Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil, "Hiçbir partinin kurucusu yada destekçisi değiliz" dedi.Alevi Baktaşi Federasyonu'na (ABF) bağlı 19 kurum, 15 Ocak tarihinde ortak bir açıklama yaparak yönetimin parti kurma çalışmasından vazgeçmesi veya görevlerinden ayrılarak bu çalışmayı yürütmeleri gerektiğini kamuoyu ile paylaşmıştı.
Açıklamada, Ali Balkız’ın "parti kuruyoruz" şeklindeki açıklamasının ABF bileşenlerinde yarattığı sıkıntılar, "Bu ve benzeri parti oluşumlarına ve var olan partilere destek tavırları da aynı sıkıntıları yaratacak" şeklinde ifade edilmişti.
Sonrasında Ali Balkız ve Fevzi Gümüş'ün açıklamaya imza koyan ABF bileşeni 19 Kurumu kastederek: “Bunlar, hala CHP yi umut olarak görenler, yada Sarıgül'ü çare gören arkadaşlarımız” beyanına cevap geldi.
Özdil şunları söyledi: "ABF Genel Başkanının ABF'yi oluşturan kurumların neredeye tamamının yaptığı bir açıklamayı ve uyarıyı dikkate alacağına ve gereğini yapacağına, bu türden mesnetsiz suçlamalar ve beyanda bulunması talihsizliktir, üzücüdür. Bizim açıklamamız ve tavrımız nettir: Alevilerin örgütlerine duyduğu güveni ve tanıdığı krediyi, kimsenin “parti kurma” ve parlamentoya sıçrama tahtası görmesine ve hoyratça kullanmasına müsaade etmeyeceğiz. Bizim varlık nedenimiz siyasi parti kurmak değil, ya da var olan bazı siyasi partilerin payandası olmak değil, Alevilerin sorunlarına çözüm üretmek, kamuoyu oluşturmak, inancımıza ve kültürümüze sahip çıkmak, bununla ilgili faaliyet göstermektir."