You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

"Yapılan düpedüz sivil darbedir"

"Yapılan düpedüz sivil darbedir"

Posting Freak
"Yapılan düpedüz sivil darbedir"
DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, askere sivil yargı yolunu açan yasanın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasını değerlendirirken, "Dayatmayla demokrasi olmaz. Demokratikleşme kinle, öç alma dürtüsüyle olmaz. Yapılan demokratikleşme değildir, bu düpedüz bir sivil darbedir" dedi.

Süleyman Yağız, yaptığı açıklamada, yargının çift başlılıktan kurtarılmasının, sivilleşmenin yararlı olacağını, buna kimsenin bir itirazının bulunmadığını vurguladı, ancak Hükümetin bu işleri usulüne, kuralına uygun şekilde yapmadığını savundu.

Yağız, şunları kaydetti:
"Örneğin, duyarlılıklar dikkate alınmamıştır. Örneğin, tarafların katılımını sağlayacak bir tartışma açılmamıştır. Örneğin, geniş kesimli bir uzlaşma sağlanmamıştır. Yasa adeta yangından mal kaçırır gibi çıkarılmıştır.
Kaldı ki, sivil yargıya güvenmedikleri için dokunulmazlık zırhına sıkı sıkıya sarılanların, askerleri sivil mahkemeye sevk etme böbürlenmeleri kesinlikle demokratikleşme adımı olaak kabul edilemez. Bunların samimi olabilmeleri için önce kendi dokunulmazlıklarını sonlandırma ve sivil yargıda yargılanmayı göze alma cesaretini gösterebilmeleri gerekir."

Yağız, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı onaylayarak iyi bir sınav vermediğini de ifade etti.
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.