You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Akit'e 'Ahlaksızlık' cezası

Akit'e 'Ahlaksızlık' cezası

Posting Freak
Akit'e 'Ahlaksızlık' cezası
Antalya Lisesi'nde görev yapan 11 öğretmen, 3.5 yıl önce aileleriyle birlikte düzenledikleri piknikte mangal yapıp, rakı içti. Öğretmenler, tatil gününde düzenledikleri bu etkinliğe ilişkin de Facebook sayfalarında fotoğraf paylaştı. Aradan 2.5 yıl geçtikten sonra ise Yeni Akit Gazetesi'nde öğretmenlerin fotoğrafıyla 'Lisede Ahlaksızlık' başlığıyla bir haber yayınlandı.

Öğretmenlerin öğrencilerle birlikte alkol aldıkları, fotoğraflara göre öğrencilerle birlikte pikniğe giden öğretmenlerin alem yaptıkları iddiaları üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü de inceleme başlattı.

SORUŞTURMAYA GEREK YOK

İl Eğitim Denetmenleri tarafından yapılan inceleme sonucunda, Antalya Lisesi'nde görev yapan bir grup öğretmenin 12 Haziran 2010 tarihinde dinlenmek ve eğlenmek amacıyla Büyükçaltıcak piknik alanına aileleri (eşleri, çocukları, anne ve babaları) ile birlikte gittikleri, bu pikniğe okul öğrencilerini kesinlikle götürmedikleri, olayın okul öğrencileri ile hiçbir ilgisinin olmadığı, öğretmenlerin hafta sonu kendi aralarında yaptıkları bir gezi olduğu anlaşılmış olup, yapılan bu araştırma ve inceleme sonucunda öğretmenler hakkında herhangi bir soruşturmaya gerek olmadığı kararı verildi.

5 ÖĞRETMENE 7 BİN 500 TL

Büyük bölümü Eğitim- Sen üyesi olan öğretmenler ise sendika avukatları aracılığıyla Akit Gazetesi aleyhine, kişilik haklarına saldırı gerekçesiyle 5'er bin lira tazminat talebiyle dava açtı. 5 öğretmenin açtığı dava, bugün Antalya 7'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde sonuçlandı. Mahkeme Akit Gazetesi'ni, 5 öğretmene kişilik haklarına saldırı olarak 1500'er TL'den toplam 7 bin 500 TL tazminat ödemeye mahkum etti.

Diğer yandan aynı habere yönelik Eğitim- Sen'in, öğretmenler adına gazetenin yazı işleri müdürü aleyhinde açtığı ceza davası da Bakırköy 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde sürüyor.

'SALDIRILARA SESSİZ KALMAYIZ'

Mahkeme kararının da öğretmenlerin kişilik haklarına saldırı yapıldığını ve öğretmenlerin haklılıklarını ortaya koyduğunu belirten Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, "Bu tazminat davası Akit Gazetesi'nin yayın politikasına büyük bir tokattır. Üyelerimize dönük bu tür saldırılara sessiz kalmayacağımızı vurgulamak istiyorum" dedi.

CUMHURİYET
Benden evvel ben oldum
Beni bende ben buldum
Sahralara indim durdum
Bana Ali dediler

Merdan idim dirildim
Her bedene verildim
Kırk Kapı dört makamda
Öldüm öldüm dirildim.

Mürşit Zöhre Ana..
Administrator
Akit'e 'Ahlaksızlık' cezası
Daha çok ceza verilmelidir. Yalan haber yaparak kişileri toplum nezdinde küçük düşürmek bu kadar ucuz olmamalı. Alevi, Kürt, Solcu, Atatürkçü ise vurun, kırın, iftira atın... Sizi gidi alçaklar...

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.