You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anayasanın 15. maddesi değiştirilmelimi?

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Hayır, değiştirilmemeli 3 (75.00%)
Evet, değiştirilmeli 1 (25.00%)
Değiştirilsin, ancak halk oyuna sunulsun 0 (0%)
Diğer ( fikrinizi belirtiniz ) 0 (0%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Toplam:: 4 (100%)

Anayasanın 15. maddesi değiştirilmelimi?

Administrator
Anayasanın 15. maddesi değiştirilmelimi?
İşte 1982'de halkoyuna sunulan ve kabul edilen Anayasa'nın geçici 15. maddesi:

GEÇİCİ MADDE 15.– 12 Eylül 1980 tarihinden, ilk genel seçimler sonucu toplanacak Türkiye Büyük Millet Meclisinin Başkanlık Divanını oluşturuncaya kadar geçecek süre içinde, yasama ve yürütme yetkilerini Türk milleti adına kullanan, 2356 sayılı Kanunla kurulu Milli Güvenlik Konseyinin, bu Konseyin yönetimi döneminde kurulmuş hükümetlerin, 2485 sayılı Kurucu Meclis Hakkında Kanunla görev ifa eden Danışma Meclisinin her türlü karar ve tasarruflarından dolayı haklarında cezai, mali veya hukuki sorumluluk iddiası ileri sürülemez ve bu maksatla herhangi bir yargı merciine başvurulamaz.

Bu karar ve tasarrufların idarece veya yetkili kılınmış organ, merci ve görevlilerce uygulanmasından dolayı, karar alanlar, tasarrufta bulunanlar ve uygulayanlar hakkında da yukarıdaki fıkra hükümleri uygulanır.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.