You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

YGS Coğrafya'da tartışmalı soru!

YGS Coğrafya'da tartışmalı soru!

Posting Freak
YGS Coğrafya'da tartışmalı soru!
Bilfen Liseleri Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Aslıhan Sezen "Coğrafyada 26.sorunun öncülü ve cevap şıkkının doğruluğu noktasında tartışmaya açık olduğunu düşünmekteyiz" dedi.

İşte tartışmalı 26. coğrafya sorusu:

Herhangi bir alanın 1950'li ve 2000'li yıllara ait topoğrafya haritaları incelendiğinde, doğal ortamda insan etkisi ile meydana gelen değişmeler daha net görülebilir.
Bu değişime bağlı olarak topoğrafya haritalarında aşağıdakilerden hangisi gözlenemez?
a) Göl sayısının farklılığı
b) Ulaşım ağının değişmesi
c) Taşkına uğrayan alanların değişmesi
d) Kentsel alanlardaki farklılaşma
e) Bitki örtüsündeki farklılaşma

Yorum:
A,B ve C şıkkı gözlemlenebilir. Ama;
D şıkkı: Topoğrafya haritasına bakarak biz bir yerin kentsel mi kırsal mı olduğunu anlayamayız. Burada yerleşim alanları deseydi ancak anlayabiliyor olurduk
E şıkkı: Topoğrafya haritalarından bitki örtüsünü de göremeyiz. Ancak bu şıkta doğal bitki örtüsü deseydi anlamlı olurdu ve doğru şık bu olurdu.

Ama bu şekilde bu soruda doğru şık bulunmamaktadır.

Haber Tarihi :25-03-2013
Kaynak : internethaber.com
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.