You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Alevilik, sevmek, hoş görmek, saygıdan geçer

Alevilik, sevmek, hoş görmek, saygıdan geçer

Administrator
Alevilik, sevmek, hoş görmek, saygıdan geçer
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Aleviliğin, sevmek, hoş görmek, saygı duymak ve insani değerleri önde tutarak yaşamaktan geçtiğini belirtti.

Marmara Ereğlisi ilçesine bağlı Yeniçiftlik beldesinde, tanışma ve dayanışma yemeğine katılan Yüceer, burada yaptığı konuşmada, cemevlerinin, Türkiye genelinde "ısrarla ibadethane olarak kabul edilmediğini" savundu.

Kendilerinin, defalarca teklifler vermelerine rağmen herhangi bir çalışmanın ya da düzenlemenin yapılmadığını ifade eden Yüceer, şunları söyledi:

"Alevilik, bin 400 yıldan bu yana yaşatılan ve de bundan sonra yaşatılacak olan bir inanç. Alevilik, sevmek, hoş görmek, saygı duymak ve insani değerleri önde tutarak yaşamaktan geçer. Biz, cemevlerinin ibadethane statüsüne kavuşturulması için defalarca yasa teklifleri verdik. Ancak bir sonuç alamadık."

kaynak: cafesiyaset.com

Devami...

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.