You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Posting Freak
AleviLik :S
AkıncıLarLı58 yazdı:ArkadaşLar, aLeviyiz diyoruz, EhL-i ßeyt' iz diyoruz, ALi' m kıbLemdir diyoruz, peki neden namaz kıLmıyoruz ??

Siz sünniyim ve müslümanım diyorsunuz neden Hz.Muhammed'in torunu Hz.Hüseyin'in yasını tutmuyorsunuz?

Siz neden müsahip tutmuyorsunuz?

Ya da neden cem yapmıyorsunuz?
[size=7]"Benim Testim Kerbela Suyudur..."[/size]

[size=7]Zöhre Ana[/size]
Junior Member
AleviLik :S
yabangülü yazdı:Biz namaz'da kılıyoruz senin dedigin gibi oruç yani Yas tutuyoruz
Namaz 3 vakittir 5 degil.Sana bir soru peki sen oruç tutup nasıl tutuyorsun söylermisin? ve namaz kılıyormusun?

AydınLattığınız için sağoLun ama bizim içinde sizin çoğu söyLedikleriniz yanLış. Neyse önemLi oLan kardeşLik, merak edipte sormuştum. Allah razı oLsun yinde

YabanqüLü: Ramazanda ve kandiLLerde tutuyorum. İmsak waktine kadar yemek yiyoruz, sonra oruca niyetLeniyoruz ve akşam ezanıyLa orucumuzu açıyoruz. Nefsimizi terbiye etmek ve açLarın haLinden anLamak ve Allahü teaLanın rızasını kazanmak için
5 vakit namaz kıLıyorum
Sabah, öğLe, ikindi, akşam, yatsı ..
Ho0o0pp !! Az dur bakem ! ßu kaLp artık kırıLmaya tok!!!
[Resim: 2io2.gif]
_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
unuTmayaCağım ! asLa !
[Resim: 1z69ohi.gif]
[Resim: 24dkldu.jpg]
Junior Member
AleviLik :S
Benim amacım ortalığı birbirine katmak değil, sadece öğrenmek, bilgilenmekti . Özür dilerim yanlış anlaşıldıysam. Aslında inançlarımız bir. Sizde Muhammed diyorsunuz bizde. Ama son peygamber Hz.Muhammed ( s.a.v.) olduğu için biz Allah Muhammed deriz. neyse. Hepimiz kardeşiz. İnancımız tam oLmasa da birdir. Saolun herşey için ..
Ho0o0pp !! Az dur bakem ! ßu kaLp artık kırıLmaya tok!!!
[Resim: 2io2.gif]
_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
unuTmayaCağım ! asLa !
[Resim: 1z69ohi.gif]
[Resim: 24dkldu.jpg]
Posting Freak
AleviLik :S
AkıncıLarLı58 yazdı:Benim amacım ortalığı birbirine katmak değil, sadece öğrenmek, bilgilenmekti . Özür dilerim yanlış anlaşıldıysam. Aslında inançlarımız bir. Sizde Muhammed diyorsunuz bizde. Ama son peygamber Hz.Muhammed ( s.a.v.) olduğu için biz Allah Muhammed deriz. neyse. Hepimiz kardeşiz. İnancımız tam oLmasa da birdir. Saolun herşey için ..


Sevgili- akıncılarlı 58 -can böyle düşünerek gelmeniz ,bizi çok mutlu etti, siz hangi ,düşünceyle ve ya niyetle geldinizse bu foruma,yinede hoş sefa geldiniz.

Bizim , veya bizlerin, tek gayemiz ,doğruları paylaşmakdır, siz hangi inançdan olursanız olun, veya mehsepden, bu sizin özel yaşantınız, ve bizlerde, saygı,sevgi ve hoş görüşle bakarız,özel yaşantınıza, Sünni kardeşlerimize ,karşı herhangi ,bir kinimiz, düşmanliğimiz asla olmaz, hepimiz,Hakkın kuluyuz, Türkiye Cumhuriyetının ,vatadaşıyız. ayrım yapmayız, bu bizim gerçeyimizdir.

gönül isterki Sünni kardeşlerimizde ,1500 yıldan berri,bilmedikleri gerçekleri, bu forumda şimdi ögrensinler.

Bizlerde bunun için burda hizmet etmekdeyiz bütün canlara. sizde sagolun can.:ok:
ON İKİ  İMAMLAR
*** *** *** *** *** *** *** *** *** ***
  1. İmam ALİ
  2. İmam CAFER
  3. İmam ZEYNEL
  4. İmam BAKIR
  5. İmam RIZA
  6. İmam CAFERİ SADIK
  7. İmam HASAN
  8. İmam TAĞI NAĞI
  9. İmam MEHDİYE HÜDA
10. İmam HÜSEYİN,İ DEŞTİ KERBELA
11. İmam CAFER -İ ZÖHRE YE HİBA
12. KIRKLAR DERGAHA


*** *** *** *** **** *** *** *** **** ***
Posting Freak
AleviLik :S
AkıncıLarLı58 yazdı:Ama sonuçta Kurana inanıyoruz ? Kuran' da 5 vakit yazıyordur. Neden 3 vakit ? Ve tanıdığım aLeviLer hiç namaz kıLmıyorLari oruç tutmuyorLar, ibadet etmiyorLar, HristiyanLar biLe her pazar kiLiseLerine qidiyorLar, bunLar hiçbiyere qitmiyorLar. ( tanıdıkLarım )

Çünkü günümüz Alevileri yolundan çıkmış bir vaziyetedirler, tabiki yolundan çıkmış derken biraz açayım.

Pir Sultan Abdal'ın bi nefesi vardır:

Alınmış abdestim aldırırlarsa
Kılınmış namazım kıldırırlarsa
Sizde Şah diyeni asarlarsa
Ben de bu yayladan Şah'a giderim.

Ama ne yazık ki çoğu Alevi, erenler evliyalardan dolayı bizim abdestimiz alınmış namazımız klılınmıştır mantığıyla hareket ediyorlar... Bizim namazımız 3 Vakittir Sabah seherinde, öğle üzerinde ve Akşam olmak üzere. Bizler Allah'a şükürler olsun ki gerçek abdestimizi gerçek namazımızı biliyoruz kılıyoruz Bu ışığı bizlere her daim saçan Pirimiz, Şahımız Zöhre Ana'mıza minnettarız... Allah bizi yolundan ayırmasın.
AkıncıLarLı58 yazdı:Ama aLeviLer Kurana ve Allah' ın ResuLu Hz. Muhammed ( s.a.a.v.s.) ' i Peygamber oLarak qörüp, Hz.Ali Efendimize de sayqı duymuyorLar mı ? Ben böyLe biLiyorum Çünkü Hz.Ali (a.s.v.s.) Hz.Muhammed (s.a.a.v.s)' i Peygamberi oLarak görüp ona inanırdı. Ama çoğu aLeviLer Hz.Ali' nin yoLunda değiLLer. HristiyanLardan bir farkı yok qördüğüm kadarıyLa. Çoğu aLevi ve tanıdıkLarım böyLeLer yani. YanLış anLaşıLmasın qeneL konuşmuyorum, qördüğüm kadarıyLa konuşuyorum .

Hz.Muhammed gayıba girerken; "-Ya Ali ben sana iki emanet bırakmak istiyorum, bunlardan biri Ehlibeytim, diğeri de Kuran'ımdır..." demiştir...

Bu yol Muhammed Ali yoludur. Haşa ki Hz. Ali'yi, Hz. Muhammed Mustafa'dan ayrı gören, ayıran yolunu yitirmişin ta kendisidir... Muhammed Mustafa ve Hz.Ali Ehlibeytin bel kemiğidir, direğidir.

Alıntı:Ama çoğu aLeviLer Hz.Ali' nin yoLunda değiLLer.
Bu sözüne diyecek sözüm yok, tamamiyle haklısın... Hz.Ali'nin yolunda olsalardı bu halde olmazlardı. şükürler olsun ki bizler öyle değiliz.
.
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet:

İyi Biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, Şeyhler, Dervişler, Müritler, Meczuplar Memleketi olamaz.


En Doğru, En Hakiki Tarikat, "Medeniyet Tarikatı"'dır. "
[Resim: ataturkimzale.gif]
Son Düzenleme: 22/05/2010, 11:10, Düzenleyen: ALİ_HAYDAR.
Posting Freak
AleviLik :S
Çok şükür aleviyiz ve ehlibeyti seviyoruz.Ali'de kabemiz doğru söyliyorsunuz.Ama kendi adınıza konuşun biz aleviliği doğru bilenin ve yaşatanın ağzından öğrenip duyan aleviler olarak namazımızıda kılıyoruz,abdestimizide alıyoruz,orucumuzuda tutuyoruz.

Bizim namazımız sünli kesiminde olduğu gibi günahlardan arınmak her haltı yapayım tövbe etmek için kafamı secdeye indiriyim demek için kılınan bir namaz değildir.

[color=Blue]Aslı vardır,haktır,hakikattır.[/color]Onların ki gibi şart değildir.Şart şeriatta vardır.Bizim namazımız gönül kıblesinin kaymış ayarını ve nefsimizin terbiyesiyle ilgilidir.

Bazı aleviler Hz Ali namaz kılarken şehit edilmiş diye namaz kılmazlar.Namaz bize pirlerden emanettir onların ışığının izini sürmektir.Şahımerdan yemek yerken şehit edilseydi ozaman yemekte yemiyceklerdi sanırım.Aleviliğin tarihini tozlu kitap sayfalarından öğrendikleri için cahil kalınmış

Bizim öğrendiğimiz namaz Pir Zöhre Ananın batından bildirdiğidir.

Alevilerin dönen orucu bizim yasımızıdır.Pirim oruc konusunda:Bizim tuttuğumuz oruç değil, yastır... Önemli olan ağız bağlamak değil özü bağlamaktır "diyor.Sizin ölüm tarihiniz dönüyormu ki pirlerinkide dönsün farklı zamanlarda oruç tutun diyor. Sünlilerin tuttuğu oruçtur.Bizim orucumuz değil yasımız vardır.

Nmazın aslı 5 rekat değil.3 rekattır
Sabah,öğlen,akşam.bizim namazımız şart değil haktır.Bizim İbadetimizde şart olan şey yoktur.Şart zorlamadır.Bizim orucumuz ve namazımızdan özden gelindiği zaman kılınmalı ve tutulmalıdır.Yoksa makbul degildir.

Zöhre Anam:[color=Red]namaz ve abdesti anlatırken 'namaz kılsanızda abdest alsanızda içinizden gelerek.özünüzü bağlıyrak almalızınız.Yoksa kabul olmaz diyor(zöhre ana) [/color]

Bizim namazımız kadın erkek ayrımı yapmadan kılınır.Baş örtmeden önce gönül örtülür nefis terbiye edilip namaza durulur.Camilerde nefsinden,özünden bihaber olan insanların arasında doğruluğu daha önce değiştirilmiş kağıt parçaşına dayanan manazı kılmaktansa ehlibeytin ışığınını devam ettiren Zöhre Anamın öğrettiği namazı kılmayı tercih ederim.

Aleviler ibadetsiz değildir.

“ İbadet İnancın Kulpudur.”(zöhre ana)


[COLOR="red"][B]Bizim orucumuz 'yastır' 'ağız değil öz bağlamaktır' öz ağlamazsa göz ağlamaz

Bizim namazımız 'hakikattır' 'nefis kör etmektir'

Bizim abdestimizi,namazımızı,yasımızı diğer kesimlerle farklı tutmayın.Çünkü onları yolu için hiç bir ulunun dersi yüzülmedi,asılmadı,bir damla suya muhtaç bırakılmadı,kafası kesilip top gibi oynanmadı.
.[/B]

[BZöhre Ana'ya inanıyoruz diye adımızı alevinin yezidine çıkarmışlar.Varsın onlar bizden daha çok kendileriniz alevi görsünler biz Zöhre Ana gibi bir ışığı bulmuşuz o bize yeter...[/B]
Benden evvel ben oldum
Beni bende ben buldum
Sahralara indim durdum
Bana Ali dediler

Merdan idim dirildim
Her bedene verildim
Kırk Kapı dört makamda
Öldüm öldüm dirildim.

Mürşit Zöhre Ana..
Member
AleviLik :S
Genc kardeslerimin Alevilik adina yazdigi yazilar beni cok duygulandirdi.
Böyle sekilde devam edin.Ehlelbeyiti,Atalarini cani yürekten seven genclerimi cok seviyorum ve Hepinizi sevgilerimle selamliyorum.
La fetta illa Ali, la seyfe illa Zülfikar

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.