kuşunun başını kuma gömmesi misali gerçekleri görmek istememektesiniz.ne yazık ki gerçekler sizin istediğiniz gibi olmamıştır


cemler de gayet tabii ki kadın erkek değil can vadır, böyle olmalıdır.

cemde öğledir lakin imamların ehlibeyit kıldırığı namazlara bakın bakalım ritüeller ve tarihi inanç gelişiminde ne varkayıtlara geçmiş bir tarih var
biraz objektif olun inanın dünya dönüyor.yoksa sizde galilenin sözüne engizinasyon mahkemeleri kurup bizim yolumuzdan koyacaksınız

insan için cennet de cehennem de bu dünyadadır. Alevilik de cennet için ibadet edilmeyeceği doğrudur.

güzel burada hem fikiriz hayret.bunu ilerde değerlendiririz.


abdest, namazda olduğu üzere bir ibadet ritüelidir. Abdest alınmadan herhangi bir ibadete başlanmaz.


yıkanmak temizlenmez insan kültünün kazandığı ve bilimsel olarakta zağlık ruh-i manada rahatlama olduğu en eski uygarlık gerçekdir.lakin buradaki cem olgusundaki ibrikcinin ritüelleri söylemi neye işarettir.farklı şeyler konuşuyoruz halen algılayamadınız konunun tüm resmini?



kusura bakmayın, ne anlatmak istediğiniz anlaşılmıyor. Sünnilerin namazı, zikiri ile cemi hangi mantıkla karşılaştırmaya çalışıyorsunuz ve nereye varmak istiyorsunuz henüz anlayamadım.


evet sizin anlaycağınızıda zannetmiyorum.henüz bazı şeyleri ifşa etmeye adım attık.bakışımızı ve bakışınızı hakk ra hızır gerçek inancımızı görünceye kadar ilerleyeceğiz.tabi bu rıza olgusuyla olur.


zihin zahir halinizi farkında olmadan yaptığınız yanlış takiyyedende kurtulacasınız.batın-i ye doğru hakk öğretisine geçişi elbirliğimiz ile çevirip gerçekten hakk ranın ışığını nurunu bulmaya erdeme bilime yolculuğun gerçek farkını yaşayacaksınız..



içki içilerek ibadet yapılamayacağı gibi, içkili bir şekilde ibadet yerlerine de gidilemez




o sizin fikriniz ve size öğretilenler ilerde bunuda açırız.nasıl içilir kimler dem alır tarihdeki yeri ve şu anda yapılan cemlerde devam ede gelen duruşu sosyol olguyu ayrı konuşuruz


içki içerek ibadet etmeye çalışmak zavallılıktır, terbiyesizliktir, allah’tan korkmayıp, kuldan utanmamaktır.


ayyaşlıktan bahsededenmi var bilmem.ama erk ve yanlıları bizi yolumuzdan geri koyamayacak.bunu sonradan tartışırız.bilimselliği ile inancsallığı ve şu andaki haline belgeleri ile bakarız.tabiki benim söylediğim anadolu aleviliği ve takip eden inancları içindir

cemlerde hak nefesleri okunup, söylenerek ibadet edilir. Bunlar özgün nefeslerdir, hiç kimseden veya hiçbir kültürden etkilenecek sözler değildr. çünkü direk olarak pirler aracılığı ile haktan alınan sözlerdir.



şimdi beni konuşturan kim aklımmı bilgimmi aklım ve bilgimi veren kim?hakikat vandet-i mevcud ise siz ne söylemetesiniz.herşey karşıtı ile var edilmiştir.belki ilk manada bu söz anlamsızdar ama bunu araştırdıkca hem soyut hem somut ne denildiğini ortaya çıkaçaktır.

pir denlen kişi hakkında "pir ve batın-i 1" diğe bir yazımı burada göreçeksiniz okumanızı tavsiye ederim.devamıda geleçek..


cemlerin yöresel anlamda farklılıklar göstermesinin ve alevi toplumunda namazın unutulmasının temel nedeni kerbelada ehlibeyte kasdedilmesidir.

yok öğle bir şey kerbalanın kızılbaş toplumuna girdiği tarih bellidir.başkasının dertli yarasını kendi yarası gibi hissetmiştir halkımız.hüseyin mazlumluğun adı olmuşsa anadoluda nice mazlumlar var saymakla bitmez.işin inanc ve siyaset politize olmuş boyutuda ayrı bir iştir..




sizin islam tarihini baz alarak 12 imamların sinsile yoluyla imamlık yaptıkları şeklindeki bilgileriniz yanlıştır. 12 imamlar ehlibeyt zamanında cemlerde 12 hizmeti yürüten pirlerdir, pek tabii ki ehlibeyle aynı zamanda yaşamışlardır.

öncelikle siz neler söylediğinizi bir düşünün.islam tarihini baz alarak derken ali muhmmed budist tarihi ilemi ilgilidir?neyi baz alacağım.siz neyi baz alıyorsunuz?siz bence söylemlerinize biraz daha ayakları yere basan gerçeklerle örtüşen yolumuzun ilim irfan yolu olduğu rivayet ve masallar yolu olmadığını insanı sömürü için uydurulan masallara inanmayan tarik olduğunu unutmayın



sünnilerin namazı ile cemi neden bu kadar ısrarla karşılaştırdığınızı anlamak için uğraşıyorum.


ilimle bilimle gerçeklerle hakikatın kendisini destur alarak uğraşmaya devam ediniz.mutlak suretle hakk ra ışığı ve erdem ilkeleri yolunuzu aydınlataçaktır



allah herkes için allah’tır. “alevilik yaratılmaya karşıdır” bu ne kadar mesnetsiz, desteksiz ve anlamsız bir ifade böyle. Alevilikte üçlemenin ilk kelimesi allah’tır. Allah da yaratıcıdır. Karşı olunan nedir?

Ben ne diyorum siz çarpıtarak nerelere neyi getiriyorsunuz..


bugün yaşanan islamın, ehlibeyt tarafından ortaya konulan insanlık inanışı, insanlık yolu ile bir ilgisi olmadığı açıktır. Bunu sünni ilerigelenler de bilirler. Tedavüldeki islam, emevi ve abbasiler tarafından şekillendirilip sünni toplumuna miras olarak bırakılmıştır.


of of canı kardeşim ya anlaşılan işimiz çok.ya sabır diyeceğiz.tek kaynaktan beslenmek yanlıştır unutma ..

ne sunnisi ne ehlibeyiti ne emevisi abbasisi of of..



böyle bir bilgiye ulaşmak iki yönden imkansızdır. Birincisi ehlibeyt zamanında saz ayin-i cemlerde kullanılmıyordu. O dönem canlar avazları ile nefesler söyleyecek aşka geliyorlardı. Ikincisi, ehlibeyte kasdeden muaviye, onların yaşamlarına ve ibadetlerine ait bütün ayrıntıları da yok etmiş ve günümüze ulaşmasına engel olmuştur. Bugün bilinen her şey bir mizansenin parçasıdır.

hak nefesleri alevi inanışının miheng taşlarıdır. Ehlibeyt namazının içinde de, kuranda da, cemde de vesselam bütün ibadetler de hak nefesleri yol göstericidir.



evet bunun aksini söyleyen yokki.bizde onu ifade ediyoruz.islamsı değil didemekteyiz siz herşeyi birbirine karıştırmışsınız ama bunu bir başkasına itam etmeniz ne garip...konumuz ne siz ne söylüyorsunuz.sizi anlayacağız lakin artık gerçekleri bir görün...






ilk 12 hizmet pir imam hüseyin tarafından yürütülmüştür. Sünni kaynakları kendi kafanıza göre yorumlayarak bundan başka bir sonuç çıkartabilmeniz beklenemez zaten. Demekki önce kişinin gerçek bilgilerle donanması lazımmış vesselam.

evet gerçeklerle donatılmak olmak ne güzeldir bunu anlaya bilecek insanlara ne mutlu.ilk cemi pir imam hüseyin yapmış ya HAKK hani derler ya atma recep din kardeşiz.Bir misaldir yoksa bu işide bir iki masal ve rivayetlerle bir yeremi bağlayarak aha doğru budur mu diyeceksiniz.Yapmayın ne olursunuz Alevilik arap çöllerinde değildir.Gercek pir-ler çok azalmıştır ve doğru öğretileri HAKK ra ya hızır erde ilkelerii öğretmeye rıza yolu akidelerini kadimden buyana baskılara asimle edilmelere karşı dayandılar.
Islami sözleri isimleri takiyye olarak kullandılar.
Hakk ra hızır o gerçek pirlerden razı olsun...





takıldınız miraca gitti. Bkz.12 sorunuzun cevabı.ne imam cafer’in ne de diğer alevi gerçeklerinin günümüze ulaşabilmiş bir kitapları yoktur.
olmadıklarını nereden biliyorsunuz?

SİZ NEDİYORSUNUZ BEN ANLAMAK İSTİYORUM BUNASIL KAYBAKLIK BUNASIL BİR İLİM ERBABI YOLUMUZA BİR BAKIŞTIR İŞİNE GELDİĞİ GİBİ DAVRANMAKTIR. zORLAMAKLA PEYNİR GEMİSİ İLE ALEVİLİK YÜRÜMEZ..

kendi öğrencileri ve çoçukları söylüyor hadi varsa karbon testini çoktan yaparlardi.işte büyük bir sansosyon olurdu ne dersiniz.hani sizin erdeminiz hani sizin bilim akedeiz hani ilim irfan yolu gerçek hakikata dayalı yolun gerçeğini çıkarma desturdur.

ben bilime bu yönden güvenirim bilim benim olmazsa olmaz olan yolumuzun desturudur.Erdem ilkeside bunla beraber yürür.



muaviyenin kuranından, ehlibey ile ilgili hiçbir bilgiye ulaşamazsınız. Yormayın kendiniz.





ha yani yine benim sözümmü yoksa siz farklı şeylermi söyleyeceksiniz o zaman 11 imam ve ehlibeyit neden bu kuran muaviyenin ve tayfasının dememiştir.her defasında tastik ederek kuran doğrudur diyerek kayıtlara geçtirilen sözleri söylemişlerdir.siz kendi sözünüzü bir düşünün nerelere çıkıyor.kalıplaşmıs sözlerinizi duyduklarınızı öğretilenleri artık değiştirin dünya gerçekler HAKK ra inancına hakikate gelin derim..




değerli can, temel yanlışınız islami kaynakları kendi kafanıza göre yorumlayarak bir alevilik profili çizmeye çalışıyor olmanız.




hayda bir başkasımı şimdide yazıyor anlamadımki.kardeşim biz anlatıyoruz sen bizim lafımızı dönderip bir garip hale sokup bize niye tekrarlıyorsun.biz islam alevilik değildir diyoruz zaten.kafamda yorumlar değil yaşadıklarımız gerçekleri islam ile karşılaştırmıştırım.siz bir sağ bir sola giderek nereye varacağınızı zannediyorsunuz.bilim diyorum anlatıyorum siz yorumlayarak ançakinanın beni yorduğunuzu görüyorum.






bir taraftan akıldan, mantıktan dem vurup diğer taraftan hz.muhammed’in 28 tane cariyesi olabileceğine inanmak sizin içinde bulunduğunuz paradoksun somut bir göstergesi.



oradaki nükteyide kavrayamamışsınız.Olay nedir?Alevi desturu ile islam akideleri bir değildir.Adı islam olan çoğu şey aleviliğe uymaz.çoğu kaynaklarda yazılı olan(kuran hariç diyem) olanları neden biz aldık diyorum.halkımızı toplumumuzu inancımızı pirler korumak için takiyye aptılar bak isimlerimize cemlerimize diye bir takiyyedir.böylelikle islama ısınıyoruz süsü sayesinde ilk kıyımlardan kurtulmuş ve inancımız direnmekle eşit hale sonradan getirilmiştir.benim 28 cariye sözündeki gerçeklik bir eleştiridir onu sunuyorum.lakin siz bunuda kavramamışsınız


siyaset ve politize belli bir oyunu oynamıştır ama bu çoğu doğruları bozmamışır.çünü 5 imamdan sonra her şey kağıt kalemin ucunda bizzat çoğalmıştır.

arabın derdi beni gerdi olmamalıdır.insanlık derdimizdir soy yolumuzda yoktur belden değil yoldan gelen asıldır bizde.bunu kabul ediyorsan çok şeyi değiştirmen gerekmez mi?




alisiz yol yürünmez. Size tavsiyem bütün bildiklerinizi bir kenara bırakın, onların size bir faydası olmaz. Pir zöhre ana’nın alevilik öğretisini öğrenin ve bunu aklınızla, mantığınızla değerlendirin.



ben sizden sizden benden çok şey öğreneçeksiniz.gir dukkana pazar eğle bu dükkanda her ne ararsan var içerde..
aH DEDİĞİNİZ GİBİ AKIL VE MANTIĞI BİLİM EŞLİĞİNDE KULLANIP GERÇEKLERİ GÖRENE SELAM OLSUN DERİM BEN!!!!!!


alisiz evet berim alim misyonu hızır hakk erdem yüklediğim devamıda aynayı tuttum yüzüme ali göründü gözüme.
aşk ve niyazlarımı sunarım..
cevapları biraz kısa karaladım birde bilgisayar kılavyesi değişik olduğudan harflerde hata yapmış olabilirim burdan ötürüde kusura bakmayın benim cevapların kızılbaş rengi olan kırmızı iledir.
sevgi ve hakk aşkına tekrar sizlere selam ederim..
Son Düzenleme: 16/10/2010, 14:54, Düzenleyen: HURUFİCAN-ERZİNCAN.
Administrator
Ayn-i cem Yalanları-
Alıntı:] makamı alinin kırklar temsil ettiğini söylüyorsunuz.açında görelim bakalım nedir bunlar.eski kadimden gelen erdem ilkeleri olmasın bunlar
] ha ne dersiniz?
En baştan almamıza gerek yok, bir bölümüne vakıfsınız.

Alıntı:] diğer yandan alıntılarınıza cevap vermeye HURUFİCAN olarak devam edeyim;
] çünkü her toplumun kırklara benzer yönetimde söz sahibi oluşmuş kişileri vardır özellikle köminal ve feodal yapıya sahiplerse
Alevilikte söz sahibi olan Şah-ı Merdan Ali'dir. Diğer bütün pirlerin öğretmeni ve ilim deryası olan gerçektir.


]
Alıntı:benim sorularım ve söylediklerim halen orada durmaktadır.gerçeklere dayalı ve bilimsel hiç bir değeri olmayan kişilerin görmek istediği fikirler yorumları söylenceleri dayanan subjektif oluşum içide anlattıklarınıza inanın üzülerek bakıyorum.

Mesele bu zaten, yalanları yazılı olarak elinize alabildiğiniz için onları gerçek sanıyorsunuz. E peki bir alevi insanı olarak, bir pirin söylediklerinin sizin için bir hükmü yok mu?
Alıntı: ]artı kuranda namaz vakitlerini anlatan yok.siz neden böyle bir yaklaşım içindesiniz konu salat(namaz) akideleridir.bu da vardır ehlibeyit imamlarının kayıtlarında yazılıdır.kılınış şekli vakti.sayısının önemi yoktur 3 ve 5 vakit olmasından çok akidelerinin nasıl takip edildiğidir konu.imaları takip eden ali ve evlatlarının ve allahın resulunun yaptığını bizzat yapar.erdemli olmakla namaz arasındaki çizgiyi ehlibeyit imamlarının ve pirlerimiz eserlerine bakarak görünüz .

Tekrar etmem gerekiyor galiba. 12 imamlar, islam tarihinde yazılı olduğu gibi tarih boyunca yaşayarak sinsile yoluyla imamlık yapmadılar. 12 imamlar olarak bilinen gerçekler, ehlibeyt döneminde 12 hizmeti yürüten gerçeklerdi. bugerçeklerin yazılı bir eserleri yoktur. Ancak onların adlarına atfedilen bazı kaynaklar olabilir, bu kaynaklar ehlibeyte ait sahih hiçbir bilgi içermez. Size bir örnek vereyim bugün sünniler de bir abdulkadir geylani adında bir zat-ı muhterem vardır, onlara göre evliyadır ve İmam Hüseyinin çocuklarından olduğu kabul edilir. Var mı böyle bişey? Yok. Kaynaklarınıza bir de bu açıdan bakın isterseniz.

Alıntı:] alevilikde kıble insandır.tabi bizim bildiğimiz kadim hakk ra ya hızır inancında sizin inancınızda kıbleye dönünüz o sizin inancınız saygı duyarım.dünyanın ilk kuruluşu mekke vahhh..yapmayın jeolojik bir doğru varken burasıda afrika iken size kim inanır eskinin söylentili inanc ile desteklenen ezbere bilgileri.bilim inancımızın olmazlarıdır.siz bunun hiç biyerisindesiniz anlaşılan...
] Alinin Aklına gelmedimi sorusu islam içerisinde sosyolojik ve teolojik bir incelemedir.Bunu böyle biliniz.
Alevilikte kıble olan insan, sizin benim gibi fani olan kimseler değildir. Bunu anlayabilmeniz için kusura bakmayın çok sağlam bir altyapıya ihtiyacınız var. Alevilikte kıble olan canlar, Pirlerdir, Evliyalardır, Gerçeklerdir. Yoksa sıradan insanların ne kutsallığı olabilir ki kıble olsun.

Dünyanın nerede varolduğu, nasıl boşalacağı, tekrarında nerede, nasıl dolmaya başlayacağı Hakka vasıf olanlardan alınmış bilgilerdir. Bütün bilimsel araştırmalara açık konulardır. Hak ilmi, bilime asla ters düşmez. Ancak bilim her zaman ispat edebildiği kadardır.

Namazın yüzyüze kılınması konusundaki soru çok net: Siz bugün yüzyüze bir namazdan bahsediyorsunuz ama ne şekil var ne içerik; buna ilave olarak Hz.Ali neden insanları kıble kabul edip birilerine dönerek namaz kılmadı da sizler topluma bunun gibi bir safsatayı empoze etmeye çalışıyorsunuz? Akıl fikir dürüstlük bunun neresinde?

Alıntı:] sizin alıtlılayarak cevaplarınız inanın hiç yerini tutmuyor.Tekrar okuyunuz.ömerin muavienin namaz kıldığını alininde beraber aynı safta namaz kıldıkları tarihi bir gerçektir. Evet yurtları bellidir ömerde alide muaviyede birbirleriyle akrabadır.
Hazır ezberinizi bozmuşken bir adım daha atayım: Ömer, tarihte muaviye ve yezit olarak bilinen zatlarla aynı kişidir.

Alıntı:] cemde öğledir lakin imamların ehlibeyit kıldırığı namazlara bakın bakalım ritüeller ve tarihi inanç gelişiminde ne varkayıtlara geçmiş bir tarih var
] biraz objektif olun inanın dünya dönüyor.yoksa sizde galilenin sözüne engizinasyon mahkemeleri kurup bizim yolumuzdan koyacaksınız
Yalan söyleyen tarih utansın, sizin suçunuz yok.

Alıntı:yıkanmak temizlenmez insan kültünün kazandığı ve bilimsel olarakta zağlık ruh-i manada rahatlama olduğu en eski uygarlık gerçekdir.lakin buradaki cem olgusundaki ibrikcinin ritüelleri söylemi neye işarettir.farklı şeyler konuşuyoruz halen algılayamadınız konunun tüm resmini?

Emin olun çalışıyorum.

Alıntı: ]evet sizin anlaycağınızıda zannetmiyorum.henüz bazı şeyleri ifşa etmeye adım attık.bakışımızı ve bakışınızı hakk ra hızır gerçek inancımızı görünceye kadar ilerleyeceğiz.tabi bu rıza olgusuyla olur.

Bilmukabele.

]
Alıntı:zihin zahir halinizi farkında olmadan yaptığınız yanlış takiyyedende kurtulacasınız.batın-i ye doğru hakk öğretisine geçişi elbirliğimiz ile çevirip gerçekten hakk ranın ışığını nurunu bulmaya erdeme bilime yolculuğun gerçek farkını yaşayacaksınız..

Hak Ra nedir değerli can?

Alıntı:] o sizin fikriniz ve size öğretilenler ilerde bunuda açırız.nasıl içilir kimler dem alır tarihdeki yeri ve şu anda yapılan cemlerde devam ede gelen duruşu sosyol olguyu ayrı konuşuruz

]ayyaşlıktan bahsededenmi var bilmem.ama erk ve yanlıları bizi yolumuzdan geri koyamayacak.bunu sonradan tartışırız.bilimselliği ile inancsallığı ve şu andaki haline belgeleri ile bakarız.tabiki benim söylediğim anadolu aleviliği ve takip eden inancları içindir

İçkinin ibadette yeri yoktur, sosyal hayatta da olmamalı.

Alıntı: ]pir denlen kişi hakkında "pir ve batın-i 1" diğe bir yazımı burada göreçeksiniz okumanızı tavsiye ederim.devamıda geleçek..

Bakarız.

]
Alıntı: yok öğle bir şey kerbalanın kızılbaş toplumuna girdiği tarih bellidir.başkasının dertli yarasını kendi yarası gibi hissetmiştir halkımız.hüseyin mazlumluğun adı olmuşsa anadoluda nice mazlumlar var saymakla bitmez.işin inanc ve siyaset politize olmuş boyutuda ayrı bir iştir..


]
Alıntı:öncelikle siz neler söylediğinizi bir düşünün.islam tarihini baz alarak derken ali muhmmed budist tarihi ilemi ilgilidir?neyi baz alacağım.siz neyi baz alıyorsunuz?siz bence söylemlerinize biraz daha ayakları yere basan gerçeklerle örtüşen yolumuzun ilim irfan yolu olduğu rivayet ve masallar yolu olmadığını insanı sömürü için uydurulan masallara inanmayan tarik olduğunu unutmayın

Size rivayet gelen söylemler, zamanla alışacağınız gerçeklerdir.

]
Alıntı:ilimle bilimle gerçeklerle hakikatın kendisini destur alarak uğraşmaya devam ediniz.mutlak suretle hakk ra ışığı ve erdem ilkeleri yolunuzu aydınlataçaktır
Alıntı: ]of of canı kardeşim ya anlaşılan işimiz çok.ya sabır diyeceğiz.tek kaynaktan beslenmek yanlıştır unutma ..
]ne sunnisi ne ehlibeyiti ne emevisi abbasisi of of..
Hakk Ra yine karşımıza çıktı. Yeni bir Alevilik fantezisi mi bu?

]
Alıntı:evet bunun aksini söyleyen yokki.bizde onu ifade ediyoruz.islamsı değil didemekteyiz siz herşeyi birbirine karıştırmışsınız ama bunu bir başkasına itam etmeniz ne garip...konumuz ne siz ne söylüyorsunuz.sizi anlayacağız lakin artık gerçekleri bir görün...

Umuyorum.
Junior Member
Ayn-i cem Yalanları-
]ben yine kırmızı kızıllığı secerek ve yine bozuk bir klevye ile karalayacağım...

T U N Ç yazdı:En baştan almamıza gerek yok, bir bölümüne vakıfsınız.

Neden neye vakıf olduğuumu size algılatan bilgi hakikati nedir?


Alevilikte söz sahibi olan Şah-ı Merdan Ali'dir. Diğer bütün pirlerin öğretmeni ve ilim deryası olan gerçektir.

]Alevilikte İslamsal acıdan muhalif olmanın semboludur.Sistemin ve inancın adı değildir.Karıştırmayınız.Bakın çevrenize biraz sosyoloji biraz toplum kültürü gelişimi okuyup analiz ediniz.İnsanlık kültü ve tarini bellidir.Bütün Pirler- dediğinizde kendi çevreniz ve duyduklarınızdan başka bir doğru görmemenin adıdır.Ali k.v. hayat serüveni ilginç bir gelişmeler ve değişmelerle gelişmelerle hayatını tamamlamıştır.



Mesele bu zaten, yalanları yazılı olarak elinize alabildiğiniz için onları gerçek sanıyorsunuz. E peki bir alevi insanı olarak, bir pirin söylediklerinin sizin için bir hükmü yok mu?

]Yalanlarmı tüm akademik gelişim antropoloji HAKK Hakikatın bildikleri yalan öğlemi hadi oradan bu kadarda YALAN söylemeyin.kormayın dünyü dönüyor ve yine kormayın başınızı kumdan çıkarın işte o zaman HAKK ve HAKİKAtı Aliyi göreçeksiniz.Çünkü en yobazdan enlere kadar herkes Alici..
] Ama Ali irfan bilinç geleneğidir.İşte bunu algılamayan Alici olmuş adını söylemiş pekde öeli değil çünkü varlık ve oluşum anlayışına ters duruşları onları ele vermektedir.Ne dersen de ışıktan korkmayın bilimden bilinçten soru sormaktan araştırmaktan her çiçeği koklayıp doğruyu görmekten korkmayın.

Kızılbaş olarak ben Pirin tarifini yazılarımda yaptım ben o kişiye pir derim ve bu bağlamda ona saygı sevgi beslerim.Yoksa adına pir denilenlerin sayısını saymakla bitmiz.O da beni bağlamaz..

Kayın pederim dervişcemalli bir Pir-dir kıvram yine öğle..
bilimsel öğretileri alimallah çok iyidir çokda güzel değiş ve sazla mistif havalarla sevgi aşılarlar.Keramet aşk-ı sevgiderir derler...
Bilgilerimi...
yayın pederim bin cihan-ı münevver bir deha...
babamda arapca okur düşünür soru sorar yaşı 76 çoğu zaman diz çöküp hakk hakikatı konuşur ya hızır deriz..
Ne Pir-ler var...

Tekrar etmem gerekiyor galiba. 12 imamlar, islam tarihinde yazılı olduğu gibi tarih boyunca yaşayarak sinsile yoluyla imamlık yapmadılar. 12 imamlar olarak bilinen gerçekler, ehlibeyt döneminde 12 hizmeti yürüten gerçeklerdi. bugerçeklerin yazılı bir eserleri yoktur. Ancak onların adlarına atfedilen bazı kaynaklar olabilir, bu kaynaklar ehlibeyte ait sahih hiçbir bilgi içermez. Size bir örnek vereyim bugün sünniler de bir abdulkadir geylani adında bir zat-ı muhterem vardır, onlara göre evliyadır ve İmam Hüseyinin çocuklarından olduğu kabul edilir. Var mı böyle bişey? Yok. Kaynaklarınıza bir de bu açıdan bakın isterseniz.


]Bu kadarda cehalet olurmu be kardeşim.Bu kadarda bilgisizlik bu nasıl bir fikir ve gelişim.....
]Hangi cağda kaldınız.bir başkasının yanında söylemeyin gülerler.
]İmamı gazalinin eserlerini okumuş birisi olarak.Subjektif oloşumla objektif bakışı sie ben söylemiştim anlaşılan yine benim sözlerimi ters çevirip bir başka halde masaya getiriyorsunuz.Siz daha ne yaptığınızın farkında bile değilsiniz.12 hizmetin 12 imama dönüşmesi erk sosyolojik düzen korku baskı ve takyye ile inancları korumadan başka bir şey değildir.Bazı uçuklar takiyyeye inannıp hayatlarına uyguladılar bazılarıda kendilerine pir diyerek bunu yaparak bir başka sakat karma karışık sakat inanış ortaya çıkardılar ve bu Bunada şahı merdan Ali -yi takip diye inanıp kaldılar.İnancla mazlum ve mazlumun yanında olmayı karıştırmayacaksın..
]bırak onuda sen HAKK-ın cemali NAFS-ı değilmisin.Hub ekber senin yüzünde aks-ı eğlemiş.Bu dizayn tüm insanlar değilmi.Bundan büyük ne olur.


Alevilikte kıble olan insan, sizin benim gibi fani olan kimseler değildir. Bunu anlayabilmeniz için kusura bakmayın çok sağlam bir altyapıya ihtiyacınız var.

]Olmadığını nereden biliyorsun?sen fani olabilirsin o senin inancın var olan yok olmaz değişim yaparak başkalaşır değişik bir enerji ve maddeselliğin zaman içerisinde yerini alır.Bu bilimsel bir gerçekliktir.Hakikattır.Yolumuz Bilim yoludur.Dogma aleviliğin düşmanıdır.Anlaınızmı..


Alevilikte kıble olan canlar, Pirlerdir, Evliyalardır, Gerçeklerdir. Yoksa sıradan insanların ne kutsallığı olabilir ki kıble olsun.

]sıradan insanlar olmasa sizin kıble dediğiniz insanlara ihtiyac olurmu?pir-lik bilimle ilimle dağıtmakla her dem paylaşmakla talibin nasıl yaşıyorsa onun gibi yaşamakla olur.

]Hz.Ali buyururdu ki:

]“Ben sizin imâmınız ve halifeniz olduğuma göre, fukaranın perişanlığına ortak olmuş olmalıyım. Öyle yemek yiyeyim, öyle elbise giyeyim ki en fakir kimse beni görünce kendi fukaralığına sabretsin. Ben biliyorum, benim gibi kimse yapamaz. Fakat imâmlıkta memurum, siz de benim gittiğim yoldan gidiniz


Neyse ilk cevaplarınıza göre biraz gelişme var..



Dünyanın nerede varolduğu, nasıl boşalacağı, tekrarında nerede, nasıl dolmaya başlayacağı Hakka vasıf olanlardan alınmış bilgilerdir. Bütün bilimsel araştırmalara açık konulardır. Hak ilmi, bilime asla ters düşmez. Ancak bilim her zaman ispat edebildiği kadardır.

]Evet çok şükür olacak içinizde ışıkvar ha gayret!!!!!!


Namazın yüzyüze kılınması konusundaki soru çok net: Siz bugün yüzyüze bir namazdan bahsediyorsunuz ama ne şekil var ne içerik; buna ilave olarak Hz.Ali neden insanları kıble kabul edip birilerine dönerek namaz kılmadı da sizler topluma bunun gibi bir safsatayı empoze etmeye çalışıyorsunuz? Akıl fikir dürüstlük bunun neresinde?

]kardeşim senin bir dediğin bir dediğini tutmuyor şimdi sanki bir üsteki doğruları zikreden gitmişte bir başka anlayış gelmiş.
]Sen bizim ne dediğimizi kavrayamadın bu gidişlede hiç bu namaz akideler ve ali nin yapmış olduklarını farkına varamayacaksın.Söylemin orada duruyor yanlız senin absurtane sualini analiz ederken nasılda çelişkiler ve sadist bir yaklaşım içinde olduğunu görüyoruz.1600 sene önce Hz.Alnin ne yaptığı beni pek ilgilendirmiyor açıkcası ben günümüze bakarak ilim irfan ve erdemler ile toplumu rıza şehri ütopyasıyla yaşama gayret ederim.Alinin söylediğide 1600 yıl öncede buydu.Yobazlar gibi taliban gibi o yıllara dönmek değildir.Ali ve imamların hepsi namaz kılmıştır hatta İmam alinin yaptırdığı kufedeki cami mescidlerin varlığını bir araştırın bakalım.Hatta ehlibeyitin diyeyim.Bizim söylemimiz Alevilik islam değildir derken bakın hey kızılbaşlar biz ehlibeyitin erdemini mazlum olmasını kendimize benzettik onu o dönem aldık çünkü şartlar kapımıza dayanmıştı.Bunu söylüyoruz inanç akidelerini almadık almayacağız bazıları bunu kavrayamadı alinin imamların inanç akidelerini biz yapıyoruz diyerek en büyük yalancı dürüst olmayan onlardır.Bizim korkumuz yoktur.Hakk hızır ra inancını kadimden buyana devam ettireceğiz.İki yüzlü riyakar ve erk destekli bilinçsiz adı pirler-e ve tüm toplumlara inat.


Hazır ezberinizi bozmuşken bir adım daha atayım: Ömer, tarihte muaviye ve yezit olarak bilinen zatlarla aynı kişidir.

]ne diyorsunuz neyi bozdun komik olma !!!
]ömer yezid arasında bir 50 yıl oynar yezidin yaptıkları tarih kitaplarına bizzat işlenmiştir.İstanbul kuşatması ve diğer olaylar bizanns kaynaklarında mevcuttur ömerinde muaviyeninde yaptıkları kayıtlıdır.
]Ha felsefik görüş açısından ömerde muaviyede yezitte bir diyorsan o başka..

Yalan söyleyen tarih utansın, sizin suçunuz yok.

]Ha evet senin suçun yok sana doğruları objektif olarak öğretmeyenler tarihi bilimi sosyolojiyi kimya bioloji arkeloji velhasıl antropolojinin dallarını ve düşünmeni engelleyenler utansın ..

Emin olun çalışıyorum.

]Devam et yanlız ters çalışıyorsan işin zor olur...
Söylemleriniz bir birini tutsun çelişkiler yumağı sizi sizden alır ruhunuza ve baskılarınıza söz geçirin...


Bilmukabele.


Hak Ra nedir değerli can?

]Benim bazı forumlarda yazılarım var oralardan onları okuyabilirsin hatta akademik yazarlarımızda var onlardan yararlar pirler var.yanlız devamlı okuyup düşünmen gerekir ön yargıları bırak her şeyi unut yoksa olmaz can..

]uzunca bir oku uzunca bir geçiş var her şeyi sorgulamak var her inanç benim çünkü sevgiyim ben.. ve sen...


İçkinin ibadette yeri yoktur, sosyal hayatta da olmamalı.



Bununda cevabını araştırdığın tavsiye edilen tüm canları o ku yanlız taraflı ünüformanı çıkart ana üryan yeni meydana çıkar gibi olmalısın..

Bakarız.




Size rivayet gelen söylemler, zamanla alışacağınız gerçeklerdir.

]hayda!!!!!!
Yine başa döndük!!!!
Sevgi başarının temel bileşenlerindendir.Sevgisiz hayat boşluk duygusu içinde acıyla geçer sevgi hayatınızın sıcaklık ve memnüniyetle titreşmesini sağlar sevgi ve aşk ile kalın.

Hakk Ra yine karşımıza çıktı. Yeni bir Alevilik fantezisi mi bu?

]rivayetlerle yobazlar canları uyutup alıştırdığı gibi. asıl olan size mutlak süretle görüneçektir. unutma Hakk Ra ışığı gün gelince herkesi saraçaktır.Bilim ve bilinç ışığınız olsun

Umuyorum.
Posting Freak
Ayn-i cem Yalanları-
Sevgili arkadaşım,
Belli ki çok şey biliyorsunuz ancak boş biliyorsunuz...

Hak yoluna dair bütün ilmi konuların, Gelmiş geçmiş bütün Pirlerin hayatlarının ve de Onlara ait söylemlerin gerçek bilgilerini yine bir Hak elçisi olan Evliyadan ancak doğru olarak öğrenebilirsiniz...

Tutturmuşsunun bir kaynaktır, yok bilimsel yok sosyolojik falan filan!!!

Bilimden bahsederken acaba bütün bilim dallarının çıkış kaynağının evliyalar olduğunu biliyormusun?
Tıbbın bir Piri vardır. Mimarlığı bir Piri vardır. Sanatın bir Piri vardır vs. Evliyaların getirdiği bilimden bahsedeceksiniz. Ama evliyaları tanımayacaksınız...

Şimdi bugüne bir Pir gelmiş. Bizler de O Piri rehber kabul edip tek kaynak olarak Onu görüyoruz. Bizler için bugün Tek gerçek kaynak Zöhre Ana'dır...

Sen ise kitaplardan veya kulaktan dolma yalan yanlış bilgilerle edebiyat yapmaktan başka bir şey yapmıyorsun. Senin anlattıkların kitaplarla sınırlıdır. Yani bir şeyler okumuşsun Ona inanmaktan başka çaren yok. Çünkü başka aydınlanabileceğin bir ışığın yok. Onların gerçek mi yalan mı olabileceğini hiç bir zaman kanıtlama şansın yoktur. Birileri sana doğrular bunlardır diye yazıya dökmüş sen de onları kendin mantığınca kendine göre sebeplerle doğru kabul edip inanmışsın...

Bizler ise Zöhre Ana'ya senin inandığın gibi közü kapalı inanmamışız. Kerametini , ilmini ve ışığını görüp de inanmışız. Yani okuduğumuza değil gözlerimizle canlı görüp yaşadıklarımıza inanmışız...

Dolayısıyla burda bir sürü edebiyat yapıp da yok siz yanlış biliyorsunuz da biz doğru biliyoruz da tartışmalarıyla bir yere varamazsınız. Sizlerin bütün anlattıklarınızı bizler zaten Zöhre Ana'yı tanımadan önce kitaplardan okumuş olup biliyoruz. Ancak Zöhre Ana'yı görüp, dinleyip anlamaya çalıştıktan sonra o kitapların koca bir yalan yanlıştan başka bir şey olmadıklarını gördük...

Bizler senin anlattıklarını bilmemize karşı sen bizlere ait hiç bir şey bilmediğin için, bence tartışmaktan çok
bizleri anlayıp yeni şeyler öğrenmeye çalışmalısın...

Tabi en güzel ve de en doğru bir şekilde canlı şekliye Allah Muhammed Ali yolunu öğrenmeye niyetin varsa sana tavsiyem gelip Zöhre Ana'yı görüp anlamaya çalışmandır. Sonuçta hakkın kerameti, ilmi ışığı anlatılmaz, ancak yaşanır...

Zöhre Ana bir Pir olarak önce insanları kendine inandırmak için keramet ve ilmini konuşturur. Kendine insanlar inandıktan sonra da onlara gerçek Hak yolunu öğretir. Bir insan bir şeyi gözleriyle görüp inanmıyacaksa neye inanacak. Bizler bunu yapıyoruz. Bunun yanlış neresinde?

İnançsız yol, ibadetsiz de inanç olmaz. İbadetler ise İnsanların Hakka ikrarını verip bedenini Hak yoluna serip inancını göstermesidir...

Hakka olan inanç ve ibadet Hak tarafından insanlardan istendiği için yapılır. Hak tarafından insanlardan yapılması istenen bu inanç ve ibadetlerin şeklini şemalini ise yine Hak tarafından gönderilen elçileri olan evliyalar insanlara öğretirler...

Bugün bir Hak elçisi olan Zöhre Ana dururken ibadet ve inançları kitaplardan öğrenmek ne kadar doğrudur?

Dolayısıyla bütün mesele inançta biter. Zöhre Ana bir evliyamıdır değilmidir önce bunu bilmek lazım. Bir Pir olan Zöhre Ana bugün gözlerimin içine bakarak bebekliğimden bugüne olan bütün sırlarımı görebiliyorsa, bilebiliyorsa binbeş yüz yıl öncesini görememesi için ve de bilememesi için bir sebep var mı? Geçmişi gören bir Pirden gerçekleri öğrenmek varken bugün yazılmış çizilmiş bir kitaptan öğrenmeye çalışmak akıl karımıdır?

Bu tıpkı şuna benziyor. Bir doktora amansız bir hastılığın için gittiğinizde bir sürü ameliyatlar, iğneler, ve değişik yan etkisi olan tedaviler olursunuz. Aynı zamanda bir sürü ilaçlar kullanırsınız. Aynı zamanda bir sürü paralar ödersiniz. Aynı zamanda da bir türlü iyileşemezsiniz. Yani kendi paranızla rezil olur durursunuz...

Fakat öbür taraftan da aynı benzer bir hasta Zöhre Ana'ya geliyor. Hastalığını söylüyor. duasını alıyor on dakika sonra şifasını alıp iyileşiyor. Ve bunun karşılığında da hiç bir para ödemiyor. Yani parasız ağrızıs ve ilaçsız tedavisini olup iyileşiyor. (Bu arada yukardaki örneği kendimden esinlenerek verdim. Yani verdiğim örnek yaşanmış bir örnektir. Zöhre Ana'nın kerametiyle iyileşmiş bir kişi olarak anlattım.)...

Şimdi bu arkadaşın mantığına göre Zöhre Ana'dan iyileşmek varken hayır diyor doğrusu doktora gitmektir. Çünkü bilim böyle diyor. Peki sorarım var mı böyle bir saçmalık?

İlla da kitap okumak gerekiyorsa evliyalar hiç bitmeyecek bilgiye sahip ilk okunacak konuşan ve yürüyen kitaplardır. Her kese tavsiye ederiz...
Mustafa dediler benim adıma
Bir sıfatı Ali bindi atıma
Şimdi de ZÖHRE ANA geldi sıfata
Duyulsun şanımız Yüce Allah' a

(PİR ZÖHRE ANA)

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.