You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Zimmet maddesi Köşk'e çıktı!

Zimmet maddesi Köşk'e çıktı!

Posting Freak
Zimmet maddesi Köşk'e çıktı!
Banka hortumcularıyla mücadele için 1999'da Bankalar Kanunu'na eklenen 'zimmet' maddesi bankacıların korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Kanunda değişiklik yapılması için uzun süredir lobi yapan bankacılar son olarak Çankaya Köşkü'nün kapısını çaldı.

Edinilen bilgilere göre, kanunun değiştirilmesi için Çankaya Köşkü'nün nabzını yoklayan bankacılar, olumlu sinyal alamayınca bu sefer "Bari kanunun hükümleri yumuşatılsın" önerisinde bulundu. Çankaya Köşkü'nün bu konuda da bankacılara ' yeşil ışık' yakmadığı öğrenildi.

ÜÇ YILDIR TARTIŞILIYOR

Bankalar Kanunu'nun 160. maddesinde kredilerin herhangi bir sebeple geri ödenmemesi halinde 'başkasının zimmetine para geçirdiği' iddiasıyla banka çalışanları sorumlu tutuluyor. Bu durumun kredi verme süreçlerini olumsuz etkilediğini öne süren bankacılar yaklaşık üç yıldır 'zimmet suçunun' kaldırılması için lobi yapıyor. Zimmet suçunu düzenleyen 160. maddenin tamamen kaldırılmasını isteyen birlik, buna gerekçe olarak da "Bu uygulama hiçbir Avrupa Birliği ülkesinde yok.

Zira geri dönmeyen her kredi zimmet olarak görülebilir" görüşünü öne sürüyor. Bankacılar "zimmet" suçunun kaldırılmaması halinde ise 160. maddenin birinci fıkrasının "risk değerlendirmeleri ve analizlerdeki hatalı ve kusurlu işlemler istisna olmak üzere kasten kendisinin zimmetine geçiren banka yönetim kurulu başkanı ve üyeleri ile diğer mensupları" şeklinde değiştirilmesini istiyor.

SABAH

Benden evvel ben oldum
Beni bende ben buldum
Sahralara indim durdum
Bana Ali dediler

Merdan idim dirildim
Her bedene verildim
Kırk Kapı dört makamda
Öldüm öldüm dirildim.

Mürşit Zöhre Ana..

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.