You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

“öğrencile r diş fırçası değil misvak kullanmalıdır”

“öğrencile r diş fırçası değil misvak kullanmalıdır”

Posting Freak
“öğrencile r diş fırçası değil misvak kullanmalıdır”
Diyanet İşleri Başkanlığının hiçbir sebep yokken, ilköğretim ve lise öğrencileri için on günlük özel Umre gezisi programı hazırlamasını nasıl yorumlamak gerekiyor?
Milli Eğitim Bakanlığına yeni gelen bakan Ömer Dİnçer’in etkisi yok diyebilir miyiz? Olmaması olanaksız görünüyor.
Umre ziyareti ilköğretim öğrencilerinin kavrayabileceği biri ibadet midir? Tabii ki hayır.
Bilinir ki, ilköğretimde okuyan çocukların henüz soyut kavramları anlama, onları anlamlandırma yetileri yeterince gelişmemiştir.
Aslında bu; eğitimin devlet eliyle dinselleştirilmesidir.
Bakan Ömer Dinçer tepki almamak için arkasında kalmıştır, diyebilir miyiz? Peki niye bu yönteme başvurmaktadır? Bunu anlamamızı bir kitap kolaylaştırabilir:
Ersin Gürdoğan’ın “Görünmeyen Üniversite” (İZ Yayıncılık, İstanbul,1991) kitabında Ömer Dinçer’in adı geçmektedir. Kitaba göre, Ersin Gürdoğan ve Ömer Dinçer Nakşibendi Gümüşhanevi Dergahı Şeyhi Mehmet Zahit Kotku’nun müritleridir. Ve işte kitap bu ikilinin tuttuğu notlardan oluşmaktadır.
Şeyh Kotku sohbetlerinde ne mi diyor: “Misvakı kaçımız kullanır bilmiyorum. Çoğumuz diş fırçasını tercih ediyoruz. Gerçekten eftal olan misvaktır. Diş fırçası bizim değildir.” (s:65)
Evet…
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dİnçer’in yeni icraatı bu olabilir mi? Şeyh Kotku “evinizde televizyon da bulundurmayın” diyor ama bunun uygulanması artık zor görünüyor.
Yoksa yanılıyor muyuz? Neler olmadı/uygulanmadı ki…
Ve sonuçta:
19 Mayıs Bayramı törenlerini kaldıran da Ömer Dinçer değil mi?
Evet, misvak teklifi gelecektir, bekleyiniz.
Çünkü gidiş misvaka doğrudur…
Odatv.com


?ÖĞRENCİLER DİŞ FIRÇASI DEĞİL MİSVAK KULLANMALIDIR?
Seke seke geldim ayağım yoktur
Hak mehlemi sende Zöhrem’dir doktur
Kimi kafir olmuş karnısı boktur
Süzünü süzünü postunda otur.

Türkiye’ye çıkarmışım bir gelin
Urufu Zöhre Ana onu pir bilin
Muhammet elçisi Ana’dır deyin
Hak için dergaha niyaza inin.


Bildiren: Pir Zöhre Ana
Junior Member
“öğrencile r diş fırçası değil misvak kullanmalıdır”
törenler konusunda bisey diyememde misvak kullanıorm ve harıka bnce
Posting Freak
“öğrencile r diş fırçası değil misvak kullanmalıdır”
nnnn9191 yazdı:törenler konusunda bisey diyememde misvak kullanıorm ve harıka bnce

----------------------------------------------------------------------------

Nasıl kullandıgınız ,hakkında, bilgi verirsenız, bizi aydınlatmış olursunuz. Çürük dişe bir faydası varmı .

Teşekkürler. cevamınız için.
---------------------------------------------------------------------------
ON İKİ  İMAMLAR
*** *** *** *** *** *** *** *** *** ***
  1. İmam ALİ
  2. İmam CAFER
  3. İmam ZEYNEL
  4. İmam BAKIR
  5. İmam RIZA
  6. İmam CAFERİ SADIK
  7. İmam HASAN
  8. İmam TAĞI NAĞI
  9. İmam MEHDİYE HÜDA
10. İmam HÜSEYİN,İ DEŞTİ KERBELA
11. İmam CAFER -İ ZÖHRE YE HİBA
12. KIRKLAR DERGAHA


*** *** *** *** **** *** *** *** **** ***
Senior Member
“öğrencile r diş fırçası değil misvak kullanmalıdır”
Hz Peygamberimiz zaman size uymazsa siz zamana uyunuz bulunduğunuz çağın gereklerini yerine getiriniz" buyurmuşlardır. Buna rağmen kendin uydur kendin uygula adınıda islam koy sahtekarları böyle çağ dışı şeyler icat edip arkasından gitmeyi kendilerine düstur edinmişler misvak kullanmayı tercih edip tv kullanmamak gibi teknolojinin nimetlerinden faydalanmayanlara bir önerim olacak araba yerine merkep ya da at deve kullansalar da biz de çevreye daha az zarar vermeleri hususunda onları takdir etsek bari diyeceğim Allah bunlara akıl fikir versin ne diyelim
İnsan isen yola gel
Bülbül isen güle gel
İkilik yoktur bizde
Kafir isen dine gel
ZÖHRE ANA
Junior Member
“öğrencile r diş fırçası değil misvak kullanmalıdır”
allah akıl fikir vermiş çok şükür ama herkes bizim gibi doğru yerde kullanmıo diş macunu gercktn misvakla kıyaslana bilck buyukkkkkkk bir icat Smile) misvak bilimsel olarakta kanıtlanmıstır ki diş eti rahatsızlıklarına ıltihaplara ve diş bey
azlamasında ağız kokusuna kusursuz etkili ve bugun diş macunlarında bile misvak ozu kullanılmakta bu cağ dışı olarak gorulemez sen çağn neresndesn acaba bn anlıyamadm misvakla araba diğil de deve ye bnmeyi birmı tutuyorsun yazık ...
ve misvak kullanımını sormussunz kuru ve yas olarak satılıo yas olanı daha cabuk firca halıne geliyor 5 santim kadar bi ucunu kenarlarındakı katmanı cıkarıp dişlerinize norml fırca gibi kullanıyorsunuz ilk etapta odun gibi ama açılıo hemen ... kurusu da suda bekletılerek daha cabuk açılmasına fırca olmasna sebep oluyor bu seklde kullana bilirsinz merakın içinde tesekkur ederm.
Posting Freak
“öğrencile r diş fırçası değil misvak kullanmalıdır”
nnnn9191 yazdı:allah akıl fikir vermiş çok şükür ama herkes bizim gibi doğru yerde kullanmıo diş macunu gercktn misvakla kıyaslana bilck buyukkkkkkk bir icat Smile) misvak bilimsel olarakta kanıtlanmıstır ki diş eti rahatsızlıklarına ıltihaplara ve diş bey
azlamasında ağız kokusuna kusursuz etkili ve bugun diş macunlarında bile misvak ozu kullanılmakta bu cağ dışı olarak gorulemez sen çağn neresndesn acaba bn anlıyamadm misvakla araba diğil de deve ye bnmeyi birmı tutuyorsun yazık ...
ve misvak kullanımını sormussunz kuru ve yas olarak satılıo yas olanı daha cabuk firca halıne geliyor 5 santim kadar bi ucunu kenarlarındakı katmanı cıkarıp dişlerinize norml fırca gibi kullanıyorsunuz ilk etapta odun gibi ama açılıo hemen ... kurusu da suda bekletılerek daha cabuk açılmasına fırca olmasna sebep oluyor bu seklde kullana bilirsinz merakın içinde tesekkur ederm.

Atatürk gençleri olarak bizler O'nun gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabilmek için elbette ki çağın gereklerini yapmak zorundayız.

Örneğin bizler, bizi düşünen çok sevgili büyüklerimizin bizler için çıkardığı 19 mayıs genelgesine kattiyen uyup 19 Mayıs 1949'da Trabzon'a çıkan Atatürk'ün neden çıktığını unutmalıyız.

Büyüklerimizin zorunlu olarak seçmeli hale getirdiği arapça derslerine katılıp bir bilim dili olan arapça'yı öğrenmek ve bir bilim adamı olduğumuzda arapçamızı bütün dünyaya göstermemiz gerekmektedir.

Büyüklerimizin yine biz zevgili gençleri düşünerek uygulamaya koyduğu hac gezisine katılıp arap memleketlerine gitmeli ve hac ibadetimizi küçükten yerine getirmemiz gerekmektedir.

10 kasımlarda yine çok sevgili büyüklerimizin yaptığını yapıp Atatürk'ün ölüm yıldönümü yerine O'nun idam fermanını çıkaran Abdulhamit'in tahta çıkışını anmamız gerekmektedir.

Atatürk gençleri olarak sınıfta Alevi misin diye soru sorulduğunda "susmamız" gerekmektedir.

Zorunlu din dersi adı altında bir tek dinin öğretilmesine karşı çıkmamamız gerekmektedir.

Bir sünnet ehli olarak Hz.Peygamber'in sünnetini takip etmeli misvak kullanmalı, büyüdüğümüzde 4 kadına kadar almalı, kadını ikinci sınıf insan olarak görmemiz gerekmektedir.

Öyle mi?

Sen bu zorlamaların altında yatanlara kendince kılıf uydurabilirsin güzel kardeşim ama ben gerçekleri görebiliyorum.

Ve bunu söyleyebiliyorum.

Sen sünni islama göre yaşamayı tercih edebilirsin ve bu yüzden büyüklerinin yaptıkları sana mantıklı gelebilir ama ben bu memleketin asıl sahipleri olan Atatürk ve şehitlerimizin kemikleri adına bu memleketi karanlığa sürükleyenlerle savaşmak zorundayım.

Savaştan galip çıktığımda seni yanımda görmek istemiyorum!
[size=7]"Benim Testim Kerbela Suyudur..."[/size]

[size=7]Zöhre Ana[/size]
Senior Member
“öğrencile r diş fırçası değil misvak kullanmalıdır”
misvak kullanın nnnn hanfendi ama şu ulema geçinenlerin evinizde televizyon da bulundurmayın şunu yapmayın bunu yapmayın gibi fetvalarına karşı yazmış olduğum bir mesajdır yukardaki mesajım bilgilerinize

Ayrıca yararlı diye misvak kullanmanız çağın ilerisinde olduğunuzu göstermez
İnsan isen yola gel
Bülbül isen güle gel
İkilik yoktur bizde
Kafir isen dine gel
ZÖHRE ANA
Son Düzenleme: 31/01/2012, 22:16, Düzenleyen: Nursen.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.