You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Alevi Ünlüler, Alevi Sanatçılar

Alevi Ünlüler, Alevi Sanatçılar

Administrator
Alevi Ünlüler, Alevi Sanatçılar
Sabah Gazetesi'nin Alevi kimliği ile tanınan yazarı Sevilay Yükselir, Alevi kesimden kendisine yönelik eleştiriler karşısında çılgına döndü.

"Önceki gün bir sümsük yüzüme tüküreceğini söyledi" diye yazan Yükselir, bu tepkilerin nedeni olarak da kendisinin
"Aleviler'in yüz karası" olarak anılmasına bağladı.

İşte Alevi yazar Sevilay Yükselir'in Aleviler'e isyan ettiği o yazı;

"YÜZÜME TÜKÜRECEKMİŞ BİR SÜMSÜK"
Yüzüme tükürecekmiş. Öyle diyordu önceki gün bir sümsük. Niye? Efendim çünkü ben Aleviler'in yüz karasıymışım! Nasıl döndüysem, nerden döndüysem dönekmişim!

Sanki dersiniz evvelden cemevinden çıkmıyordum da şimdi cami cami geziyorum. Sanki dersiniz doğduğum günden bu yana sahip olduğum seküler yaşam tarzından kopmuşum da mütedeyyin bir yaşam tarzını benimsemişim!

"AYŞE NE KADAR SÜNNİYSE.."
Alevi'yim evet! Ama o kadar işte! Bir Ayşe Arman ya da bir Ayşe Özyılmazel ne kadar Sünni ise o kadar Alevi'yim ben de! Sorun bakalım kendilerine! Acaba hükümeti eleştirdikleri yazılarda AKP'liler onlara kızınca "Sünnilerin yüz karasısın!" filan diyorlar mıymış?

"HASTA MISINIZ, BIKTIM"
Hasta mısınız siz? Tonla hakaret. Tonla zevzeklik. Bıktım artık! Hangi birinize cevap vereceğimi şaşırdım. Keşke dedim açıklamasaydım "Alevi" olduğumu. Çok kızıyorum kendi kendime.

Bunlar hep annemin kabahati! Onun yüzünden oldu her şey! Çünkü daha çocukken, ahali saklarken kökünü, o bize "Asla saklamayacaksınız! Ve utanmayacaksınız!" diye dikte etti hep! Hiç saklamadım gerçekten de.

"MERKEZ MEDYADA ALEVİ YOK MU?"
Gücünüz bana yetiyor! Çünkü koca ana akım medyada Alevi olduğunu açık açık söyleyen bir tek benim! Habertürk'te yok mu? Hürriyet'te yok mu? Var tabii! Var ama söylemiyorlar ve çok da iyi yapıyorlar bence! En azından sizin "Yüz karasısın!" yaftalamalarınızla karşı karşıya kalmıyorlar!

Bakın. "Tam bi hükümet yandaşısın Sevilay!" diyenler dahil itirazım yok beni eleştirenlere ama kimse bana köklerimden saldıramaz! Vuramaz!

Şimdi gelelim sadede... Şu iktidarla aranızdaki ilişkiye! Aleviler'den pek hazzetmiyorlar doğru! Çok açıkça belli etmeseler de Aleviler'e karşı keskin bir önyargıları var o da doğru! Peki, bu adamcağızların Alevilik için yaptığı hiç mi iyi bir şey yok?

Sakın bir yere gitmeyin çünkü bunu da yarın konuşacağız! Enine boyuna hem de!

[Resim: alevilerin%20y%C3%BCz%20karas%C4%B1.jpg]

[Resim: sevilay%20y%C3%BCkselir.jpg]


ensonhaber.com/sevilay-yukselirin-isyani-alevilerin-yuz-karasiymisim-2013-07-02.html
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.

Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...

MUSTAFA ŞEREF,
      KEMAL GURUR,
              ATATÜRK ONURDUR...

          Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
                    Horasan köyünden geliyor pirim
                  Kırklar binasında var oldu yerim
                  Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
                                                      Pir Zöhre Ana
Son Düzenleme: 09/09/2014, 22:01, Düzenleyen: SuLTann.
Administrator
Alevi Ünlüler, Alevi Sanatçılar
Alıntı:"Tam bi hükümet yandaşısın Sevilay!" diyenler dahil itirazım yok beni eleştirenlere ama kimse bana köklerimden saldıramaz! Vuramaz!

Şimdi gelelim sadede... Şu iktidarla aranızdaki ilişkiye! Aleviler'den pek hazzetmiyorlar doğru! Çok açıkça belli etmeseler de Aleviler'e karşı keskin bir önyargıları var o da doğru! Peki, bu adamcağızların Alevilik için yaptığı hiç mi iyi bir şey yok?

Şu iktidarla olan ilişkinize derken sizin bir ilişkiniz yok mu Alevi olarak ?..

Alevilerden haz etmiyorlar diyorsunuz peki neden haz etmediklerini biliyor musunuz ? Nedenlerini bakalım yazabilecek misiniz köşe yazınızda...

Çok açıkça belli etmeseler de...

Allah'tan belli etmiyorlar belli etseler neler yapacaklar kim bilir.

Kaç tane Alevi kökenli, Bakan, Vali , Emniyet Müdürü var ?

Cem evlerine Cümbüş evi demek, siyaset meydanlarında Kılıçdaroğlunun Alevi olduğunu söyleyip yuhalatması çok açık değilse artık yuhh diyorum ...

Bu adamcağızların...

Yalakalığı bırakın da özünüze dönün.

Administrator
Alevi Ünlüler, Alevi Sanatçılar
Kanal 24 ekranlarında yayınlanan Modaretör programına konuk olan Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, alevilik ve cemevi konusunu değerlendirdi.

"CEMEVLERİNDE YAPILAN AYİNDİR"

Daha öncede Alevilikle ilgili yapmış olduğu çıkışlarla gündeme gelen Sevilay Yükselir, yine tepki çekecek açıklamalarda bulundu. Kendisini gerçek bir Alevi olarak tanımlayan Yükselir: "Alevilerin cemevinde yaptıkları ayindir, ekstra ibadettir. Cemevleri ibadethane değildir, tekkedir türbedir. Aleviler aleviliği bilmiyorlar ve İslam'ı yeniden dizayn etmek istiyorlar. Ben gerçek bir aleviyim Hz. Ali'nin izinden gidiyorum. Onu reddetmek olamaz" dedi.

[Resim: alevi-cemevi.jpg]
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.

Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...

MUSTAFA ŞEREF,
      KEMAL GURUR,
              ATATÜRK ONURDUR...

          Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
                    Horasan köyünden geliyor pirim
                  Kırklar binasında var oldu yerim
                  Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
                                                      Pir Zöhre Ana
Administrator
Alevi Ünlüler, Alevi Sanatçılar
sultann yazdı:Kanal 24 ekranlarında yayınlanan Modaretör programına konuk olan Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, alevilik ve cemevi konusunu değerlendirdi.

"CEMEVLERİNDE YAPILAN AYİNDİR"

Daha öncede Alevilikle ilgili yapmış olduğu çıkışlarla gündeme gelen Sevilay Yükselir, yine tepki çekecek açıklamalarda bulundu. Kendisini gerçek bir Alevi olarak tanımlayan Yükselir: "Alevilerin cemevinde yaptıkları ayindir, ekstra ibadettir. Cemevleri ibadethane değildir, tekkedir türbedir. Aleviler aleviliği bilmiyorlar ve İslam'ı yeniden dizayn etmek istiyorlar. Ben gerçek bir aleviyim Hz. Ali'nin izinden gidiyorum. Onu reddetmek olamaz" dedi.

[Resim: alevi-cemevi.jpg]


Ayin nedir? Ayin sözlük anlamı.

Dini tören
Örnek: ibadet, dini ayin ve törenler serbesttir. Anayasa
Mevlevi tekkelerinde okunan ağır bestelerin biçimi.

Ayin ile eşanlamlı kelimeler nelerdir?

İbadet, Ritüel, Kült, Meydan

***

İbadet nedir, İbadet niçin Yapılır, İbadet ne anlama gelir, Niçin ibadet yapılır, Ne amaçla ibadet yapılır?

İbadet arapça kökenli bir kelimedir. Sözlükte; boyun eğmek, itaat ve kulluk etmek anlamına gelir. Terim olarak ise: Allah’a saygı, sevgi, şükür ve minnet duygularını ifade etmektir. Başka öz bir ifade ile gönülden Allah’ın yap dediklerini yapmak ve yasakladıklarından kaçınmaktır.

İbadet sadece namaz, oruç gibi temel ibadetlerle sınırlı değildir. Bunlar zaten olmazsa olmazlardandır. Zaten temel dini bilgiler verilirken bu ibadetler İslam’ın şartları ve imanın şartları diyoruz. Şart en asgari düzeyi ifade etmek için kullanılır.

Bu yüzden ibadetin tarifini geniş anlamda ve öz ifade ile Allah’ım emrettiklerini yapmak ve yasakladıklarından sakınmak olarak tarif edilir.

[ALINTI]

***

Alıntı:Cemevleri ibadethane değildir, tekkedir türbedir.

Cemevleri türbe değildir ! Türbe nedir diye keşke bir araştırsaydınız... Bizim bebeler umarım yazar da öğrenirsiniz.

Cemevleri ibadethanedir...

Bu kadar yazıyı kime hizmet etmek için yazdın ben biliyorum !

"İslam'da tek ibadethane Cami'dir" işte cevabı bu iddia da saklı. Siz Alevi falan değilsiniz olamazsınız da. Küfe'liler Alevi olamaz.

Demek Aleviler İslamı dizayn etmek istiyorlar ! Ahh zavallı. Kimin kimi dizayn etmeye çalıştığını görmüyor musun? Elbette görüyorsun ama ...

"Aslını inkâr eden haramzadedir."


Administrator
Alevi Ünlüler, Alevi Sanatçılar
Alevi Ünlüler ve Alevi sanatçılar

Administrator
Alevi Ünlüler, Alevi Sanatçılar
Adnan Menderes döneminin Meclis Başkanı Refik Koraltan, Erzincanlı Milli Savunma Bakanı Kenan Yılmaz ve Sivaslı Ulaştırma Bakanı Rifat Öçten dönemin Alevi Siyasetçileri arasındadır.

İçel Milletvekili Refik Koraltan Divriliği'li bir Alevi dedesinin oğludur.

***

Bekir Refik Koraltan (d. 1889, Divriği, Sivas, Osmanlı İmparatorluğu - ö. 17 Haziran 1974, İstanbul, Türkiye), Türk siyasetçi, Demokrat Parti döneminde, 1950 ile 1960 arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı.

Yaşamı
İlk ve orta öğrenimini Divriği'de, liseyi İstanbul'da Mercan İdadisi'nde tamamladı. 1910'da Dâru'l-Fünun Hukuk Şubesi'ni (İstanbul Hukuk Fakültesi) bitirdi. 1914'te devlet hizmetine girdi. Savcılık ve emniyet müdürlüğü yaptı; 1919'a kadar sırasıyla Bursa, Gelibolu ve Karaman'da savcı yardımcılığı ve savcılık, daha sonra da emniyet müfettişliği, son olarak da Trabzon'da polis müdürlüğü yaptı.

Mondros Mütarekesi'nden (30 Ekim 1918) sonra, Pontus Rum Cemiyeti'ne karşı kurulan Trabzon Muhafaza-i Hukuk-ı Milliye Cemiyeti'nin çalışmalarına katılınca Damat Ferit Paşa hükümetince görevine son verildi. Bir süre İstanbul'da avukatlık yaptıktan sonra, Konya'ya geçti ve Kurtuluş Savaşı'na katıldı.

Kurtuluş Savaşı'nda Konya'da bir süre Kuva-yi Milliye içinde çalıştı. 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) Birinci Dönem Konya milletvekili seçildi. İstiklal Mahkemesi üyeliğinde bulundu;[1] 8 Eylül 1921-31 Temmuz 1922 tarihleri arasında Yozgat İstiklal Mahkemesi Başkanlığına getirildi. II. Dönemde yeniden Konya Milletvekili seçildi. Bu dönemde 8 Aralık 1923 - 5 şubat 1924 tarihleri arasında İstanbul İstiklal Mahkemesi üyeliğinde görevlendirildi.[2] III. ve IV. Dönem Konya Milletvekilliği yapan Koraltan 1935'e değin mecliste kaldı.

1935 yılında yöneticilik görevine döndü. Artvin (1936-1938), Trabzon (1938-1939), Bursa (1939-1942) valiliklerinde bulundu. 1939'da İçel milletvekili olarak tekrar TBMM'ye girdi. VI., VII. ve VIII. Dönem İçel (Mersin) Milletvekilliği yaptı.

1945'te Celal Bayar, Adnan Menderes ve Fuad Köprülü ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu'na verdikleri, "Dörtlü Takrir" olarak bilinen önergeye imza koydu ve bu nedenle partiden çıkarıldı. 1946 yılında kurulan Demokrat Parti'nin (DP) dört kurucusundan biri oldu. DP'den 1950, 1954 ve 1957'de İçel milletvekili seçildi. 22 Mayıs 1950'de seçildiği TBMM başkanlığını DP iktidarının sürdüğü 10 yıl boyunca, 27 Mayıs Darbesi'ne (1960) kadar sürdürdü.

27 Mayıs 1960 Darbesinden sonra tutuklandı ve Yassıada Yargılamaları'nda yargılandı. Mahkeme sonunda Yüksek Adalet Divanı'nca ölüm cezasına çarptırıldı; daha sonra cezası ömür boyu hapse çevrildi. 3 Ağustos 1966'da kabul edilen af yasasıyla serbest bırakıldı. 16 Nisan 1974'te öteki DP'lilerle birlikte Koraltan'ın da siyasal hakları geri verildi, ancak siyaset hayatına bir daha dönmedi.

Uzun zamandır rahatsız olduğu gut hastalığına bağlı olarak bir böbrek rahatsızlığı geçiren Koraltan, 3 Haziran 1974'te hastaneye kaldırıldı. Durumu gittikçe kötüleşerek böbrek yetmezliği üremiye neden oldu ve ardından kanama geçirdi. 17 Haziran'da Amerikan Hastanesi'nde saat 11.20'de vefat etti. Cenazesi, 19 Haziran'da Levent, Ulus Sitesi Yeşim apartmanı önünde yapılan saygı duruşunun ardından Ankara'ya nakledilerek, 20 Haziran'da Hacı Bayram Camii'nde kılınan öğle namazını müteakip Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilmiştir.
Administrator
Alevi Ünlüler, Alevi Sanatçılar
Alevi sanatçılardan Sabahat Akkiraz son dönemlerde daha aktif ve daha cesur açıklamalar yapar oldu !..

Alıntı:CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, ’Hiçbir zaman türbanla, giyimle sorunum olmadı. Ama on yaşındaki kız çocuğunun okula türbanla gönderilmesinin önünün açılması kabul edilemez. İnanç sadece türban için görüp, Alevilerin hakkını çalan AKP; dini ikiyüzlülüğün merkezidir’ dedi.

Modern, Laik Türkiye'yi ayakta tutan Atatürk devrimleri bir bir karşı devrimle yok edilirken Neden Yeni CHP'nin sesi çıkmıyor !..

Atatürk'e dolaylı olarak hakaret eden Yeni CHP'nin yeni PM üyesi, eski Saadet Partili Mehmet Bekaroğlu " Bu konunun gündeme gelmesinin, AK Parti'nin bir tuzağı olduğunu dile getiren Bekaroğlu, "CHP bu tuzağa düşmeyecek" dedi.

Açıklama dediğin böyle olur... Millet beyanat görsün bee !

10 yaşındaki çocuğa isteği dışında ailenin baskısıyla türban giydirmeyi inanç özgürlüğü olarak gören bir Yeni Chp anlayışı kabul edilemez...

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.