Seçime sayılı günler kala Başbakan Erdoğan cebinde anket sonuçları ile gezerken yapılan açıklamalar AKP'nin oy oranının yüzde 50'lerde olduğu yönünde. Ancak Başbakan'ın yaptığı son açıklama oyların belirli oranda düştüğünün de kanıtı olarak görülüyor. Erdoğan yaptığı her konuşmada sesini biraz daha yükseltirken yaptığı bu açıklama AKP'de moralleri yükseltme amaçlı olduğu iddia ediliyor.
Erdoğan paralel yapının ’Yüzde 30'un altına düşerse AKP gider' hesabı yaptığını söyledi:
’2009'daki oyumuz yüzde 38.8. Bunun üzerindeki her oy başarıdır. Uluslararası güçler oyumuza göre pozisyon alacak'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün önce partisinin milletvekilleriyle yaptığı istişare toplantısında, bir araya geldi, ardından da partisinin seçim beyaamesini açıkladı. 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin büyük önem taşıdığını belirten başbakan "2009'daki oyumuz yüzde 38.8. Bunun üzerinde aldığımız her oy başarıdır" dedi.
Erdoğan, Meclis'in seçimler nedeniyle tatile girmesinden önce milletvekilleriyle gruplar halinde istişare toplantısı yapma kararı aldı. Bu kapsamdaki ilk toplantı dün AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.
20 Şubat 2014 Perşembe
cumhuriyet.com.tr
Anketler yüksek ama Erdoğan'ın hedefindeki oran başka
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana
Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler
Pir Zöhre Ana
Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler