[COLOR=#c41425]DIŞ HABERLER SERVİSİ
İşlendiği takdirde “cehennemde yanma” sonucunu doğuracak 7 günah Vatikan tarafından yeniden ‘tanımlandı’. Yeni yedinin ‘çevreci ve sosyal’ boyutlar taşıması dikkat çekti
Dünya Katoliklerinin en yüksek dini otoritesi Vatikan, cehennemde yanmayı gerektiren 7 büyük günahı yeniden tarif etti. Vatikan, güncellediği 7 büyük günah kapsamında çevresel duyarlılıkları ve sosyal konuları ön plana çıkaran bir yaklaşım sergiledi.
Papa’ya yakın Monsenyör Giafranco Girotti’nin Vatikan gazetesi Osservatore Romano’ya yaptığı açıklamaya göre, göreceli olarak bireysel sorumluluk yanı ağır basan eski 7 büyük günah yerine sosyal boyutu olan yenilerini koymak daha isabetli olacak. Yeni günahlar, inananları yaptıkları kötü işlerin başkalarını da etkileyeceği yolunda uyaracak.
Genetik müdahale günah!
Günümüzün günahlarının sosyal boyutu olduğunu vurgulayan Girotti, yeni 7 büyük günahı ]genetik müdahalede bulunmak, insanlar üzerinde deney yapmak, çevreyi kirletmek, sosyal adaletsizliğe neden olmak, fakirliğe yol açmak, ahlaksız yollardan zengin olmak ve uyuşturucu kullanmak şeklinde sıraladı.
Katolik inanışa göre büyük günahlar Tanrı’nın kurallarına karşı gelme anlamına geliyor ve pişman olunduğu dile getirilmezse cehennemde sonsuza kadar yanmayı gerektiriyor.
Dünün günahları:
- Tembellik
- Kıskançlık
- Açgözlülük
- Hırs
- Şehvet düşkünlüğü
- Öfke
- Kibir
Vatikan 7 büyük günahı âgüncellediâ
Vatikan 7 büyük günahı âgüncellediâ
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi