You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ankara, infaz dosyasını istedi

Ankara, infaz dosyasını istedi

Posting Freak
Ankara, infaz dosyasını istedi
Paris'teki cinayetlerle ilgili Türkiye'de başlatılan soruşturmayı yürüten TMK'nin 10. maddesiyle yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır, Fransa adli makamlarına iletilmek üzere hazırladığı adli yardım evrakını Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne gönderdi.

Adli yardım evrakında, Fransız makamlarından, cinayetlere ilişkin soruşturmalar kapsamında şüpheli ve tanık ifadeleri, olay yeri tutanakları ve kamera kayıtlarının da arasında bulunduğu bütün bilgi ve belgelerin örneği talep edildi.

Adli yardım evrakı, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Fransa makamlarına iletilecek.

Bu arada Savcı Bayındır, emniyetten de cinayetlerin faili olarak Fransa'da tutuklanan Ömer Güney'in Ankara'ya gelip gelmediği, geldiyse nerede kaldığı ve kimlerle temasta olduğunun araştırılmasını istedi.

Paris'teki Kürt Enstitüsü'nde, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez 9 Ocak 2013'te silahla vurularak öldürülmüştü.


7 Mart 2013
Kaynak : cumhuriyet.com
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.